Burada bi ben bi de bebişim el kaldırıyoruz. 2 kişi mi sayılıyor?Normal doğumu bekleyen kim kaldı kızlar,kaç kişi kaldık ?
Yok cnm butun oldugunuz icin henuz tek kisiBurada bi ben bi de bebişim el kaldırıyoruz. 2 kişi mi sayılıyor?
Kızlar doğumdan sonra evde eşimle olacağız ve yemek işini olabildiğince pratikleştirmeye çalışıyorum. Lohusayken ne yenir ne yenmez, sizler doğum sonrası yemek hazırlığı neler yaptınız? Özellikle bizim gibi yalnız olacaklar☺
temmuz annelerine de sordum bu soruyu ama oradan pek cevap gelecek gibi değil süt ve kolik derdinde oradaki kızlar
Bizde varızNormal doğumu bekleyen kim kaldı kızlar,kaç kişi kaldık ?
Fikirler için teşekkürler, sotelik et ve tavuk kavurup atmıştım zaten. Kışlık domatesler ve biberler de hazır, taze fasulye de atmıştım. Biraz da börek atayım:) patlıcan ve sigara böreği kızartma türevleri pek yemiyoruz ama lavaş olayı da çok hoşuma gitti, fırın yakın zaten, sipariş veririz yiyeceğimizde.
aklınıza farklı şeyler gelirse bekliyorum önerilerinizi
Allah razı olsunAylardır günlerdir gecelerdir beklediğimiz dönem geldi. Bolca dua edip Allaha sığınmak lazım. Kolay değil korkmak da bize ait bir duygu. Her şey güzel olacak la la la diyip kendini bulutların üzerinde hissetmeye zorlamamaliyiz heralde. O dönemler de gelecek ama her zaman su açıdan bakamayabiliriz: "yavrum cennet kokulum hayatta bana verilen en büyük nimet, bir iken beni iki yapan iki iken üç belki.."
Bazen de şöyle gelir: "ev temiz mi her şey hazır mı çok mu agriyacak yapabilecek miyim bebekli hayata adapte olabilecek miyim iki çocuklu hayata adapte olabilecek muyum kaynanam çenesini kesecek mi sinirim bozulduğu zaman eşimi yanimda bulabilecek miyim sütüm gelecek mi" uzar gider. İnsan beyni sonuçta bilmediği şeylerden korkar. Belki daha önce doğum yaptın hatırlamıyorum canım, ama sonuçta bu da yeni bir deneyim. Ben ilk kez yapacağım çok yeni bir deneyim. Ama bu duygunun da geçeceğini bil. Arifler ne demiş "bu da geçer ya hu". Güzellik de geçecek korku da geçecek. Bir de vücuduna güven nasıl ki gaz çıkarma vücuda yüklenmiş bir özellik bebek çıkartmak da öyle. Gayet ilkel ve doğal. Biraz garip bir benzetme oldu ama bu hususun biraz normallestirilmesine ihtiyacımız var. Dağı deliyor görüntüsüne gerek yok. Biliyoruz ki sadece hamilelik belirtilerini hormonları bile bir erkeğe kısmen de olsa versen kaldıramaz. Bize verilmiş bu özellik. Allah kimseye kaldıramayacağı yük vermez. Derin nefes al önemli olanın bebeğine kavuşmak olduğunu düşün. Ben şöyle diyorum zor olacak evet. Ama 40 gün sonra hormonlar düzelecek, kanama sıkıntısı bitecek, bebek düzene girecek, herkes evine dağılacak (kalabalığı hiç sevmem), bebeğin ve sen yeni bir rutin olustiracaksiniz, aranızda eşsiz Bi bağ oluşacak, hep kollarında uyuyacak inşallah. Hepsi geçecek oraya girdi bir şekilde çıkacak. Uzun oldu ama hepimizin sakin ol yalnız değilsin'e ihtiyacı var. Sen yapacağım desen de yapamayacağım desen de çıkacak o bebekhep diyorlar ya onu sana getirecek bir süreç olarak tanımla doğumu kafanda.
Bir de meşgul etmeliyiz bence kendimizi. Hareket özgürlüğü de yok hep evdeyiz sanırım eğer benim gibi gelen giden stresini alan birileri de yoksa daha çok vesvese oluyor insanda. İlgilenecek bir şeyler bulmalı.
Evet anne sütü alan bebeklerde bile olabiliyormuş maşallah miniğebizim kız dün gece kaka yaptı teyzeleri9 gün yapmayabiliyo bu bebeler haberiniz olsun. Bakalım bi daha ne zaman yapacak. 20 günden önce çok güzel yapıodu halbuki hergün.
Merhaba o koku hemen giymiyor malesef baya uzun sure kaliyorİki aydır odadaki mobilya kokusu çıkmadı. 3 hafta havalandırdım sonra sirkeli karbonatlı su ile sildim yerleştirdim tüm eşyalarını. Üzerine bir buçuk ay geçti neredeyse ama hala koku var. Kapakları açık şekilde gece gündüz havalaniyor ama inşallah eşyalara sinmemistir tekrar çıkartmak da istemedim
Beklemedeyizzzz. Bugün sancım arttı ama düzensiz. Ayağa kalkınca çok şiddetli hissediyorum. O yüzden son yarım saattir hiç kalkmadan oturuyorumNormal doğumu bekleyen kim kaldı kızlar,kaç kişi kaldık ?
Bende varım inş
Ne rahatına düşkün bebeler çıktı bunlar da arkadaşBende varım arkadaşlar uzun zamandir girememistim 40+3 olduk ama hala bi belirtim yok
Ben de varım canım, yürüme, yüzme sürekli hareket halindeyim ama bakalım beklemeceNormal doğumu bekleyen kim kaldı kızlar,kaç kişi kaldık ?
Ben de bekliyordum ama etrafımda sezeryana yonlendirenler olduğu için sanırım artık tarih alacağımNormal doğumu bekleyen kim kaldı kızlar,kaç kişi kaldık ?
Anlamadim canim, dr yonlendirmesi mi etraftan derkenBen de bekliyordum ama etrafımda sezeryana yonlendirenler olduğu için sanırım artık tarih alacağımdoktorla Çarşamba günü görüşeceğim
Maşallah canım çok sevindim❤Çok şükür kızım bugun daha iyi kilo bile almış ☺ Hatta gördüm bilemaşallahhhh minnoşuma ya
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?