2020 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin / Bebeklerinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    293
bendimm bacım durumun nasıl, bizim dogumtarihleri ayniydi oyuzden merak ettm seni 39+2 olcan giiz gelmeye niyeti yok mu bizimkinin.
Yok bacımm yaa,eşim de hadi doğur artık deyip duruyor, sanki kumandaları varmış gibi
Bir kere yalancı sancıyla nst ye girdim.
Dün de gece sancı tuttu,aha dedim geliyor inşallah,yine yok
Dr da 41 e kadar bekleriz diyor..
Ben 4 kilo doğurmaktan korkmaya başladım
Minnağin keyfi yerinde, doğumun belirtisi bilem yok

Bol bol yürüyüs temizlik vs yapıyorum, ev temizlendiğiyle kalıyor o kadar

Senin kuzu nasıl,lohusalık nasıl.
3 çocuklu hayat nasıl.
Fırsat buldukça sende anlat

Kizlar 40 +4 haftalik hamileyim ama hic belirtim yok suni sanci hiç istemiyorum normal doğum yapmak için neler yapmam gerekir tavsiyelriniz varmi bide iliskiye girmek işe yaradigini duymuştum ama bende eşimde korktugumuzdan dolayi yapmiyoruz yapsak bi zarari olur mu bebege

Valla canım zararını bilmem de,biz deniyoruz ama daha bir doğumu başlatması konusunda bir yararını görmüş değiliz, onu söyleyim

Kızlar inanılmaz süt yapan bir çorba tarifim var
Bir su bardağı buğday
3 kabak
Bir demet dereotu
Bir demet kişniş otu
Bir kilo yoğurt
Bir yumurta
2 yk un
Buğdayları haşlıyoruz hafif diri kalacak şekilde
Kabakları iri doğruyoruz haşladığımız buğdayın içine
Bir taşım kaynatıyoruz
Diğer taraftan yoğurdumuzun içine un ve yumurtayı ekleyip çırpıyoruz
Kaynamakta olan buğday ve kabağın üzerine yoğurtlu harcımızı ekleyip kaynayana kadar çırpıyoruz
Çorbamız kaynayınca bırakıyor
Önceden ayıklayıp doğradığımız kişniş ve dereotumuzu çorbamıza ekleyip bir taşım kaynaktıktan sonra ocaktan alıyoruz
Biraz soğuduktan sora istediğiniz kadar tuz ekliyorsunuz
İster soğuk ister sıcak tüketin hem lezetli hemde sağlıklı bir çorba❤

B blossom- canım senin adına da çok heyecanliyim, sağlıkla al kucağına Aden'i inşallah. Gününü bilmek de ayrı bir heyecan yaaa
Amin insallah teyzosu hepimiz saglikla kucagimiza alalim
Evet gercekten gununu bilmek cok farkli oluyomus.. Bi an once sabah olsun

Ya bizimki mesela altı temiz, gazı yok, süt veriyordm ama 40 -50 cc civarında ama uyuyorda... ama az geliyormuş malesef :/ şu an kara kara düşünüyorum nasıl olcak diye nasıl anlayacağım:/

Benimki de en son doktor 4.060 demişti 3.810 doğdu mesela stres yapma hiç

Hemen deneyeceğim canım..Tarif için teşekkürler

Evettt kaç gündür koyu ve bazen kanlı akıntı, dünden beri giren ve akşam 10dk' da bire düşen sancılar derken bi hastaneye gidelim bakalım dedik ve 4-5 cm açıklık ile yatışım yapıldı
Yarım saat içinde doğurturuz dediler ama bebek biraz iri olduğu için ve ben de kendimi toparlayıp sancıda ıkınma kısmını halledemediğim için 2 saate çıktı süreç veeeee
Kivicanım doğduuuu
17.08.2020 saat23.43 3820kg olarak +1 bebeişimizi Metehan ismiyle ekleyebilirsiniz iilay

Hoşgeldin Metehan

Maşallah canım Allah analı babalı büyütmeyi nasip etsin.

Kızlaar ozellikle Istanbul'da yasayanlar bebeginizi nasil giydiriyorsunuz ?
Ya bence şehir diye bisi yok. Ben de İstanbuldayım ama mahalle bile fark ediyor hava konusunda. Evde rüzgar var mı cam nasıl açılıyor klima bahsetti bazı kişiler. Ölçü sensin. Senden bir kat fazla giyecekmis öyle diyorlar

Kızlar aklınızda olsun.. Benim göğüs uçlarımda 7. Aydan beri filan catlaklar oluyordu kadiniyordu. Lansinoh suruyordum ama aklım olsa hiç almazdım. Geçenlerde hakiki el yapımı zeytin yağı geçti elime az Bi. Bir kaç gün sürdüm ve inanılmaz iyi geldi. Doguma kadar devam edeyim olmadı sonrasında da kullanırım. Ne varsa doğallıktan var gerçekten. Bebeğin pisiklerine de çok iyi geliyormuş inşallah beyefendi doğarsa gerektiğinde kullanırım yine.

Cok haklisin, ben de oyle dusundum, evim ogleden sonra aksam 7 ye kadar gunes aliyor, tek cam acik klima acmiyorum.., oda sicakligi yaklssik 28 29 derecelerde... kisa kollu bir zibin ve altinda pantolon var ve muslinle uzerini ortuyorum ( kundak gibi) ama hep kollarini cikariyor...
kayinvalidem de takmis usuttu bu cocuk oyle... bilmiyorum hic ,..

Ben de ayni sekilde giydiriyorum, zibin altina altlik bir sey ve muslin ortu. Birde sapka tabii. Bizde de eldiven hic durmuyor, meger kendinden eldivenli zibin ne kolaylikmis. Bilseydim hep ondan alirdim ☺

Gözün aydın canım Allah analı babalı büytsun

Sanırım boşuna demiyorlar kimseyi dinleme boş konuşuyor diye. Aklına geleni pat yapıştırıyor millet. Betül bagcecinin yarım kundak videosu var ona bak bir. Ellerini çıkarmasın minik rahat uyusun.
Eşim de geçen gün 2 aylık bir çocuk gördü 4 kilo imiş. "Yazık niye küçük kalmış besleyemiyorlar mi" dedi. Adama ateş püskürdüm resmen. Aylardır ben ne anlatıyorum adam ne diyor. Bir kere böyle lafları asla duymak istemiyorum diyorum, bu gitmiş başkasına söylüyor. Dedim çok kavga ederiz biz seninle bu gidişle. Ne dedim ki diyor. Şuursuzluk millette mi alınganlık biz annelerde mi anlamadım valla. O anneyi sen üstü kapalı olarak kendi yavrusuna yetememekle suçluyorsun. Bitki solsa ona bile su vermiyor musun desen insan kötü hisseder. Bir bildiğin varsa şunu da göz önünde bulundur dersin ama ömrü hayatında bebek görmemiş hele ki o çocuğun doğum kilosunu gelişimini sununu burnunu bilmeyen kocişim bile pat diye böyle dedi. Ayy zor günler bizi bekliyor her denilen şimdiden batıyor bana.

Gözünüz aydın Allah analı babalı büyütsün

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…