2020 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin / Bebeklerinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    293
Hoş gelmiş sefa gelmiş Metehan Adıyla yaşasın, sağlıkla mutlulukla büyütmek nasip olsun

Onu o kadar çok yaşamıştım ki ilk bebekte zaten 2430 gr doğdu, doktoru falan gelişim iyi diyor ama her gören AA ne kadar minik. İlla şu kiloda olmalıydı, düşük percentilde bu çocuk , tosuncuk değil işte ne zorluyorsunuz. Ya zaten içimde korkusu var gelişemiyor mu, sütüm yetmiyor mu bir de o yorumlar ağlamaktan üzülmekten helak okurdum, ki çocukta idrar yolu enfeksiyonu varmış o da biraz engelliyormuş kilo alımını. O günler geldi aklıma. Şimdi dr ne derse o kimsenin lafına takılma diye telkin ediyorum kendimi, umarım başarırım

Ben de ayni sekilde giydiriyorum, zibin altina altlik bir sey ve muslin ortu. Birde sapka tabii. Bizde de eldiven hic durmuyor, meger kendinden eldivenli zibin ne kolaylikmis. Bilseydim hep ondan alirdim ☺
Evet bir de sapka bende takiyorum en hizli kafadan usurler diye, eldiven malesef hep dusuyor bazen corap giydiriyorum eline kucuk dusmesin diye onu da cikariyor...
o kadar uzuldum ki cocugu usutmusuz yok yag tabakasi bilmem ne... zaten daha onu yikamadik bile daha verniks tabakasi duruyor , hastanede sadece siliyorlar cunku

Sorma kuzum dedigin videoya bakayim bizimki soyle uyuyor ki bu rahat bebek pozisyonu diye biliyorum...

Bizimde crp degeri 6.4 cikti hastanede simdi sanki bakamadik gibi boyle bir ithamlar

Huzurla buyut canim

Maşallah canım.
Oğlum 3260 doğmuştu.
3800 de az değil ki maşallah..
Neyse artık geç olsun da güç olmasın demekten başka yapacak bişeyim yok
Sen tabi normal dogumu bekliyorsun dimi canim...
Olcak olcak beni hatirliyor musun bilmiyorum da 40+4 tr sezeryan oldu
Daha beklese beklerdi

Bisi sorcam kizlar deneyimli anneler kesin bilir, benim bebisim hastanede ve ben ona süt sagip gonderiyorum... yaklasik 70 - 80 cc yiormus... ama bazen ozellikle gece sut 50cc geliyor...
merak etme memeden emiyorsa diyorlarda
arada 30 cclik fark cikiyor :/
Nasil hallettiniz bu konuyu

Günaydın kızlar ; doğum yapanlar bebişlerini sağlıkla mutlulukla büyütsünler ☘
Aşırı duygusal karmaşa yaşıyorum resmen, doğuma az bir zaman kaldı ( normal bekliyoruz) ama bi an hemen gelsin bi an gelmesin hazır değilim diyorum. Sancıyla başa çıkabilecekmiyim hiç bilmiyorum bi an geliyor yaparsın sen halledersin yavrunla kavuşacaksın diyorum bir dakika sonra yaa acaba vazmi geçsem doktora mı soylesem acaba diyorum. Böyle ağlamakli bi haldeyim. Ne hissedeceğimi hiç ama hiç bilmiyorum gerçekten. Hani çocuklukken bunalınca küstüm oynamıyorum deyip oyunu bırakırdık ya he işte tam o haldeyim. Eşim sen güçlüsün diyor da işte insanın içinde bilmediği tanımlayamadığı bir korku ve endişe var. Sanki hiç doğuramayacakmişim gibi hissediyorum. Acaba bu durum anormal mi? Yada ben anormal bir durum yaşıyorum.

Ilk bebegin mi canim

Kızlar bir de anne sütünün yetip yetmediğini nasıl anlıyorsunuz? her öğünde süt verdikten sonra mama vermeyi deniyor musunuz?
15-20ser dk olarak her iki gogsu de verin bi ogunde. Emerken uyumasina izin vermeyin. Doymasa bile memede uyuyabilir. Vucuduna dokunun, bi sekilde rahatsiz edin ayagini sıkın. Uyandirdiginizda yine de emmiyorsa/ meme aranmiyorsa doymustur.

Ayrica karni gogus kafesine gore buyukse ve sik sik cis kaka yapiyorsa sut yetiriyordur. 30 -45 ml yeterli bence bir ogunde. 2 saatte bir veriyorum.

Hepimiz değişken ruh hali yaşıyoruz tabi ben de bir mutluyum bir melankolik

Kızlar ben de kontrolden geldim. Sezaryen günüm 20 siydi ama 19 una alındı. Alt tarafı bir gün öne alındı ama nasıl stres oldum anlatamam, sanki hiçbir şey tam değilmiş gibi.
bebek hala minik, umarım ultrasonda görünenden daha minik doğmaz. 2700 dedi ama oğlumda da öyle demişlerdi 2430 doğmuştu biraz gergin hissettim

Evet, çok belli oluyor değil mi
aynı endişeleri bende yaşadım çünkü...
aşırı derece de normal doğum istedim bende sonuç olarak sezeryan oldu ama inan bana ikisi de çok hafif geçebiliyor ikisi de çok sancılı geçebiliyor...
Kendini dirayetli tut derim:) sonuçta ikisi de geçiyor kuzum
Son haftalarda bende acaba ben normal doğum yapabilecek miyim diye endişeye düşmüştüm. akışına bıraktım ve sezeryan ile doğum yaptım...
çok mu kolay :)
pek kolay değil aslında ki benim canım tatlı değildir ama bir şekilde bebeğin kucağına aldığında her şey farklılaşıyor

bir tek oturup kalkarken sıkıntı çektim...
endişeli halin bilmediğin için karşına ne geleceğini...
Biraz daha sakin kal canım, bir sürü kişi doğum yapıyor ve 1 değil 2, 3 :)

Bana sorsan şimdi sezeryan doğum yapar mısın tekrar gene evet derim

benim bebeğim şimdi hastanede
zaten yeterli sıvı alamadığından muhtemelen kanında enfeksiyon oluştu.
gelince ya yine yeteri kadar beslenmez ise endişe ediyorum...

doktorlar onu 3 saatte bir ortalama 60 -70 cc besliyormuş, ben en iyisi eve gelince ilk başlarda 2 saatte bir uyandırayım...
gündüz ortalama - 60-70 bazen 80 cc gördüğüm oluyor sağdığımda ama gece 50 cc de kaldım genelde son iki gündür bir sefer 65 var.

Gözün aydın canım Allah analı babalı büyütsün hayırlı evlat olsun inşallah kurtuldun sende

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…