Hoş gelmiş sefa gelmiş MetehanEvettt kaç gündür koyu ve bazen kanlı akıntı, dünden beri giren ve akşam 10dk' da bire düşen sancılar derken bi hastaneye gidelim bakalım dedik ve 4-5 cm açıklık ile yatışım yapıldı
Yarım saat içinde doğurturuz dediler ama bebek biraz iri olduğu için ve ben de kendimi toparlayıp sancıda ıkınma kısmını halledemediğim için 2 saate çıktı süreç veeeee
Kivicanım doğduuuu
17.08.2020 saat23.43 3820kg olarak +1 bebeişimizi Metehan ismiyle ekleyebilirsiniziilay
Onu o kadar çok yaşamıştım ki ilk bebekte zaten 2430 gr doğdu, doktoru falan gelişim iyi diyor ama her gören AA ne kadar minik. İlla şu kiloda olmalıydı, düşük percentilde bu çocuk , tosuncuk değil işte ne zorluyorsunuz. Ya zaten içimde korkusu var gelişemiyor mu, sütüm yetmiyor mu bir de o yorumlar ağlamaktan üzülmekten helak okurdum, ki çocukta idrar yolu enfeksiyonu varmış o da biraz engelliyormuş kilo alımını. O günler geldi aklıma. Şimdi dr ne derse o kimsenin lafına takılma diye telkin ediyorum kendimi, umarım başarırımSanırım boşuna demiyorlar kimseyi dinleme boş konuşuyor diye. Aklına geleni pat yapıştırıyor millet. Betül bagcecinin yarım kundak videosu var ona bak bir. Ellerini çıkarmasın minik rahat uyusun.
Eşim de geçen gün 2 aylık bir çocuk gördü 4 kilo imiş. "Yazık niye küçük kalmış besleyemiyorlar mi" dedi. Adama ateş püskürdüm resmen. Aylardır ben ne anlatıyorum adam ne diyor. Bir kere böyle lafları asla duymak istemiyorum diyorum, bu gitmiş başkasına söylüyor. Dedim çok kavga ederiz biz seninle bu gidişle. Ne dedim ki diyor. Şuursuzluk millette mi alınganlık biz annelerde mi anlamadım valla. O anneyi sen üstü kapalı olarak kendi yavrusuna yetememekle suçluyorsun. Bitki solsa ona bile su vermiyor musun desen insan kötü hisseder. Bir bildiğin varsa şunu da göz önünde bulundur dersin ama ömrü hayatında bebek görmemiş hele ki o çocuğun doğum kilosunu gelişimini sununu burnunu bilmeyen kocişim bile pat diye böyle dedi. Ayy zor günler bizi bekliyor her denilen şimdiden batıyor bana.
Evet bir de sapka bende takiyorum en hizli kafadan usurler diye, eldiven malesef hep dusuyor bazen corap giydiriyorum eline kucuk dusmesin diye onu da cikariyor...Ben de ayni sekilde giydiriyorum, zibin altina altlik bir sey ve muslin ortu. Birde sapka tabii. Bizde de eldiven hic durmuyor, meger kendinden eldivenli zibin ne kolaylikmis. Bilseydim hep ondan alirdim ☺
Sorma kuzum dedigin videoya bakayim bizimki soyle uyuyor ki bu rahat bebek pozisyonu diye biliyorum...Sanırım boşuna demiyorlar kimseyi dinleme boş konuşuyor diye. Aklına geleni pat yapıştırıyor millet. Betül bagcecinin yarım kundak videosu var ona bak bir. Ellerini çıkarmasın minik rahat uyusun.
Eşim de geçen gün 2 aylık bir çocuk gördü 4 kilo imiş. "Yazık niye küçük kalmış besleyemiyorlar mi" dedi. Adama ateş püskürdüm resmen. Aylardır ben ne anlatıyorum adam ne diyor. Bir kere böyle lafları asla duymak istemiyorum diyorum, bu gitmiş başkasına söylüyor. Dedim çok kavga ederiz biz seninle bu gidişle. Ne dedim ki diyor. Şuursuzluk millette mi alınganlık biz annelerde mi anlamadım valla. O anneyi sen üstü kapalı olarak kendi yavrusuna yetememekle suçluyorsun. Bitki solsa ona bile su vermiyor musun desen insan kötü hisseder. Bir bildiğin varsa şunu da göz önünde bulundur dersin ama ömrü hayatında bebek görmemiş hele ki o çocuğun doğum kilosunu gelişimini sununu burnunu bilmeyen kocişim bile pat diye böyle dedi. Ayy zor günler bizi bekliyor her denilen şimdiden batıyor bana.
Bizimde crp degeri 6.4 cikti hastanede simdiOnu o kadar çok yaşamıştım ki ilk bebekte zaten 2430 gr doğdu, doktoru falan gelişim iyi diyor ama her gören AA ne kadar minik. İlla şu kiloda olmalıydı, düşük percentilde bu çocuk , tosuncuk değil işte ne zorluyorsunuz. Ya zaten içimde korkusu var gelişemiyor mu, sütüm yetmiyor mu bir de o yorumlar ağlamaktan üzülmekten helak okurdum, ki çocukta idrar yolu enfeksiyonu varmış o da biraz engelliyormuş kilo alımını. O günler geldi aklıma. Şimdi dr ne derse o kimsenin lafına takılma diye telkin ediyorum kendimi, umarım başarırım
Huzurla buyut canimEvettt kaç gündür koyu ve bazen kanlı akıntı, dünden beri giren ve akşam 10dk' da bire düşen sancılar derken bi hastaneye gidelim bakalım dedik ve 4-5 cm açıklık ile yatışım yapıldı
Yarım saat içinde doğurturuz dediler ama bebek biraz iri olduğu için ve ben de kendimi toparlayıp sancıda ıkınma kısmını halledemediğim için 2 saate çıktı süreç veeeee
Kivicanım doğduuuu
17.08.2020 saat23.43 3820kg olarak +1 bebeişimizi Metehan ismiyle ekleyebilirsiniziilay
Maşallah canım.Benimki de en son doktor 4.060 demişti 3.810 doğdu mesela stres yapma hiç
Sen tabi normal dogumu bekliyorsun dimi canim...Maşallah canım.
Oğlum 3260 doğmuştu.
3800 de az değil ki maşallah..
Neyse artık geç olsun da güç olmasın demekten başka yapacak bişeyim yok
Ilk bebegin mi canimGünaydın kızlar ; doğum yapanlar bebişlerini sağlıkla mutlulukla büyütsünler ☘
Aşırı duygusal karmaşa yaşıyorum resmen, doğuma az bir zaman kaldı ( normal bekliyoruz) ama bi an hemen gelsin bi an gelmesin hazır değilim diyorum. Sancıyla başa çıkabilecekmiyim hiç bilmiyorum bi an geliyor yaparsın sen halledersin yavrunla kavuşacaksın diyorum bir dakika sonra yaa acaba vazmi geçsem doktora mı soylesem acaba diyorum. Böyle ağlamakli bi haldeyim. Ne hissedeceğimi hiç ama hiç bilmiyorum gerçekten. Hani çocuklukken bunalınca küstüm oynamıyorum deyip oyunu bırakırdık ya he işte tam o haldeyim. Eşim sen güçlüsün diyor da işte insanın içinde bilmediği tanımlayamadığı bir korku ve endişe var. Sanki hiç doğuramayacakmişim gibi hissediyorum. Acaba bu durum anormal mi? Yada ben anormal bir durum yaşıyorum.
15-20ser dk olarak her iki gogsu de verin bi ogunde. Emerken uyumasina izin vermeyin. Doymasa bile memede uyuyabilir. Vucuduna dokunun, bi sekilde rahatsiz edin ayagini sıkın. Uyandirdiginizda yine de emmiyorsa/ meme aranmiyorsa doymustur.Kızlar bir de anne sütünün yetip yetmediğini nasıl anlıyorsunuz? her öğünde süt verdikten sonra mama vermeyi deniyor musunuz?
Hepimiz değişken ruh hali yaşıyoruz tabi ben de bir mutluyum bir melankolikGünaydın kızlar ; doğum yapanlar bebişlerini sağlıkla mutlulukla büyütsünler ☘
Aşırı duygusal karmaşa yaşıyorum resmen, doğuma az bir zaman kaldı ( normal bekliyoruz) ama bi an hemen gelsin bi an gelmesin hazır değilim diyorum. Sancıyla başa çıkabilecekmiyim hiç bilmiyorum bi an geliyor yaparsın sen halledersin yavrunla kavuşacaksın diyorum bir dakika sonra yaa acaba vazmi geçsem doktora mı soylesem acaba diyorum. Böyle ağlamakli bi haldeyim. Ne hissedeceğimi hiç ama hiç bilmiyorum gerçekten. Hani çocuklukken bunalınca küstüm oynamıyorum deyip oyunu bırakırdık ya he işte tam o haldeyim. Eşim sen güçlüsün diyor da işte insanın içinde bilmediği tanımlayamadığı bir korku ve endişe var. Sanki hiç doğuramayacakmişim gibi hissediyorum. Acaba bu durum anormal mi? Yada ben anormal bir durum yaşıyorum.
aynı endişeleri bende yaşadım çünkü...Evet, çok belli oluyor değil mi
benim bebeğim şimdi hastanede15-20ser dk olarak her iki gogsu de verin bi ogunde. Emerken uyumasina izin vermeyin. Doymasa bile memede uyuyabilir. Vucuduna dokunun, bi sekilde rahatsiz edin ayagini sıkın. Uyandirdiginizda yine de emmiyorsa/ meme aranmiyorsa doymustur.
Ayrica karni gogus kafesine gore buyukse ve sik sik cis kaka yapiyorsa sut yetiriyordur. 30 -45 ml yeterli bence bir ogunde. 2 saatte bir veriyorum.
Gözün aydın canım Allah analı babalı büyütsün hayırlı evlat olsun inşallah kurtuldun sendeGünaydıntüm doğum yapan arkadaşlarım gözünüzaydın bekleyenlere sağlıklı doğumlar dilerim 16ağustos 03.35 te YağızAli de dünyaya geldi ,suyum geldi ve aniden sezeryanla doğum yaptım,darısı tüm bekleyenlere
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?