- 10 Ekim 2017
- 227
- 233
- 103
Ben de aynı duyguları yaşıyorumGünaydın kızlar ; doğum yapanlar bebişlerini sağlıkla mutlulukla büyütsünler ☘
Aşırı duygusal karmaşa yaşıyorum resmen, doğuma az bir zaman kaldı ( normal bekliyoruz) ama bi an hemen gelsin bi an gelmesin hazır değilim diyorum. Sancıyla başa çıkabilecekmiyim hiç bilmiyorum bi an geliyor yaparsın sen halledersin yavrunla kavuşacaksın diyorum bir dakika sonra yaa acaba vazmi geçsem doktora mı soylesem acaba diyorum. Böyle ağlamakli bi haldeyim. Ne hissedeceğimi hiç ama hiç bilmiyorum gerçekten. Hani çocuklukken bunalınca küstüm oynamıyorum deyip oyunu bırakırdık ya he işte tam o haldeyim. Eşim sen güçlüsün diyor da işte insanın içinde bilmediği tanımlayamadığı bir korku ve endişe var. Sanki hiç doğuramayacakmişim gibi hissediyorum. Acaba bu durum anormal mi? Yada ben anormal bir durum yaşıyorum.
Çok sağol canım çol şükür kurtuldum bebeğime kavuştum 3.kez aynı şeyleritekrar yaşamak müthiş bi duyguGözün aydın canım Allah analı babalı büyütsün hayırlı evlat olsun inşallah kurtuldun sende❤
Burada emzirme klinigine gidiyorum haftada 3 kez, sut yetmiyor denen cogu hikayede aslinda sut gayet yetiyor. Dinlerek emmesi normal. En azindan bir memeyi 15 dk dinlenerek emiyor mu ? Memeyi direkt birakiyorsa uyandirin zorla, hala meme araniyosa doymamistir. Ayruca bezini actiginizda cisini kakasini yaptiysa yetiyordur.merhaba kızlar 6 günlük bebeğim emerken bi iki çekiyor sonra uyuyor sonra gene çekiyor bu şekilde geçio emme seansımız bu normal mi
benim bebeğim şimdi hastanede
zaten yeterli sıvı alamadığından muhtemelen kanında enfeksiyon oluştu.
gelince ya yine yeteri kadar beslenmez ise endişe ediyorum...
doktorlar onu 3 saatte bir ortalama 60 -70 cc besliyormuş, ben en iyisi eve gelince ilk başlarda 2 saatte bir uyandırayım...
gündüz ortalama - 60-70 bazen 80 cc gördüğüm oluyor sağdığımda ama gece 50 cc de kaldım genelde son iki gündür bir sefer 65 var.
Normal yoruluyorlar çünkü emerken ama siz uyuyor diye bırakmayın emzirin uyandırıp sarılık olmasinmerhaba kızlar 6 günlük bebeğim emerken bi iki çekiyor sonra uyuyor sonra gene çekiyor bu şekilde geçio emme seansımız bu normal mi
Yaa süperrr insallah bende oyle agzinin yanlarindan aktigini gorurum... annem bebek cekince daha cok gelir dedi zaten bakalim... malesef gogus ucum olmadigi icin boyle bir takim emzirme sorunlari yasiyorum insallah sagdikca birazcik daha toparlarCok gecmis olsun, simdi iyiymis cok mutlu oldum. Belki de ondan degildir, sicakla da atiliyor sivi siz besleseniz de. Erkenden fark edilip tedavi edilmiş sukur ki. Allah korusun bebeklerimizi. Cc olarak bilmiyorum aslinda. Ben bebegin sinyallerine göre hareket ediyorum. Sarilik da var bizde. Gak meme guk meme hep emzirmeye calisiyorum. Bizde de sarilik var. O yuzden 2-3 saati maksimum 3 bucuk saati gecmemesi icin ugrasiyorum. Geceleri uyanmiyor bazen. Bezini kiyafetlerini cikariyorum surekli uyansin diye dokunuyorum. Pompa cok zor, bende manuel pompa var 30 ml cikardim dun deneyince. Cok ugrasmadim ama az geldi gözüme . Pompa turunden de olabilir. Cunku kizim emince likir likir icebiliyor, agzinin yanlarindan sut akiyor.
Hemsire gunde 4 sefer cişli bez demişti siz ne kadar görüyorsunuz gündeSelam kızlar, ne güzel doğum haberleri gelmiş yineAllah sağlıkla büyütmeyi nasip etsin.
sür konusunda naçizane tavsiyem var, bol dereotu tüketimi, bebiş uyuduğunda dinLenme ve ciddi anlamda bol su/sıvı tüketimi. Tabi bir de strese girmemek sanırım.
8 günlük olduk süt sıkıntısı çekmedim çok şükür. Her uyandığında, uyanıksa arandığında hep meme veriyorum. 2 saat olduysa uyandırmaya çalşıyorum, ki ilk günler bu biraz zorladı.
Hiç sağıp bakmadım ne kadar geliyor diye, ama bezleri hep çiş kaka dolu olduğu için yettiğini düşünüyorum. aslında emzirme hemşiresi kakadan ziyade çiş rengi ve miktarı daha önemli demişti.
Bu arada göbeği hala düşmedi. 3. Gününden beri her gün yıkıyoruz göbeği Mümkün olduğunca kuru Tutarak.
Böyle böyle büyüteceğiz galiba :)
6 günlük memeyi tuttuğuna şükür. emme refleksiyle doğuyor ama çene kasları kuvvetsiz zamanla daha çok çeker dinlene dinlene emiyorlar o dönemde. sonra baya kuvvetleniyor bizimki 35 günlük baya iyi çekiyormerhaba kızlar 6 günlük bebeğim emerken bi iki çekiyor sonra uyuyor sonra gene çekiyor bu şekilde geçio emme seansımız bu normal mi
selam, ben de sağmaya korkuyorum az gelip stresse girerim diye bizimki sürekli emdiği için az da çıkabilir sağdığım an. bezleri hep dolu kaka bu ara çok olmasa da idrar da sıkını yok günde 6 yapıodur rahat kilo alımına da bakıyorum az da olsa alıyor günde 20 gram kadar. tek sıkıntım ya memede ya uykuda Hüma, harici zaman sürekli ağlıyor. Hasta da değil. Süt olmasa emmez diye düşünüyorum. Annelik zor sürekli bir şeyi eksik mi yapıyorum hissi oluyor.Selam kızlar, ne güzel doğum haberleri gelmiş yineAllah sağlıkla büyütmeyi nasip etsin.
sür konusunda naçizane tavsiyem var, bol dereotu tüketimi, bebiş uyuduğunda dinLenme ve ciddi anlamda bol su/sıvı tüketimi. Tabi bir de strese girmemek sanırım.
8 günlük olduk süt sıkıntısı çekmedim çok şükür. Her uyandığında, uyanıksa arandığında hep meme veriyorum. 2 saat olduysa uyandırmaya çalşıyorum, ki ilk günler bu biraz zorladı.
Hiç sağıp bakmadım ne kadar geliyor diye, ama bezleri hep çiş kaka dolu olduğu için yettiğini düşünüyorum. aslında emzirme hemşiresi kakadan ziyade çiş rengi ve miktarı daha önemli demişti.
Bu arada göbeği hala düşmedi. 3. Gününden beri her gün yıkıyoruz göbeği Mümkün olduğunca kuru Tutarak.
Böyle böyle büyüteceğiz galiba :)
Yoruluyor annesi normal ilk dinlene dinlene emiyorlar zatenmerhaba kızlar 6 günlük bebeğim emerken bi iki çekiyor sonra uyuyor sonra gene çekiyor bu şekilde geçio emme seansımız bu normal mi
Hayırlı olsun :)Çok sağol canım çol şükür kurtuldum bebeğime kavuştum 3.kez aynı şeyleritekrar yaşamak müthiş bi duygu☺
Evet o his hep varselam, ben de sağmaya korkuyorum az gelip stresse girerim diye bizimki sürekli emdiği için az da çıkabilir sağdığım an. bezleri hep dolu kaka bu ara çok olmasa da idrar da sıkını yok günde 6 yapıodur rahat kilo alımına da bakıyorum az da olsa alıyor günde 20 gram kadar. tek sıkıntım ya memede ya uykuda Hüma, harici zaman sürekli ağlıyor. Hasta da değil. Süt olmasa emmez diye düşünüyorum. Annelik zor sürekli bir şeyi eksik mi yapıyorum hissi oluyor.
Yaaa muhteşem tek çocuk olarak hep kalabalık ailelere özenmişimdirÇok sağol canım çol şükür kurtuldum bebeğime kavuştum 3.kez aynı şeyleritekrar yaşamak müthiş bi duygu☺
olmaz mı ya çok güzel bi duygu tabi kucağına aldın mı herşeyi unutuyosunÇok sağol canım çol şükür kurtuldum bebeğime kavuştum 3.kez aynı şeyleritekrar yaşamak müthiş bi duygu☺
Evet o his hep var
5 günlükken zaten pek sütüm gelmiyor zaten gögüs ucum yok öyle zorlatıyorlar ki emsin diye tutunca 3 4 kere cekiyor ama süt gelmeyince sinirleniyor... bu sefer ben onu zorlayınca gereksiz stres yüklüyorum gibi geliyor bebeğimeahh şu yandan az daha az karışsalar... çok seviyorum çok yardımcı oluyorlar fiziken ama psikolojik olarakta yıpranıyor anne farkında değiller
Off bana da şu 'neden agliyor bu cocuk' sorusu stres yukluyor. Ne bilim bebek arada aglamaz mi, sebebini şıp diye anlasam cozmez miyimEvet o his hep var
5 günlükken zaten pek sütüm gelmiyor zaten gögüs ucum yok öyle zorlatıyorlar ki emsin diye tutunca 3 4 kere cekiyor ama süt gelmeyince sinirleniyor... bu sefer ben onu zorlayınca gereksiz stres yüklüyorum gibi geliyor bebeğimeahh şu yandan az daha az karışsalar... çok seviyorum çok yardımcı oluyorlar fiziken ama psikolojik olarakta yıpranıyor anne farkında değiller
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?