2020 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin / Bebeklerinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    293
Merhaba kizlar ❤
Sabah 8 de Aden dogdu cok sukur❤ Darisi bekleyenlerin basina insallah. İkimizde iyiyiz sadece klasik sezeryan agrisi var birazcik..
Boy kilo ultrasonla ayni cikti yanilma olmadi 3360 gram 52cm
gözünaydın canım :) huzurla ve neşe ile büyüt inşallah :)

Off bana da şu 'neden agliyor bu cocuk' sorusu stres yukluyor. Ne bilim bebek arada aglamaz mi, sebebini şıp diye anlasam cozmez miyim altini degistirirken, gaz cikarmaya calisirken bir muddet agliyor.
normal değil mi dillenip konuşacak değil ya, pfssss gerçekten o anları düşünmek bile istemiyorum...
hiç hoş değil şu ilk 40 Gün her kafadan bir ses çıkıcak gibi hissediyorum... hep diken üstündeyim
agladigi zaman sanki iskence yapiyoruz, bizde de oyle. Hele geceleri... kesin duyuyorlardir, kim bilir ne diyorlardir komsu, diye ayri stres oluyorum.
Valla ikisinden de korkmak çok mantıklı bence :)
Ama benim de sezeryana dönme sebebim en son ultrasonda bebeğin 4.060 Kg gelmesi ve daha kafasının kanala bile girmiş olmamasıydı... Suni sancıyı yiyip sonra üstüne sezeryan kaldıramaz bünyem dedim :)

aynen öyle her çocuk bir neşe sanırım ama şu ilk süreçler çok sancılı geçecek gibi
Canım jakarlı kıyafetlerden alabilirsin,delikli oluyor.
bakayım canım onlara, daha ziyade kısa kolla mı dursun bu bebek uzun kolla mı, altına her türlü bir pantalon corap giydiriyorum
kafasında da şapka var...
Evin içi 28-29 Derece uzun kollu çok geliyor bana :/
9 Günlük bir bebiş.. Zaten evinde bile doğru dürüst kalamadı

ben baya uzun kollu giydiriyorum gece soğuk oluyor cam açık uyumuştum bebeğin olmadığı bir odada boğazım ağrımış sıkılıyor mudur ki bebek uzun kollu ile?

ben baya uzun kollu giydiriyorum gece soğuk oluyor cam açık uyumuştum bebeğin olmadığı bir odada boğazım ağrımış sıkılıyor mudur ki bebek uzun kollu ile?
hiç bilmiyorum kuzum bende ben camı kapatıyorum ama akşamları yatarken kısa kollu bady ile pantalon kafasına şapka, çorap ve müslin ile örtüyorum...
şimdi bebek hastane de ya kanında enfeksiyon oluşmuş... Kayınvalidem takmış gelsin bebek hem de kısa kollu giydirmicez uzun giydireceğiz diyor...

şimdi ne alaka anlamadım çocuğun ateşi bile yoktu ki... Yeterli beslenememeden kaynaklı sanırım kanında crp arttı..
doktorda sebebini söylemedi ...

bana kalsa da bebeklikten o kadar sıcağa alışınca vucutları sonrasında soğuga çıktıklarında hemen hasta oluyorlar.
şimdi biz uzun kollu giysek durabilir miyiz...
Bebeği senden bir kat daha fazla giydirin diyor herkes...

Valla ben de şimdiden stresliyim herkes her şeye karışacak kimseye açıklama yapmak istemiyorum. Annesi olarak en iyisini sen bilirsin ama herkes ama herkes senden daha iyi biliyor daha iyi düşünüyor gibi davranacak çok sinir bozucu gerçekten. Eşimi sıkıntı ediyorum ben sürekli benimle bozusursa çok sıkıntı çekerim her söylenene evet deme gibi bir alışkanlığı var. Beni dinle benim dediğimi öne al ve lütfen beni üzme sinirlendirme diye uzun zamandır hazırlıyorum ama olmayınca olmuyor işte. Hormonlar mıdır nedir iyice sardım adama. Krizsiz sıkıntısız hayırlı güzel sevecen bir dönem geçirmek istiyorum. Zor ama inşallah olur. Sağlık olsun da geçer bu süreçler de herhalde. Geçecek düzen oturacak herkes evine gidecek sen bebeğinle kalacaksın diyorum kendi kendime sonuçta iyiliğine uğraşıyorlar ihtiyaç da olacak az cok. İnşallah herkes anlayışlı olur güzelce bitiririz şu ilk zamanları.

İnşallah, benim eşimde de öyle bir durum var kimseyi kırmiym diye uğraşıyor... çok fazla iyiniyetli...
çok düz düşünüyor... bizim kadar alengirli değil ..

Mesela az önce hastanye gittik asansörden indik annesi de bizle gelmişti..
onlar haliyle benden hızlı yürüyorlar beni arkada unuttu önden annesinle gidiyordu.. şimdi ben bunu söylesem hemen gözleri dolacak... onu da üzmek istemiyorum ama.. belki de şimdi ben çok hassasımda, sonuçta birinci önceliği ne olursa olsun ben olmalıyım... bir sefer bekledi şimdi akıl edip hakkını yemiyim ama bu hep olmalı

Benimki de annesi emzik verme diyince evet haklı vermeyelim diye hemen onun ağzını tskiniyor. Sonra benim annem vermek lazım yoksa seni emzik gibi kullanır dediğinde evet böyle yapalım diyor. Senin düşünce ne demiyor. Önceden annesinin verme dediğini de unutmuş. E annen de verme dedi dedim hadi ya öyle mi dedi diyor. Cidden önüne kim gelirse evet. Her konuda. Sorgusuz sualsiz. Bazen beni de ezebiliyor zor durumda bırakabiliyor. Neyin kafasında anlamıyorum. Özellikle anne babası benimle zitlassa ciddi anlamda karşımda bulduğum bir iki durum oldu geçmişte. O vaziyete asla gelmek istemiyorum. Niyeti kötü değil biliyorum ama başkasının ağzını bu kadar çabuk takinip karşıma geçmesi beni delirtir. Hele ki böyle hassas bir dönemde. Ayy neyse konuşup çağırmayayim böyle bir durumu inşallah sakince geçer.

Aynen canım iyi düşün bir de olabildiğince takma...
bebeğinle istesen de bir daha o günleri geçiremeyeceksin :)

Zaten babalar annelerden daha lohusa oluyorlar, bir de biz 9 ay boyunca yavaş yavaş alışıyoruz onlar bir anda bebekle karşılaşınca kim ne derse özellikle de anneler hemen yapma, uygulama derdinde oluyorlar. Benim ilk doğum sonrası çocuğu ben soyuyordum eşim giydiriyordu, odayı ısıtalım diyordu, çünkü annesi soğuk üşümesin diyordu ama oda zaten sıcaktı. Her kontrolde doktora soruyordum 22-24 derece ideal diyordu biz maşallah 28-30 ları görüyorduk, bu sefer de öyle olacak muhtemelen

Tanıdık geldi ama daha uygulamaya geçemedik...

Ya sabirrrrr

Maşallah Yağız Ali'ye ..Güzel günler görsün paşa❤

Bisey sorcam. Bebeğimin karni cok
Buyuk bu normal mi? Ne tarafa dondurursem
sanki karninda top
Var gibi o tarafa kayiyor
Daha çok minik oldukları için bize karınları büyük gibi gelebilir.Zaten vücutları orantısız kafa ve göbekleri kocaman duruyor.
Bizimkinin de karnı sol tarafa doğru daha Büyük duruyor .
Çocuk doktorumuz defalarca muayene etti bir sıkıntı görseydi söylerdi diye düşünüyorum.
Ben sıkıntılı bir durum olacağını düşünmüyorum ama yine de
Doktorunuza söyleyin bakalım o ne diyecek?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…