2020 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin / Bebeklerinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    293
Sevgili dostlar,
40+6 boyunca süren hamilelik serüvenim yarin sabah sonlanıyor. Benim inatçı oglum bir turlu kendi gelmeyinca yarin sabah 7de hastaneye planlı yatişim gerçekleşecek.
Suni sanci ile normal dogum olmazsa sezaryen ile gelmesini sağlayacaklar Allahin izniyle.
Korkuyorum. İlk gebeliğim.
Dualarınızi bekliyorum.
Bebegimle sag salim buraya donup, dogum anımı anlatmak nasip olsun, insallah.

Güzel haberler bekliyoruz

Canm bende suniyle dogurdum.
İnsallah acilman olur,kolaycacik dogurursun.
Benm ilkim cok kolaydi, insallah bekleyen herkesin ilk dogumum gibi kolay olur
Korkma, ben doguma girmeden klasik muzik dinledim,dua ettim, rahat olmaya calistim.
Dogumhaneye girmemle cikmam 20 dk surdu surmedi.

Dr bana saclarini goruyorum dedi, siyah dedi.
Ben baya sarisinim, kesin salliyor siyahsacli doguramam ben dedim

Meger dogruymus, oyle dogdu, sadece iki kere ikindigimi hatirliyorum.
Sonra oglum dogdu, aglamadi,neden aglamiyor dedim,ustune iseyip agladi minigim

Bir daha geri gelmeyecek cok ozel anlar.
Allahim hepimize guzel hatirlamayi nasip etsin insallah

Ben sadece gobegi saran lastikli kullanmistim, cok ise yaramisti.
Ben de şunu kullanıyorum... doktorum bana günde 3 saatten fazla kullanma dedi...
işin değişik yanı da çok şükür göbeğimde şu an çatlak falan yok ama sol bacağımda bikini çizgisinin orda 3-4 tane belirdi... ondan acep dedim paçalı mı alsam bir de dönüşümlü kullanırım

Haydi bakalım dualarımız seninle iki ıkınmada biter inşallah bu muymuş yaaa abarttıkları dersin

Sezaryen diye mi acaba uc saatten fazla kullanma dedi.
Ben dr a sormamistm zaten de, gece gunduz de takmistim

Sezaryen diye mi acaba uc saatten fazla kullanma dedi.
Ben dr a sormamistm zaten de, gece gunduz de takmistim
Yok dedi ki sen emzirdikçe rahmin kasılıp kendini topluyor... dolayısıyla rahim kaslarının görevini korseye yaptırma, 2-3 saat takabilirsin..
benim doktorum az ilginç bir insandır

Geçen hafta bgn bu saatlerde yarın kontrolüm var gitmisken doğrudan ne gzl olur demiştim.. şuan emen bı bebe kucağımda uyusane gzl olur diyorum.darisi kalanlara, arada doğumu kacirdiklarim olduysa gözleri aydın diyorum gule güle büyütün büyütelim bebisleri..

Ay sonunda kontrolümüz var. Ama sanirim video cekip yarin soracağım. Bizimki duz yatarken normal. Saga yatirinca gobus saga gidiyor. Sola yatirinca sola. Sanki buyuk bi bilye gibi

Benim doğum anımda şöyle oldu
Hamileliğin 37. Haftasından itibaren tansiyon ve enfeksiyon sorunum vardı
Doktor 38. Haftada bebeği alalım dedi
38. Haftada tansiyon değerlerim normale dönmüş enfeksiyonda bitmişti
Doktorda madem değerler normal bekleyelim haftaya kontrole gel dedi
16 haziran cuma günü bir baş ağrı ile uyandım kahvaltımı yaptım geçer diye bekledim geçmeyince
Sağlık ocağına eşimle gittik tansiyorum 13 e 8 di aile hekimimle konuşunca kar zarar muhasebesi yapsaydım ben hiç riske girmezdim
Bence gidin doktorunuzla konuşun dedi
Apar topar doktorumu görmeye gittik
Doktorum tansiyonuma ölçünce 14 e 9 olmuştu
Oda hiç riske girmiyoruz yatışınızı yapın dedi
Evden tansiyon ölçmek için çıkmıştım halbuki
Beklemediğim birşeydi
Gözlerimden yaşlar istemsiz boşalıyordu
Engel olamıyorum
İnsanlar bakıyorlar meraklı meraklı
Doktoruma eve gidip duş almak istediğimi söyledim ama izin vermedi
Yani son çırpınışlarda beyhudeydi
El mahkum paşa paşa çıktık doğumhaneye
Doğumhanede kimseye yok personel dışında
Gayet temiz nezih bir ortamdı
Böyle olunca kısmende olsa rahatladım
Kızların daha bundan haberi yok
Telefonda durumu anlatıyorum şaka sanıp inanmıyorlar
Yatışım saat 17 de yapıldı
Açılmam 2 cm
Suni sancı verildi
Tansiyon 15 9
Bana hissetirmemeye çalışsalarda personelin endişeli olduklarını hissediyorum
Buarada bebek nst de iyi sancıda 20 lerde
Saat 20 de açılmam 4 cm olmuştu
Doktorum plesantaya müdahale etti bebeğin suyunu açtı oğlumla bir bedende başlayan serüvenimizin sonuna gelmiştim
Sancımı çekmek için odama geldim
Dakikalar içinde çok yüksek düzenli sancılar hissetmeye başladım
Bir saat sancılarımı çektim
Evet zordu ama katlanılmayacak gibide değildi
Nst alarm verdi sancı 230 mu 270 mi o civarlarda
Saat 21.15
Direkt doğum haneye alındım
Açılmam 7 santimdi biraz yürü dedi ebe yürüyemedim
Ne yürümesi tango yapalım istersen dedim ebeye
21.30 oğlumla kavuşmuştuk ❤
22.30 tansiyonum 11 e 6 olmuştu bile

Bu anıda burada kalsın
Seneye bu vakitler yad etmek dileği ile

Her doğum kendine özeldir
Benimkide işte böyle

Kızlar ben 17.08.2020 de doğum yaptım. Bebeğim çok şükür iyi küveze girmedi. Salı günü taburcu olduk. Ama ben hiç iyi değilim. Çok ama çok zor geçti. Rahimimin duvarları çok incelmiş aşırı derecede ağrım oldu. Yediğim ağrı kesicilerin sakinleştiricilerin haddi hesabı yok. Doktor 1 torba ilaç yazdı eve yollarken. Çok şükür bugün biraz azalmaya başladı size bile yazamadım. Oğlum çok küçük teyzeleri 2.370 gr doğdu. Memeyi zorla alıyor çenesi kuvvetli değil 10 dakka ememiyor yoruluyor. Sürekli onunla uğraşıyoruz. Sizede yazamadım valla kendi derdimden. Ne olursa olsun çok ama çok güzel bi duygu Rabbim herkese tattırsın inşallah. Doğum yapacak olanlara Rabbim yardım etsin güç kuvvet versin. Fırsat buldukça girmeye çalışırım kendinize iyi bakın

Gözün aydın eminim onun kokusu her şeye değiyordur ama demek istediğini anladım Rabbım şifa versin en kısa zamanda. Bebeğin için de en ufak bisi hissettiğin zaman azıcık mama ver hemen toplasın kuvoze girmesinden iyidir. Şahsen öyle düşündüm kilosu için. Gerçi kuvoz çok kiloya bağlı bisi değil artık 2500 olur yakında 3800 doğuran arkadaşımızınki sonradan girdi Malesef. Bir de bir uzman günde 1 çay kaşığı kaynayıp soğumuş içme suyu verilebilir satılığa da engel olur demişti susuz kalmasına da engel olur. Yani tavsiye edilen ne varsa hepsinin tersini yazdım ama gerçekten ben böyle yapmayı düşünüyorum ailemde de çocuklara hep böyle yapar büyükler. Naçizane aklıma gelenler..
Bir doktor da şey demişti evet ilk 6 ay anne sütü yeter su gerekmez diyoruz ama çok sıcak aylarda çok sinirli olarak verilmesini kabul ediyoruz demişti.

Emzik konusunda da yine eski bilgilerle çatışma yaşıyorum sizler ne düşünüyorsunuz. Çocuk doktoru arkadaşım verme yorulur seni emmez diyor. Videolarda meme reddine sebep olur diyor. Ama annem vermezsen seni emzik olarak kullanır yolda belde durduramazsın sonradan da almaz diyor. YouTube videolarına anneler doğum hikayesi anlatırken de "anneme gözümden ateş püskürdüm emzik verelim dedikçe, ama çok haklıymış ahh bilemedim" gibi cümleler çok

Allah razı olsun canım amin inşallah. Evet su veriyoruz zaten. Sadece anne sütü yeterli değil ilk kızımada vermiştim ben. Sık sık emziriyorum zaten ama çok küçük hemen yoruluyor. Çok şükür Rabbime kilosuna göre dirençli çıktı küveze gerek kalmadı. Doktor bol bol emzir toparlar hemen dedi. Bide biz sarılık olmasın diye her emzirme sonrası 1-2 çay kaşığı şekerli su veriyoruz. Bebekte bi sıkıntı yok Allaha şükür ben toparlansam bi kaç güne daha güzel bakarım annem perişan oldu 7-24 yanımda o bakıyor bebeğe. İlk doğumumda sezeryandı benim çok kolay geçmişti. Bu o kadar zor geçtiki Allah günah yazmasın can veriyorum zannettim. Allah herkesin evladıyla kendine iyilik sağlık versin. Güle güle büyütelim bebişlerimizi inşallah

Çok erken dönemde önermiyorlar, yorulup emmemesi ve ilerde çene diş problemi yapma olasılığı var ama sürekli memede bebekle hayat da çok zor.ben de 7/24 emmesinden çok yorulduğum için vermeye çok uğraşmıştım ama hiç almadı, alıyordu emip emip süt gelmeyince pöf diye atıyordu Ben emzik olmuştum, bunda da denerim vermeyi alırsa ne ala almazsa emzik olmaya devam

Ayy şeker vermesen sade su yeter bence şeker ihtiyacını senden alıyordur. Ama iyi geldiğine inanıyorum diyorsan damagina azıcık hurma sursen yeter sabah akşam

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…