2020 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin / Bebeklerinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    293
Sarılık var mıydı? Benim kızımda aynen anlattığıniz gibiydi,sarılık çıktı.Beslenmesi için de yeterince çiş kaka yapıyorsa doyuyordur merak etme
Yok sarılık çıkmadı şükür ama kanında enfeksiyon çıkmıştı az.. crp değeri yüksek çıkmıştı biraz

Kızlar baldirlarimda kızarıklık oluştu dün akşam doktora söyledim bir baktı bisi demedi şimdi den acayip kaşınıyor. Kolestaz elde ayakta oluyor diye biliyorum böyle benekli kırmızılı oluyor mu nedir ki bu aceba. Uf hiçbir şeyle ilgilenmedi bu asistan ya boşa gittim geldim

Yeşil renkli akınti normal değil diye biliyorum. Uzmana gorunmek icin sali gunu beklemeseniz bugun yarin gorunseniz daha iyi olabilir bence

Dun ben de akla karayi sectim uyandiricam diye. Altini degistirdim. Kiyafetlerini cikardim. Mincikladim. Bezi soguk suya tutup ensesine alnina dokundum. Yok uyanmadi. Rahatsiz oldu ama bir turlu agzini acmadi. Oysaki bu gece sutumu sagmistim geceleri emzirmesi zor diye. Biberonu istemiyor desem memeyi de denedim agzini actiramadim. Artik iyice endiselenmeye basliyordum ki kendiliginden uyandi. Yarisini icti sagdigim sutun. Ama bu kadar uykucu olmasini anlamiyorum. Sanki boyle degildi basta. 10 gunluguz bugun, iki gundur gece beslemekte zorlaniyorum.

Siz nasil uyandiriyorsunuz? Bir de gaz icin ne yapiyorsunuz?

Günaydın
Kuzucuk daha çok minik sağlıkla büyüsün inşallah..
Ben de ilk zamanlar uyandirmak da zorlanıyordum.Doktorum sakın onu rahat bırakma diyordu .Altını açıyordum biraz durunca rahatsız oluyordu az az emiyordu tabi ben mama da vermek zorunda kalmıştım.
Canım bezlerine bak iyi ıslanıyor mu ,rengi nasıl?
Baktın yeterli değil çocuk doktorunuza gidip durumu anlatabilirsin.
Bizimkinin bezinde pembemsi,turuncumsu lekeler olmaya başlamıştı ve bezi az ıslanıyordu 6.gün sarılık yüzünden 2 gün hastanede kaldık çıkış yapacağımız gün Doktorumuz onu kendine getirmek için serum taktı bir nevi şekerli su demişti.

Tabi burdan da görüyorum şekerli su veren de var Fakat nacizane önerim Her şeyin Doktor kontrolünde olması.

O serum biraz bizimkine yaradı eve geçince artık mama vermekten çekinmedim onun sağlığı daha önemliydi. Hala da biberonla mama + meme takviyesi yapıyorum. Memeyi emzik gibi kullanması bana göre çok iyi çünkü az da olsa anne sütu alıyor ayrıca en çok mama ile doyuyor. O sayede kilosu da toparladı.

Ben de meme+mama veriyorum, bugün 2 haftalık olduk, ama takıntı oldu bende bebiş aç kalıyor gibime geliyor sürekli mama verip doyurmaya çalışıyorum bu sefer kusuyor yavrum. Sz dozu nasıl ayarlıyorsunuz? Sütüm var gibi ama sağınca 30-40 anca geliyor sağınca çok çıkmıyor maalesef. Ama kızım emince ağzının kenarlarından süt akıyor. Ben de bilemiyorum memeyle doyuyor mu aç mı kalıyor. Meme emdikten ne kadar süre sonra mama veriyorsunuz? Günlük kaç cc vermem gerek hiç bilmiyorum çok çaresiz hissediyorum yavrum doymuyor diye

Aynılarını yapıyorum rahatsız oluyor ama asla uykusundan uyanmıyor, uykuda meme emiyor iki gündür... 2 saatte uyandırmaya çalışıyorum ama anlamıyorum ki doydu mu doymadı mı...
bir de biberon verdikten sonra anne memesini tutuyor mu yoksa kalan sütü sağıyorum...
doyuyor mu hiç anlamıyorum..

Aşırı gaz yok şükür uyuduğu için onu bile anlayamayorum klasik olarak ya omuzda ya da bacaklarımın üstünde çıkarıyorum canım

Aynısını ben yaşıyorum sütüm 60-90 cc arası idi... emdikten sonra sağdım 30 geldi... hastanede yattığında 80 veriyorlatmış...
memeden emerken ayarlayamıyorsun ki ..
Kayınvalidemde doymuştur yemiyorsa diyor :/

Ayy aynı işte. Annemler diyorlar yemiyor çocuk doydu ama bana aç gibi geliyor çok sütüm yok gibi hissediyorum Kaç saatte bir meme kaç saatte bir mama veriyorsunuz? Benim ayarlarım iyice şaştı sürekli yedirmeye çalışıyorum

Bize de 2600 dediler ultrasona bakarak doktor 3500 kg doğdu son haftalardaki sanırım doğru ölçüm yapamıyorlar gerçi sarılık yüzünden 300 gr verdi ama olsun geçecek

Mama veremiyorum ben mamayı bırak sağdım sütü bile veremiyorum şimdi meme tutuyor rituel bozulmasın diyor

Bize de 2600 dediler ultrasona bakarak doktor 3500 kg doğdu son haftalardaki sanırım doğru ölçüm yapamıyorlar gerçi sarılık yüzünden 300 gr verdi ama olsun geçecek
Benim 2700 denilen 2620 doğdu, pek sapmadı
ultrason ölçümünden.karın çapı da dardı zaten pek iri bebek beklemiyordum. Sağlıklı olsunlarda toparlıyorlar. Geçsin gitsin hastalıkları biz de mama+ meme gidiyoruz, gerçi daha pek süt gelmedi sıkınca koyu renkli kolostrum geliyor, onu alsın yeter şimdilik diyorum, yarım saat sonra tam bir günlük olacak

Benim de sütüm tam anlamıyla 1,5 gün sonra geldi. Eve çıkış yapıp sıcak banyo yapmanın da etkisi olabilir. Ebebekten aldığım promaltı sabah akşam içmek de fayda etmiş olabilir. Hemşireler kolostrumun da ilk zaman bebeğe yeteceğini söylemişlerdi bana o yüzden mamaya başlamadılar ama işte bizim içimiz rahat etmiyo. Şükür ki süt de geldi yoksa sararmaya başlamıştı. Biz de yarın ilk poliklinik kontrolümüz için hastaneye gidicez

Doğum yapan arkadaşlar birşey sorcam bebek 1 aylık olunca ne kadar kilo alması gerekiyo acaba normali nedir sizinkiler ne kadar aldı?

gerçekten kurtarıcı olduğu durumlar oluyor bende ilk bebeğimi kucağıma almadan full idealist anneydim . Sallamayacağım , sallanmayan yatak aldım , emzik vermeyeceğim böyleee uzayan planlar İlk bebeğimde kısa bir süre sonra emzik verdim çok rahat ettim . Çenesi yorulup seni emmeme durumu yok o çocuk dr unun çocuğu yok büyük ihtimal seni emiyor farkediyorsun emmesi bitiyor ama memeden çekemiyorsun çok güzel uykuyada dalmış çektiğin anda irkilip uyanıyor . Tekrar emer gibi yapıp aslında geveleyip seni kitliyor işte o anda memenin arasından emziği takıyorsun ağzına , iki pış pış iki sarılma kucaklama dahaaa sonra yatağına yatırıyorsun usulcaa mis gibi bir uyku çekiyor bebiş Yatırdıktan sonra artık seninkinin uyuma dk sına göre 10 dk sonra yanına uğruyorsun bakıyorsun ağzında emzik olmuyor genelde varsa çekiyorsun usulca emzik kullanım süresi bu kadar .
bir diğer yerde dışarıda karnı tok biliyorsun , emzirmişsin ama memede durup yine uyumak istiyor o zaman yine emzik kurTarıcı oluyor . Takıyorsun kanguruya veya arabasına koyuyorsun ağzına emzik iki tur attığın anda dayanamıyor , uyuyorlar

Doğum yapan arkadaşlar birşey sorcam bebek 1 aylık olunca ne kadar kilo alması gerekiyo acaba normali nedir sizinkiler ne kadar aldı?
Aslinda ilk 3 ay ortalama 1 kilo almaliymis benim ilk oglan 1 buçuk almıştı ama bundan ümitli değilim 600 700 alsa sukredicem zaten 200 gr kaybetti dogum kilosundan

Aslinda ilk 3 ay ortalama 1 kilo almaliymis benim ilk oglan 1 buçuk almıştı ama bundan ümitli değilim 600 700 alsa sukredicem zaten 200 gr kaybetti dogum kilosundan
şuan 1000 gr almış görünüyo 5 günlükken topuk kanı vermeye gitmiştik doğum kilosuyla aynıydı eksiklik yoktu 2700 doğmuştu evdeki ölçüm doğruysa şuan da 3700 olmuş. Sürekli emmek istiyo ağlıyo saldırıyo memeye korkuyorum acaba doymuyo mu diye sütüm de var çok şükür çişini kakasını da yapıyo ama yine de tedirgin oluyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…