Ben döküyorum canimkızlar birde mama verdikten sonra artan mamayı döküyo musunuz yoksa uyanınca ısıtıp verilebiliyo mu?
1 saat icinde verilmeyen mama dokulur.kızlar birde mama verdikten sonra artan mamayı döküyo musunuz yoksa uyanınca ısıtıp verilebiliyo mu?
Günaydın
Kuzucuk daha çok minik sağlıkla büyüsün inşallah..
Ben de ilk zamanlar uyandirmak da zorlanıyordum.Doktorum sakın onu rahat bırakma diyordu .Altını açıyordum biraz durunca rahatsız oluyordu az az emiyordu tabi ben mama da vermek zorunda kalmıştım.
Canım bezlerine bak iyi ıslanıyor mu ,rengi nasıl?
Baktın yeterli değil çocuk doktorunuza gidip durumu anlatabilirsin.
Bizimkinin bezinde pembemsi,turuncumsu lekeler olmaya başlamıştı ve bezi az ıslanıyordu 6.gün sarılık yüzünden 2 gün hastanede kaldık çıkış yapacağımız gün Doktorumuz onu kendine getirmek için serum taktı bir nevi şekerli su demişti.
Tabi burdan da görüyorum şekerli su veren de var Fakat nacizane önerim Her şeyin Doktor kontrolünde olması.
O serum biraz bizimkine yaradı eve geçince artık mama vermekten çekinmedim onun sağlığı daha önemliydi. Hala da biberonla mama + meme takviyesi yapıyorum. Memeyi emzik gibi kullanması bana göre çok iyi çünkü az da olsa anne sütu alıyor ayrıca en çok mama ile doyuyor. O sayede kilosu da toparladı.
Aynılarını yapıyorum rahatsız oluyor ama asla uykusundan uyanmıyor, uykuda meme emiyor iki gündür... 2 saatte uyandırmaya çalışıyorum ama anlamıyorum ki doydu mu doymadı mı...
bir de biberon verdikten sonra anne memesini tutuyor mu yoksa kalan sütü sağıyorum...
doyuyor mu hiç anlamıyorum..
Aşırı gaz yok şükür uyuduğu için onu bile anlayamayorum klasik olarak ya omuzda ya da bacaklarımın üstünde çıkarıyorum canım
Ya ben 3 saatte bir uyandırdım ve uyandırana kadarda bir süre geçiyor kan şekeri düşecek diye korktum düşmemişti ama kandaki enfekte değeri artmıştı kilo kaybı vardıBugunku ebeler gece uyanmasi icin zorlamamam gerektigini soyledi. Ne olursa olsun uyandirip besle diyordunuz dedim. Kilosu iyi, gelisimi yerinde, saglam uyuduysa 5 saate kadar uyandirmana gerek yok dedi. Belki dogum kilosuna dondugu ivin oyle soyledi ben riske atmicam. 3 saatte bir uyandiririm en gec.
Ulasimizin da dedigi gibi bezi doluyorsa doyuyordur bence. Bize gaz icin bir damla verdiler. Bakalim ise yarayacak mi.
Cok yorulmus hissediyorum 10.gunde
Anladım teşekkür ederim1 saat icinde verilmeyen mama dokulur.
aynen dök gitsin anne sütü alıyorsa birer ölçek yap deneyerek ver artmaz böylece çokkızlar birde mama verdikten sonra artan mamayı döküyo musunuz yoksa uyanınca ısıtıp verilebiliyo mu?
hoşgelmişKızlar bugün doğumum oldu normal yaptım. Minik bebek geldi çok şükür. Ayrıntılı şekilde daha sonra yazacağım inşallah.
Sabah bir iki emdi bıraktı memede uyumak istedi. Şimdi de memenin ucuna geleni yalıyor sonra da basıyor bağlıgi memede durmak istemiyor neden ki
Gaz için ne kullaniyosun canım bizimkide cok gazlı 2 gündür kendi çıkarıyor ama kivranip duruyor uykusu bölünüyor yavrumunCok gecmis olsun. Simdi.iyi olmasina kilosunun toparlamasina sevindim.
Bizimkinin bezleri dolu masallah. O konuda sikintimiz yok, sanirim uyanmama durumu o geceye ozelmis. Bugun emzirme klinigindeki ebe gelisiminin iyi oldugunu, dogum kilosuna dondugunu ne yapiyorsam ayni sekilde devam etmemi soyledi. Uyandiramama konusunu da soyledim. Uyanmiyorsan birak uyusun, uyumaya ihtiyaci da olabilir, sen de o arada uyu dinlenmis olursun dedi. Dedim ne olursa olsun uyandir diyordunuz. Kilo alimi.iyi uyumadan once saglam emip uyuduysa zorlamana uyandirmana gerek yok dedi.
Doktor onermedigi surece cocuga anne sutu veyahut mama disi bi takviye gida verilmesine karsiyim.
Bizim yeni problemimiz gaz. 2 gündür gaz sancisi cekiyor, kivraniyor. Bir damla onerdi ebeler, bakalim ise yarayacak mi.
Merhaba taze anneKızlar merhaba;
Mimiğik bugün saat 11.15 te sezeryanla dünyaya geldi.. Odaya yatışimız yapildi 10 dakika sonra da suyum geldi. Boynunda kordon olmadaymiş ta zaten bugün doğacakmıs meleğimikimizde iyiyiz şükür 2 gün once ultrasonda 3.250 idi fakat 3.505 grm doğdü 51.8 cm. Dünyaya alışmaya çalışıyor miniğim yatağına koyunca koridor inliyor, koynuma koyunca sesi çıkmıyor ☘
Sezeryan ağrısı dışında bir sorunumuz yook şükür. Ama dedikleri gibi kucağına alınca hersey geçiyormuş gerçekten
probiyotik damla veriyor hekimler anladığım kadarıyla. Kolikde yüzde elli iyileşme sağlıyormuş o yüzde elliye girip girmemek şans tabi :)Gaz için ne kullaniyosun canım bizimkide cok gazlı 2 gündür kendi çıkarıyor ama kivranip duruyor uykusu bölünüyor yavrumun
Aslında ağlayıp sizlamiyor ama uykusunda surekli uyanip kivranip gazini cikarip geri dalıyorprobiyotik damla veriyor hekimler anladığım kadarıyla. Kolikde yüzde elli iyileşme sağlıyormuş o yüzde elliye girip girmemek şans tabi :)
işte bizimki dalamıyor başlıyor ağlamaya...Aslında ağlayıp sizlamiyor ama uykusunda surekli uyanip kivranip gazini cikarip geri dalıyor
[/QUOTE]Ya ben 3 saatte bir uyandırdım ve uyandırana kadarda bir süre geçiyor kan şekeri düşecek diye korktum düşmemişti ama kandaki enfekte değeri artmıştı kilo kaybı vardı
Korkuyorum...
beslerken sen nasıl besliyorsun canım,
Bezi doluyorsa derken kaç çiş kaç kaka
Bizim de 10. Günümüz 10.08 de doğdu sanırım aynıyız
Anne sütü yeter diyorlar 20 dakika emse, mama vermeyelim diyorlar acaba diyorum yine güçsüz mü kalıyorUyanmayınca uyanmiyor dogru diyosun. Ama acikinca kendi uyaniyor. Belki de biraz salmak lazim. Bakma boyle diyorum ben de yapamiyorum. Saat kurup iki saatte bir uylandiriyorum.
Anne sutu ile besliyorum. Bazi aksamla goguslerimdeki doluluk oraninla gore bir ölçek mama da veriyorum.
Cisi mutemadiyen yapmis oluyor. Sadece cis yaptigi kaka yapmadigi birkac bez cikiyor. 2 saatte bi emzirme oncesi degisyiriyoruz bezleri. Bu da 10 bez eder herhalde.
Evet 11. gun bugun. Simdiden yoruldum. Cok zor oluyor tek basiniza bakmak. Esim iste cogunluklga, sadece ben oluyorum evde. Bazen ayakta uyudugumu fark ediyorum. Cok zor.
Gaz için ne kullaniyosun canım bizimkide cok gazlı 2 gündür kendi çıkarıyor ama kivranip duruyor uykusu bölünüyor yavrumun
Goguslerini ozellikle sabah uyandiginda agirlasmis hissetmiyor musun? O iste sutten oluyor. Emdikce ici bosaliyor. Bazi gunler gazdan dolayi emzik niyetine meme istiyor tum sutu bitiriyor. Bakiyorum yeniden sutun gelmesi icin zamana ihtiyacim var o zmn bi olcek formula yapiyorum. Bezlerinden baska bakcak bi sey yok sanırım. Bezi kilo alimi. Nacizane sen ver sütünü baktin yarim saat oldu doyurdun ama yine araniyor. Yine araniyorsa bi olcek mama ver. Mamadan sonra sakinlesiyorsa sut yetmiyor olabilir.Anne sütü yeter diyorlar 20 dakika emse, mama vermeyelim diyorlar acaba diyorum yine güçsüz mü kalıyor
Genel hali uyuyor mu kuzum
Bir de ne kadar meme veriyorsun ben gögüslerimin doluluğunu anlamıyorum valla ...
sağdığımda birinden gelen süte bakıyorm ortalama :/
Nasıl anlıcam doydugunu hiç bilmiyorum
Çok endişeleniyorum bende
tek başına zor kuzum gerçekten bende annemlervar en azından temizlik camaşır yemek hiç bakmıyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?