2020 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin / Bebeklerinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    293
Konu hakkinda okudugum bir yaziyi paylasmak istedim. (Not; mamaya karsi degilim, kendim de arada veriyorum)
"
Anne sütü yarım
saat içinde mideyi terk edip bağırsaklara geçer. Mama ise kelimenin tam
anlamıyla löp diye oturur mideye! (blog yazmayı şimdiden sevmeye başladım!)
Mamanın mideden bağırsaklara geçişi iki saati bulabilir. Bu da mama alan
bebeğin daha geç acıkmasına sebep olur. Daha geç acıkan bebek, bir sonraki
emzirmeyi normalden (yani olması gerekenden) daha geç isteyecektir. Memeler de “Demek
bebek verdiğim sütle doyuyor, o zaman daha az süt üreteyim” diyecek, yani duruma
adapte olup daha az süt üretmeye başlayacaktır. Siz de bebek doymadığı için
daha çok mama vermeye başlayacaksınız. Bu bir kısır döngü olarak devam eder ve
bir gün bakmışsınız ki artık sadece mama veriyorsunuz, meme kurumuş.Önemli bir not:
Bebeğin daha geç acıkması daha iyi beslendiği anlamına gelmez. Aksine, daha kötü
beslendiği anlamına gelir, çünkü yenidoğan döneminde henüz yeni çalışmaya
başlamış barsakların bebeğin ihtiyacı
olan besinleri sindirip emebilmesi için bebeğin sık beslenmesi gerekir. Ayrıca
anne sütünün besleyicilik değeri, her açıdan mamaya göre çok çok çok çok daha
yüksektir."

Bende neler denedim en son biri dedi arko krem al sur 2 güne birşeyi kalmadı şimdi her bez leme sürüyorum.

Zeytinyağı sur kızımda çok işe yarardı.. birde bilmiyorum yapar mısın anne sütü de faydalı ise yarayabiliyor su ile temizledikten sonra surebilirsin

Yok be canim ben kimm,dogurmak kimm
Masallah seninki on gunluk olmus bile,bizde tik yok.
Yarin kontrol var,bakalim ne dicek dr..

Klavye azizliğine uğramışım. Yeşil arko tüp krem yazacaktım.
Susam yağı da iyi geliyor pişikler için. Tahin üzerinde birikir. İnşallah geçer en kısa zamanda

Minorisbaby de lansmana özel indirim var. İndirim bitmeden alın isterseniz.

Canım her kakadan sonra altını suyla yıka kurumasını bekle minimum 5 dk sonra bebe yağı sür pişiği geçene kadar
Faydasını göreceksin ❤

Göğüs ucu çatlaklarınız için neler yapıyorsunuz kızlar? Henüz doğuma bir hafta var ancak dün göğüs uçlarımın çatladığını farkettim. Her gece nemlendirmeme rağmen

Göğüs ucu çatlaklarınız için neler yapıyorsunuz kızlar? Henüz doğuma bir hafta var ancak dün göğüs uçlarımın çatladığını farkettim. Her gece nemlendirmeme rağmen
Daha önce doğum yapan arkadaşımın tavsiyesi ile kantaron yağı sürmeye başladım o da ikinci çocuğunda doğuma iki hafta kala sürmeye baslamis hiç sorun yaşamadım bu sefer demisti

merhabalar, bugün 40. günümüz dün gece çok fena geçti hiç uyuyamadık kafam bir milyon. karnına çeke çeke ıkına ıkına uyumadı. hala biraz öyle uykusu var ama uzun süre uyuyamıyor.

Kizlar bugun kontrole gittim, 40 hafta oldu malum.
Sali tekrar kontrol.
Persembeye kadar gelmezse planli normal dogum
Suni sanciyla elbette..
Suni sancidan vs yana korkum yok,ama isterim ki once saglikla,sonra kendi belirledigi gun buyursun..
Bizde haberler boyle simdilik.
Bu arada pozisyonu vs hersey yolunda.
Diger doguramayan arkadaslar ne durumdasiniz

Ben doguramayan sancım oldu nişanım geldi acilmam 2 cm ama dün ve bugün sancı falan yok geceleri çok rahat uyuyorum anlamadım bi garip oldum hareketleri de çok yavaşladı endiselenmeli miyim bilmiyorum ya

Ben doguramayan sancım oldu nişanım geldi acilmam 2 cm ama dün ve bugün sancı falan yok geceleri çok rahat uyuyorum anlamadım bi garip oldum hareketleri de çok yavaşladı endiselenmeli miyim bilmiyorum ya
Hareketlerin yavaşlaması normal diye biliyorum canım.
Senin kontrol ne zaman, normal sezaryen nasıl olacak gibi..
Bende hiç açılma falan da yok buarada

Biz alıştık böyle halimize Kahpe Bizans filminde de imparatoriçe 11 ay doğuramıyodu. Kısmet. Kıpırtılarımız, tekmelerimiz, kasılmalarımız var ama. Bi de hoşgeldin başak burcu

Ben de perşembeye kadar bekleme süresi deyim yoksa Perşembe planlı sezeryan olacak hayırlısı olsun sağlıkla kavusalim

Kızlar Ankara'yı bilenler, sincan koru da çocuk Dr u arıyorum bilen duyan şu iyiymis diyen var mı. Aslında sadece orası şart değil , Eryaman hast. Lokman hekim vs de olur ama netten araştırdım kadarıyla koru daha ii gibi yorumlarla karşılaştım. Şuan Demet lokman a götürüyorum yol çok uzak oraya devam etmek istemiyorum 1 haftadır 3 kere.gittik zaten sarılık takibi için, çocuklarla zor oluyor. Yakın biyerde bı Dr bulup ordan devam etmek istiyorum. Bı el ativerin hele...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…