2020 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin / Bebeklerinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    293
bunun alınganlıkla alakası yok bence. size söyledikleri şeylerin düpedüz patavatsızlıkla alakası var. bi bebeğe annesinden başka kim daha iyi bakabilir veya kilosunu kim daha çok düşünebilir. bence bir - iki tersleyin yoksa çok duyarsınız bu lafları.

Cnm bnm kiz kilo verdikten sonraki iki gunde,gunde 100 gr almisti.
Sonra 40 gr falan.
Dr hic de bisey demedi

Herkes kendinde eksik gördüğü şeye özeniyor. Misal ben sütümün yetersiz olduğundan ötürü şakır şakır olana özeniyorum. Bebeği gece uyumayan uyuyana,bebeği zayıf olan kilolu olana, kaka yapamayan yapana vs. Liste uzar gider. Sama hepimiz anneyi. Kimse kimsenin kötülüğünü istemez. Bu içgüdüsel bir durum. Bebeklerimizi hep kıyaslıyoruz yanlış olsada. Sanırım biraz rahatlama terapisi gibi geliyor. Tabiki sütün fazla olması da bir sorundur yaşamadım bilmiyorum. Allah hepimize gönlümüzdekini nasip etsin inşallah. Burada hepimiz yoldaşlık ettik birbirimize. Görmesekte, tanımasakta bir bağ kurduk. İnşallah büyütürsen minikleri hep güzelliklerini paylaşırız

Bakayım bir

E Erganun annem fazlasını cildine sürmeyi istediğini söyledi cilde iyi geliyormuş bir dene istersen

okuduklarımdan da bebeğin emmesine göre vücut bir arz talep belirleyerek sütü arttırıp azaltırmış 40 geçince rayına oturur ama onun için de çok sağmaman lazım sanki sağmayınca da mastit falan olunuyosa tam bi çözüm değil gibi.

kızlar kayınvalidem hep benim evime gelmek istiyor ama ben gelmesin bana yemek yapıp göndersin istiyorum. Sizce çok mu bencil bir düşünceye sahibim? O da sağolsun hiç yemek yapıp göndermiyor
Neden gelmesini istemiyorsunuz, yatılı mı kalıyor gelince? Gelse de zaten siz bebeğe bakarken yapılacak yemeği söyleyin çocuk durmuyor ben emzirirken yapar mısın deyin evde yapar en kötü

Ay yok canım çok haklısın bende aynıyım saçma sapan sorular var. Kaç dakika emdi vs gibi, napıcan kaç dakika emdiğini az emdiyse sen mi emzircen ...

Neden gelmesini istemiyorsunuz, yatılı mı kalıyor gelince? Gelse de zaten siz bebeğe bakarken yapılacak yemeği söyleyin çocuk durmuyor ben emzirirken yapar mısın deyin evde yapar en kötü
yatılı kalmıyor ama kap kacak nerde diye sorduğu için sürekli o orda bu burda demekten yorgun düşüyorum. kendim yapsam daha ii diyorum sonra

kızlar kayınvalidem hep benim evime gelmek istiyor ama ben gelmesin bana yemek yapıp göndersin istiyorum. Sizce çok mu bencil bir düşünceye sahibim? O da sağolsun hiç yemek yapıp göndermiyor
Bence de yemek yapip gondermesi daha iyi.
Ben anneme bile bizde yapacagina yap getir cok istiyorsan dedim.
Ama kv ye de, bize gelme yap getir denmez

Ya hepsi mi sıkıntı arkadaş... Dün evine gönderdim hatta buraya da yazmıştım pazar günü gidiyor sevinçliyim filan diye. İki haftadır daraldı beni. Pazar sabah giderim diye erteledi onu. Neyse dün evinde yattı bugün yine gelmiş. Hayırdır dedim dumur oldum eşimle tartıştık bu sefer.
Hayır yaşanıyor böyle şeyler tamam da lohusayiz biz ya küçücük bebek var bu evde azıcık herkes gıcıklığıni ertelese keşke

Ben bunu hiç duymamıştım peki maya olarak normal inek sütünden yapılan yoğurt mu kullanıyoruz
Alerjisi yoksa tabi ki inek sütü de olur.
Oğlum aler
Canım ilk çocukta oluyor öyle çok normal
Ben kızım doğduğunda emzirdim, 4 saat uyumadı, ebelere mama verin dedim.
Gerek yok emiyor dediler, verin siz dedim.
Çocuk mamayı aldığı gibi uyudu.
Sonraki birkaç günde de verdim. Ama oğlumda yavrum 40 gün sarilikti, beslenememe kaynaklı.

Tecrubesizlik gerçekten ilk çocuk çok farklı oluyor.
Bilmiyorsun ki, çok normal..
Darısı başınıza inşallah, Sende yaz kontrolunuz ne zaman.

Senin miniğin daha da fazla alsın inşallah. Topik topik olsunlar :)
Bu arada tsh de normalmiş sukur.
Aslında tsh â sağlık ocağında bakıyorlar da, sonuç sıkıntı varsa üç hafta sonra geliyormuş.
Dr umuz da, tsh zeka geriliği yapıyor, Eğer varsa üç hafta kaybetmeyelim dedi, o yüzden tekrar baktirdik, canı acıdı ama neyse ki bişey çıkmadı.
Hepimizin bebeleri sağlıkla mutlulukla büyüsün inşallah.

Yaa mamada verdik biz şükür sarılık olmadı mesela :)
Ama gel gör ki doktora soruyoruz neden enfekte olmuş her şey olabilir diyor bilinmiyorda o benim yorumum
Perşembe günü canım kontrol yazarım tabi
Tsh içinde gözünaydın canım aynen iyi olmuş tekrar ve erken yapıldığı sende rahatlamışsındır

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…