- 14 Şubat 2013
- 14.673
- 32.591
- 598
İnşallah canım41 kere maşallah damatlıklarını da buradan duyarız inşallah
Nasıl farkedildi bahsettiğiniz aciklik. Ozel olarak kalp doktoruna mi gittiniz?Canım
Canım geçmiş olsun..
Biz de 6.ay sonra gideceğiz tekrar bizim önemli damarlardan birinde açıklık vardı 1. Ay dolunca baktılar şükür o kapanmış şimdi bur de onun yanında bir damarda açıklık var onun için de sizinki gibi kapanır dediler ayrıca delik de olunca 6 ay sonra tekrar görmek istediler.
Inşallah bebeler düzelir canım..
Bizim cocuk dr umuz birsorun olsun olmasin rutin olarak yenidogana kalp muayenesi kardiyoloji oneriyoruz dedi.Nasıl farkedildi bahsettiğiniz aciklik. Ozel olarak kalp doktoruna mi gittiniz?
Maşallah bizimkide şimdi iyi fitil verdiler saati geldi koyuyorum ama durmuyor popo daHuysuzluğu oldu ama gazdandı yani ekstra bir şey yaşamadık. Memede uyuttum koynumda tuttum hep gece yarısına kadar.
TeşekkürlerHayırlı olsun ..
Ayy inşallah41 kere maşallah damatlıklarını da buradan duyarız inşallah
Canım, hamileyken detaylı ultrasonda kalpte parlaklık görülmüştü. Bunu hemşire doğum öncesi not alınca doğumdan sonra fetal eko çekmemizi söylediler. Bizde kabul ettik.Nasıl farkedildi bahsettiğiniz aciklik. Ozel olarak kalp doktoruna mi gittiniz?
Çok geçmiş olsun, iyi haberler aldığınıza sevindim.Canım
Canım geçmiş olsun..
Biz de 6.ay sonra gideceğiz tekrar bizim önemli damarlardan birinde açıklık vardı 1. Ay dolunca baktılar şükür o kapanmış şimdi bur de onun yanında bir damarda açıklık var onun için de sizinki gibi kapanır dediler ayrıca delik de olunca 6 ay sonra tekrar görmek istediler.
Inşallah bebeler düzelir canım..
Daha önce yazmışsınız şimdi gördüm :) uykusuzluk :)Çok geçmiş olsun, iyi haberler aldığınıza sevindim.
Hangi aşamada nasıl tesbit edildi acaba ? Bizim gittiğimiz çocuk doktoru şimdiye kadar kilo ve sarılık takibi dışında büyük bir konyrol yapmadı , acaba biz mi birşeyi kaçırıyorum ??
Reflusu var gibi duruyor. Bogazina bi sey takilmis gibi temizlemeye calisma, huzursuz uyku, agzina bi sey gelir gibi ogurme aynilari bizdre de vardi reflu varmis. Gaviscon infant diye bi reflu ilaci kullaniyoruz. Bir de dosegin bas kismina biraz aci verdik direkt kafasinin altina degil dosek altina bir sryler koymak lazim. Basi yukarida dursun bi nebze diye.Kizlar bizim bebis bogazini temizler ve ikinir gibi sesler cikariyo son 3 saattir. Aglamiyor ama uyuyamiyorda. Gaz agrisi vardir diye bacaklarini hareket ettirirken 2-3 defa ogurdu. Neden boyle olduki? Uyuyup dinlenemiyor, bi sikinti var ama anlamadim. Doktor randevumuz 18 inde, daha one mi ceksem?
Cok tskler. Ilac ise yaradi mi? Rahatladi mi yavru biraz? Zaten gaz icin iki ilac kullaniyoruz. Reflu gaz gibi gecicimiymis?Reflusu var gibi duruyor. Bogazina bi sey takilmis gibi temizlemeye calisma, huzursuz uyku, agzina bi sey gelir gibi ogurme aynilari bizdre de vardi reflu varmis. Gaviscon infant diye bi reflu ilaci kullaniyoruz. Bir de dosegin bas kismina biraz aci verdik direkt kafasinin altina degil dosek altina bir sryler koymak lazim. Basi yukarida dursun bi nebze diye.
Fitili bizde beceremedik calpol vermiştik onun yerineMaşallah bizimkide şimdi iyi fitil verdiler saati geldi koyuyorum ama durmuyor popo da
Mide gazı olduğunda yapıyor öyle benim oglum midesindeki süt ağzına geliyor reflüden muhtemelenKizlar bizim bebis bogazini temizler ve ikinir gibi sesler cikariyo son 3 saattir. Aglamiyor ama uyuyamiyorda. Gaz agrisi vardir diye bacaklarini hareket ettirirken 2-3 defa ogurdu. Neden boyle olduki? Uyuyup dinlenemiyor, bi sikinti var ama anlamadim. Doktor randevumuz 18 inde, daha one mi ceksem?
İnşallah geçecek göreceksin. Birçok bebekte duyuyorum yaşına girmeden kapanmış oluyor. Ama işte karınları guruldasa dert ediyoruz. Beklemek de çok zor ama inanıyorum hiçbir sıkıntı kalmayacakCanım benim çok sağol..Amin tüm çocuklarımıza inşallah
Kalp doktorumuz damardaki açıklık ve delik için umutlu konuştu canım.. 6 ay sonra netleşecek tabi kapanır dediler ama anne yüreği..İster istemez üzülüyorsun.
Allah tüm bebekleri ve çocukları kötülüklerden ve hastalıklardan korusun insallah
Bebeğin emmesiyle sağma miktarı aynı olmuyormuş. Bebek emerken aynı zamanda hormonları da etkileyip çok daha fazla süt çekiyormuş. Boşalmış memeyi bile bir süre daha emse tekrar aktive edip süt getiriyor bebek tabi dolu göğüse göre daha yavaş oluyor. Bir de neyle sağdığın da önemli hastane tipi olanlarla sağım daha kolay diye biliyorum. Birde sütün miktarı kadar içeriği de önemli. 100 cc çıkar ama içeriği zayıftır 70 cc çıkar ama proteinli yağlıdır bunlar etkiliyor bence. Bebekte huysuzluk yoksa, kilo alımı düşük değilse doktor mama ver demeden vermeyin. Benim bebek bazen tekini emip uyuyor bazen de ikisini emiyor sonra tekrar diğerini isteyebiliyor. Onların açlık durumu da değişiyor. Tekini emip bıraktığında diğerini sağdım bir kez 50 çıktı bir kez 90. Standardı yok sanırım. Olay o istedikçe emzirmek, kilo boy gelişimini takip etmek. Pompa olayı sadece sinir bozuyor ben sadece çok uyur emmez dolarsa sağıcam miktarına da takılmıycam dedim bu bebekte, ilk bebekte akıl sağlığımı kaybediyordum çünkü pompa ve cc yüzündenGünaydın arkadaşlar, sorum sütünü sağanlara... sağmaya başladım sütüm az mı çok mu diye kızım iki aylık sabah sütüm göğsümden taşmış tek göğüsten. o göğüsle 10 dk kızım emdi uyudu emdiği göğsü sağdım 5 ml çıkmamıştır baya az geldi diğer göğsü 30-40 dk uğraşarak devam ettim sağmaya total 50 ml. uykumu da almıştım uykulu halde bu kadar çıkması az mı çok mu? bir defa da ya da günde kaç cc anne sütü verilmesi gerekiyor 2 aylık bebeğe? benim mama da vermem lazım mı? kilo alımı günlük 22 grama falan tekabül ediyor doğduğundan beri. bezleri dolu idrar yapıyor. benim sağdığımdan daha çok içiyor da olabilir o sürekli emiyor. sağmak çok zormuş sağanlara Allah yardım etsin. işe falan başlayacak olsam sağıp ekstra koyacak süt yok gibi geliyor bana.
Sahinys dogru demis. Bir standarti yok, cok takilmamak gerekiyor. Ise baslayacak olmasam kesinlikle pompaya bulasmazdim. Birini emziriyorum digerini sagiyorum, emdiginden 10 cc digerinden 50 cc cikiyor yani toplam 60 cc cikiyor ortalama, buzluga atiyorum. Bebegi emzirmek disinda gunde en fazla 3 kez 60 cc cikarabiliyorum. Bunun bi tanesi kesin dolaba giriyor, diger ikisini de gun icindd veriyorum, emmesine ragmen mizmizlandiginda, genelde gece uyumadan ve gece uyandiginda. 2. Aya yeni girdik toplam kac cc icmeli bilmiyorum. Belki yanlis ama ben istedigi kadar veriyorum, misal 60 cc icirdim hala araniyosa meme de veriyorum. Biraz tombis gidiyor bizimki. Ebe biberonla doydugunu anlamayabilir bineronla ictikten sonra daha cok talep edebilir biberon verme hep memeden ver dedi ama teori pratikle uymuyor. Bilegim agriyor belim agriyor uzun sure emzirir pozisyonda durmak hic istemiyorum aslında. En azindan bir iki kez biberonla veriyorum sutumu. Uzun lafin kisasi kac cc veriyorum bir ogunde bilmiyorum. Gece 60 cc icince uyumaya devam ediyor, hatta gece 45 cc ble yetiyor.Günaydın arkadaşlar, sorum sütünü sağanlara... sağmaya başladım sütüm az mı çok mu diye kızım iki aylık sabah sütüm göğsümden taşmış tek göğüsten. o göğüsle 10 dk kızım emdi uyudu emdiği göğsü sağdım 5 ml çıkmamıştır baya az geldi diğer göğsü 30-40 dk uğraşarak devam ettim sağmaya total 50 ml. uykumu da almıştım uykulu halde bu kadar çıkması az mı çok mu? bir defa da ya da günde kaç cc anne sütü verilmesi gerekiyor 2 aylık bebeğe? benim mama da vermem lazım mı? kilo alımı günlük 22 grama falan tekabül ediyor doğduğundan beri. bezleri dolu idrar yapıyor. benim sağdığımdan daha çok içiyor da olabilir o sürekli emiyor. sağmak çok zormuş sağanlara Allah yardım etsin. işe falan başlayacak olsam sağıp ekstra koyacak süt yok gibi geliyor bana.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?