- 1 Temmuz 2009
- 6.061
- 6.699
- 773
Ben de uyanik oldugu zamanlar sarki soyluyorum, gezdiriyorum, konusuyorum. Elimizden geldigince sosyallesiyoruz :) bugun ne yapsam uyumadi. Su an yataginda gozleri fal tasi gibi etrafa bakiyor. Ne yapacagimi sasirdim.Tazyik sorunu için önce elle sağım öneriyorlar birkaç dakikalık. Aklınızda bulunsun kızlar bir de geriye yaslanarak emzirmeye çalışabilirsiniz.
Ben sürekli uyutmaya çalışırsam uyumuyor şöyle yapıyoruz
Besleme-gaz çıkarma- evin içinde gezip konuşma- oyun veya dans gibi şeyler yani biraz uyanık tutmaya çalışıyorum 45 dakika uyanık kalma süreleri var bu haftalarda. Sonra meme isterse meme veriyorum o sırada uyuyor istemezse kucağımda gezerken uyuyakalıyor. Yada uyumadıysa yorulduysam ayağımda sallıyorum çok az, uyuyor. Eğer sürekli uyutmaya çalışırsam uykuları çok az oluyor böyle yorduğumda uyuyor. Ama tabi bebek sonuçta bunlar bazen faydasız kalıyor o ayrı
Uyku sinyali aldığın anda uyutmaya çalış yoksa biraz uykusuz kalmanı istiyordur annesiBen de uyanik oldugu zamanlar sarki soyluyorum, gezdiriyorum, konusuyorum. Elimizden geldigince sosyallesiyoruz :) bugun ne yapsam uyumadi. Su an yataginda gozleri fal tasi gibi etrafa bakiyor. Ne yapacagimi sasirdim.
Bizim doktor 1. Ayda istedi, bazı doktorlar 2. Ay istiyor inşallah düzelecek minnoşumun iyi düşünüyorum, kötüsünde nefesim darlanıyorKan belli oluyor canim.
Oglumda da aynisini yasadigim icin dogdugundan beri de gozum hep kakadaydi.
Haklisin emzirme konusunda da.
Bende gece uyandirsam bizimki de daha cok alirdi
Kalca duzelecek insallah canim
Haberdat et bizi de.
Bizim daha var kalca ultrasonumuza.
Once bir kaka isi hallolsun da insallah, makat catlagi olabilir dedi dr, oyle olma ihtimali dusuk ama bir umut diyorum belki alerji degildir
Burnunu nasil temizliyosunuz? Ben bunu denedim ama olmadi. Hala hiriltili nefes aliyor
ay iyi cesaret etmişsiniz ben cesaret edemedim...
Sütten geçiyor demek ki. Deneyerek nelerin alerji yaptığını anlayabilirsin. Süt alerjisi varsa içinde süt olan hiçbir şeyi de tüketmemen gerekir. İnşallah değildir ama alerji ileri boyuttaysa aynı bantta üretilen hazır gıdalar da sakıncalı oluyor malesef. Hazır ürünlerin geneli sıkıntılı gerçi. Biraz sıkıntılı durumlar. Küçük kızımın süt ve yumurta alerjisi vardı.Canm bizde kanli mukuslu kaka da var,buyuk ihtimalle sut alerjisinin belirtisi hepsi
Ben de normal doğum yaptım ve 26 gün oldu ama hiç karnımda ağrı hissetmedim. Kontrole gitmiş miydin? Bir de adet ağrısı gibi mi nasıl?Kızlar normal doğum yaptım ben karnimda bir ağrı var. 24 günlük şimdi. Zatifladikca ağrı daha çok Ortaya çıkıyor. Yaşayan bilen var mi
Benimki uyanıksa sürekli ağlıyor memede kalmal istiyor eğer sadece gözleri açıksa iyi valla ben ona razıyımBen de uyanik oldugu zamanlar sarki soyluyorum, gezdiriyorum, konusuyorum. Elimizden geldigince sosyallesiyoruz :) bugun ne yapsam uyumadi. Su an yataginda gozleri fal tasi gibi etrafa bakiyor. Ne yapacagimi sasirdim.
Benimkide 4-5 sefer agzından kustu, ama fazla mama versiğimiz için diye düşündümBenimki yapıyordu reflü demişti dr.
Bu ara reflüler çoğaldı galiba
Benimkide 4-5 sefer agzından kustu, ama fazla mama versiğimiz için diye düşündüm
Tüm günü etkilemese de bizim akşamlarımızın rahat geçmesini sağlayan şey 18.00-19.00 Saatleri arasında Banyo yapması.Ben de uyanik oldugu zamanlar sarki soyluyorum, gezdiriyorum, konusuyorum. Elimizden geldigince sosyallesiyoruz :) bugun ne yapsam uyumadi. Su an yataginda gozleri fal tasi gibi etrafa bakiyor. Ne yapacagimi sasirdim.
Süreci çok iyi biliyorum canımSütten geçiyor demek ki. Deneyerek nelerin alerji yaptığını anlayabilirsin. Süt alerjisi varsa içinde süt olan hiçbir şeyi de tüketmemen gerekir. İnşallah değildir ama alerji ileri boyuttaysa aynı bantta üretilen hazır gıdalar da sakıncalı oluyor malesef. Hazır ürünlerin geneli sıkıntılı gerçi. Biraz sıkıntılı durumlar. Küçük kızımın süt ve yumurta alerjisi vardı.
Siz de yavaş yavaş deneyerek neler dokunuyor anlarsınız ona göre de hayat şekilleniyor mecburen.
Serum fizyolojik damlatıyorum, ağlarken sümükler kesin çıkıyor. Aslımda burnuna girip çıkıyor o arada yakalıyorumBurnunu nasil temizliyosunuz? Ben bunu denedim ama olmadi. Hala hiriltili nefes aliyor
Benim sezaryen ama karnim agriyor. Rahimin kuculme agrisiymis. Karnim cok hassas dokunmak dahi istemiyorumKızlar normal doğum yaptım ben karnimda bir ağrı var. 24 günlük şimdi. Zatifladikca ağrı daha çok Ortaya çıkıyor. Yaşayan bilen var mi
Bağırsakları tembelleştirmez mi bu zeytinyağ olayıyla iki kere öyle yaptırdık niye yapamıyolar bizim yediklerimziden içtiklerimizden mi acabaSssyyyaaa benim kızım da 20 günlük civarı yapmamaya başladı on günde yaptı ilk sefer sonra haftada bir yapmaya başladı. Hem gaz hem kaka yapamama etken. Bacaklarını çekip ağlıyorsa gaz ıkınıyorsa kaka yapamama. Genelde ikisi bir de oluyor. Günlük 1 çay kaşığı sızma zeytinyağı deneyebilirsiniz bir de uzun vadede probiyotik damla on günü aşarsa fitil yazar dr.
Kontrole gittim 10. Günde dikişlere baktı iyiydi ultrasonda da baktı. Kas ağrısı gibiBen de normal doğum yaptım ve 26 gün oldu ama hiç karnımda ağrı hissetmedim. Kontrole gitmiş miydin? Bir de adet ağrısı gibi mi nasıl?
Elbette yediklerimizle de alakali. Sulu seyler yeneliyiz. Ebe erik kurusu ve kiwi yememi soyledi. Yer yemez tuvalete ciktim. Bakalim sutume de gecmis olmali. Simdi emzirdim.Bağırsakları tembelleştirmez mi bu zeytinyağ olayıyla iki kere öyle yaptırdık niye yapamıyolar bizim yediklerimziden içtiklerimizden mi acaba
Benim de ayni oyle. Etim agriyor. Cok hassas dokunamiyorum bile.Kontrole gittim 10. Günde dikişlere baktı iyiydi ultrasonda da baktı. Kas ağrısı gibi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?