Yaa, bizimkinin de alından açılmaya başladı dede oldu diyorumKaslariyla ayni cikar herhalde. Yeğenimin kaşları yok gibiydi o kadar sariydi. Saclar kahverengi dogdu. Snra saclar da dokuldu platin sarisi gbi cikti. Bizim de dokuluyor saclar. tepesi acildi
Canim biz göz için rop testine gidince doktora sordum ilaca gerek yok gazlı bezle silin demişti bende daha önce ılık çay ve pamukla temizliyordum açıkçası ilaç kullanmamak için.Sonra doktor öyle deyinceBizde de hep sağ göz çapaklanıyor özellikle sabahları. Doktor damla verdi bize ama kullanmaya başlamadım çünkü akıntı biraz azaldı gibi geldi. Birkaç güne daha devam ederse damlaya başlıcam
Cok sari cikar belki. Suan hic mi yok. Tuy gibidir belki isikta gorunuyo olabilir mi. Bizim de en basta oyleydi yok gibiydiBenim kızımın kaşları yok. Çıkmadı daha. Ne renk çıkacak acaba?!!!
Hızlı kilo alıyordu doktor emzik verin iki emme arası süre en az 2 saat olsun dedi. Emmeyi bırakıp yalanmaya başlıyordu o yüzden emzik vermeye başladım huysuzlandığında uykuya dalarken kolaylık olması için vs. İşe de yaradı ve emmesini etkilemedi aynı sürede emiyor. Sizi de etkilemez umarım. Normal zamanlarda vermiyorum kriz anları veriyorum sakinleşince alıyorum.Ben doktora sormadım ama bir sakınca olduğunu düşünmüyorum
Kafam karıştı bir an bir yerde öyle yazmışlar, aynı örnek benim de aklıma geldi sakız çiğneyince bir şey değişmiyor
Var evet doğduğundan beri tek gözü akıyor damla da kullandık geçmedi. Sürekli masaj yapıyorum dr un gösterdiği şekilde. 1 yaşına kadar geçmezse işlem yapılıyormuş.Gözyaşı kanalları tıkanıklığı yaşayan var mı bebekte.
Iki gündür uyumuyor bu çocuk a dostlar perişan oldum
Uyuyunca da yarım saate uyanıyor
Kucakta durmak ıstıyor.
Neden ola geçer mi ki.
Sizler nasıl uyutuyorsunuz
Tabi tabi heyecanla bekliyorumSen bi de ek gıdaya geçince değerlendir o kokuyu
Benim ki kız, benim ki de öyle aynısını bende diyorum direkt gözümde fikret canlandı, normalde tabi ufak ufak var ama resimde asla belli olmuyor yaBenim paşamın da saçları üstten dökülmeye başladı, arka ve yanlar duruyo. Düğün Dernek'teki Tüpçü Fikret'e döndü çocuğuum
Hay canını severim o abisininbizim bu üçüncü canım o yüzden mecburen müdahale ettim ilkte bende etmemiştim 5 gün sonra yapmıştı ikincide de 5 gün bekledim yapmadım sonra sancılandı fitille müdahale ettim bu sefer de az önce fena ağladı morardı falan zeytinyağıyla çok şükür yaptı bizde çok mutluyuzabisi nasıl seviniyo anne çok mutluyum kardeşim kaka yaptı rahatladı diyo
Bizimkinin de alnından açılıyor acep nasıl olacak saçlar ne zaman çıkacak onu da bilmiyom yaYaa, bizimkinin de alından açılmaya başladı dede oldu diyorumheyecanla bekleyeceğiz o halde saçları :)
Ben de uykuya dalamadığında mızmızlık yaparken meme de durmasın diye çünkü doktor 45 gr almış azcık frene basın dedi meme de uyudugundan bahsettim aslında çekmiyor agzını oynatıyor sanki emzik var gibi.Hızlı kilo alıyordu doktor emzik verin iki emme arası süre en az 2 saat olsun dedi. Emmeyi bırakıp yalanmaya başlıyordu o yüzden emzik vermeye başladım huysuzlandığında uykuya dalarken kolaylık olması için vs. İşe de yaradı ve emmesini etkilemedi aynı sürede emiyor. Sizi de etkilemez umarım. Normal zamanlarda vermiyorum kriz anları veriyorum sakinleşince alıyorum.
Gözyaşı kanalları tıkanıklığı yaşayan var mı bebekte.
Iki gündür uyumuyor bu çocuk a dostlar perişan oldum
Uyuyunca da yarım saate uyanıyor
Kucakta durmak ıstıyor.
Neden ola geçer mi ki.
Sizler nasıl uyutuyorsunuz
bende biogaia kullanıyorum ne gazını azalttı ne de kaka yapmasına yardımcı oluyo yine 4 gün oldu hala yapmadı ıkınıp duruyo ama yok yapamıyo
Kızlar kendimi o kadar çaresiz hissediyorum kikızım uyanık olduğunda surekli agliyor,ne kucakta duruyor,ne beşikte sallanırken,sesi kısıldı ağlamaktan,özellikle akşam altı on bir arası dinlenip dinlenip ağlıyor hiç bir çözüm bulamiyoruz,hayır kucakta dursa saatlerce gezdirmeye razıyım ama kucakta da durmuyor,doktor kolik olduğunu söyledi,ne zaman duzelir ya da düzelir mi sanki hep böyle devam edecek gibi geliyor
çok geçmiş olsun inşallah düzelir kalpteki delikVardı. Fizyoloji serum ile temizleme pamuğu ile temizleyip arkasından göz pınarlarına 15er saniye serçe parmağımla masaj yaptım. Yavaş yavaş azalıp bitti.
Artık ağlarken gözyaşı gelmeye başladı.
Kirpikleri ıslanıyor.
Kaka yapmaya gerçek anpamda yardımcı şeyi bulsak toptan rahatliycaz sanırım.
Kolik bebekler için sling kullanın diyorlar.
Deneyin isterseniz.
Merhaba kızlar..
Dün sabahtan akşama hastanedeydik.
Perişan olduk yine.
Kan alırken damarı bulamadılar buldular kan akışı sağlanmadı 3 hemşire ayrı ayrı denedi.
Eller ayaklar delik deşik oldu ağlamaktan harap oldu yavrum
Demiri çok düşük.
Iyi haber Tsh yüksekti 5. 9 a düşmüş.
Tiroit için korkuyorduk ama ilaca gerek duymadı dr.
Reflüsü ciddi sıkıntı veriyor.
Bir sürü ilaç verdi dr.
Sabah ilaç sonrası ağız burun dolusu kustu çok korktum ilk kez bu kadar çok kustu
Nefret ediyorum ilaç kullanmaktan ama mecburum..
Hafif bronşit varmış. Artarsa diye nebulizatör makinesi mi neydi adı:) ondan alın dedi.
Aldık bakalım.
Kalbinde küçük bir delik var. Bu zaman bebeklerinde olur büyüdükçe kaybolabilir dediler.
7 gündür yine kakasıni yapmıyordu.
Huzursuz olmasa bile bekleme dedi dr 3 günde bir ver fitil.
Içinde durdukça katılaşır kansorejen etkisi olur.
Fitile alışır diye korkma çocuğa yardımcı olmak lazım dedi.
Ve artık 3 güne bir vercem ne yapayım
Içime sinmese de doktoru dinlemek zorundayim gerçekten bilmeden zarar vermekten korkuyorum.
Canım normal göz muaynesini doğum yaptığınız hastanede veya her ay kontrolleri yapan çocuk doktorunuz yapacak.ulasimiz ve diğer arkadaşlar, Göz muayenesinde ne yapılıyor tam olarak? Şart mı yaptırmak acaba? Çok önemli mi? Bulunduğum şehirde yapan yer yok sanırım ondan soruyorum
Çok geçmiş olsun..Bebeğin güçlü,savaşcı bir bebek her şey yoluna girecek, düzelecek inşallahVardı. Fizyoloji serum ile temizleme pamuğu ile temizleyip arkasından göz pınarlarına 15er saniye serçe parmağımla masaj yaptım. Yavaş yavaş azalıp bitti.
Kirpikleri ıslanıyor.
Deneyin isterseniz.
Merhaba kızlar..
Perişan olduk yine.
Kan alırken damarı bulamadılar buldular kan akışı sağlanmadı 3 hemşire ayrı ayrı denedi.
Demiri çok düşük.
Bir sürü ilaç verdi dr.
Sabah ilaç sonrası ağız burun dolusu kustu çok korktum ilk kez bu kadar çok kustu
Hafif bronşit varmış. Artarsa diye nebulizatör makinesi mi neydi adı:) ondan alın dedi.
Aldık bakalım.
Kalbinde küçük bir delik var. Bu zaman bebeklerinde olur büyüdükçe kaybolabilir dediler.
Içime sinmese de doktoru dinlemek zorundayim gerçekten bilmeden zarar vermekten korkuyorum.
Benim de aksam basliyor hatta saate bakmadan 6 oldugunu anliyoruz. Gaz icin damlasi var ama sanki pek ise yaramiyor. Gazdan, ikinmaktan dogru durust emmiyor bile o sira. 7 gibi banyoya sokuyorum, o sira biraz oyalaniyor. Doktorun gosterdigi masaj hareketleri var, bacaklarini bisiklet cevirme gibi gibi. Onu yapmaya calisiyoruz ama o kadar sert duruyor ki izin vermiyor pek. 2bucuk aya kadar artarak devam edebilir ama sonra azalir, dedi doktor.
Bazen artıyor ama zamanla daha iyi olacak. hergün o kadar kötü olmayacak en azından 1 hafta sonra daha rahatlamış hissettiğin günler gelir umarım
Canım arabayla gezdirmeyi denediniz mi?
3 aya doğru hafifliyor diyorlar ama tabi bunun kesin net bir çizgisi yok. Umarım en kısa zamanda biter.
Yorumlarınız için sağolun kızlar,gaz damlasi bizde de işe yaramiyor,bebegim kakasını yapıyor gazını da cikariyir aslinda ama tam rahatlamiyor galibaCanım, elektirikli süpürge veya fön makinası sesi dinleyince nasıl sakinleşmiyor mu?
Dediğiniz şeyi araştırayım ben teşekkür ederim.Vardı. Fizyoloji serum ile temizleme pamuğu ile temizleyip arkasından göz pınarlarına 15er saniye serçe parmağımla masaj yaptım. Yavaş yavaş azalıp bitti.
Kirpikleri ıslanıyor.
Deneyin isterseniz.
Merhaba kızlar..
Perişan olduk yine.
Demiri çok düşük.
Bir sürü ilaç verdi dr.
Aldık bakalım.
Bana oyle demisti doktor. Tatli olan seyler gaz yapar muhallebiden tut tatlı meyveye kadar karpuz kavun seftali incif vsvs. Hicbirini tuketme dedi. Nasilda severim oysaki bu mevsimin meyveleriniAa a tatlı mı gaz yapıyormuş? Ben ilk 2 hafta sadece sütlü tatlıyla beslendim neredeysebu gaz olayı da bebekten bebeğe değişiyor sanırım.
Kizim kara saçli doğdu kaşlar kirpikler sarı, oysa çok istemiştim anasi gibi sarısın olsunAa öyle mi oluyormuş? Saçları dökülmeye başladı bile, ne renk çıkacaklar diye çok merak ediyordum :)
Aaaa ben günde 3 kere karpuz yiordum :/Bana oyle demisti doktor. Tatli olan seyler gaz yapar muhallebiden tut tatlı meyveye kadar karpuz kavun seftali incif vsvs. Hicbirini tuketme dedi. Nasilda severim oysaki bu mevsimin meyvelerinidoğru mi dedi doktor bilemiyorum ki kisiden kisiye değisiyor mu onu da bilmiyorum, doktorun her soyledigini dogru kabul edip yemiyorum bende ne kadar zorlansam da
Rop muayenesi her bebege yapilmasi gereken bir muayene mi ? Oyleyse kacinci haftada yapiliyor ki?Canim biz göz için rop testine gidince doktora sordum ilaca gerek yok gazlı bezle silin demişti bende daha önce ılık çay ve pamukla temizliyordum açıkçası ilaç kullanmamak için.Sonra doktor öyle deyince
Eczaneden gazlı bez aldık ılık çayı döküp sildim bir kerede iyileştirdi.
Bende çikolata diye duymustum ama gazina bir care bulamayinca doktora gittik oyle demisti tatli olan hersey ve sut ve sut urunlerinin tamami gaz yapar dedi.Aaaa ben günde 3 kere karpuz yiordum :/
Benim bildiğim tatlı değil de çikolata yapıyor
Dediğiniz şeyi araştırayım ben teşekkür ederim.
Sizi hatırladım yüksek tansiyona bağlı erken doğum yapmistiniz,benim de aynı durum başıma geldi,gerçi bizim erken olmadı ama tansiyonum yirminci haftadan sonra hep yüksekti bebeğim karnimda beslenemiyordu o nedenle 37 haftalık iki kilo doğdu,ama zamanla toparliyorlar,sizin minikte toparlamistir,merak ettiğim sizin tansiyon doğumdan sonra düzeldi mi?
Her bebeğe değil canım bizim doktorumuz şöyle demişti erken doğum ve düşük kilo ile doğan bebeklere mutlaka yapilmaliymiş.Bir anne olarak mutlaka yaptırmanızı istiyorum demişti bastırarak.Rop muayenesi her bebege yapilmasi gereken bir muayene mi ? Oyleyse kacinci haftada yapiliyor ki?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?