Canım siz Rop testini yaptırdınız mı?Uzunca bir zaman takip ettim. 2 ay kadar hafif orta hiper tansiyon diye gitti..
Son 1 buçuk aydır ise hiç bakmıyorum zaman yok :/
Çok şükür kızım toparlıyor ama bir yerden hep çözülmesi gereken sorunlar..
Oh diyemiyoruz.
Deriz ınsallah.
Canım siz Rop testini yaptırdınız mı?
Gelişme kaydetmesi çok çok iyi.. Hiç moralini bozma tabi o muayene süreci biraz sıkintılı. Biz bir kere yaşadık o yüzden seni cok iyi anliyorum.Kaç kere girdik ropa belki 7 Oldu..
O da ayrı canımı sıkıyor..
Damarların gelişimi takip ediliyor.
İlerleme var çok şükür ama küçük küçük..
Gelişme kaydetmesi çok çok iyi.. Hiç moralini bozma tabi o muayene süreci biraz sıkintılı. Biz bir kere yaşadık o yüzden seni cok iyi anliyorum.
Şükür her şeyin doktoru da var çaresi de..
O büyüdükçe bütün gelişimi yaşıtlarına denk gelecek inşallah
Benim kızımda erken doğmadı ama düşük ağırlıkli doğdu,bize hiç denmediHer bebeğe değil canım bizim doktorumuz şöyle demişti erken doğum ve düşük kilo ile doğan bebeklere mutlaka yapilmaliymiş.Bir anne olarak mutlaka yaptırmanızı istiyorum demişti bastırarak.
Fakat hastaneye gittiğimizde sırada bir kadın bu testi bir yerden duymuş randevu alıp gelmişti bebeği 38 haftada doğmuş kilosu yerinde gayet sağlıklı sırf önlem amaçlı getirdim demişti.Bebekte 3 aylık olmuş neyse içeri girdiler çıkınca sordum gözlerinde bir sıkıntının çıkmadığını söyledi. Demek ki isteyen randevu alıp gidebiliyor.
*Bebek 1 aylık olunca mutlaka yapılmaliymiş
Allah şifa versin küçük kuzuya,bir şekilde büyüyorlar,Allah büyük dertler vermesin öyle böyle bir bakmişiz büyüyüvermisler.Uzunca bir zaman takip ettim. 2 ay kadar hafif orta hiper tansiyon diye gitti..
Son 1 buçuk aydır ise hiç bakmıyorum zaman yok :/
Çok şükür kızım toparlıyor ama bir yerden hep çözülmesi gereken sorunlar..
Oh diyemiyoruz.
Deriz ınsallah.
Biz sırada beklerken giren her bebek ağlayarak çıkıyordu girince neden bu kadar ağladiklarıni anladım.. Tabi çok önemli muayeneler bunlar..her şey sağlıkları için..Insallah..
Hastaneye gideceğimiz günden bir gün önce stresim basliyor.
Neticede çok feci yoruldugumuz, kızımın bolca ağladığı bir gün oluyor.
Oysa normalde olgun bir bebek öyle her şeye ağlamaz bu nedenle ağlamaları benim için daha etkileyici.. :/
Umarım bugünleri unutacagimiz günler çabuk gelir.
Hepimizin yavrusu sıhhatle büyüsün ınsallah.
Tabi İstanbuldaysanız Zeynep Kamil çok iyi bu konuda. Tavsiye ederim.Aksam saatlerine randevu vermişlerdi sadece bunun için gelen bebekler vardı.Hijyen konusunda da çok iyiler bütün kullandıkları malzemeleri çocuğa özel paketlerden çıkardılar.Benim kızımda erken doğmadı ama düşük ağırlıkli doğdu,bize hiç denmedibizde baktiralim o zaman,aklımızda kalmasin
Nede önerdi acaba doktorlar biberon emzik hüç önermiyor da mersk ettim ben emzik vermk istiyorum çünkü beni emzik olarak kullanıyorBen de dr önerdiği için veriyorum, emme süresinde bi farklılık olmadı
Bende lansinohun tekli elektriklisi var, güzel boşaltıyor göğsü. Bir arızası olmasın, benimkinin valfi delinmişti mesela, hiç çekememeye başlamıştı ne oldu ya göğsümde dolu niye hiç süt gelmiyor derken inceledim beyaz lastik varya minik o delinmiş, içinde yedeği vardı onu taktım çekişi düzelmişti. Belki o tarz bir sorun vardır. Yedek olmasından öte süt dolu dolu olup beklerse tıkanıklık yapabilir. Hastane tipi pompa kiralayabilirsin.Bebegim guzel emiyor ama bazen bitiremiyor gogsu haliyle de agri yapiyor, sagmak istedim lansinohun 2.li elektriklisini almistim iki gogusten 10 ml bile cikmadifakat elimle sıkligimda deli gibi fıskiriyor dolu dolu geliyor valla ne yapcami sasirdim. Ilerde ise basladigimda yedek bulunsun dolapta diyordum zor gibi, elle sagmakta marifetmis valla biri saga gidiyor biri sola kabi tutturmakta zor her yer sut oldu resmen ☹ Kızlar benzer durumu yasayanlar vardir diye sormak istedim, nasil bu durum cozulur ?
Geçmiş olsun..Üşütmüş olabilirsiniz, karnınızda gaz olabilir. Aile hekimine gidip bi muayene olabilirsiniz.Kizlar karin agrim var bi kerede olmusdu sirtimdan soguk soguk bisey geliyor sanki karnmi agriyor neden ola bilir sutumden ola bilirmi ayni durumi yasayan varmi
bennde de lansinoh 2li var. göğsüne iyice bastır ve eğilirsen ve yüksek seviyede çalıştırırsan sütü getirmeye başlıyorBebegim guzel emiyor ama bazen bitiremiyor gogsu haliyle de agri yapiyor, sagmak istedim lansinohun 2.li elektriklisini almistim iki gogusten 10 ml bile cikmadifakat elimle sıkligimda deli gibi fıskiriyor dolu dolu geliyor valla ne yapcami sasirdim. Ilerde ise basladigimda yedek bulunsun dolapta diyordum zor gibi, elle sagmakta marifetmis valla biri saga gidiyor biri sola kabi tutturmakta zor her yer sut oldu resmen ☹ Kızlar benzer durumu yasayanlar vardir diye sormak istedim, nasil bu durum cozulur ?
Bursadayim,burda Uludağ üniversitesine gidiyorlar genelde olmadı ordan randevu alayimTabi İstanbuldaysanız Zeynep Kamil çok iyi bu konuda. Tavsiye ederim.Aksam saatlerine randevu vermişlerdi sadece bunun için gelen bebekler vardı.Hijyen konusunda da çok iyiler bütün kullandıkları malzemeleri çocuğa özel paketlerden çıkardılar.
Çok zor olur öyle yaa damlaları tek tek deneyin isterseniz?Yorumlarınız için sağolun kızlar,gaz damlasi bizde de işe yaramiyor,bebegim kakasını yapıyor gazını da cikariyir aslinda ama tam rahatlamiyor galiba
Taksiye bindigimizde cidden sesi çıkmıyor cogunlukla da uyuyor. Ama malesef kendi aracimizi yakın zamanda sattık,şuan yeni araç bakıyoruz denk gelir inşallah en kısa zamanda .
Fön makinası,elektirikli süpürge sesi ilk zamanlar ise yariyordu ama artık ise yaramiyor malesef
Bnmki de kassizBenim kızımın kaşları yok. Çıkmadı daha. Ne renk çıkacak acaba?!!!
Istanbulu düşünürsen haberim olsun canım gittiğimiz doktoru önerebilirim. Tabi Uludağ da oluyorsa orda yaptırmak daha iyi.Bursadayim,burda Uludağ üniversitesine gidiyorlar genelde olmadı ordan randevu alayim
Doktorumda buna benzer konuştu,deneye deneye hangi damla daha iyi gelecek bakilabilir demişti eğer geçmezse ağlaması,umarım gerek kalmaz şuan üç tane farklı damla kullabiyorum ama pek işe yaramiyorlar,hatta biri bitmek üzere almayı düşünmüyorum bakayim bu yazdıklarınin içeriğini araştırayım canım teşekkür ederim bilgi icinÇok zor olur öyle yaa damlaları tek tek deneyin isterseniz?
Çünkü araştırırken her çeşit damladan ayrı ayrı memnun olup-olmayan vardı. Belki biri fayda eder.
Mesela metsil, zinco bunlar uygun fiyatlı olanlar. İşe yaramasa bile denemiş olursunuz hem de yüksek meblağ olmadığı için göze gelmez. Biliyorum kolik durumunda herşey faydasız kalıyor ama sürekli ağlaması insanı yoruyor o yüzden umut fakirin ekmeğidir diyorumbir ara bizde sabah 8 öğlen 13 nöbetindeydik ve ben tükenmiştim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?