- 14 Şubat 2013
- 14.673
- 32.591
- 598
Canım bencede çok değil ki bizde 1 ay kontrolünde 4750 civarıydık. Üstünden 2 hafta geçtiğinde yani geçtiğimiz günlerde evdeki tartıda 600-700 gram almış gözüküyordu. Tam net değildir ama ortalama o civarda. 45 günlükken ortalama 5250-5350 olmuş diyebiliriz.Iste benim sorunum da bu. Sutum yagli da sayilmazmis anladigim kadariyla.
Peki neden bu çocuk bu kadar kilo aliyorBen cok uzuluyorum, kilo alisini engelleyemiyorum. Bugun doktora sarilik için gittik, yartabilir miyim dedim, olur deyince oylecene kiyafetli bezli koydum, bezi doluydu ama 200 gram bez kiyafet olsa bi haftada yine de en az 400 gram almis. Cok uzuluyorum, sutum gereginden fazla yariyor. Cidi ciddi emirmesem mi diyorum. Hem kilo aliyor hem sariligi gitmiyor. Mama hele daha da kilo aldirir diyolar. Anne sutuyle boyleyse mamayla kim bilir nasil olur. Su an 5 hafta 5 gunluguz ve 5100 gram.
Boyu kac ama? Bizim kiz en son 1. Ay kkntrolunde 52ydi. Kisa gidiyor, ondan kilo tasimiyor. Cocuk nefes almakta zorlaniyorg gidisindan gibi geliyor. Vucut endeksi %97de cikiyorCanım bencede çok değil ki bizde 1 ay kontrolünde 4750 civarıydık. Üstünden 2 hafta geçtiğinde yani geçtiğimiz günlerde evdeki tartıda 600-700 gram almış gözüküyordu. Tam net değildir ama ortalama o civarda. 45 günlükken ortalama 5250-5350 olmuş diyebiliriz.Bana hiç kilolu vs demediler ki ilk ay meme mama takviyeli gittik bu ay sadece meme.
1. Ay kontrolünde 56 cm dedilerBoyu kac ama? Bizim kiz en son 1. Ay kkntrolunde 52ydi. Kisa gidiyor, ondan kilo tasimiyor. Cocuk nefes almakta zorlaniyorgidisindan gibi geliyor
Yani bende emzirme diyemem hele ki meme icin aglayan bir cocuksa nasil susturacaksin, eger meme de oynuyorsa emdikten sonra emzik verebilirsin belki, benimki de 30 gunluk 4.750 cikmisti su an 38 gunluk tam bilmiyorum ne kadar ama doktor bana da gunluk 45 gr ma cok demisti bende onu 30 35 yapim diye emzik veriyorum esim verelim diyor daha dogrusu bana kalsa ben meme de tutarim geneIste benim sorunum da bu. Sutum yagli da sayilmazmis anladigim kadariyla.
Peki neden bu çocuk bu kadar kilo aliyorBen cok uzuluyorum, kilo alisini engelleyemiyorum. Bugun doktora sarilik için gittik, yartabilir miyim dedim, olur deyince oylecene kiyafetli bezli koydum, bezi doluydu ama 200 gram bez kiyafet olsa bi haftada yine de en az 400 gram almis. Cok uzuluyorum, sutum gereginden fazla yariyor. Cidi ciddi emirmesem mi diyorum. Hem kilo aliyor hem sariligi gitmiyor. Mama hele daha da kilo aldirir diyolar. Anne sutuyle boyleyse mamayla kim bilir nasil olur. Su an 5 hafta 5 gunluguz ve 5100 gram.
Cnm bebisinin kilosu fazla degilki.
Zaten iri dogdu.
Benm kiz da gunde yaklasik 35gr aliyor.
40 gunluk oldugunda muhtemelen senin bebisin kilosunda olucak.
Canini sikma, bugunler geri gelmeyecek
1. Ay kontrolünde 56 cm dediler
Anne sütü kilosunu verecektir canım hareketlendiğinde, hiç takıntı yapma bence. Ben biliyorum sana o şekil konuştukları için biraz takıldın.
Ama geçende demiştim memeyi vermemek Emzirme arasını açmak vs mümkün olan şey değil yani bunu engelleyemezsin zaten. Laftan anlamaz ki dur diyesin. Bir dahaki ay belki boya gider kilosu da göze gelmez o zaman. Nefes almasının dışarıdaki gıdıyla alakası yok gibime geldi benim benim oğlanda nefes alamıyor gibi hırıltılar çıkarıyor çünkü. Doktor normal dediydi
Ben Azeriyim burda hava sicak ama bazen degise biliyor hafifden ruzgar filan oluyor kalin giydiribde terlemesinden kirkuyirum ah isde anne yuregi insanin ici bi tutlu rahat olmuyor hergun hava almaga cikariyorum hemen eve girince degisiyirum kiyafetlerini aynen ben gibi yapmissin bende kalin giydirmisdim doktor aynisini soylemisdiböyle yarım - bir saat tam dalana kadar... tam daldıklarında yataga koyarken gözlerini bile açsa üç beş dakika pışpışla gene uyurlar diye düşünüyorum...
üstüne battaniye örtsen kafasına şapka giydirsen gene de üşür mü ki kaç derece hava :/
Valla ben 30 günlük doktora gittim sabah saatiydi, zıbın vardı altına da bir pantalon giydirmiştim kısa pantalon ama onun dizine kadar geliyor dizlerini kapatıyor, doktor şey dedi çok kalın giydirmiyorsun değil :)
yok dedim sabah saati diye pantalon giydirdim normalde zıbınla duruyor evde...
Sen nasılsan bebeği de öyle giydir kışın senden 1 kat daha fazla giydirebilirsin demişti.
44 günlüğüz. Çareyi emzikte bulduk. Doysa bile sakinleş mek için keyif için emmek istiyor. Emzik veriyorum o zamanlarda.kızlar beniim bebekhep meme istiyor hiç uyumuyor bu durum ne zamaan düzelecek 36 günlüğüz
Ya onu banada yapıyor özellikle akşamları memeyi hem istiyor hem itiyor kolumu sıkıyor tepiniyor ne amaçla yapıyor anlamıyorumKilo sorun olmaz bebekte o kadar dert etmeyin Allah korusun bi ishal olsa mesela zayıflar kilo iyidir o sebeple. Benim derdim yine büyüme atağı durmuyo, artık memede bile durmuyor ne yapacağımı bilemiyorum. Sizinki de emerken kollarla itip bacaklarla tekmeliyo mu? Sürekli ağlıyor. Gündüz uyumuyor, gece de ses çıkararak uyuyor. Aç ondan ağlıyo desem emzirsem, mama versem kusuyor. Çok kusuyor. İnşallah geçer fiziken baya zorluyor. Ne yemek, ne duş alabilecek hale geliyorum. Allah tüm anaların yardımcısı olsun. Tüm bunlar olurken canım da durmuyor, kışa kahvaltılık sos falan yapıyorum. Bebekle gerçekten herşey zor. Ne zamana kolaylaşacak?
Canım benim anne sütü obez yapmaz. Takma kafana böyle şeyleri. Valla ne çok isterdim benimkide etli etli olsun ama minyon bir kız böyle yaparsan Allah korusun nazar değdireceksin sütüne ne güzel yarıyor emzir gitsin zaten 6.ayda ek gıdaya geçince daha az emecekler takma kafana tadını çıkar. Sütüm yokmu derdi daha kötü inan bana.Iste benim sorunum da bu. Sutum yagli da sayilmazmis anladigim kadariyla.
Sarılıkla ilgili bilgim yok ama anne sütü alan bebeğin kilosunun fazla olmasının hiç bir sıkıntısı yok benim bildiğim emzirme, kilo almasın diyen bir doktorda görmedim mama olsa evet haklısın ama ne kadar anne sütü içebilse faydadır diye biliyorum. ayrıca emzirme danışmanları her annenin sütü bebeğine göre üretir vücut sütüm yarıyo yada yaramıyo diye bir şey yoktur diyolar
Gun basina grami biraz olsun dengeli alsin ona raziyim. 35 gram iyi mesela. Hizli ve dengesiz aliyor ya ona uzuluyorum. En son 10 gunde 600 aldi simdi de haftada en az 400 gram.Cnm bebisinin kilosu fazla degilki.
Zaten iri dogdu.
Benm kiz da gunde yaklasik 35gr aliyor.
40 gunluk oldugunda muhtemelen senin bebisin kilosunda olucak.
Canini sikma, bugunler geri gelmeyecek
Gezdiriyorum konusuyorum oyalamaya calisiyorum, emzik vermeye calisiyorum ama memeden baska bir sey istemiyor. Gozu aciksa paso memede. Vermesem olmuyor dedigin gibi, versem dde kilo aliyor. Ne yapacagimi sasirdim. ben de belki boy atar diye umut ediyorum. Bir de emdkce gazi reflusu cogaliyor. Su slingi alayim. Belki bu biraz olsun oyalar evde gezdirirken.1. Ay kontrolünde 56 cm dediler
Anne sütü kilosunu verecektir canım hareketlendiğinde, hiç takıntı yapma bence. Ben biliyorum sana o şekil konuştukları için biraz takıldın.
Ama geçende demiştim memeyi vermemek Emzirme arasını açmak vs mümkün olan şey değil yani bunu engelleyemezsin zaten. Laftan anlamaz ki dur diyesin. Bir dahaki ay belki boya gider kilosu da göze gelmez o zaman. Nefes almasının dışarıdaki gıdıyla alakası yok gibime geldi benim benim oğlanda nefes alamıyor gibi hırıltılar çıkarıyor çünkü. Doktor normal dediydi
Bugun de denedim emzik. Her gun bi 10 15 dk deniyorum. Atiyor, agliyor zorlarsam. Emzirmeyi birakmayi dusunmuyorum elbette. Sadece ne yapacagimi sasirdim. Bana gore hava hos, emsin 7/24Yani bende emzirme diyemem hele ki meme icin aglayan bir cocuksa nasil susturacaksin, eger meme de oynuyorsa emdikten sonra emzik verebilirsin belki, benimki de 30 gunluk 4.750 cikmisti su an 38 gunluk tam bilmiyorum ne kadar ama doktor bana da gunluk 45 gr ma cok demisti bende onu 30 35 yapim diye emzik veriyorum esim verelim diyor daha dogrusu bana kalsa ben meme de tutarim gene
Sutle alinan kilolar emeklemeye baslayinca hemen gidiyor zaten arkadaslarimda hep oyle dedi...
Kilo sorun olmaz bebekte o kadar dert etmeyin Allah korusun bi ishal olsa mesela zayıflar kilo iyidir o sebeple. Benim derdim yine büyüme atağı durmuyo, artık memede bile durmuyor ne yapacağımı bilemiyorum. Sizinki de emerken kollarla itip bacaklarla tekmeliyo mu? Sürekli ağlıyor. Gündüz uyumuyor, gece de ses çıkararak uyuyor. Aç ondan ağlıyo desem emzirsem, mama versem kusuyor. Çok kusuyor. İnşallah geçer fiziken baya zorluyor. Ne yemek, ne duş alabilecek hale geliyorum. Allah tüm anaların yardımcısı olsun. Tüm bunlar olurken canım da durmuyor, kışa kahvaltılık sos falan yapıyorum. Bebekle gerçekten herşey zor. Ne zamana kolaylaşacak?
O bendim canım ama bu sene göndermeme kararı aldık haftada 2 gün gidecekler diye açıklanınca. Bizim dilekçe ile ertelenebilir ayda olduğu için de sıkıntı çıkmadı. Kuzenimin oğlu başlayacak 1.sınıfa aynı okula.1. Sinif anaları bizle ayni okula gidecek olsn vardi kimdi o unuttum kafa kalmadı ki( Mahmut uslu) msj geldi okuldan smdi bi yazayim ddm hangi sinif hangi grup, yollayacakmisin
benimki de 15 günde 650 gram almış canım ama doktor hiç fazla almış beslemeyi azalt falan demedi bol bol emzir dedi aksine istedikçe emsin dedi 2700 doğdu şuan 50 günlük toplam 1950 gram almış 4650 gr şuanIste benim sorunum da bu. Sutum yagli da sayilmazmis anladigim kadariyla.
Bugün benimki de aynılarını yaptı ağladı çok gaz sancısıdır diye düşündüm bende ama tam olarak çözemedim gazını da çıkarıyo ama bitmiyo çocuğun gazı sancılarıKilo sorun olmaz bebekte o kadar dert etmeyin Allah korusun bi ishal olsa mesela zayıflar kilo iyidir o sebeple. Benim derdim yine büyüme atağı durmuyo, artık memede bile durmuyor ne yapacağımı bilemiyorum. Sizinki de emerken kollarla itip bacaklarla tekmeliyo mu? Sürekli ağlıyor. Gündüz uyumuyor, gece de ses çıkararak uyuyor. Aç ondan ağlıyo desem emzirsem, mama versem kusuyor. Çok kusuyor. İnşallah geçer fiziken baya zorluyor. Ne yemek, ne duş alabilecek hale geliyorum. Allah tüm anaların yardımcısı olsun. Tüm bunlar olurken canım da durmuyor, kışa kahvaltılık sos falan yapıyorum. Bebekle gerçekten herşey zor. Ne zamana kolaylaşacak?
Bnmki 76 aylık gondercem mecbur yoksa çok gec kalacak. İlk 2 hafta boyle sonrası muamma belki de kapacak kompleO bendim canım ama bu sene göndermeme kararı aldık haftada 2 gün gidecekler diye açıklanınca. Bizim dilekçe ile ertelenebilir ayda olduğu için de sıkıntı çıkmadı. Kuzenimin oğlu başlayacak 1.sınıfa aynı okula.
Benim kızım da emerken memeyi yumrukluyor suratima falan hatta ellerini carpiyor. Ayaklar zaten durmuyor ben de heyecandan diye dusunmustmKilo sorun olmaz bebekte o kadar dert etmeyin Allah korusun bi ishal olsa mesela zayıflar kilo iyidir o sebeple. Benim derdim yine büyüme atağı durmuyo, artık memede bile durmuyor ne yapacağımı bilemiyorum. Sizinki de emerken kollarla itip bacaklarla tekmeliyo mu? Sürekli ağlıyor. Gündüz uyumuyor, gece de ses çıkararak uyuyor. Aç ondan ağlıyo desem emzirsem, mama versem kusuyor. Çok kusuyor. İnşallah geçer fiziken baya zorluyor. Ne yemek, ne duş alabilecek hale geliyorum. Allah tüm anaların yardımcısı olsun. Tüm bunlar olurken canım da durmuyor, kışa kahvaltılık sos falan yapıyorum. Bebekle gerçekten herşey zor. Ne zamana kolaylaşacak?
+1Uykusuz gecelerrrr
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?