2020 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin / Bebeklerinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    293
Canım bencede çok değil ki bizde 1 ay kontrolünde 4750 civarıydık. Üstünden 2 hafta geçtiğinde yani geçtiğimiz günlerde evdeki tartıda 600-700 gram almış gözüküyordu. Tam net değildir ama ortalama o civarda. 45 günlükken ortalama 5250-5350 olmuş diyebiliriz. Bana hiç kilolu vs demediler ki ilk ay meme mama takviyeli gittik bu ay sadece meme.

Boyu kac ama? Bizim kiz en son 1. Ay kkntrolunde 52ydi. Kisa gidiyor, ondan kilo tasimiyor. Cocuk nefes almakta zorlaniyorg gidisindan gibi geliyor. Vucut endeksi %97de cikiyor

Boyu kac ama? Bizim kiz en son 1. Ay kkntrolunde 52ydi. Kisa gidiyor, ondan kilo tasimiyor. Cocuk nefes almakta zorlaniyorgidisindan gibi geliyor
1. Ay kontrolünde 56 cm dediler
Anne sütü kilosunu verecektir canım hareketlendiğinde, hiç takıntı yapma bence. Ben biliyorum sana o şekil konuştukları için biraz takıldın.
Ama geçende demiştim memeyi vermemek Emzirme arasını açmak vs mümkün olan şey değil yani bunu engelleyemezsin zaten. Laftan anlamaz ki dur diyesin. Bir dahaki ay belki boya gider kilosu da göze gelmez o zaman. Nefes almasının dışarıdaki gıdıyla alakası yok gibime geldi benim benim oğlanda nefes alamıyor gibi hırıltılar çıkarıyor çünkü. Doktor normal dediydi

Yani bende emzirme diyemem hele ki meme icin aglayan bir cocuksa nasil susturacaksin, eger meme de oynuyorsa emdikten sonra emzik verebilirsin belki, benimki de 30 gunluk 4.750 cikmisti su an 38 gunluk tam bilmiyorum ne kadar ama doktor bana da gunluk 45 gr ma cok demisti bende onu 30 35 yapim diye emzik veriyorum esim verelim diyor daha dogrusu bana kalsa ben meme de tutarim gene
Sutle alinan kilolar emeklemeye baslayinca hemen gidiyor zaten arkadaslarimda hep oyle dedi...
Cnm bebisinin kilosu fazla degilki.
Zaten iri dogdu.
Benm kiz da gunde yaklasik 35gr aliyor.
40 gunluk oldugunda muhtemelen senin bebisin kilosunda olucak.

Canini sikma, bugunler geri gelmeyecek

Kilo sorun olmaz bebekte o kadar dert etmeyin Allah korusun bi ishal olsa mesela zayıflar kilo iyidir o sebeple. Benim derdim yine büyüme atağı durmuyo, artık memede bile durmuyor ne yapacağımı bilemiyorum. Sizinki de emerken kollarla itip bacaklarla tekmeliyo mu? Sürekli ağlıyor. Gündüz uyumuyor, gece de ses çıkararak uyuyor. Aç ondan ağlıyo desem emzirsem, mama versem kusuyor. Çok kusuyor. İnşallah geçer fiziken baya zorluyor. Ne yemek, ne duş alabilecek hale geliyorum. Allah tüm anaların yardımcısı olsun. Tüm bunlar olurken canım da durmuyor, kışa kahvaltılık sos falan yapıyorum. Bebekle gerçekten herşey zor. Ne zamana kolaylaşacak?

Ben Azeriyim burda hava sicak ama bazen degise biliyor hafifden ruzgar filan oluyor kalin giydiribde terlemesinden kirkuyirum ah isde anne yuregi insanin ici bi tutlu rahat olmuyor hergun hava almaga cikariyorum hemen eve girince degisiyirum kiyafetlerini aynen ben gibi yapmissin bende kalin giydirmisdim doktor aynisini soylemisdi bu kiz cok baska yaa uyudugunu sanip tam daldi uykuya derken uyaniyor bugun ilk kez kendisi uyudu hemde 3 saat hic okadar uzun uyumazdi sasirib dakka basi konturoldeyim acaba durdumu gec uyanincada telas sardi beni noldu diye

Ya onu banada yapıyor özellikle akşamları memeyi hem istiyor hem itiyor kolumu sıkıyor tepiniyor ne amaçla yapıyor anlamıyorum

Canım benim anne sütü obez yapmaz. Takma kafana böyle şeyleri. Valla ne çok isterdim benimkide etli etli olsun ama minyon bir kız böyle yaparsan Allah korusun nazar değdireceksin sütüne ne güzel yarıyor emzir gitsin zaten 6.ayda ek gıdaya geçince daha az emecekler takma kafana tadını çıkar. Sütüm yokmu derdi daha kötü inan bana.

Cnm bebisinin kilosu fazla degilki.
Zaten iri dogdu.
Benm kiz da gunde yaklasik 35gr aliyor.
40 gunluk oldugunda muhtemelen senin bebisin kilosunda olucak.

Canini sikma, bugunler geri gelmeyecek
Gun basina grami biraz olsun dengeli alsin ona raziyim. 35 gram iyi mesela. Hizli ve dengesiz aliyor ya ona uzuluyorum. En son 10 gunde 600 aldi simdi de haftada en az 400 gram.
Gezdiriyorum konusuyorum oyalamaya calisiyorum, emzik vermeye calisiyorum ama memeden baska bir sey istemiyor. Gozu aciksa paso memede. Vermesem olmuyor dedigin gibi, versem dde kilo aliyor. Ne yapacagimi sasirdim. ben de belki boy atar diye umut ediyorum. Bir de emdkce gazi reflusu cogaliyor. Su slingi alayim. Belki bu biraz olsun oyalar evde gezdirirken.
Bugun de denedim emzik. Her gun bi 10 15 dk deniyorum. Atiyor, agliyor zorlarsam. Emzirmeyi birakmayi dusunmuyorum elbette. Sadece ne yapacagimi sasirdim. Bana gore hava hos, emsin 7/24 beni endiselendiren onun sagligi. Midesini buyutuyorum belki de sulu sutle. Doymadigi icin emmek istiyor belki de. Yagli kisma kadar midesini buyutup bosa kilo aliyor belki de. Bilemiyorum.

Kiloyu bu kadar dert etmeyin saglikli olsn da ayda 1.5 kilo alsa da farketmez. Bnm buyuk kizim cok istahliydi sutum asla.yetmiyordu mama da veriyordum normalde icmesi gerekenden de fazla iciyordu hatta her ay 1.5 kiloya yakin aldi ilk 6 ay. Dr un biri obez olcak dedik hatta , hareketlenmeye basladigi an o kilodan eser kalmadk, discciksrma bilmem ne derken zaren suzulecek cocuklar. Hep yasitlarindan onre gitti 1 yasindayken 12 kg idi masallah dogum kilosu 2800 iken hmde! 11 aylik yürüdü fazla kilolu olmadi hic suan 6 yasinda kilosu ve boyu yasitlarina gore onde ama kilo fazlasi yok boy ile orantili gidiyir. Ortanca ise tam bi tok evin ac kedisi, onu secer bunj secer hep ortalama degerlerde kilo aldi aylik 800-900 gr alirdi bebekken smdi de 4 yasinda ama persentl defere gore ortalamankn bile altinda hem boy hem kilo olarak. Hepsinin gelişimi farkli yani en kucugumuz de minnos olacak muhtemelen. Gr hesabina takilmayin 30 gr almks 50 gr almis die. Saglikli mi gerisi onemli degil. Anne sütü alan bebek obez olmaz, sirf mamayla buyuyen de olmaz bnce o brz irsi.. en ufak bi hastalıkta gidiyor zaren butun kilolari.

Bizim bebişin de yakın zamanda büyüme atağı oldu, çılgınlar gibiydi. Saatlerce uyumadı, çok huysuzlandı. 3 gun falan sürdü, sonra geçti çok şükür... Baya yorucu bir süreç ama geçiyor merak etmeyin.

1. Sinif anaları bizle ayni okula gidecek olsn vardi kimdi o unuttum kafa kalmadı ki ( Mahmut uslu) msj geldi okuldan smdi bi yazayim ddm hangi sinif hangi grup, yollayacakmisin
O bendim canım ama bu sene göndermeme kararı aldık haftada 2 gün gidecekler diye açıklanınca. Bizim dilekçe ile ertelenebilir ayda olduğu için de sıkıntı çıkmadı. Kuzenimin oğlu başlayacak 1.sınıfa aynı okula.

benimki de 15 günde 650 gram almış canım ama doktor hiç fazla almış beslemeyi azalt falan demedi bol bol emzir dedi aksine istedikçe emsin dedi 2700 doğdu şuan 50 günlük toplam 1950 gram almış 4650 gr şuan

Bugün benimki de aynılarını yaptı ağladı çok gaz sancısıdır diye düşündüm bende ama tam olarak çözemedim gazını da çıkarıyo ama bitmiyo çocuğun gazı sancıları

Bnmki 76 aylık gondercem mecbur yoksa çok gec kalacak. İlk 2 hafta boyle sonrası muamma belki de kapacak komple cok ters bi zamana denk geldi kuzum

Benim kızım da emerken memeyi yumrukluyor suratima falan hatta ellerini carpiyor. Ayaklar zaten durmuyor ben de heyecandan diye dusunmustm emecegini anlayınca cunku kafasini falan titretiyor cok komik nefes alip vermesi bile degisiyor.
Bu arada ben de yetisemiyorm ev islerine. Saliverdim. Utusudur temizligidir zaten yok. Sadece onun kiyafetlerini utuluyorum. Yemek de yapamiyorum cogu gun. Hatta 2-3 gundur sutum azaldi resmen. Ona bakmaktan kendime bakamaz oldum. Dus da alamiyorum izmir sicaginda. Esim de cok gec geliyor. Annemler sehir disinda yaşıyor hatta pes ettim önumuzdeki hafta onlara gidecegim en azindan sutum için. Beslenmem duzelsin biraz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…