Biz bu gidisle 50 gunlukken 6 kg olucazbenimki de 15 günde 650 gram almış canım ama doktor hiç fazla almış beslemeyi azalt falan demedi bol bol emzir dedi aksine istedikçe emsin dedi 2700 doğdu şuan 50 günlük toplam 1950 gram almış 4650 gr şuan
Biz de bir ayda 1700 kilo almisiz. Ben de bi korktum, doktora sordum ozellikle. Anne sutu ile oldugu icin sorun yok, dedi. Bemce icin rahat olsun.Biz bu gidisle 50 gunlukken 6 kg olucazBugun 40laniyoruz Kan sonucu hala çıkmadı, umarim gunun namina yakisir guzel sonuclar aliriz.
Cok emince hem reflu hem gazi oluyor. Dahasi midesi buyuyor. Simdi degil ama. 6. Aydan sonra ek gida zamani doyurmak zor olacak, hep daha cok yemek isticekler. Doyurmak zor olacak. Bir de baslangic kilosu du snki boyu, vucut biy kilo rndeksi % 97de ciktigi icin dert ettim. Üst sınırda ne yazik kiBiz de bir ayda 1700 kilo almisiz. Ben de bi korktum, doktora sordum ozellikle. Anne sutu ile oldugu icin sorun yok, dedi. Bemce icin rahat olsun.
Benimkisi bu yuzden asiri gazliymis ama. Doktor her defasinda karnina bastirip taş bu cocuk, diyor. Oysa gazini cikartigimi dusunuyordum
Aksamlari sancidan dogru durust emmiyor artik. Bu yizden kilo alimi durucak diye endiselenmeye basladim simdi de.
Oy maşallah tontiğe. Canım benim çok fazla evham yapıyorsun bence. Kendine zarar inan bana. kilolu çocuk bacaklarının aynı olmasını bekleme bizde bile aynı durum geçerli. Yatış pozisyonundan olabilir. Üstelik olabilitesi olan bir durumdur bahsettiğin. Boğum farklılığı kesin çıkık demez. Bebiş inin tadını çıkar bugünler bir daha gelmeyecek. Bırak kilolu olsun. İştahlı bir bebek demekki. Her annenin hayali öyle düşün. Birde bünye meselesi. Benimkisi hem anne sütü hem mama alıyor ona rağmen kilo alımı orta seviyede zaten zayıftı. Bana çekmiş diyorum. Bende minyonum kilo tutmam. Paso kaka yapıyor zaten.Yapmamasından iyidir çok şükür. İlk kızım kabızdı ve kiloluydu. 6 yaşında şuan kilosu da boyunda gayet yerinde obez değilki mama ile büyümesine rağmen.Baba tarafına çekmiş o da. Demem o ki mama kof kilo yapar obez yapar hurafesi yalan. Genetik faktör. Ablamın kızıda benim ilk kızımla yaşıt mama ile büyüdü hep zayıftı ve hala zayıf. Sen anne sütü veriyorsun tadını çıkar.keşke benim üstümde böyle yarasa 41 kere maşallah kuzuyaGunaydin. Bu goruntu canimi cok sıktı. Dun fark ettim. Bacaklarindaki bogumlar esit degil. Kalca cikigi olmasi durumunda oluyormus bu. Ben doktora sorucam bugün. Siz de bacaklarini kontrol edebilirsiniz o sekilde.
Canım ek Gıda dönemine gelene kadar 3 aylıkken başlayacak zaten az emmeye, çevreye ilgisi artacak hemen emip dış dünyayla ilgilenmek isteyecek şimdiki gibi tek dünyası meme olmayacak. Sıkma kendini, hem emin ol yemek yemeyen bebektense bırak iştahlı olsun. Ek Gıda döneminde emek emek uğraşıp o kadar çok şey döktüm, neden yemiyor bu çocuk diye o kadar ağladım ki.2 yaşına girdi Hala çok iştahsız, sadece kahvaltıyı güzel yapıyor diğer öğünler hep atıştırma, çocukların en sevdiği yemek olan patates, köfte ve makarna bile yemiyor düşün sebzeyi falan yedirebilmeyi. Yoğurt muz ve bilimum meyveler ve çorbayla tamamlıyoruz günü, çorba da sadece yoğurt ve tarhanaCok emince hem reflu hem gazi oluyor. Dahasi midesi buyuyor. Simdi degil ama. 6. Aydan sonra ek gida zamani doyurmak zor olacak, hep daha cok yemek isticekler. Doyurmak zor olacak. Bir de baslangic kilosu du snki boyu, vucut biy kilo rndeksi % 97de ciktigi icin dert ettim. Üst sınırda ne yazik ki
Maşallah. Çok güzel bebek. Hiç canını sıkma. Sağlıklı görünüyor.Gunaydin. Bu goruntu canimi cok sıktı. Dun fark ettim. Bacaklarindaki bogumlar esit degil. Kalca cikigi olmasi durumunda oluyormus bu. Ben doktora sorucam bugün. Siz de bacaklarini kontrol edebilirsiniz o sekilde.
Ben de çok istedim gitsin diye aslında. Artık böyle yaşamaya da alışmamız lazım çünkü. Ama haftada 2 gün eğitimle başlayıp muhtemelen Ekim Kasım gibi de hastalıkta tekrar patlama yaşanacak ve kapanacak. Çok çok kötü oldu eğitim için.Bnmki 76 aylık gondercem mecbur yoksa çok gec kalacak. İlk 2 hafta boyle sonrası muamma belki de kapacak komplecok ters bi zamana denk geldi kuzum
Benim oğlumda bu yıl başlayacak ertelemeye yaşı tutmuyor sadece haftaya göndereceğim 1 gün zaten okuma ve yazmayı öğrendi sadece okulunu görsün öğretmeni ile tanışsın diye sizinde dediğiniz gibi geri kapatacaklar muhtemelenBen de çok istedim gitsin diye aslında. Artık böyle yaşamaya da alışmamız lazım çünkü. Ama haftada 2 gün eğitimle başlayıp muhtemelen Ekim Kasım gibi de hastalıkta tekrar patlama yaşanacak ve kapanacak. Çok çok kötü oldu eğitim için.
Kucağa yatıp da heyecanlanmaları zaten ayrı sevimli. Kafa titremesine çok gülüyo kızlarım.Benim kızım da emerken memeyi yumrukluyor suratima falan hatta ellerini carpiyor. Ayaklar zaten durmuyor ben de heyecandan diye dusunmustmemecegini anlayınca cunku kafasini falan titretiyor cok komik nefes alip vermesi bile degisiyor.
Bu arada ben de yetisemiyorm ev islerine. Saliverdim. Utusudur temizligidir zaten yok. Sadece onun kiyafetlerini utuluyorum. Yemek de yapamiyorum cogu gun. Hatta 2-3 gundur sutum azaldi resmen. Ona bakmaktan kendime bakamaz oldum. Dus da alamiyorum izmir sicaginda. Esim de cok gec geliyor. Annemler sehir disinda yaşıyor hatta pes ettim önumuzdeki hafta onlara gidecegim en azindan sutum için. Beslenmem duzelsin biraz
Ben arada bir lansinoh yavas akisli ucunu kullaniyorum.Kızlar ben şimdi sizden bir yardım isteyeceğim bana anne memesine en yakın az akıtan bebeğin kolay kabul edeceği bir biberon önerir misiniz
Benim kızım da öncesinde 1,5 sene kreşe gitti (bir dönemi pandemiden dolayı yarım) ama okuma yazma eğitimi almadı tabi. Şimdi de yine o ortamı arıyo. Etkinlik yaptıramıyorum, üzülüyorum.Benim oğlumda bu yıl başlayacak ertelemeye yaşı tutmuyor sadece haftaya göndereceğim 1 gün zaten okuma ve yazmayı öğrendi sadece okulunu görsün öğretmeni ile tanışsın diye sizinde dediğiniz gibi geri kapatacaklar muhtemelen
İnşallah sonuçlarınız temiz çıkarBiz bu gidisle 50 gunlukken 6 kg olucazBugun 40laniyoruz Kan sonucu hala çıkmadı, umarim gunun namina yakisir guzel sonuclar aliriz.
yaa benimki de öyle boğumlar eşit değil birinde tek boğum diğerinde iki boğum var ilk defa duydum öyle birşeyGunaydin. Bu goruntu canimi cok sıktı. Dun fark ettim. Bacaklarindaki bogumlar esit degil. Kalca cikigi olmasi durumunda oluyormus bu. Ben doktora sorucam bugün. Siz de bacaklarini kontrol edebilirsiniz o sekilde.
Birkaç gün önce biz de atlattık. 2 hafta sonra geçti çok şükür. Atak dönemi olabilir.Uyumuyor bu çocuk saatler geçiyor ayakta salla elde salla göğüste pispisla beşikte salla ana kucağında salla ninni söyle gezdir şarkı söyle yok yok bayılana kadar uyumuyor sonra da max yarım saatte uyanıyor cildiricam
Canım bi de Aguline şurubu dene istersen, bizimki kolik değil çok şükür ama akşamları gaz atakları oluyordu iyi geldi.Doktorumda buna benzer konuştu,deneye deneye hangi damla daha iyi gelecek bakilabilir demişti eğer geçmezse ağlaması,umarım gerek kalmaz şuan üç tane farklı damla kullabiyorum ama pek işe yaramiyorlar,hatta biri bitmek üzere almayı düşünmüyorum bakayim bu yazdıklarınin içeriğini araştırayım canım teşekkür ederim bilgi icin
Ya cok kotu oldu, ozur dilerim. Bogumlar kesin bi sey soylemiyomus. Once doktora sorup yazsaydim keske. Kimseyi endiselenmek istemezdim. Zaten randevunuz vsrmis ne guzel. Benim yok. ben de ultraso ayarlicam yine de icim rshst olsunyaa benimki de öyle boğumlar eşit değil birinde tek boğum diğerinde iki boğum var ilk defa duydum öyle birşeydaha ekim 5 de çekilcek bizim ultrason
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?