Aaa bn de gunduz sagdiklarimi ytarken veriyorum gece. Ama gece yne kalkip emziriyorum zaten. Benimki iyice alisti iyice doycak kipirdayamicak kadar yediginde gece uykusuna yatiyor. Once emziriyorum sonra gunduzden stokladigim sutleri veriyorum biberonla. Oyle uyuyor. İlk baslarda 2 saatte bir uyandirirken emzirip yatiriyordum. Sonra 2 saat sonra gunduz sagdiklarimi veriyodumBende bir şey eklemek isterim
Gece sağılan süt misal dolaba kaldırıldıysa gece verilmeli, gündüz sağılan süt gündüz.
Gece/gündüz ayrımı yapabilmeleri için de dediğin gibi içerik olarak farklı oluyorlar
Öyle dediler cnaım hem gaz azalıyormuş hem de yutkunma refleksi gelişiyor boğulmalar azalıyor dediler etrafımdaki tecrübeli anneler. Bende kendimi öyle avutuyorum3 ayda ne oluyormuş canım? 3 ay sınra düzene giriyor muymuş?
İnşallah öyle olur :)Öyle dediler cnaım hem gaz azalıyormuş hem de yutkunma refleksi gelişiyor boğulmalar azalıyor dediler etrafımdaki tecrübeli anneler. Bende kendimi öyle avutuyorum
Kolay gelsin :) bir benzeri vaka da benim burada var :)Yine başlıyoruz, sebepsiz bağıra bağıra ağlayan bir bebek, uyuması için herşeyi yapan anne-baba. emzir olmaz salla olmaz gezdirince bir tık duruyor hanımefendi. Sabah altıya kadar sürecek. 6 da noluyor bir kahve içip güne devam ediliyor o kadar. Bebeklikteki huyu suyu büyüyünceye de sirayet ediyor muydu...
Çok enteresan geldiKolay buldum
180 miiiii anam benim kızçem valla aç kalıyor sanırım ya,Aaa bn de gunduz sagdiklarimi ytarken veriyorum gece. Ama gece yne kalkip emziriyorum zaten. Benimki iyice alisti iyice doycak kipirdayamicak kadar yediginde gece uykusuna yatiyor. Once emziriyorum sonra gunduzden stokladigim sutleri veriyorum biberonla. Oyle uyuyor. İlk baslarda 2 saatte bir uyandirirken emzirip yatiriyordum. Sonra 2 saat sonra gunduz sagdiklarimi veriyodum
Hc uyanmadan. İlk zamanlar uyandirmak
Zor oluyodu ya. Cocuk smdi alisti her gece bi 180 lik falan icmeden uyumuyo
Benimki de oyle emiyor canim. Sadece gece uykusundan once biberonla da veriyorum180 miiiii anam benim kızçem valla aç kalıyor sanırım ya,
3 saatte bir kaldırıyorum ben artık doktor müsade edin uyuyorsa uyusun dedi ve uyuyor bende bırakıyorum
kalkınca da 10 dak. mac 15 dk. emiyor.
2. ay kontrolümde sanırım moraller bozuk dönecem bu emme yüzünden
Canım sırtına vurduktan sonra iki kaşının arasından parmağınızla alnına doğru hızlıca bir kaç defa masaj yapın yutkunmaya baslayacaktir..Kızlar bugün ikidir aklım çıkıyor. Bebeğimi emzirirken boğazına süt kaçıyor ve nefrssiz kalıyor. Daha önce olduğunda sırtına vurup geçiriyordum ama bugün bir 15 saniye falan sürdü bir türlü çıkmadı aklımı kaçırıyordum. Tüm psikolojim gitti bir anda. Emerken çok çekiyor bir de o anda gaz sancısı girdiği için hem ıkınmaya çalışıyor hem emmeye.Şu gaz derdi artık bitse de rahatlasak bugün 52 günlük oldu. 3 ay diyorlar kaldı 38 diye resmen gün sayıyorum.
Maşallah bebeğineGunaydin. Bu goruntu canimi cok sıktı. Dun fark ettim. Bacaklarindaki bogumlar esit degil. Kalca cikigi olmasi durumunda oluyormus bu. Ben doktora sorucam bugün. Siz de bacaklarini kontrol edebilirsiniz o sekilde.
:))Gazını kendi yöntemleriyle çıkarmaya çalışıyor..Ya onu banada yapıyor özellikle akşamları memeyi hem istiyor hem itiyor kolumu sıkıyor tepiniyor ne amaçla yapıyor anlamıyorum
Sütünüzü sıkıp baktınız mı belki tazyik vardır benim de bikac gündür öyle oluyordu ciddi tazyik var.Kızlar bugün ikidir aklım çıkıyor. Bebeğimi emzirirken boğazına süt kaçıyor ve nefrssiz kalıyor. Daha önce olduğunda sırtına vurup geçiriyordum ama bugün bir 15 saniye falan sürdü bir türlü çıkmadı aklımı kaçırıyordum. Tüm psikolojim gitti bir anda. Emerken çok çekiyor bir de o anda gaz sancısı girdiği için hem ıkınmaya çalışıyor hem emmeye.Şu gaz derdi artık bitse de rahatlasak bugün 52 günlük oldu. 3 ay diyorlar kaldı 38 diye resmen gün sayıyorum.
Canım merak etme hepsi geçiyor kolik bebek çok zor ama düzelecek inşallah ikizlerimden biliyorum. Bu bir süreç sabır... Allah kolaylık versinYine başlıyoruz, sebepsiz bağıra bağıra ağlayan bir bebek, uyuması için herşeyi yapan anne-baba. emzir olmaz salla olmaz gezdirince bir tık duruyor hanımefendi. Sabah altıya kadar sürecek. 6 da noluyor bir kahve içip güne devam ediliyor o kadar. Bebeklikteki huyu suyu büyüyünceye de sirayet ediyor muydu...
Oooo uyku öncesi keyfiiii o deseneBenimki de oyle emiyor canim. Sadece gece uykusundan once biberonla da veriyorum
Ben de merak ediyorum beslenme şekli sizinkiyle aynı şekilde. Bezi genelde kakalı oluyor.Gündüz uykusu hafif akşam uyumuyor gece uyuyor. Her bebek farklı işte. Ama beslenme konusunda doktor önerisiyle mamayı tamamen kestim ben mama da gaz yapıyor.D vitamini kullanıyor musunuz?kızlar merhaba,
benim bebek yaklaşık 1 aylık oldu. yaşadıgım sıkıntıyı anlatmak istiyorum.
genelde gündüz saatlerinde;
hiç uyumuyor,
aglıyor,
sanki gazı var ve çıkartmaya çalışıyor ama çıkartamadıgından huysuzlanıyor (ki esasında gazını da sanki yetişkin biriymiş gibi çıkartıyor)
sürekli emmek istiyor, memeden ayrılınca husursuzlanıyor, ilave mama verelim diyorum, mamayı anında bitiriyor sanki hiç emmemiş gibi. sonra geri memeye varmak istiyor, memedeykende çenesi sürekli hareket halinde yani emiyor
gaz ilacı olarak biogain 5 damla kullanıyoruz. dedigim gibi gazını çıkartıyor esasıda, ama sanki gaz çıkartamıyor da kendini kasıyor gibi bir hali var. bu arada her bez değiştirdiğimde kakasını yaptıgını görüyorum. ama kendini kastıgında gaz mı çıkartamıyor, yoksa kakasını mı yapamıyor, bunu da anlayabilmiş degilim.
akşam saatleri olunca ise;
aglaması kesiliyor,
uyuyor, hatta uyandırmasak 3-4 saate kadar deliksiz uyuyor
beslemek için uyandırdıgımda 10dakika emiyor ve geri uyuya kalıyor.
ne yapmalıyım, normalmi acaba ? fikirlerinizi almak isterim. çünkü yardıma ihtiyacım var, bunalmış durumdayım.
doktor bir gaz ilacı daha vermişti, acaba bu ilaçmı çocugu bozuyor diye düşünerek bunu kestik, ama halen aynı.
gerçekten yıprtıcı ve bunaltıcı oluyor. desteklerinizi bekliyorum :)
Teşekkür ederim evet d vitamini 15. Gğn başladım. Wellcare’ın fısfıs’ını kullanıyorum. Zaten her doktor bu d vitaminini alsın diyor gördüğüm kadarıylaBen de merak ediyorum beslenme şekli sizinkiyle aynı şekilde. Bezi genelde kakalı oluyor.Gündüz uykusu hafif akşam uyumuyor gece uyuyor. Her bebek farklı işte. Ama beslenme konusunda doktor önerisiyle mamayı tamamen kestim ben mama da gaz yapıyor.D vitamini kullanıyor musunuz?
Cnm bizde fazlaca çiş yaptığı zaman turuncuya bile dönüyor. Normal dedi Dr.Gunaydin bezde sari bir leke var, normal mi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?