Yorgunum kızlar
Her yerim ağrıyor sanki
Kol bileklerimde ağrı var
Gözlerim kanlı
Aklım karışık
Dün gece eşim mama veriyormuş
Hiç uyanmadım
Alarm çalınca bana seslenmiş
Ya tuvaletteyim demişim
Bi daha seslenince ya görmüyormusun tuvaletteyim demişim
Adamı o halimle kandırmaya çalışmışım
Bu sabah anlatıyor
Ne münasebet canım dedim
Siz yabancı değilsiniz anlatayım dedim
Allahım sana geliyorum bu halde bile ödün vermiyorum
Yorgunluktan uykusuzluktan oluyor canim valla uykusuz gecelerin birinde çocuğu emzirirken eşimi uyandirip cocuğu getirsene karni acikti emzircem demisim kucaginda ya dediğinde de inatla hayir diye tartismisim hala anlatir ben o sahneyi rüya sanıyordum oysaki.
Kizlar bisey sorucam dis tedavisi olurmu bebege zarar verirmi sizce disim cok agriyor ne yapa bilirim doktor olmaz sud veren anneye dedi ben bilemedim cevremde olan insanlardan dis tedavisi yaptiran var
Kizlar bisey sorucam dis tedavisi olurmu bebege zarar verirmi sizce disim cok agriyor ne yapa bilirim doktor olmaz sud veren anneye dedi ben bilemedim cevremde olan insanlardan dis tedavisi yaptiran var
Emzirirken diş tedavisi yaptırabilirsiniz. Yapılan lokal anestezi sonrası 2-3 saat sonra emzirebilirsiniz, bazı hekim arkadaşlar sağılıp atılmasını önerebilir ama süte geçen miktar çok azdır, bize okulda öğretilen tedavinin emzirmeye engel olmayacağıydı, geçmiş olsun
Ben de bazi geceler ''bebegi yatagina yatiralim, üzerimde uyumasin'' diye sıçrayarak uyaniyormusum. Bebek zaten yataginda, ben salonda koltukta uyuyorken oluyormus, bir sure sonra anliyormusum, esim anlatiyor. Siz yazinca aklima geldi simdi ☺
Yorgunluktan uykusuzluktan oluyor canim valla uykusuz gecelerin birinde çocuğu emzirirken eşimi uyandirip cocuğu getirsene karni acikti emzircem demisim kucaginda ya dediğinde de inatla hayir diye tartismisim hala anlatir ben o sahneyi rüya sanıyordum oysaki.
O kadar sıkışmış haldeyiz ki, oğlum 2 yaşında onla da ilgilenmem lazım,2 yaş sendromunu sonuna kadar yaşıyor, yaşatıyor. bebekle aynı ortama koyunca hemen saldırıyor çocuğa iki öpüyor üçüncüye vuruyor, çimdikliyor mecburen ayrı tutuyorum. Eşim evdeyse odadan çıkmıyorum Bebekle kalıyorum bu sefer oğlum hırçınlaşıyor , odanın kapısında ağlıyor içim parçalanıyor buna rağmen bebeği yalnız bırakmıyorum. Aslında yardımcı almaktı ilk başta planımız ama korona nedeniyle onu da yapamıyoruz. Allah kimseyi çaresiz bırakmasın, çözüm yolu bulmaya çalışıyorum ama yok yok tıkanıyorum, bu korona elimi kolumu bağlıyor
Vallah hepsi oburluktan. Aslında o kusması da gaz .
Bizimki de dün aksama doğru sık sık mama istedi vermeyince de ağlıyor ben de istedikçe verdim..
Gece sabaha kadar uyumadı, rahatsızlandı sabaha kadar gaz çıkarmaya çalıştı toplandı, kızardı, bozardı ve ara ara kustu en son rahatladı şimdi uyuyor .
Kilosunu dilime doladim o gun ilk defa istahsiz emdi, nazar ettim diye korktum. neyse ki duzeldi ertesi gun. Dun cok mu uyuyor dedim, cok net şekilde 4 saatten fazla uyanik kalmayan cocuk bu sabah 6 buçuk saat uyanikti. Istahina da uykusuna da bir daha laf etmicem, hic soylenmicem. Tu tu Nolursunuz siz de masallah deyin. Her like bi masallahh
En cok annenin nazari degermis. Gul gibi uyuyan cocuk bi turlu uyumadi bugun. Su an kollarimda uyuyor, biraktigim anda gozunu acacak diye korkuyorum. Boyle ne zormus. Bebegi uyumayanlara allah sabir versin guc versin. Sanirim 40i cikinca huyu degisiyor diyenler haklilar.
Kızlar sabahtan beri sol göğsümde sertlik ve ağrı var. Bebiş devamlı memedeydi, sıcakduşta masajlar da yaptım ama faydasız, Hala ciddi bir ağrı var sertlik de geçmedi.
sizce sağmak işe yarar mı? Biberon almadığı için boşa sağmak da istemiyorum ama devam edip şiddetlenmesinden korkuyorum ne yapmalı acep?
En cok annenin nazari degermis. Gul gibi uyuyan cocuk bi turlu uyumadi bugun. Su an kollarimda uyuyor, biraktigim anda gozunu acacak diye korkuyorum. Boyle ne zormus. Bebegi uyumayanlara allah sabir versin guc versin. Sanirim 40i cikinca huyu degisiyor diyenler haklilar.
Kızlar sabahtan beri sol göğsümde sertlik ve ağrı var. Bebiş devamlı memedeydi, sıcakduşta masajlar da yaptım ama faydasız, Hala ciddi bir ağrı var sertlik de geçmedi.
sizce sağmak işe yarar mı? Biberon almadığı için boşa sağmak da istemiyorum ama devam edip şiddetlenmesinden korkuyorum ne yapmalı acep?
Emzirirken diş tedavisi yaptırabilirsiniz. Yapılan lokal anestezi sonrası 2-3 saat sonra emzirebilirsiniz, bazı hekim arkadaşlar sağılıp atılmasını önerebilir ama süte geçen miktar çok azdır, bize okulda öğretilen tedavinin emzirmeye engel olmayacağıydı, geçmiş olsun
Kızlar D vitamini hangisini kullanıyorsunuz? Küçük kızımda Trio ACD diye bir damla kullanmıştım ama şu an var mı bilmiyorum. Başka alternatif varsa onlara bakayım istedim
İyi geceler 22.00 da uyumuştuk şimdi kalktık. Besleyeyim diye çocuğu uyandırdım şimdi de uyumuyo gibi ağlamıyor da belki uyur hıçkırık da başladı sanırım çok besledim iki göğüste doluydu ikisini de içsin dedim birini mi verseydim belki uykuya devam ederdi gülümsemeyen çocuk gülümsüyor şimdi baya baya uyandı bu tüh
Ne güzel uykusunu almış keyfi yerinde maşallah ..Bizimki de bazen gece uyanıp gülücükler saçıyor ben fırsatı değerlendirip ona bir sürü şey anlatıyorum.Sarkilar söylüyorum,doğaçlama hikaye anlatıyorum.
Sonra çenemden yorulup uyuyor tekrar
Bence hemen sagmalisin zaten sudun yine gelicek bendede oyle olmusdu sagmadim gece atesim mide bunaltisi ve agri vardi gogusumde ve sudumu tam bosaltdim yinede atesim dusmedi ilac aldikdan sonra dusdu malesef iki uc defa oyle oldum artik ara sira sagiyordum suan bebegim tam iciyor diye sagmiyorum
Ne güzel uykusunu almış keyfi yerinde maşallah ..Bizimki de bazen gece uyanıp gülücükler saçıyor ben fırsatı değerlendirip ona bir sürü şey anlatıyorum.Sarkilar söylüyorum,doğaçlama hikaye anlatıyorum.
Sonra çenemden yorulup uyuyor tekrar
Bebeklerin ilk 3 ay beyin gelişimleri çok hızlı ilerlemekte Gece veya gündüz farketmez uyanıp etrafı izliyor ağlamiyorsa fırsatı değerlendirip farklı uyaranlar sunarak bol bol konuşarak ,kitap okuyarak, şarkı söyleyerek o anları değerlendirmek iyidir.
Ben de sizin gibi ayakta ufak ufak sallıyorum o şekilde de uykuya dalıyor .Ama yatağına alınca çoğunlukla tekrar uyanıyor.
Arkadaşlar burda çok güzel sanal çocuk kitapları var ister sayfalari çevirip okuyabilirsiniz ister bebeğinize sesli dinleyebilirsiniz. Uykudayken bile dinletebilirsiniz.