2020 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin / Bebeklerinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    293
Yorgunluktan uykusuzluktan oluyor canim valla uykusuz gecelerin birinde çocuğu emzirirken eşimi uyandirip cocuğu getirsene karni acikti emzircem demisim kucaginda ya dediğinde de inatla hayir diye tartismisim hala anlatir ben o sahneyi rüya sanıyordum oysaki.

Kizlar bisey sorucam dis tedavisi olurmu bebege zarar verirmi sizce disim cok agriyor ne yapa bilirim doktor olmaz sud veren anneye dedi ben bilemedim cevremde olan insanlardan dis tedavisi yaptiran var

Kizlar bisey sorucam dis tedavisi olurmu bebege zarar verirmi sizce disim cok agriyor ne yapa bilirim doktor olmaz sud veren anneye dedi ben bilemedim cevremde olan insanlardan dis tedavisi yaptiran var
Emzirirken diş tedavisi yaptırabilirsiniz. Yapılan lokal anestezi sonrası 2-3 saat sonra emzirebilirsiniz, bazı hekim arkadaşlar sağılıp atılmasını önerebilir ama süte geçen miktar çok azdır, bize okulda öğretilen tedavinin emzirmeye engel olmayacağıydı, geçmiş olsun

Uyumak değil artık sızıyoruz demekki
Uykusuzluk zor ya
Normalde gündüz bir iki saat uyursak böyle olmayacak heralde

Mazeme veriyoruz şu adamlara vallahi

Canım anlıyorum kolay değil gerçekten.. Aslında şu an iki bebeğin var ..2 yaşında ki de ilgi istiyor .O yüzden dikkatini çekmeye çalışıyor.

Şu korona belası herkesi zor durumda bıraktı maalesef . Dilerim 2 yasinda ki beben dönemlik bir atak yaşıyordur da çabuk sakinleşir de rahatlarsınız.

Bizimki gazini cikardiktan pesisira kusuyor
Doydugunu da pek bilmiyor obur, gecen gun rahat bir fincan kustu ictigi mamayi, cok korkmustum
Vallah hepsi oburluktan. Aslında o kusması da gaz .

Bizimki de dün aksama doğru sık sık mama istedi vermeyince de ağlıyor ben de istedikçe verdim..
Gece sabaha kadar uyumadı, rahatsızlandı sabaha kadar gaz çıkarmaya çalıştı toplandı, kızardı, bozardı ve ara ara kustu en son rahatladı şimdi uyuyor .

Tabi mesaimiz birazdan başlar

En cok annenin nazari degermis. Gul gibi uyuyan cocuk bi turlu uyumadi bugun. Su an kollarimda uyuyor, biraktigim anda gozunu acacak diye korkuyorum. Boyle ne zormus. Bebegi uyumayanlara allah sabir versin guc versin. Sanirim 40i cikinca huyu degisiyor diyenler haklilar.

Kızlar sabahtan beri sol göğsümde sertlik ve ağrı var. Bebiş devamlı memedeydi, sıcakduşta masajlar da yaptım ama faydasız, Hala ciddi bir ağrı var sertlik de geçmedi.

sizce sağmak işe yarar mı? Biberon almadığı için boşa sağmak da istemiyorum ama devam edip şiddetlenmesinden korkuyorum ne yapmalı acep?

Biraz huyları değişiyor fakat 2 ay sonrası biraz toparliyorlar.

Sağıp dondurucuya atsanız biberon alınca bebise içirirsiniz.. Mastit olmamanız için böyle bir önlem almanız iyi olur.

Ya oylemi bana olmaz diyo doktor niye oyle dedi anliyamadim

Kızlar D vitamini hangisini kullanıyorsunuz? Küçük kızımda Trio ACD diye bir damla kullanmıştım ama şu an var mı bilmiyorum. Başka alternatif varsa onlara bakayım istedim
Canım biz Ocean D3 kullanıyoruz hem damlalıkli hem puflu ben 4 damla şeklinde veriyorum.

Ne güzel uykusunu almış keyfi yerinde maşallah ..Bizimki de bazen gece uyanıp gülücükler saçıyor ben fırsatı değerlendirip ona bir sürü şey anlatıyorum.Sarkilar söylüyorum,doğaçlama hikaye anlatıyorum.
Sonra çenemden yorulup uyuyor tekrar

Bence hemen sagmalisin zaten sudun yine gelicek bendede oyle olmusdu sagmadim gece atesim mide bunaltisi ve agri vardi gogusumde ve sudumu tam bosaltdim yinede atesim dusmedi ilac aldikdan sonra dusdu malesef iki uc defa oyle oldum artik ara sira sagiyordum suan bebegim tam iciyor diye sagmiyorum

ne konuşarak ne de gezdirerek uyutamıyorum yeni favorim ayakta sallamak, ağlamaktan yorulursa ayakta sallanınca uyuyor güzel.

ne konuşarak ne de gezdirerek uyutamıyorum yeni favorim ayakta sallamak, ağlamaktan yorulursa ayakta sallanınca uyuyor güzel.
Bebeklerin ilk 3 ay beyin gelişimleri çok hızlı ilerlemekte Gece veya gündüz farketmez uyanıp etrafı izliyor ağlamiyorsa fırsatı değerlendirip farklı uyaranlar sunarak bol bol konuşarak ,kitap okuyarak, şarkı söyleyerek o anları değerlendirmek iyidir.

Ben de sizin gibi ayakta ufak ufak sallıyorum o şekilde de uykuya dalıyor .Ama yatağına alınca çoğunlukla tekrar uyanıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…