2020 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin / Bebeklerinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    293
Her işinize onu da ortak edin bez getirsin islak mendil pisik kremi ne bilim mama yapiyorsan o katsin mamayi. Bnm kizlarin arasinda 26 ay vardi hoc kiskanmadi ama bnde ama oyle yaoma böyle yapma demedim. Gel bana yardim et, gel kardesine soyle yapalim boyle yapalim ddm oyle olunca kiskanmadi

Valla canım benim 6 yaş olmasına rağmen zorlanıyorum. Sürekli uyandırıyor severken. Öpüyor burnunu ağzına veriyor emsin diyeama o da daha çocuk yapma dediğim zaman kendime kızıyorum sanki dışlıyor gibi hissediyorum kendimi. Zaten babası ile hiç anlaşamıyor güya kız çocuğu. Bazen diyorum rahatımı battı 6 sene sonra bir düzen kırmuşken. Sonrada geçecek bu günler ilerisi daha güzel olacak diyorum. Sadece zaman. 3 4 ay sonra herşet daha yoluna girecek bak en küçüğümüz bile 1 aylık oldu. Hergün biraz daha büyüyorlar. Daha dün kese görünümü diyorduk. Allah sağlık sıhhat versin geçecek inşallah hepsi. Çok darlandığımda saate bakıyorum. Bugünde bitecek az kaldı diyorum. Sonra çarşamba, perşembr cuma günü gelecek hoop 1 hafta daha geçecek diyorum. Başka türlüsünü düşünmek zor çünkü. Anda kalınca hiç geçmeyecek gibi geliyor. Sende öyle yap 1 ay sonra daha iyi olacak de, sonra 1 ay sonra daha da iyi. Böyle böyle geçecek inşallah. Allah hepsine sağlıklı uzun ömürler versin inşallah.

Ben bebeği bez değişimi için yatırdığım anda kafasını tutuyor, kolunu bacağını çekiyor sıkıyor, bunu öyle bir yapıyor ki iki üç öpüyor oh ne güzel diyorum bir anda ısırmaya çalışıyor, emzirirken geliyor kafasını öpüyor sonra birden bastırıyor. Tatlı tatlı yaklaşırken bir anda yapıyor. Her çocuk Farklı işte bizimki de böyle oldu

Ben de bazen diyorum ne gerek vardı, sonra çok pişman oluyorum. Yavrum masum onlar ikisi de bebek ama ikisine de yetememek zorluyor beni. Geçecek di mi bu günler, bir şekilde iki kardeş anlaşacaklar oyunlar oynayacaklar hayalimdeki gibi. Zaten kızım emerken diyorum bol bol em bol bol uyu büyü bir an önce, büyü de abinle oyna

Bizde de 4 yas aralari canim.
Bende ilk gunden beri hic sakinmadim oglumdan kardesini.
Herseyine kosar, emzigine bezine kiyafetine.
Okadar yardimci ki, biri bir aylik digeri 4 yasinda iki cocukla disari bile cikabiliyorum sukur.
Hatta gecen gun bebis anakucagindan duserken oglum yetisti tuttu.
Bir de agliyor basim agriyor ama duserken de tutmayacak degilim tabi diyor

S Sahinys
Senin yas araligi bicak sirti canim, zorda olsa gececek sabir.
Oglum 2 yasken kardesi olsa sizinki gibi olurduk bizde.

Evden gitme travma olur çocuk için asla onu terk etme küçüğe de çok yazık ama hee yeri acır canım benim. Eşinden çok destek alman lazım bir şekilde dikkatini çekebilirsiniz büyüğün online olarak pedagog yardımı alabilirsiniz zor bir durum Allah yardımcınız olsun. Ama ikisini de koruyarak bu dönemden çıkmak zorundasın daha uzun vadede çok daha büyük sorunlar yaşamamak için. Şu dönemi güzel geçir destek al geçecek merak etme tabiki düzeniniz oturacak kardeş sevgisini anlatacağın ve oğlunun da anlayacağı zaman gelecek. İzlediği şiddet içerikli bisiler varsa aman ilk önce onları kes. Sizin izlediğiniz film dizilerde de görüyor olabilir. Bebeğin oyuncak olmadığını canı acıdığını bir şekilde anlat bence. Mesela kendi canı açıldığında bak kardeşin de aynı böyle acı çekip ağlıyor diyebilirsin sanırım aklıma bu geldi canım. Ahh bir çocuğu uyutup mutfağa koşmak duş almak bile zor iki çocuk.... Muhakkak Allah dağına göre duman verir gücünüzü artırsın

Kızlar bebeğin uykusuyla ilgili hep bebekte sorun arıyoruz ama ben sorunu kendimde buldum. Hep gazı mı var aç mı altı mi yaş kucak mi istiyor diyoruz ama bizim gerginligimizden de çok aşırı etkileniyor. Uyumadıkca geriliyordum. Onu da geriyor korkutuyormusum meğer. Akşam yazdığım gibi eşim gelir gelmez uyuttu ve 3 saat kesintisiz güzelce uyudu. Yorulmuş çocuğum. Panik atak geçirmiştim. Kaygı bozukluğu olanlar bilir uyanacak mi tuvalete gidemeyecek miyim yemek yapamayacak miyim gece ağlayacak ve eşim diğer odaya mi gidecek diye düşünüp düşünüp boğuluyordum. Söyle bir silkelendim düşüncemi düzeltmeye çalışıyorum bugün daha iyi uykusu çok şükür. Belki ışık olur size de Bir de istikrar önemli bence mesela beşikte salliyorsam beş dakika içinde uyumuyorsa hemen kucağıma veya ayağıma almadim dün gece. Alamadığın surece sallamaya devam ettim ağlayınca emzik verdim 40 dakika salladım ama güzel uyudu maşallah. Her gün yeni bisi deniyorum günler sonra sakin bir gün geçiriyorum Allaha bin şükür aman nazar değmesin

Tabiki geçecek canım benim. Bak 2 yaşında bir çocuğun daha var. Kimbilir onlarda neler dedik. Ağladık. Büyümeyecek zannettik. Ben ilk kızımda depresyona girmiştim. Emzir etmediğim için sütüm yoktu resmen işkence gibiydi. Şimdi hatırlıyorum ne gerek vardı diyorum. Onunla geçireceğim güzel anları sırf emziremediğim iiçin ötelemişim. Bunda da sütüm yetersiz mama veriyorum. Ama aynı şeyi yapmıcamndiyprum kendi kendime. Üzüşmüyormuyum tabiki heleki memeyi istemediği zamanlar. Ama sonra diyorumki bak doyuyor karnı tok zehir vermiyorum. Ve her geçen gün büyüyor. Allah böyle istiyor demekki diyorum. Sonuçta ben olupta vermemezlik yapmıyorum ki. Demem o ki her ne yaşarsan yaşa geçeceğini bil. Çok zor evt ama geçecek 9 ay geçti, doğum geçti, 1 ay geçti. Kimse olduğu anda kalmıyor. Biz istemesekte geçiyor. İstediğim sadece ikisine yetebilmek. En kötü kızımın da yemeğini önüne koyabileyim istiyorum. Diğerinde meme yada mama verebileyim. Diğer jerşey hallolıyor.ev pis iş tozmuş, geçtim bunları li ben başak burcuyumseninle burada yatamazlıklarını yazacaz inşallah. O zaman küçükken daha iyiler diyecrz merak etme.

Annemlere gidersem de 2,3 gün kalıp geri gelmek şeklinde düşündüm aslında, uzun süreli değil ama arada kendime mola olacak şekilde. Bizimki henüz konuşmuyor bu durumda pedagog desteği alabilir miyim ki? Aslında onla vakit geçirmeye ihtiyacı var ama bebek çok zamanımı alıyor, bir kaç güne kadar iyiydik bebek güzel uyuyordu ben de onla ilgilenebiliyordum ama bebek kucakta uyuyor bir kaç gündür bu bizi zorladı. Geçecek bu günler diye avutuyorum kendimi, neler geçmedi ki bu da geçecek biliyorum tabi ama derdim bu süreci en az hasarla atlatabilmek. Allah hepimizin yardımcısı olsun

Ben de ilk bebekte emzirme sorunları yaşamıştım, çok yara olmuştu göğüslerim çok çıkık değil ucu kavrayamıyordu, silikon uçlar kullandım, yara oldu mastit oldu sağdım 3. ayda mama desteğine başladık. Geç öğrendi emmeyi meme+ mama gittik, benim için de travmaydı emzirmek emzirememek saçma bir yetersizlik hissi, nasıl anneyim ben diye sorgulamalar. Bildiğin depresyon, kusmuklu tişörtü bile değiştiresim gelmiyorduSonra baktım bebek mutlu dedim varsın mama da alsın yeterki sağlıklı olsun. Şimdi bu bebekte de aynı kaygım var, çok şükür bu doğar doğmaz tutabildi memeyi, emiyor yara da olmadı ama en ufak bir memede hıysuzlansa beni acayip kaygı basıyor sütüm yetmeyecek mi mamaya mi başlıycaz diye geriliyorum ve bu beni çok mutsuz ediyor, biliyorum saçma ama engelleyemiyorum, Hüngür hüngür ağlıyorumsürekli göğüs sertliğimi kontrol ediyorum Ne olur mama da alsa hiç ama benim oğlum hamile kalınca emmeyi bırakınca mamaya çok düştü, yemek yemez ancak kahvaltı gerisi meyve yoğurt birkaç sevdiği çorba. ben de hamileliğin başında çok bulantım olup yataklık olunca Yemek yapamadıkça mama verdim zorda kalınca 2 yaşında hala mama ister , Sütle kandıralım dedik yutmadı, babası süt ve su karıştırıp 3 ölçek mama koymuş ancak öyle içmiş.bu da aynı şeyleri yaşamasın diye hep emzirmek istiyorum, biliyorum nasibi neyse o kadar içebilecek ama mantık ayrı konuşuyor lohusa kafası ayrı çalışıyor
Evlatlarımıza yetebildiğimiz sağlıklı güzel günlerimiz olsun Minik yaramazlıklarını konuşalım, tatlı tatlı dertleşelim

Gündüz kesinlikle uyumuyor ne yemek yapabiliyorum ne idrarım geldiği gibi tuvalete gidebiliyorum Enfeksiyon olucam az kaldı 2-3 saat uyusa göbek atıcam.
2 aydır çoğunlukla dışarıdan yiyoruz resmen. Bazen buzluktan yemek çıkarıp bile yapamıyorum. Eşimin olması gerekiyor ki bebeğe baksın ben yemek yapabileyim. Onda da şaşırıyorum yemek mi yapayım kaşımı bıyığıma kendime mi çeki düzen vereyim, duş mu alayım hangi birini yapayım Çünkü eşim genelde evin temizliğini yapıyor evdeyken. Malum kedi var bide evde.
Düzenli beslenmedikçe sütümde azalıyor birkaç gündür yetmediğini hissediyorum zaten Özellikle sabahları olmuyor sanki. gece de mi yemek gerekiyor sizde durum ne?
Kendime zaman ayırabilmemenin tek yolu da ayakta tutmak çok az sallamak. O arada biraz nefes alıyorum süt sağıyorum kitap okuyorum buraya bakıyorum vs. Allahtan gece az birazda olsa uyuyor bende uyuyarak değerlendiriyorum o zamanı yoksa zombi olurdum heralde. Of ne yazmışım

benim göğsüm çok nadir aşırı dert oluyor normalde çol sert değil ama ilk ay kilo alımı kötü değildi, 2. Ay da bakalım mama falan vermiyorum şu an, sütüm yetiyordur inş

bende aynı durumdayım özellikle bugün hiç uyumuyo sabah 6.30 dan beridir toplasan 20 30 dk tek uyumuştur o da 5 10 dk uyuyup uyanıyo sabah büyük oğluma kahvaltı bile hazırlayamadım zavallım dünden kalma çorba vardı da ısıtıp yedirdim öyle kendi yiyen bi çocuk da değil çok zorlanıyorum bi elimde bebiş emziriyorum diğer elimle büyüğüne yediriyorum süt konusuna gelince benim de azaldı gibi geliyo birşey yiyemiyorum bende fırsat bulup da ne olcak bu halimiz. bilemiyorum

Aynen dediğin gibi bizde günü 6 da açtık maalesef. O saatten beri 5-10 dakikalık kuş uykusu uyuyor çoğunlukla da memede ya da kucakta. Bırakınca uyanıyor. İyice dalsa diye beklesem kendi uyanıyor. Ya da ayağımdayken ayağımı çekiyorum uyanıyor
Başka bir bebek/çocukla çok daha zor durdan anlamaz beklemekten anlamaz.. yemesi içmesi tuvaleti ilgisi çok zor... Allah yardımcımız olsun valla şöyle sabah öğlen akşam çok değil birer saat veya yarım saat uyusalar ne güzel olurdu.

benim göğsüm çok nadir aşırı dert oluyor normalde çol sert değil ama ilk ay kilo alımı kötü değildi, 2. Ay da bakalım mama falan vermiyorum şu an, sütüm yetiyordur inş
Memeden değil de daha çok bez sayısından ve kilo takibiyle yetip yetmediğini daha doğru bir şekilde anlarız sanırım.

Eklentiler

• 61F8F64C-3258-45E3-ADC6-2BB74E7D9091.webp
    99,9 KB · Görüntüleme: 57
aynen benimkide öyle memede uyuyor sürekli emdiği için gaz da yapıyo kıvranıyor sonra beşiğine koyuyorum sallarsam uyuyo bıraktığım an uyanıyo öyle yorgunum ki kolum bacağım ağrıyo artık sallamaktan Allah'a şükür büyük oğlum çok zorlamıyo durdan anlar tuvalete kendi gider yapar elini yıkar çıkar ama şu yemek alışkanlığı beni mahvediyo kendi yemiyo bi türlü bende bebekle ilgilenirken gecikiyorum gönlüm aç durmasına razı gelmiyo vicdan azabı çekiyorum şuan ikisi de tok çok şükür ama ben açlıktan ölüyorum

Asla kullanmam bundan sonra. Nasıl böyle boş bulunup kullandım. 2 hafta önce ayak topuğuma bir miktar surmustum, aklıma gelmedi o an...
kremler süte geçmiyo diye biliyorum bende hemoroid var 2 farklı krem kullanmak zorunda kalıyorum sordum doktora kullanabilirsin süte etkisi olmaz dedi

Aynen benimde kizim iki yasinda diger kizim bi aylik ve oyle diyorum vurmak filan istiyor bi iki kere vurduda ama simdi surekli anlatiyorun anliyorda sanki artik kiskanmiyor anliyor herseyide biliyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…