2020 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin / Bebeklerinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    293
kızlar bugün bebeğimin kuyruk sokumunda morarma gördüm. çarptırmadığımdan eminim. neden olmuş olabilir?
Canım bizde de yeni doğduğunda vardı doktor "Mongol Lekesi " demişti. Önemli olmadığını söyledi .yanlış aklımda kalmadıysa türklerde moğollara kizilderili ve birkaç irk daha saymisti o kökenlere sahip olanlarda olduğunu tahminen en geç 6 yaşına kadar yok olacağını söylemisti. Bizde çok çok hafifledi ilk zamanlarda çok belirgindi şuan çok dikkatli incelediğinde fethedebiliyorsun.

ayy hiç sorma ya bu kadar asi sinirli olunmaz ya daha şimdiden Aslan burcu birde üstüne inat da eklenecek hadi bize geçmişler olsun
Ehehe benimki babaya çekmiş inatlıktan saçlar dik dik
Diyet sütünü azalttı mı? Sanırım hepimizin ortak merakı... Bu Salı benim doğum günüm. Kızıma hediye alcam doğum gününde güzel bir sandalye
Azalttı diyemem benim diyetten 1-2 hafta öncede biraz azalmıştı çoğaltma çabalarındaydım bence sütüm bebişim pek emmediği için azalmıştı... ama yine de sadece anne sütü emiyor... diyetim zaten emziren anne diyeti normal yediğimden daha sağlıklı şeyler yiyorum...
bazdn öğlen geçiştiriyordum şimdid yiyorum... sağlıklı beslenme diyorum ben daha çok... çikolata vs. Kesmek için başladım aslında
Aaa ben sanıyorum ki sütümü azaltmadı... listeni paylaşabilir misin canım bakayım merak ettim... bir de tabi sütün kalitesi de önemli bence

Belli bir liste yok. Kendim ayarlıyorum ama daha çok protein ağırlıklı. Gestasyonel diyabet diyetine yakın. Hamileyken bile verdiysem şimdi hayli hayli veririm dedim başladım. Tabi eskisi gibi patlamış mısır, pasta/börek yok. 0 şeker bir diyet.​

Olsun sabredip bitircez kiloları sonra az porsiyon yer dengeleriz yavaş yavaş kiloda oturur.. kaç kilo var vereceğin
Vee hamilelikte kilo vermek miiii heyt be

Olsun sabredip bitircez kiloları sonra az porsiyon yer dengeleriz yavaş yavaş kiloda oturur.. kaç kilo var vereceğin
Vee hamilelikte kilo vermek miiii heyt be
Hamilelikte diyabetten dolayı çocuğa zarar edecek diye çok dikkat ettim. İstemsizce verdim. Şu an gebelikten kalan kilom yok. Evlenince iki yıl rahatça yiyip içip kilo aldım. Onlar var. İlk etapta on kilo var verilecek. Sonrası Allah kerim.

Yere koyunca ya da koltuğa ya sağa/sola devrilme oluyor ya da öne. Bunlar olmuyorsa desteksiz oturabiliyordur. Normalde 7. Ayda desteksiz oturabiliyorlar diye hatırlıyorum.

yok yere koyunca şu an oturması mümkün değil yaa
sanmıyorum aramızda oturan olsun henüz daha bence bizimki 1 haftaya 6. aya girecek, daha evet bence de 1 ay var gibi.
Anca 7. ayda

Günaydın kızlar.
Az önce bal kabağı girişimim yine olumsuz sonuçlandı. Bu 4. Gündü.
Yok Istemiyor benim kız nasıl geçecek yemeklere bilmiyorum :/
Ek gıdaya geçiş için ayvayı yedin demişlerdi haklılar galiba..

Desteksiz oturma için cok erken sanırım bize.
Destekli minderde de 10 dk sonra başlıyor huysuzlanmaya. Ben de hiç üzerine gitmiyorum kendi kendine ilerlesin süreç diye..

Annelik çok tatli ama babalık daha tatlı olabilir.
Sabah eşime yine sinir oldum. Uykusunu almamış gibiydi hayırdır dedim uyku yetmedi mi.
Nasıl yetsin aşkım çocuğun sesine kalktım hep diyo

Dedim ben bütün gece kalkıyorum napalim. Ee gündüz evdesin o uyuyunca kestirebilirsin diyor bana. Tabi canım dedim o uyuduğunda bulaşık topla ocak sil hangi işi yetistirsem düşünüyorum dedim.
Yapma diyor.

Bugün gerçekten hic bir şeye el sürmeyip yemek bile yapmasam diyorum. Taş yesin. Su içmeye temiz bardak bulamasın. Pislik içinde otursun.

Hakket kuş beyinli bunlar.

Kkk aşısından önce alerji için bir ölçek şurup verdi hemşire. Sonrasında da bir saat bekledik. sıkıntı olmadı şükür. Ama dediğim gibi alerji yoğunluğuna göre doktorun onay verip vermemesi önemli. Aşılar genel olarak fayda/zarar ilişkisine dayandığı için size zararı daha çok dokunacaksa yaptırmamak en iyisi. Buna da doktor o dönemdeki test sonuçlarına bakarak karar verecektir. Her çocuğun alerjisi farklı gelişiyor çünkü.

Erkek olmak ne kadar düz değil mi geçen bir arkadaşım Allah Havva'yı bu erkekler tek başına bi şey yapamaz diye yaratmış dedi de valla hak vermemek elde değil.
Gece emmeleri bitince çok şey daha kolay olacak sabredin. Gece 3 yerine 2 kere kalkmak bile gün içi enerjide fark ettiriyo. Zamanla düzene girecek inşallah

Sağol canım anlatmışsın her şeyi detaylı çıktı mı klips şu an nasıl
Klipsi cumartesi çıkardılar. Şişlik ve morluk var ama normalmiş bu. Bir hafta içinde düzelir dediler. Günde 4 kere pipi masajı yapmamız söylendi. Orada gösterdiler nasıl olduğunu. Masajın ikisi Kantaron yağı ile yapılacak ki kolay iyileşsin. Bir acısı yok rahatsızlığı yok. İnşallah görüntüsü de düzelir en kısa zamanda ben de rahatlarım

Doğru demiş arkadaş. Hayır şimdi uyuycam deyip uyuyabiliyor musunuz?
Sanki uyku öyle bir şey.
Çocuk uyudu oo hadi hemen uykuya. :)
Gece bile her kalkmada tekrar dalmam 20 dk :/
Çocuk 40 dk anca uyuyor zaten.

Ya eskiden gecede iki üç kez kalkıyordu.
Diş yüzünden saat başı ayaktayız
Bu süreç uzun sürmese bari..

Süper yorum... şöyle gelecekten bildirse tecrübeliler zira biz ilk çocuk sahibi olanlar önümüzü göremiyoruz çevre de gitgide daha kötü olacak bak görürsün tarzı oluyor hep. Gerçi kimseyle de görüşmüyorum da söylenenler hep bu tarz. Zamanla biz mi alışıyoruz yoksa bebekler mi huylanıyor yoksa ikisi birden mi bilemiyorum. Bildiğim birşey var Allah yardım ediyor kocaları bilemem bir gün sabahlatsa gücüm kalmadı dediğin an bir bakmışsın olmaz olmuş deliksiz uyumuş kız.

Sağol canım. Valla 2 gün foruma girmezsem ben de yetişemiyorum
Aynen şu an toparlanma aşamasında şükür. Büyüyünce çok daha zor geçeceğine emin oldum.

Benim eşim de beni ergen sanıyor ikiye üçlere kadar telefonla oynuyormuşum öyle tabi uyuyamazmışım. Uyuyamadığım için telefon elimde ama anlamıyor. Dediğiniz gibi uyku kayınca bir defa kayıyor ve ha deyince de uyunmuyor uyku düzenim gece 2 sabah 10 a kayma eğiliminde ama çoğu zaman 3 e kadar uyuyama sonra kız ile uğraş 6 olsun yarım yamalak uykuyla 8 de zaten görev başı. Erkekler en anlayışlısı olsa bile ara ara saçmalıyor bence.

Ve gün içi uykusu asla gece uykusunun yerini tutmuyor o da ayrı.

Oy kuzum inşallah hemen patlatır dişleri de ikiniz de rahatlatsınız. Azı dişleri daha ağrılı geçiyor gerçi, felaket tellallığı olmasın da.
Soğan suyuyla masaj falan da ağrısını alıyormuş belki faydası olur yatmadan önce uygulanırsa

Gitgide daha kötü olacak derken şöyle ki uğraştığın alan değişiyor sadece. Şimdi dişine uykusuna yoruluyorsun ayaklanınca oraya çıkma prize dokunma halıyı yalama falan diyeceksin e hareket arttıkça uğraşın artacak riskler çoğalacak tabi ama küçük kızım 6 yaşında bakıyorum defterini kalemini almış kendi kendine resim çiziyo veya oyun kurmuş oynuyo mesela. Büyük kızım 12 yaşında anne kahve ister misin diyo. Bitmiş gitmiş her şey geçmiş. Sen ne kadar huzurlu ve sakin olursan çocuk da o derece mutlu ve huzurlu oluyo o kesin.

Karanfil zeytinyağı karışımını uyguladım.
Biraz rahatlatti ama o kadar :/

Damak kaşıntısı sebep olur mu bilmiyorum ama sakız çiğner gibi yapıyor yine.
Bir de boğazından garip sesler çıkarıyor oyun oynar gibi ama. Bazen o kadar uzun ki öksürtüyor kendini anca bırakıyor.

Ayyy ne sevimli :)maşallah onlara
Heheh o günleri hayaliyle yaşıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…