2020 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin / Bebeklerinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    293
Gelecekten bildiriyorum bebek emdiği sürece gece uykuları kesintili oluyor maalesef uzun uyumaya başlasa bile diş döneminde emerek rahatladığı için mutlaka kesiliyor uyku. Bizimki ben hamile kalınca emmeyi bıraktı 15 aylıkken ama bu sefer de su için uyanır oldu. 28 aylık oldu hala uyanır bir kaç kez su için
Ama ben emeklemeye başlayınca rahat etmiştim, sürekli kucakta sürekli ilgi çok yoruyordu. Emeklemeye başlayınca odayı güvenli hale getirdik keyfince turlardı, ben de nefes alırdım biraz ama keyfim 20 ay civarına kadar sürdü 2 yaş sendromu ile ters köşe yaptı. Şimdi 2 yaş sendromu +kardeş kıskançlığı, hunimi taktım dolanıyorum

Ben cinsiyetci yorumlara hic katilmam. Ama gece kalkmalari bitsin amin insallah lutfen nolursunuz

Istedikten sonra toparlarsin. Zaten ne yemen gerektigini en iyi sen bilirsin diyetisyen olarak. esmeralda5 zaten saglikli beslenmek benim icin diyet. Ac kalmak diyet olamaz. Cikolatayi abur cuburu kesmek bile kafi. Masallah. Sizi boyle kararli gorunce ben de hevesleniyorum ama tam o kivama gelemedim. Kafamin atmasi lazim bu durum icin. Su an icin istahim cok acik hazir hissetmiyorum. Benimki biraz da duygusal yemek. Her sey cok zor. Yorgunum. Bedbahtim. Basli basina bebek buyuk bi degisiklik. Cocugu dinyadaki her seyden cok seviyosun. Sevmesine seviyosun o ayri ama bence cok buyuk bir sorumluluk. Cok koklu bi degisiklik insan hayatinda. Kendine ait zamanin kalmiyor. Seni sen yapan her seye ara verip sadece bebeginle ilgileniyosun. Su an tek eglencem yemek. Sadece bu sekilde simartiyorum kendimi. Gerci aynaya bakinca halihazirda depresif olan icim daha da karariyor. Icimi dokmus oldum vesileyle. Tesekkurler.

Ben hala regl olmadim. Insallah 1 bucuk yil olmam. 1 bucuk yila kadar olmayan varmis diye duydum. Tecrubeli anneler ne diyor dogru mudur?

Kesinlikle iş hamur işi ve tatlı çikolatayı kesmekle bitiyor... karar hep içimizden gelen en doğru zaman hep iyi hissettiğimiz zaman canım... ben kendimce artı-eksi çıkardım ve öyle karar verdim

O kadar haklısın ki bende ne yazık ki ailemden uzakta yaşıyorum kayınvalidem de ayrı bir şehirde anlıyacağınız yalnızım eşim desen sürekli çalışıyor o geldiğinde bebe uyumuş oluyor sabah 10 dakika görüyo babasını bazen kendi kendime oturup ağlıyorum bebe huysuzlanınca o ağlıyo ben ağlıyorum ama ne yazıkki bi kayıptan sonra her haline şükür ediyorum sabır diliyorum herkese

O kadar haklısın ki bende ne yazık ki ailemden uzakta yaşıyorum kayınvalidem de ayrı bir şehirde anlıyacağınız yalnızım eşim desen sürekli çalışıyor o geldiğinde bebe uyumuş oluyor sabah 10 dakika görüyo babasını bazen kendi kendime oturup ağlıyorum bebe huysuzlanınca o ağlıyo ben ağlıyorum ama ne yazıkki bi kayıptan sonra her haline şükür ediyorum sabır diliyorum herkese

Yalnizlık cok zor. Esle bakmak bile zorken yalniz bakmak cok buyuk guc istiyor. Ben de 4 aya kadar yalniz baktim. Muthis yoruluyordum. Simdi sasiriyorum nasil bakmisim acaba diye. Allah dagina gore kar veriyor, bi sekilde buluyosun o gucu. Ama seni cok iyi anladigimi bilmeni istiyorum. Gaz doneminde benim kiz aglardi ben aglardim. Tukenmistim. Kaybin icin uzuldum. Allah bir daha boyle bir tecrube yasatmasin insallah.

Ücretsiz izinde olmasam diyete ne psikolojim ne zamanım olurdu. Çalışırken hem işin stressi, hem koşturmaca fırsat olmuyordu. Şimdi de zor ama işte bir şekilde vermek lazım.

Aralikli oructan cok bahsediyorlar hazir günler kisa siz normal oruc tutun hem sevap olur, cok ciddiyim bununla kilo veren cok insan goruyorum abartmadan her seyden ye istedigin kadar kalan kisimda oruc tut mantigi sanırım. Benim de yapmam lazim coook fazla borç orucum var veeeee dogum kilom son 4 kaldi lakin gitmiyor daha fazla. Zaten hamile kaldığım kilo da 7 kilo fazlaydı vermem gereken 11 kilo var. Kendimi sakin hissedersem baslayayim diyorum

Yalniz aralikli oructa aksam 4 ten sonra bisi yememek uzere olan bir türü var heralde yani pek bilmiyorum araştırmak lazım ama bizler için yedigimizden kismak normal kisilere göre daha zor

Ben hala regl olmadim. Insallah 1 bucuk yil olmam. 1 bucuk yila kadar olmayan varmis diye duydum. Tecrubeli anneler ne diyor dogru mudur?
Annem öyleymiş, emdiğimiz sürece olmamış. Ama ben ilkinde 6. ayda oldum, bunda hemen. Ki sadece anne sütü alıyor bebeğim. İlk bebekte mama desteği almasına rağmen olmamıştım 6ay. Bunda hemen olunca canım sıkıldı ve de korktum bir kazaya daha kurban gitmekten

E Erganun çocukla istemsizce aralıklı oruç oluyor bazı günler ama aralıklı oruç da bence öyle anlatıldığı gibi değil yani akşamları halkın algısı diyet olan yemekler yenirse kilo kaybı olur ben herşeyi yiyeyim kafasıyla zor.​

Canımm okuyunca çok duygulandım büyük oğlumda bende öyleydim ıssız bir yerde otururduk üstelik annelerde çok uzak sehirdelerdi eşimde çok yoğun çalışırdı bende kendi kendime ağlardım bazen gece çalıştığı olurdu korkumdan ağlardım daire kapısının önüne oğlumun oyuncaklarını koyardım gece biri girerse üstüne bassın duyayım diye sanki duyup ne yapacaksam amann hepsi geçti gitti yavrum 7 yaşında annemle aramda 4 5 bina var üzme kendini çok yorucu ama zamanla kolaylaşacak

Ah ki ne ahh kızlar..
Ne dişmiş böyle, benim kızım gitti başka kız geldi sanki. Çığlık çığlığa ağlayarak uyanıyor saatlerce süren uyutma çabasından sonra bir de. Sadece meme değil kol boyun surat ne varsa emmeye çalşıyor tırmalıyor beni ateş 37 derceye sabitledi 2 gündür, tetikteyim hep daha da çıkacak diye. Uyanıklen de ağlaması yok ama sürekli bağırıyor, öyle ki sesinden başım zonladı bi ara. Hiç de kıyamıyorum, oturdum ben de ağladım bi tur onunla

katı gıdada da 3 günü tamamladık. lila6 hen sayfayalara göz gezdirirken gördüm sanırım sen sormuştun nasıl gidiyor başlayanlar diye. Havuçla başladık başka sebze kalmamış gibi ( benim yemeklerde sevmeden yediğim tek sebze olabilir). Yedi çok şükür, günden güne daha iyi. Ah bi de diş sancısı olmasa bağırıp çağırmasa daha iyi yer, hissediyorum Bugün 4. Gün 2 öğüne çıkıyoruz, patates deneyecek.
Çizelge yaptım, balkabağı, avokado, kereviz, karnıbahar, brokoli, bezelye, tatlı patates ile bu ayı tamamlayacağız inşallah.
Brokoli karnıbahar ve kerevizi aynı günlere denk gelmeyecek şekilde ayarladım, sıkıcı olmasın diye

Acısı olmamasına sevindim en kısa sürede de iyileşir inşallah
Ben geçen hafta oldum maalesef. Grupta yazmışlardı regl olunca süt azaldı diye. Ve gercekten tecrübe ettim. Yetmedi sütüm ama Allah'tan dolapta stoğum vardı. Regl bitince biraz daha arttı

Canım emin değilim ama Aralıklı oruç kısmı emzirirken çok mantıklı olmayabilir gibi geldi
belli bir saatten sonra aç kalmak sütü azaltabilir

Robot süpürgeyi alanlar nasıl aldı acaba parasal yönden ?
Şöyle taksit vs imkanı geniş bir site var mı? Peşin fiyatına Hissetmeden ödeseydik ne güzel olurdu. Kredi borcumuz da var çünkü bi miktar.
Adını tam şeedemedim vakum mop pro olana baktım sanırım aylık 400 liraydı.
Kurutma makinesi de alacağım ikisi birden ağır gelir diye düşündüm. Ya da önce robot mu alsam zaten kış yarılandı en fazla 2 aya soğuk olsa bile güneş gösterir kendini. Bilemedim. Hangisini alsam aklım diğerinde kalacak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…