2020 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin / Bebeklerinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    293
Öyle mi, teşekkürler bu güzel bilgi için
Bizim porsiyonlarımız da aynı bu şekilde.

Ben cevap için geç kalmış olabilirim ama :)
Memnun musun canım?
Ya dün alıyordum ki aklıma Merkür retro geldi. Vazgeçtim Böyle de huyluyum

canım gerçekten öyle gerçekten senin rahatlığın o kadar önemli ki
bilmiyorum insan alınabiliyor da ama bak sen nasıl rahatsan bebek nasıl rahatsa öyle yap ve evdesin nasıl olsa evdesin, gündüz illaki uyursun uyuyamasan bile bebeklesin, yani bir iş yok bekleyecek ne bileyim başında rapor bekleyen patron yok, verilecek beyannamelerin yok, yani full konsantre olabileceğin tek şey yavrunun gülücükleri o kadar. Yani inan evde uyukluyor olsan bile bir tek yavrucağın var, bu çok güzel bir durum. Kendini böyle telkin et. Ben çalışmama rağmen, şu an mevcut pozisyonumda tekim ve çocuk uyumasa o gece inan ki çok zor durumda kalırım -ki kalabiliyorum da-ona rağmen diyorum ki çocuğum sağlıklı ve en azından ağlamıyor. O gün uyuyamıyorsa da napalım sakinleştiriyorum bir şekilde. Yani çok kendimden kötü durumdakileri de düşünmüyorum aslında nasıl diyim her gün bir sonunda ona kavuştum hissi var bende. Belki yaşım büyüktür sizden ondan. O hissi yaşamaya çalış. İlla ki hasta olan bebekleri düşünmek gerekmiyor.
Bir de bu süreç o kadar geçici ki. Ben önceki fotolarına bakıp bile bir tuhaf oluyorum. Geçti gitti yenidoğan halleri mesela...
İşimiz var şükür borçlar ödeniyor yani çocuk da mutlu
Dün ağlayarak uyandı mesela gecenin 3ü. Ama nasıl ağlıyor yırttı bi taraflarını
kalktım sarıldım sıkıca, eşim de uyandı diyor ki "neden ağlıyor bu kadar". Yahu ağlaması 1 dakika yani hadi sürsün 5 dakikadır. Ağlayacak tabi bebek bu. Kızdım yat sen dedim hemen. Sonra biraz daha salladım sakinleşti uyudu. Zaten ondan bir şey beklemiyorum bir de şaşırması
Ben ilk hamileyken şey okumuştum, lütfen elinizden geldiğince sakin olmaya çalışın çünkü siz sadece bir bebeğe alışmaya çalışıyorsunuz o ise komple hayata alışmaya çalışıyor, onun için ne kadar zor düşünün. O benim aklıma yazıldı.
Şimdi işte -bence- sakinliğimden sadece 2 3 dakika o da korkulu bir rüya görürse kalkıp ağlayan onun dışında uyuyan, bazen gece kalktığında kendi kendine mırıldanıp tekrar uyuyan bir bebeğim var. Şükür. İlerde illaki düzeni bozulacak dişi çıkacak vs. Hep bunlar geçici diye bakmak lazım. Bunlar geçici ve ben şimdi ne yaşarsam yaşayayım bu zamanları deli gibi özleyeceğim. Böyle düşünürsen eminim daha çabuk sakinleşirsin hem de daha önemlisi ne kadar güzel günler geçirdiğinin farkına varırsın.

Oyy yavrum benim zararı olmaz doğal taş kategorisinde nasılsa. Hatta anne-bebek konbinleri de satılıyordu yanlış hatırlamıyorsam

Sanirim bu durum dönemsel. Bizimki de oyle. Odadan cikack zannediyor sanirim
ya inşallah dönemseldir. benim bebeğim çok sakindi şimdi hep çığlık atıyo sinirleniyo tanıyamıyorum. Ama derdi varmış yavrumun bugün belli oldu. Sağ alt dişimiz göründü. görünce mutluluktan ağladım. büyümüş de dişi çıkıyormuş kuzumun. diğeri de yakında çıkacak gibi görünüyor. ben bu hafta akşam çalışıyordum, beni yanında bulamıyor diye ağlıyor sanıyordum, meğer dişi çıkıyormuş kuzumun kıyamam ben ona.

Kızlar merhaba şu buharlı pişirme ve öğütme makinesi var kiwi baby isimli.Kullanan var mı aranızda?Avente 1000 tl vermek istemiyorum 1 yıl için.

Hayırlı olsun ilk dişiniz canım

Geçmiş olsun inşallah çabucak iyileşirsiniz.
Ankee yazdıklarınıza katılıyorum zaman hızlıca geçip gidiyor bende ilk aylardaki fotoğraflarına bakıyorum arada ne güzel büyüdün diyorum sağlıklı olsunlar da bazen zor da olsa hiç geçmeyecek gibi de olsa elbette geçiyor. Varlığına şükrediyorum ikinci hamileliğim kucağıma aldığım ilk bebeğim olur minik adamım . Allah kimseye kayıp yaşatmasın. En zor gecelerde sabah olacak ve gözlerimin içine gülerek bakacak yine diyerek iple çekiyorum dün gece çok fazla uyandı her defasında kucağıma alıp sakinleştirdim napalım uyumak istemiyorsan gezelim biraz dedim karanlıkta evde turlarken başı kuş gibi düştü omzuma hemen uyumuş elimden geldiğince sakin kalmaya çalışıyorum. Bu aralar işe başlamak zorunda olan anneler için durum daha zor tabi Allah yardımcınız olsun.

O kadar dogru ki cok tesekkur ederim

Ankee o kadar güzel yazmışsın ki. Çok haklısın. Ben de bazen sinirleniyorum. Sonra aynı senin dediğin gibi diyorum sana zor ama ona daha zor. Neticede bebek. Dünyya alışmaya çalışıyor. Böyle düşünüp sinirlendiğim için bir de kendime sinirleniyorum
Mesela dün gece yine hiç uyumadı. Üzerine gündüz de tek uyku uyudu. Uykusuzluk başına vurdu yani. Ama dün gece hiç sinirlenmedim. Allah kötü günlerini göstermesin Aslında bizim şikayet ettiklerimize hasret o kadar insan var ki. Ve zaman geçtikçe daha şimdiden ilk hallerini özlemeye başladım.

Oyy yavrum benim zararı olmaz doğal taş kategorisinde nasılsa. Hatta anne-bebek konbinleri de satılıyordu yanlış hatırlamıyorsam
Aldık taktı bakalım aynen dediğin gibi anneler içinde varmış hatta meme reddi yaşayan anneler bebeğin dikkatini çekebilmek için felan takıyorlarmış

Yaa gözünüz aydın kolaylıkla çıkarsınlar bizimde salyamız çok herşeyi ağza götürüyor ama yok henüz görünürde bir şey ateşi oldumu

Yaa gözünüz aydın kolaylıkla çıkarsınlar bizimde salyamız çok herşeyi ağza götürüyor ama yok henüz görünürde bir şey ateşi oldumu
babasına bu hafta birkaç kez ateşi var gibi bana mı öyle geliyor dedim sana öyle geliyor dedi. bir süre sonra ölçtüm fırsatını bulup yoktu gerçekten ateşi. sanırım sadece başı sıcak oluyor bebeklerin diş çıkarırken. ama huysuz ve nazlıydı, akşamları ağladı bu hafta hep.

bir de sadece diş baş vermiş gibi görünüyor. sivri sivri dişin ucu görünüyor, buna sanıyorum ki diş patladı diyolarmış. bu sürecin ardından bi de dişin büyümesi süreci var sanırım. tecrübeli anneler bu süreç ne kadar sürer beni bu konuda bilgilendirebilir mi? diş büyürken de huysuz olur sanırım. haksız mıyım?

Ahhh benim miniklerim, gerçekten de koskoca dünyaya alışıyorlar anlamaya çalışıyorlar bir şeyi anlayacaklar diye saatlerce inceleyip yorgun düşüyorlar... ben de nasıl özlüyorum ilk hallerini... valla kucağımdan indirmiyorum desem yeri nasılsa bir süre sonra istesem de kucağıma gelmeyecek doya doya yaşıyorum... artık oturuyorlar ya bir de gözlerinin içine içine bakıyorlar eriyorum...
zor zamanlar ama öyle çok özleyecez ki bu zamanları tadını çıkarmaya bakıyorum...
Veee evet sakinlik kesinlikle etkiliyor daha öncede yazmıştım... ben gergin olduğumda bile uyutamıyorum hiç 5 dakika kendi haline bırakıyorum ben de sakinleşiyorum.. sonra bakıyorum minnoşum uyumuş

Memeyi ısırma bizde de 2 gündür var napıcaz böyle bilmiyorum... onun yanı sıra emmesi var valla emziremiyorum doğru düzgün sütüm azaldı emmiyor diye ağlamıyorda anlamadım gitti ...
yıprandımmmm
Ben de sağdığım sütlerden 40 gr falan verdim biberonla 3 sefer falan

Kızlar merhaba şu buharlı pişirme ve öğütme makinesi var kiwi baby isimli.Kullanan var mı aranızda?Avente 1000 tl vermek istemiyorum 1 yıl için.
Yorumlarına bakmıştım, bir arkadaşım sormuştu alsam mı diye yorumlar çok iyiydi ben iş göreceğini düşünüyorum. Tabi arkadaşım emin olamayıp yine avent aldı. Kiwi markası büyük bir marka olmasa bile çapına göre güzel ürünler çıkardığını düşünüyorum ben. Alınabilir bence
Veyahut emin olamazsanız buharda pişirme aparatları oluyor onlardan alabilirsiniz.
Ben almıştım, denedim baya iş görüyor.
Süt az gelince emmek istemiyorlar yaa
Ben öyle zamanlarda kucağımda gezdirerek emziriyorum. Galactago damla al dursun kenarda. Bazı dönemler azalıyor çünkü gerçekten. Damla hemen toparlıyor mucize gibi geliyor

Evet aparat yeterli diyen de var.Makina temizliği de var şimdi yer kaplaması da aparat daha mantıklı sanki.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…