- 14 Şubat 2013
- 14.673
- 32.591
- 598
Memnun musun canım?Öyle mi, teşekkürler bu güzel bilgi için
Bizim porsiyonlarımız da aynı bu şekilde.
Bencevap için geç kalmış olabilirim ama :)
Emzirme akademisi Facebook'ta bir grup. Instagram'da da hesapları var ama Facebook annelere yardımcı oldukları bir grup daha güzel bilgiler ogreniliyorGoogle’da emzirme akademisi diye aratınca çıkmıyor birşey
Usutmusum biraz tekrar kayinvalidemlere geldik bebege baksinlar diye. Amaa evde elli kere uyanan bebek yanima yatti ve uyudu ben kipirdadikca uykusu dagilirsa meme istedi memeyi ağzına almadan sizdi. Zannediyorum burdaki benim rahatligimdan kaynakli uyiyor. Nasilsa ck uyanirsa gonderirim diye düşünüyorum rahat uyuyorum. Sabah avutacak insanlar var enerjim olmasa bile. Amaaa evde oyle mi. Gece uyuyamazsam gunduz uykusu hayal biliyorum. Of ya kac kere daha uyanabilir ki diye eziyetle yerimden kalkiyorum. Her gun yanimda yatiramam kendi yatağına alışmıştı aslinda esim yanimda yatamiyor o zaman da. E sabaha bu tosarcigi oynatmak yatirip kaldirmak icin de enerji lazim. Uyiyamayinca bunu da ayri dert ediyorum hatta dert edip bebisin uyanmasina yetismeye calisirken bazen hic uyuyamiyorum. Bebekle aramizda söyle bir savas var sanki "anne sakin ol uyuyayim" "oglum uyu da sakinleseyim"
Bilin bakalim kim uste çıkıyor
Oyy yavrum benimAnneler bizim küçüğün kehribar kolyesini gören abimiz birazcık kıskandı yinebabası büyük oğluma da almış şu an 7 yaşında bu kolyenin yaş sınırı felan yoktur herhalde değil mi yani bebeklere fayda sağlayan bir şey abimize zarar vermez diye düşünüyorum bu konu ile ilgili bilginiz var mı
kimisi hantal görünüyor, kimisi dokunsan düşecek gibi, kimisinin plastiği adi gibi, kötü görünüyolardı. lanet olsun seçenek de yok fazla. bakalım ne alıcaz.niye beğenmediniz ki?
ya inşallah dönemseldir. benim bebeğim çok sakindi şimdi hep çığlık atıyo sinirleniyo tanıyamıyorum. Ama derdi varmış yavrumun bugün belli oldu. Sağ alt dişimiz göründü. görünce mutluluktan ağladım. büyümüş de dişi çıkıyormuş kuzumun. diğeri de yakında çıkacak gibi görünüyor. ben bu hafta akşam çalışıyordum, beni yanında bulamıyor diye ağlıyor sanıyordum, meğer dişi çıkıyormuş kuzumun kıyamam ben ona.Sanirim bu durum dönemsel. Bizimki de oyle. Odadan cikack zannediyor sanirim
teşekkürleeerHayırlı olsun :)
Hayırlı olsun ilk dişiniz canımya inşallah dönemseldir. benim bebeğim çok sakindi şimdi hep çığlık atıyo sinirleniyo tanıyamıyorum. Ama derdi varmış yavrumun bugün belli oldu. Sağ alt dişimiz göründü. görünce mutluluktan ağladım. büyümüş de dişi çıkıyormuş kuzumun. diğeri de yakında çıkacak gibi görünüyor. ben bu hafta akşam çalışıyordum, beni yanında bulamıyor diye ağlıyor sanıyordum, meğer dişi çıkıyormuş kuzumun kıyamam ben ona.
Geçmiş olsun inşallah çabucak iyileşirsiniz.Usutmusum biraz tekrar kayinvalidemlere geldik bebege baksinlar diye. Amaa evde elli kere uyanan bebek yanima yatti ve uyudu ben kipirdadikca uykusu dagilirsa meme istedi memeyi ağzına almadan sizdi. Zannediyorum burdaki benim rahatligimdan kaynakli uyiyor. Nasilsa ck uyanirsa gonderirim diye düşünüyorum rahat uyuyorum. Sabah avutacak insanlar var enerjim olmasa bile. Amaaa evde oyle mi. Gece uyuyamazsam gunduz uykusu hayal biliyorum. Of ya kac kere daha uyanabilir ki diye eziyetle yerimden kalkiyorum. Her gun yanimda yatiramam kendi yatağına alışmıştı aslinda esim yanimda yatamiyor o zaman da. E sabaha bu tosarcigi oynatmak yatirip kaldirmak icin de enerji lazim. Uyiyamayinca bunu da ayri dert ediyorum hatta dert edip bebisin uyanmasina yetismeye calisirken bazen hic uyuyamiyorum. Bebekle aramizda söyle bir savas var sanki "anne sakin ol uyuyayim" "oglum uyu da sakinleseyim"
Bilin bakalim kim uste çıkıyor
O kadar dogru ki cok tesekkur ederimcanım gerçekten öyle gerçekten senin rahatlığın o kadar önemli ki
bilmiyorum insan alınabiliyor da ama bak sen nasıl rahatsan bebek nasıl rahatsa öyle yap ve evdesin nasıl olsa evdesin, gündüz illaki uyursun uyuyamasan bile bebeklesin, yani bir iş yok bekleyecek ne bileyim başında rapor bekleyen patron yok, verilecek beyannamelerin yok, yani full konsantre olabileceğin tek şey yavrunun gülücükleri o kadar. Yani inan evde uyukluyor olsan bile bir tek yavrucağın var, bu çok güzel bir durum. Kendini böyle telkin et. Ben çalışmama rağmen, şu an mevcut pozisyonumda tekim ve çocuk uyumasa o gece inan ki çok zor durumda kalırım -ki kalabiliyorum da-ona rağmen diyorum ki çocuğum sağlıklı ve en azından ağlamıyor. O gün uyuyamıyorsa da napalım sakinleştiriyorum bir şekilde. Yani çok kendimden kötü durumdakileri de düşünmüyorum aslında nasıl diyim her gün bir sonunda ona kavuştum hissi var bende. Belki yaşım büyüktür sizden ondan. O hissi yaşamaya çalış. İlla ki hasta olan bebekleri düşünmek gerekmiyor.
Bir de bu süreç o kadar geçici ki. Ben önceki fotolarına bakıp bile bir tuhaf oluyorum. Geçti gitti yenidoğan halleri mesela...
İşimiz var şükür borçlar ödeniyor yani çocuk da mutlu
Dün ağlayarak uyandı mesela gecenin 3ü. Ama nasıl ağlıyor yırttı bi taraflarını
kalktım sarıldım sıkıca, eşim de uyandı diyor ki "neden ağlıyor bu kadar". Yahu ağlaması 1 dakika yani hadi sürsün 5 dakikadır. Ağlayacak tabi bebek bu. Kızdım yat sen dedim hemen. Sonra biraz daha salladım sakinleşti uyudu. Zaten ondan bir şey beklemiyorum bir de şaşırması
Ben ilk hamileyken şey okumuştum, lütfen elinizden geldiğince sakin olmaya çalışın çünkü siz sadece bir bebeğe alışmaya çalışıyorsunuz o ise komple hayata alışmaya çalışıyor, onun için ne kadar zor düşünün. O benim aklıma yazıldı.
Şimdi işte -bence- sakinliğimden sadece 2 3 dakika o da korkulu bir rüya görürse kalkıp ağlayan onun dışında uyuyan, bazen gece kalktığında kendi kendine mırıldanıp tekrar uyuyan bir bebeğim var. Şükür. İlerde illaki düzeni bozulacak dişi çıkacak vs. Hep bunlar geçici diye bakmak lazım. Bunlar geçici ve ben şimdi ne yaşarsam yaşayayım bu zamanları deli gibi özleyeceğim. Böyle düşünürsen eminim daha çabuk sakinleşirsin hem de daha önemlisi ne kadar güzel günler geçirdiğinin farkına varırsın.
Aldık taktı bakalım aynen dediğin gibi anneler içinde varmış hatta meme reddi yaşayan anneler bebeğin dikkatini çekebilmek için felan takıyorlarmışOyy yavrum benimzararı olmaz doğal taş kategorisinde nasılsa. Hatta anne-bebek konbinleri de satılıyordu yanlış hatırlamıyorsam
Yaa gözünüz aydın kolaylıkla çıkarsınlar bizimde salyamız çok herşeyi ağza götürüyor ama yok henüz görünürde bir şey ateşi oldumuya inşallah dönemseldir. benim bebeğim çok sakindi şimdi hep çığlık atıyo sinirleniyo tanıyamıyorum. Ama derdi varmış yavrumun bugün belli oldu. Sağ alt dişimiz göründü. görünce mutluluktan ağladım. büyümüş de dişi çıkıyormuş kuzumun. diğeri de yakında çıkacak gibi görünüyor. ben bu hafta akşam çalışıyordum, beni yanında bulamıyor diye ağlıyor sanıyordum, meğer dişi çıkıyormuş kuzumun kıyamam ben ona.
babasına bu hafta birkaç kez ateşi var gibi bana mı öyle geliyor dedim sana öyle geliyor dedi. bir süre sonra ölçtüm fırsatını bulup yoktu gerçekten ateşi. sanırım sadece başı sıcak oluyor bebeklerin diş çıkarırken. ama huysuz ve nazlıydı, akşamları ağladı bu hafta hep.Yaa gözünüz aydın kolaylıkla çıkarsınlar bizimde salyamız çok herşeyi ağza götürüyor ama yok henüz görünürde bir şey ateşi oldumu
Yorumlarına bakmıştım, bir arkadaşım sormuştu alsam mı diye yorumlar çok iyiydi ben iş göreceğini düşünüyorum. Tabi arkadaşım emin olamayıp yine avent aldı. Kiwi markası büyük bir marka olmasa bile çapına göre güzel ürünler çıkardığını düşünüyorum ben. Alınabilir benceKızlar merhaba şu buharlı pişirme ve öğütme makinesi var kiwi baby isimli.Kullanan var mı aranızda?Avente 1000 tl vermek istemiyorum 1 yıl için.
Süt az gelince emmek istemiyorlar yaaMemeyi ısırma bizde de 2 gündür var napıcaz böyle bilmiyorum... onun yanı sıra emmesi var valla emziremiyorum doğru düzgün sütüm azaldı emmiyor diye ağlamıyorda anlamadım gitti ...
yıprandımmmm
Ben de sağdığım sütlerden 40 gr falan verdim biberonla 3 sefer falan
Evet aparat yeterli diyen de var.Makina temizliği de var şimdi yer kaplaması da aparat daha mantıklı sanki.Yorumlarına bakmıştım, bir arkadaşım sormuştu alsam mı diye yorumlar çok iyiydi ben iş göreceğini düşünüyorum. Tabi arkadaşım emin olamayıp yine avent aldı. Kiwi markası büyük bir marka olmasa bile çapına göre güzel ürünler çıkardığını düşünüyorum ben. Alınabilir bence
Veyahut emin olamazsanız buharda pişirme aparatları oluyor onlardan alabilirsiniz.
Ben almıştım, denedim baya iş görüyor.
Süt az gelince emmek istemiyorlar yaa
Ben öyle zamanlarda kucağımda gezdirerek emziriyorum. Galactago damla al dursun kenarda. Bazı dönemler azalıyor çünkü gerçekten. Damla hemen toparlıyor mucize gibi geliyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?