2020 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin / Bebeklerinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    293
Gerçekten öyle instagramdaki annelerin videolarındaki gibi eğlenceli değil ek gıdaya geçiş. Ağzımızı kilitliyoruz kaç gündür yoğurt bile veremedim bugün istemedi. İki lokma yutuyor 1 kaşık tükürüyor çok yorucu şekilden şekile giriyorum az da olsa yesin diye. Balkabağı ve patates denedik sevmiyor sevmiyorrrr.

Çok geçmiş olsun canım.
Yüzme en güzel spor olur buna ama pandemi zamanı nereye gideceksin işte

Yoğurt eh işte.
1 aydır yemesine rağmen hala bir yemek kaşığı dolusu ancak yer.
Ben de zorlamam ağzından çıkarmaya başladığı an bırakıyorum.
Seve seve yemediğinden hayır gelmez zaten.

Bu çocuk kendi kendine ısıra kopara yiyecek öyle mi?
Şuan o günler çok uzak geliyor bana.
Hadi hayırlısı:)

Biz de 10 gündür deniyoruz yoğurt ancak 1-2 tatlı kaşığı yiyor. Valla bezdim. Gerdanına kadar yoğurt oluyor. Hele sebze yerken püskürtmesi var bi de. Halılar turuncu oldu artık. Geçen balkabağı yedirirken bi hapşurdu manzara müthiş.

Yaa ne kadar rahatlatıcı bir yazı..
Çok haklısın canım..

Geçen bir gün çok yorucu geçmişti.
Hiç bir şekilde sakinlestiremedim yemek de yiyemedim ve gerildikçe gerildim.
Ona da yansittım.
Sonuç daha da hırçınlastı..:/
Şimdi vicdan azabı çektim yaa..
Hakikaten onun için ne zor..
Komple hayata alışmaya çalışıyor..
Uyuyor. Uyansin cok anlayışlı davrancam

Zamanla artıyor miktar.
Yavaş yavaş işte..
Batıra döke bir bakmışız bizimle aynı yemeklerden kaşıklıyor:) ınsallah yani

Büyük sabir işi.
Ek gıdası, dişi..

Asıl tuvalet eğitiminde saç baş yolcaz bence.

Yani daha geçmediğimiz için bilemiyorum fakat bu onlar için çok yeni bir şey sıvı formdan pütürlü forma üstelik yeni tat olarak geçiyorlar.
Anne sütü/mamadan başka şey bilmeyen bebişlere birden bire kaşık uzanıyor ve yenmesi bekleniyor. Kendimi onların yerine koyunca açıkçası biraz olsun anlayabiliyorum.
Genel olarak yazıyorum, sorun belki budur demiyorum fakat bence ilk önce yiyecekleri sebzeleri görmeli onlara dokunmalılar belki koklamalılar. Hiç görmeden hissetmeden hop kaşık ağızda bana garip geliyor, ne yediğini bile görmüyor çoğu zaman, tanıyamıyor sebzeyi. zaten amaç tadım olması ilk başlarda yemek istememeleri de çok normal çünkü bilemeyebiliyorlar amaç zaten çiğneme yutma reflekslerini geliştirmek ilk başta. fırsat tanırsak ve rahat olursak daha rahat geçer diye düşünüyorum. Haftaya bizde başlıyoruz, 9. Aya kadar zaten Ek gıdadan kalori Alma zorunlulukları yok yavaş yavaş ilerleriz nasipse

Öğürte öğürte 1 tk yoğurtlu kabak bizde de.

Kanguruyu sordum onu yazmayı unutmuşum iyi hatırlattın canım kanguruda dikkat ettiysen sadece popo kısmından desteklemiyor iki bacagin yarisi da destekleniyor. Ayrıca göğüsü ve sırtı da destekleniyor. Oysa örümcek yurutecte sırt ve göğüste destek yok çocuk sadece popo kısmına ağırlık bindiriyor
Kulak pamuğu kiri içeri doğru itip biriktirme yapıyor ve biriken kir akmıyor. Hicbir şekilde kulak pamuğu kullanılmayacak dedi serçe parmağında akan kirleri almak yeterliymis.
Lavma konusunda da bebekler şuanda anal dönemde ya kız olsun erkek olsun poposuna bir şey sokmak sıkmak cinsel gelişimi için ilerde bilinçaltında travma yaratabilir diye istemiyor. Ateş düşürücü fitili de eğer calpol etki etmezse kullanabilirsin demişti.
Sanırım sizinde kaka sorunu var ; doktorunuza danışarak dulcosoft kullanabilirsiniz ben cidden faydasını gördüm lavmandan çok daha etkili ki artık bizim kız kendisi yapıyor 15 gündür kullanmıyoruz. Dulcosoft dışkı yumuşatıcı solüsyon bebekler için tatsız. 3 gün yapmazsa 4. Gün akşamında 3 tatlı kaşığı veriyorum ertesi gün her yerimiz kaka oluyor. Kaka yaptıktan sonra 3 gün bekliyoruz eğer yaparsa solüsyon vermiyoruz yine 3 gun yapmazsa yine solusyon. 2 aydır bu şekilde kullandık ve yaklaşık 16 günden fazladır solusyonsuz kendisi yapıyor bazen günde 2 kere. Içerde birikmediginden kabız da olmuyor anne sütü içen bebeklerde 3 gün kaka yapmaması kabizliga işaret ediyormuş. :)

Benim kafa bu işe basmıyor.
Benim kızım yaklaşık 1 aydır kakasıni kendi yapıyor ama bazen 2 günde bir. Bazen 6 gün hatta 8 gün geçiyor.
Yapınca katı değil ama kabız olsa katı olmaz mi?
Bir de buna yönelik hiç bir huysuzluğu olmuyor yani.
Ben bağırsak tembelliği dedim hep.

Bu arada duphalac vermişti dr hiç bir işe yaramamıştı bizde.

Neyse şükür ki kendisi 8 gün sonra da ola yapıyor.
10 gün beklerdim yapmadığı için lavman, fitil mecbur kalırdım

Işte her dr görüşü farklı. Anne sütü alan bebek 10 hatta 15 gün kakasıni yapmayabilir normal diye dr lar da var. 3 gün yapmasa kabız demek diyen de :)
Manyak eder bu dr milleti insanı..

Haklisin valla canım bende demiştim nasıl kabız olabilir kaka yumuşak diye yok öyle düşünme dedi yetişkinlerde kabız kalanın sertliğiyle iliskilendiriyoruz ama aslında kaka yapamamak kabizlik demişti. 3 gün yapmayınca 4. Gün hemen veriyorum. Ilk zamanlarda bizim ki de solüsyon verdiğim halde yapması doktora yazdım dedi yanlış kullanıyorsun duphalac ı bebiste kullanmadım doktor şeker oranı yüksek diye vermemişti ondan dulcosoft önerdi.
Daha once bende lavma kullaniyordum bahsetmisimdir ilk zamanlar 2 farkli doktora gidiyordum digeri demisti diye kullaniyordum ama o doktoru biraktik. Lavmandan daha etkili bence şöyle ki lavma yapınca 10 dakika içinde ilaç etkisiyle hemen yapıyor solüsyon öyle değil ısırıyorsun sindiriyor bazen ertesi gün çocuk kendisi yapıyor. Yapa yapa kaka yapmayı öğrendi minigim. Hatta az önce yine kaka yaptık her kakasinda sanki altın bulmuş gibi seviniyorum resmen

M
Doktorun cok ilgili ama bir konuda kesinlikle yanlis bilgi vermis. Otizm beyinsel olusumdaki bir anomalinin sebep oldugu bir rahatsizliktir. Bebek dogdugunda bellidir ama sosyal bir rahatsiz oldugu icin zamanla ķendini gosterir. Diger bi deyisle otizm dogustan gelen bir durum olup erken gida vs bu durumu etkilemez. Bu tartismaya acik olmayan kanitlanmis bir durumdur. Yarin oburgun cocugu otizmli okmasi durumunda ben erken tadim yaptirdim bwnim yuzumden oldu diye anneler bosuna kendini suclamasin bu sekilde yanlis bi bilgiyle. Neden boyle sacma aciklama yapmis anlamiyorum. Genel anlamda cok bilgili bi profil ciziyor cunku.

Bebegin onunde yemek yemek gerekiyor. Biz cok uzun zamandir onu ana kucagina koyup onunde afiyetle yemek yiyoruz. Merakini cekiyordu. Tadimlarda istahli bir bebek oldugu sinyalini verdi. Kasigi uzattigimda agzini kocaman aciyor. Sapurdatiyor gozlerini buyuk buyuk acip ciglik atiyor tadini hissedince. Ha mesela yediklerinin bi kismi istemsizce agzindan cikabiliyor. Normalmis cikmasi, daha yeni ogreniyor.

Muz vermistim, muz icin erkenmis. Siyah iplik gibi seyler cikti kakasinda. Lifleri sindiremiyormus, kakada bu sekilde cikiyormus. Bi kere havuç tattirdim, 3 gun cikti kakasinda. En sevdigi yoğurt oldu. Yalaniyo yerken.

Benimde takıldığım nokta bu oldu ama uzun yazmaya fırsatım olmamıştı eline sağlık

kızlar sağolun mesaja cevaplar için, inşallah hepimiz sakin cool aşmış anneler oluruz grup içinde
biz de bugün 6. ay kontrolümüzde gittiiiikkk
allahım bu beklediğim 6 ay nasıl da geldi, allahım bi 6 ay emzireyim diye dua ettiğim o günler koştur koştur sağ et eve gel emzir şeklinde geçti bile. Şimdi 1 yaş hedefim var :)) kendime ufak hedefler koyuyorum ki gözüm korkmasın.
biz daha anca 7 kilo olduk 67cmiz kafamız büyük geri kalanı tam ortalamaymış buna da şükür. artık tam anlamıyla ek gıdaya geçebilirmişiz, ek gıda hazırlıklarına başladınız mı dedi biz öyle bi hazırlık yapmadık ki ne diyeceğimi bilemedim.
işte tattırımları yaptık zaten 1-2 haftadır denetiyoruz dedim e mama sandalyesi kaşık aldık tattırımlarla başladık herhalde bunlardı.
sağlık ocağında aşılarımızı olduk ve yavrum ağlamadı bile
ama kendi doktorumuza gidip steteskopla kontrol ederken bi ağlamaya başladı, imkanı yok susmadı nedense. bu 2. oluyor hiç anlamıyorum neden böyle
doktorumuza da zam gelmiş
ben hazır izin almışken e bebeğe de gittik bir sürü oyuncak sütyen vs aldım çok iyi oldu.
bizde durumlar böyle.
birazdan menenjit aşılarını da yazıcam siz nasıl yaptırdınız?

Rheaa canım bunları nasıl soruyor, dinliyor ve daha da önemlisi aklında tutuyorsun helal olsun. ama tattırım konusunda bu kadar abartmasını ben de açıkçası yanlış buldum.
çok büyük, tekrarlayan tramvatik hatalar ve beslenmede ciddi yanlışlar haricinde ufak tefek tattırımlar ne bileyim 1 kere hazır yoğurt verme ya da ay ben sebzeyle başlayacaktım yalnışlıkla ayva tattırdım gibi şeyler de allah aşkına sorun olmamalı. biz robot değiliz onlar da kristal vazo değil. Bir yerden sonra da kendi sezgilerimize güvenmemiz lazım çünkü biz robot değiliz, her şeyi ama her şeyi çok düzenli çok taktiksel kitabına uygun yapmamız mümkün değil ve biz de bu şekilde yetiştirilmedik.

Doktorların bu kadar mükemmelliyetçi olmasını gerçekçi bulmuyorum. Kendine yüklenme yani.

Maaşallah güzel kilo almış yavrucak geri kalan tüm yorumlar da güzel hadi bakalım

ay bu arada yürüteç gerçekten önerilmiyor yaaa
o yıllardır önerilmiyor maalesef ben çoook öncesinden biliyorum.
oysaki çok rahat olurdu ama ben de kullanmayacağım

Umarım öyledir valla bende kendimi kötü hissetim 165 günlükken başladık biz doktor başlayabilirsini dediği için

Açıkçası bende anlamlandiramadim ne alaka diye de soramadım dona kaldım derler ya birşey diyemedim doğrusu. Ama 6.ay kontrolunda benzer konu açılırsa kesin soracağım. Şimdi bilemiyorum belki de karıştırdı isimleri ne desem boş valla. Ama haklısın bende sizin dediğiniz gibi olduğunu biliyorum.
Canım tüm sorularımı daha önce dediğim gibi telefona not alıyorum. Mesela bingildagini kontrol ederken kafasındaki o çizgiyi ve alnindaki tüyleri sordum, bezini açtiginda rahim yapısıkliğı sorusunu sordum en son kontroller bittiginde telefona bakıyorum sormadigim yada söylemediği soru varsa onları sıralıyorum. Hepsine cevap veriyor sagolsun. Ama evet biraz fazla mukemmelliyetci galiba .

şimdi gelelim benim asıl sorunuma: menenjit
ben 2 aydır yeni bir doktora gidiyorum, bu doktor da önceki doktorum gibi 6 aydan sonra menejit aşısı olması taraftarı ancak menenjit aşıları 2 adetmiş şimdi doktorumuz dedi ki hem nimenri x hem de bexero olacağız bunları da ben tam oturtamayınca yazdı. aşılar şu şekil
7. ay nimenrix
8. ay bexero
10. ay bexero
13. ay nimenrix
14. ay bexero
çok fazla değil mi yaa
bir tanesi yeni çıkmış ve dedi ki, bundan 5 yıl önce sadece bir tanesi vardı ve koruyuculuğu %52 idi. ve ülkemizde %48 olasılıkla diğer menenjşt gözüküyor bu oran çok yüksek o yüzden ben olsaydım da 2sini yaptırırdım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…