Canim bende baya kötü hissetmiştim ama gereksiz yere elham yapmaya gerek yok bence de. Geldiğimden beri internette araştırıyorum evet bazı olumsuz şeyler yazıyor ama baktığımızda annelerimiz bizleri de öyle yetiştirdi. Annemle konuştum 4 aylıkken taşımlara başlamıştım ben 5.ayda ek gıda veriyordum bak sapasağlamsın dediUmarım öyledir valla bende kendimi kötü hissetim 165 günlükken başladık biz doktor başlayabilirsini dediği için
Gece emerek uykuya dalıyor bazen nasıl uyursa uyandığında da öyle uyumak ister deniyor ya emerek uyusa da uyumasa da her uyandığında emmek istiyor beşiğinde yatarken pış pış yaparak uyuyan bir bebek değil kucak istiyor genelde. Ara sıra deniyorum belki yatağında dalar diye biraz mırıldanıyor ama dalamıyor daha fazla hırçınlaşmasın diye kucağıma alıyorum bende. Demek ki henüz hazır değil diyorum küçük bey ne derse o oluyorGeçmiş olsun canım. Umarım bir an önce iyileşirsin.
Ben de bunu sormaya gelmiştim. Gece uyanma işine çözüm bulan var mı. Daha doğrusu bebeği kesintisiz 6-7 saat uyuyan var mı? Bizimki sürekli emmeye uyanıyor. Uyanmadı dediğim akşam 2 kere en az uyanıyor. Bazen 4-5-6 blablabla. Uyanınca emzirmeyin pış pış yapın diyorlar ama uyumuyor kaç kere denedim.
Diş ya da atak olabilir mi? sabır ve şefkat diliyorumkızlarrr yardım, biizim bebiş son 2 gündür çıldırmış durumda. çıglık çıglıga aglıyor, gözünden yaş geliyor. ne yapsak durduramıyorum. memeyi bile almıyor. sevdigi herşeyi denedim ama resmen susmuyor. dün gece uyumadıda.
tek yapabildigim şey ateşine bakmak, ateşi de normal.
ne yapabilirim neden böyledir acaba ?
Bizde rekor 13 gün birde 10 gün var ekim ayındaydı ikisi de şimdiler de daha düzenli en fazla 3 gün yapmadığı oluyor. Doktorumuz anne sütü aldığı için normal demişti.Benim kafa bu işe basmıyor.
Benim kızım yaklaşık 1 aydır kakasıni kendi yapıyor ama bazen 2 günde bir. Bazen 6 gün hatta 8 gün geçiyor.
Yapınca katı değil ama kabız olsa katı olmaz mi?
Bir de buna yönelik hiç bir huysuzluğu olmuyor yani.
Ben bağırsak tembelliği dedim hep.
Bu arada duphalac vermişti dr hiç bir işe yaramamıştı bizde.
Neyse şükür ki kendisi 8 gün sonra da ola yapıyor.
10 gün beklerdim yapmadığı için lavman, fitil mecbur kalırdım
Işte her dr görüşü farklı. Anne sütü alan bebek 10 hatta 15 gün kakasıni yapmayabilir normal diye dr lar da var. 3 gün yapmasa kabız demek diyen de :)
Manyak eder bu dr milleti insanı..
Ek gıda ile başlayacağız diye biliyorum henüz vermiyorum bendeKızlar siz su veriyomusunuz bebişlereBen vermiyorum hem emiyor hem mama veriyorum ama kayınvalidem tutturdu su ver diye doktora da sorduğumda 6.ayda başlıcaz dedi
Hayır vermiyorum verilmesine de gerek olmadığını yine bugün katıldığım beslenme hataları adlı eğitimde dinledimKızlar siz su veriyomusunuz bebişlereBen vermiyorum hem emiyor hem mama veriyorum ama kayınvalidem tutturdu su ver diye doktora da sorduğumda 6.ayda başlıcaz dedi
En kafamı karıştıran konu bende 7.aydan itibaren yaptıracağım ama kafam bir türlü almıyor birde 1 yaşından sonra yapılırsa tek doz yeterli oluyormuşşimdi gelelim benim asıl sorunuma: menenjit
ben 2 aydır yeni bir doktora gidiyorum, bu doktor da önceki doktorum gibi 6 aydan sonra menejit aşısı olması taraftarı ancak menenjit aşıları 2 adetmiş şimdi doktorumuz dedi ki hem nimenri x hem de bexero olacağız bunları da ben tam oturtamayınca yazdı. aşılar şu şekil
7. ay nimenrix
8. ay bexero
10. ay bexero
13. ay nimenrix
14. ay bexero
çok fazla değil mi yaa
bir tanesi yeni çıkmış ve dedi ki, bundan 5 yıl önce sadece bir tanesi vardı ve koruyuculuğu %52 idi. ve ülkemizde %48 olasılıkla diğer menenjşt gözüküyor bu oran çok yüksek o yüzden ben olsaydım da 2sini yaptırırdım
Ben henüz doktora danışmadım fakat geçen paylaşıma denk geldimşimdi gelelim benim asıl sorunuma: menenjit
ben 2 aydır yeni bir doktora gidiyorum, bu doktor da önceki doktorum gibi 6 aydan sonra menejit aşısı olması taraftarı ancak menenjit aşıları 2 adetmiş şimdi doktorumuz dedi ki hem nimenri x hem de bexero olacağız bunları da ben tam oturtamayınca yazdı. aşılar şu şekil
7. ay nimenrix
8. ay bexero
10. ay bexero
13. ay nimenrix
14. ay bexero
çok fazla değil mi yaa
bir tanesi yeni çıkmış ve dedi ki, bundan 5 yıl önce sadece bir tanesi vardı ve koruyuculuğu %52 idi. ve ülkemizde %48 olasılıkla diğer menenjşt gözüküyor bu oran çok yüksek o yüzden ben olsaydım da 2sini yaptırırdım
Aynen canım endişelenmek beynimi ve bedenimi çok yoruyor o yüzden saldım bazı şeyleri6. Aya kadar saga sola dönebilmeli 9.aya kadar da tam tur dönebilmeliymiş. Bu vakitler geçtiğinde halen donemiyorsa ek kontrole gerek varmış.
Bazı bebekler 4 aydan sonra dönebiliyor kimisi 6.ayda. gelişimsel diyorum artık yani.
Doktora demiştim her gün egzersiz yaptırıyorum küvette sırt üstü yüzduruyorum döndürme hareketleri yapıyorum ama halen dönemiyor daha ne yapabilirim dedim bana ne dese beğenirsin "rahat bırak çocuğu bebekliğini yaşasın. " dedikendini hazır hissedince döner dedi En kafamı karıştıran konu bende 7.aydan itibaren yaptıracağım ama kafam bir türlü almıyor birde 1 yaşından sonra yapılırsa tek doz yeterli oluyormuş
Ben henüz doktora danışmadım fakat geçen paylaşıma denk geldim
Toplamda 3 doz ediyordu.
Bende kafamda kendimce 8-9. Aya bırakmıştımİlk aşılarla ağır gelir ve böylesi öneriliyor bazı doktorlar tarafından diye.
Eğer öyle olursa iki ay arayla birer doz ve 1,5 yaşa doğru bir doz daha. 9-11-14 ay gibi diye kalmış aklımda
Doktorun dediyse bir bildiği vardır heralde çok hakim değilim ama yaptırmadığımız için
Bu gittiğimde soracağım bende haftaya.
Yaş arttıkça doz azalıyor sanırım.kızlar şimdi güncel annenin paylaşımında görüğümü hatırladım ve baktım. bu arada güncel anne gerçekten çok eksik yapıyor paylaşımı alttaki yorumlardan öğrendim hepsini
velhasıl evet 5 doz 2 marka aşı yaptırmış yaptıranların çoğu ve 2.000lirayı buluyor maalesef ama herkes hemen hemen 5 doz yaptırmış
Biz de 2 tipi yaptırdık, ama 3 ve 5. ayda. Yani şuan 4 tane menenjit aşısı olmuş oldu. Sonuncu doz da 13. Ayda olacakmış. Sonuncunun ertelenebilir olduğunu biliyorum. Fazla değil ya, bize gelişi bu diyesim geldişimdi gelelim benim asıl sorunuma: menenjit
7. ay nimenrix
8. ay bexero
10. ay bexero
13. ay nimenrix
14. ay bexero
çok fazla değil mi yaa
El gıdaya başlayacağımız için sormuştum doktora, gerek yok sütten alır demişti. Ama yine de çiş takibinde sıkıntı fark ederseniz verebilirsiniz azar azar dedi. Ben bazı günler hiç vermedim bazı günler bir iki çay kaşığı verdim. Ama onun o suyu şıpırdatarak içişini görmek için hep veresim varKızlar siz su veriyomusunuz bebişlereBen vermiyorum hem emiyor hem mama veriyorum ama kayınvalidem tutturdu su ver diye doktora da sorduğumda 6.ayda başlıcaz dedi
Gunaydin anneler,
3 gundur yerde miyim gokde miyim bilmiyorum. 3 gun once oglus cok ateslendi. Acile gittik, burada maalesef acil insan pazari gibiymis. Pisman oldum gittigime. Neyse ertesi gün doktora gittik; bu defa kendi doktorumuza değil. Pek memnun değildim kendi doktorumuzdan. Devlette methini duyduğum bir doktor vardı, ona gittik. Çok memnun kaldım. Bebişe kan testi yapıldı, idrar testi ve kültürü yapıldı, rontgen çekildi. Çok şükür herşey temiz ve normal çıktı. Sadece çok fazla gaz çıktı rontgende, fakat gaz yolu açıkmış. Muhtemelen biraz üşüttüm EdizimiÇok şükür geçti, antibiyotik başlamak zorunda kalmadık.
Bu deneyimden kazancım ateş yükselirken her aşamada neler yapmam gerektiğini çok net bi şekilde anlamak oldu. Bizim ozel polikliniğine gittiğimiz doktor hiçbişey öğretmemiş meğer. Ateşle ilgili öğrendiklerimi, benim çok işime yarayan adımları paylaşıcam bgn. Yeniden doğmuş gibi çok mutluyum.
Çok geçmiş olsun, deneyimlerini sabırsızlıkla bekliyoruz.Gunaydin anneler,
3 gundur yerde miyim gokde miyim bilmiyorum. 3 gun once oglus cok ateslendi. Acile gittik, burada maalesef acil insan pazari gibiymis. Pisman oldum gittigime. Neyse ertesi gün doktora gittik; bu defa kendi doktorumuza değil. Pek memnun değildim kendi doktorumuzdan. Devlette methini duyduğum bir doktor vardı, ona gittik. Çok memnun kaldım. Bebişe kan testi yapıldı, idrar testi ve kültürü yapıldı, rontgen çekildi. Çok şükür herşey temiz ve normal çıktı. Sadece çok fazla gaz çıktı rontgende, fakat gaz yolu açıkmış. Muhtemelen biraz üşüttüm EdizimiÇok şükür geçti, antibiyotik başlamak zorunda kalmadık.
Bu deneyimden kazancım ateş yükselirken her aşamada neler yapmam gerektiğini çok net bi şekilde anlamak oldu. Bizim ozel polikliniğine gittiğimiz doktor hiçbişey öğretmemiş meğer. Ateşle ilgili öğrendiklerimi, benim çok işime yarayan adımları paylaşıcam bgn. Yeniden doğmuş gibi çok mutluyum.
Kızlar siz su veriyomusunuz bebişlereBen vermiyorum hem emiyor hem mama veriyorum ama kayınvalidem tutturdu su ver diye doktora da sorduğumda 6.ayda başlıcaz dedi
Biz de 2 tipi yaptırdık, ama 3 ve 5. ayda. Yani şuan 4 tane menenjit aşısı olmuş oldu. Sonuncu doz da 13. Ayda olacakmış. Sonuncunun ertelenebilir olduğunu biliyorum. Fazla değil ya, bize gelişi bu diyesim geldi
Teşekkür ederimGeçmiş olsun canım. Umarım bir an önce iyileşirsin.
Ben de bunu sormaya gelmiştim. Gece uyanma işine çözüm bulan var mı. Daha doğrusu bebeği kesintisiz 6-7 saat uyuyan var mı? Bizimki sürekli emmeye uyanıyor. Uyanmadı dediğim akşam 2 kere en az uyanıyor. Bazen 4-5-6 blablabla. Uyanınca emzirmeyin pış pış yapın diyorlar ama uyumuyor kaç kere denedim.
Çok sağol canım Aynen öyle mecbur fizik tedavi ile baslicam pandemi biterse ancak yüzmeye başlarimÇok geçmiş olsun canım.
Yüzme en güzel spor olur buna ama pandemi zamanı nereye gideceksin işte
Teşekkür ederim canımBence sende gitmelisin doktora ihmal ettikçe büyüyor sağlık sorunları bebeklerimiz de büyüyor bize daha fazla güç gerekecekÇok üzüldüm benim de bileğimde var bir deformasyon ama dr a gitmiyorum ısrarla. Biraz iyi olur gibi oluyor iyiden kastım az acıyor gibi. Ama kızı taşıdıkça artıyor. Takılıyor baş parmak bileğe değişik. Çok zor. Annelik böyle birşey sanırım bakalım daha neler göreceğiz.
Bir kaç gecedir 2 de uyanmayı adet edinmişti malum ben de uyuyamıyorum 2 ye kadar. 2 den sonra da çocukla uğraş saat olsun 3-4 sonra maksimum 8 de güne başla. Uykusuzluk bir taraftan, kız huysuz bir taraftan gün içinde öldüm öldüm. Dün gece rezene içip on gibi yattım bi 12 de uyandı kız. Sonra bir kalktım saat iki mi diye. Meğer 7 olmuşböyle bir sevinç yok. Ben uykusuzken yalvardığım kız uyumaz, şimdi uyudu bak.
Fizik tedavi ya da yüzme bence zaman yaratıp gidebilirsiniz ben günde bi saat yürüyüşe başladım her gün olamıyor ama haftada 3-4 oluyor psikolojik faydası çok. Bu sayede uyuyabildim bence. Bir şekilde kendimize zaman ayırmamız lazım. Yoksa hastalık olması çok olağan.
Bende denemeyi düşünüyorum eşime aldıracagim bugün umarım sever ve yerBendim canım tadını beğenmedi yemedi açlıktan değil bizimki bir garip bu aralar uykusu çok sıkıntılı
Teşekkür ederim canımÇok geçmiş olsun, bir an önce geçer umarım. Emzirirken hiç oturuşumuza duruşumuza dikkat etmiyoruz kiemzirirken bazen kendimi öne doğru eğilmiş saçma sapan halde dururken farkediyorum sonra düzeltsene de sırt ve boyun ağrısı yapıyor çok fazla.
Teşekkür ederim canım inşallah
Günaydın canım çok geçmiş olsun...Gunaydin anneler,
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?