2020 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin / Bebeklerinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    293
Umarım öyledir valla bende kendimi kötü hissetim 165 günlükken başladık biz doktor başlayabilirsini dediği için
Canim bende baya kötü hissetmiştim ama gereksiz yere elham yapmaya gerek yok bence de. Geldiğimden beri internette araştırıyorum evet bazı olumsuz şeyler yazıyor ama baktığımızda annelerimiz bizleri de öyle yetiştirdi. Annemle konuştum 4 aylıkken taşımlara başlamıştım ben 5.ayda ek gıda veriyordum bak sapasağlamsın dedi kötü senaryoları düşünmemek gerekiyor en doğrusu bu bence. Gayette 5.ayda ek gıdaya başlanabilir diye düşünüyorum.
Ankee 'nin dediği çok doğru sezgilerimize guvenmemiz gerekiyor tamamen katılıyorum.

Kızlar siz su veriyomusunuz bebişlere Ben vermiyorum hem emiyor hem mama veriyorum ama kayınvalidem tutturdu su ver diye doktora da sorduğumda 6.ayda başlıcaz dedi

Gece emerek uykuya dalıyor bazen nasıl uyursa uyandığında da öyle uyumak ister deniyor ya emerek uyusa da uyumasa da her uyandığında emmek istiyor beşiğinde yatarken pış pış yaparak uyuyan bir bebek değil kucak istiyor genelde. Ara sıra deniyorum belki yatağında dalar diye biraz mırıldanıyor ama dalamıyor daha fazla hırçınlaşmasın diye kucağıma alıyorum bende. Demek ki henüz hazır değil diyorum küçük bey ne derse o oluyor .
Diş ya da atak olabilir mi? sabır ve şefkat diliyorum
Bizde rekor 13 gün birde 10 gün var ekim ayındaydı ikisi de şimdiler de daha düzenli en fazla 3 gün yapmadığı oluyor. Doktorumuz anne sütü aldığı için normal demişti.

Kızlar siz su veriyomusunuz bebişlere Ben vermiyorum hem emiyor hem mama veriyorum ama kayınvalidem tutturdu su ver diye doktora da sorduğumda 6.ayda başlıcaz dedi
Hayır vermiyorum verilmesine de gerek olmadığını yine bugün katıldığım beslenme hataları adlı eğitimde dinledim Gereksiz su ağız florasını bozup yararlı elektrolitlerin daha hızlı atılmasına neden olabilirmiş.
Hatta bu su konusuyla ilgili de instagramda güncel annenin de paylaşımı vardı baya detaylı.
Ayrıca Dün Osman gönülal ın 6. Ay videosunda da vermeye gerek olmadığını, hatta tadım döneminde bile besin kaynağı %90 anne sütü/mama olduğu için su vermesek bile olabileceğini söylüyordu.
Ama ek gıdayla birlikte ben bi çay kaşığı gibi veririm diye düşünüyorum.

En kafamı karıştıran konu bende 7.aydan itibaren yaptıracağım ama kafam bir türlü almıyor birde 1 yaşından sonra yapılırsa tek doz yeterli oluyormuş

Ben henüz doktora danışmadım fakat geçen paylaşıma denk geldim
Toplamda 3 doz ediyordu.
Bende kafamda kendimce 8-9. Aya bırakmıştım İlk aşılarla ağır gelir ve böylesi öneriliyor bazı doktorlar tarafından diye.
Eğer öyle olursa iki ay arayla birer doz ve 1,5 yaşa doğru bir doz daha. 9-11-14 ay gibi diye kalmış aklımda
Doktorun dediyse bir bildiği vardır heralde çok hakim değilim ama yaptırmadığımız için
Bu gittiğimde soracağım bende haftaya.

Dilko gnişler olsun, üniversite döneminde şiideetli baş ağrılarım sonucunda aynı teşhis konmuştu berbat bir şey gerçekten.
Ama ben fiziğe de gitmedim yüzmeye de. Pilatese ağırlık verdim, çok düzenli olmasa da her sene gittim muhakkak.
Çok şükür geçti sanki senelerdir o ağrı yoklamıyor, ki masabaşı çalılıyorum. Migrenim de olduğu için baş ağrısı devam tabi :)

Rheaa ne güzel yazmışsın uzuun uzun teşekkür ederiz kilomuz aynıymış 5. Ayda ve bize de sınırda aldığımız söylendi ek gıda tadınlarına başladık. Ne yalan söyleyeyim, bana biraz fazla geldi bu konuda doktorunuz söyledikleri Ben olsam ben de çok etkisinde kalırdım. Pek çok konuda fikir ayrılıkları oluyor doktorların ama bu bu kadar ciddi bir durumsa çoğunluk aynı düşüncede olmaz mıydı kafamda deli sorular.
Gerçi işte hepsi başka, bizimki meyveye, pekmeze 9 aylıkken başlatacak mesela, ek gıdaya başladık ama yoğurt 6 aylık olunca.

Galiba yine her doktorun kendine has bir stili olduğuna bağlamak lazım konuyu

kızlar şimdi güncel annenin paylaşımında görüğümü hatırladım ve baktım. bu arada güncel anne gerçekten çok eksik yapıyor paylaşımı alttaki yorumlardan öğrendim hepsini
velhasıl evet 5 doz 2 marka aşı yaptırmış yaptıranların çoğu ve 2.000lirayı buluyor maalesef ama herkes hemen hemen 5 doz yaptırmış

Teşekkür ederim cevap verdiğiniz için kızlar bende bekliyim 6.ayımızı o zaman

Yaş arttıkça doz azalıyor sanırım.
6 ayda başlanırsa 5 doz
9 ayda yada daha sonra başlanırsa 3 doz olurmuş anladığım kadarıyla. (Bexsero+nimenrix)

Biz de 2 tipi yaptırdık, ama 3 ve 5. ayda. Yani şuan 4 tane menenjit aşısı olmuş oldu. Sonuncu doz da 13. Ayda olacakmış. Sonuncunun ertelenebilir olduğunu biliyorum. Fazla değil ya, bize gelişi bu diyesim geldi
El gıdaya başlayacağımız için sormuştum doktora, gerek yok sütten alır demişti. Ama yine de çiş takibinde sıkıntı fark ederseniz verebilirsiniz azar azar dedi. Ben bazı günler hiç vermedim bazı günler bir iki çay kaşığı verdim. Ama onun o suyu şıpırdatarak içişini görmek için hep veresim var

Dilko geçmiş olsun canım inşallah sorunsuzca atlatırsın
Rheaa oh ne güzel anlatmışsın eline sağlık kuzum çok işime yaradı tabiki de bir solukta okudum...
Ek gıda ile ilgili doktor biraz abartmış :) erken başlamak zorunda olan anneler napsın :)

Gunaydin anneler,
3 gundur yerde miyim gokde miyim bilmiyorum. 3 gun once oglus cok ateslendi. Acile gittik, burada maalesef acil insan pazari gibiymis. Pisman oldum gittigime. Neyse ertesi gün doktora gittik; bu defa kendi doktorumuza değil. Pek memnun değildim kendi doktorumuzdan. Devlette methini duyduğum bir doktor vardı, ona gittik. Çok memnun kaldım. Bebişe kan testi yapıldı, idrar testi ve kültürü yapıldı, rontgen çekildi. Çok şükür herşey temiz ve normal çıktı. Sadece çok fazla gaz çıktı rontgende, fakat gaz yolu açıkmış. Muhtemelen biraz üşüttüm Edizimi Çok şükür geçti, antibiyotik başlamak zorunda kalmadık.
Bu deneyimden kazancım ateş yükselirken her aşamada neler yapmam gerektiğini çok net bi şekilde anlamak oldu. Bizim ozel polikliniğine gittiğimiz doktor hiçbişey öğretmemiş meğer. Ateşle ilgili öğrendiklerimi, benim çok işime yarayan adımları paylaşıcam bgn. Yeniden doğmuş gibi çok mutluyum.

canım çok geçmiş olsun
bize de yaz mutlaka

Çok geçmiş olsun, deneyimlerini sabırsızlıkla bekliyoruz.

ben veriyorum valla
bana ilk yenidoğduğunda doktor sarılığı için verebilirsin bir tatlı kaşığı demişti
sonra 4. aydan sonra arada verdim

Biz de 2 tipi yaptırdık, ama 3 ve 5. ayda. Yani şuan 4 tane menenjit aşısı olmuş oldu. Sonuncu doz da 13. Ayda olacakmış. Sonuncunun ertelenebilir olduğunu biliyorum. Fazla değil ya, bize gelişi bu diyesim geldi

aynen yaa
ben de daha çok minikken yaptırmak istemedim
o araya rota da girdi falan
doktor iyi yapmışsın dedi ama
bir yandan da yakalanmasın vs diye de korkuyorum
allahtan şu an izoleyiz de bir ay daha sıkacağız dişimizi

Teşekkür ederim
İki kere uyansa şükür etcem
Çok geçmiş olsun canım.
Yüzme en güzel spor olur buna ama pandemi zamanı nereye gideceksin işte
Çok sağol canım Aynen öyle mecbur fizik tedavi ile baslicam pandemi biterse ancak yüzmeye başlarim
Teşekkür ederim canımBence sende gitmelisin doktora ihmal ettikçe büyüyor sağlık sorunları bebeklerimiz de büyüyor bize daha fazla güç gerekecek
Bendim canım tadını beğenmedi yemedi açlıktan değil bizimki bir garip bu aralar uykusu çok sıkıntılı
Bende denemeyi düşünüyorum eşime aldıracagim bugün umarım sever ve yer
Teşekkür ederim canım
Teşekkür ederim canım inşallah

Günaydın canım çok geçmiş olsun...
bebekler, çocuklar üşütürüz olur öyle şeyler
nerede üşüttün acaba desem çok mu hadsizlik olur...
Ben çünkü hem hava almak için hem de biraz dışarıda vakit geçirsin diye dışarı çıkıyorum bebek arabası ile
sonra da arabada uyuyor bende uykusunu bölmemek adına yürüyüşe devam ediyorum neredeyse 1 saat.
ama üstünde tulumu ve battaniyesi şapkası falan oluyor
ödüm kopuyor üşütücem diye, bir yandan da o kadar ferah uyuyor ki bölmek istemiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…