Çok geçmiş olsun, diş ağrızı boyun ağrısı düşman başına vermesin Allah. Bir de masa başı çalışıyormuşsun. umarım işe yarar, iyileşirsin. Çok kolay gelsin şimdiden. Gece uyanması dişi çıkınca azaldı.Selam kızlar bu ara çok kötüyüm yeni bir hastalık çıktı başıma boyun düzleşmesi günlerdir boynumu ceviremiyorum bile en son dün dayanamadım artık doktora gittik geçer deyip deyip yaklaşık 1 aydır boyun ağrısı boyun düzleşmesi ile sonuçlandı.
Fizik tedavi önerdi yada yüzme ikisine de nasıl gitcem bilmiyorumdoktor emzirmeden kaynakli olabilir dedi gece emmesi çok arttigi için en az 4 kere gece uyanıyor bende oturmama bakmadan emziriyorum bazen uyuya kaldığım da oluyordu egzersiz yapmaya başladım bugün umarım geçer yoksa hayatım çok zorlaşacak bilgisayar başında çalışacağım hem iş hem bebek hemde boyun ağrısı bakalım neler olacak
Bu gece uyanmasına bir çözüm bulan var mı hippin organik gece kaşık maması kullancak olan vardı yazıyı bulamadımise yarıyorsa bende alıp denemek istiyorum
şimdi gelelim benim asıl sorunuma: menenjit
ben 2 aydır yeni bir doktora gidiyorum, bu doktor da önceki doktorum gibi 6 aydan sonra menejit aşısı olması taraftarı ancak menenjit aşıları 2 adetmiş şimdi doktorumuz dedi ki hem nimenri x hem de bexero olacağız bunları da ben tam oturtamayınca yazdı. aşılar şu şekil
7. ay nimenrix
8. ay bexero
10. ay bexero
13. ay nimenrix
14. ay bexero
çok fazla değil mi yaa
bir tanesi yeni çıkmış ve dedi ki, bundan 5 yıl önce sadece bir tanesi vardı ve koruyuculuğu %52 idi. ve ülkemizde %48 olasılıkla diğer menenjşt gözüküyor bu oran çok yüksek o yüzden ben olsaydım da 2sini yaptırırdım
White Mocha geçmiş olsun, antiboyik kullanmadan atlatmanıza sevindim. Gönül ister olmasın ama hepimiz er geç yaşayacağız bu gibi durumlar, ben çok korkuyorum ateşten ama soğuk kanlı olmakta fayda var. Allah beterinden sakınsın.
Amin, cok tşk ederim kızlar. Benim de tesellim antibiyotik kullanmadan atlatmak.Çok çok geçmiş olsun
Bebislerimiz hasta olmasin da..
Ben sağ memeyi emziriyorsam biberonu sağıma alıp sağ yandan bantlıyordum, solsa sol yandan. Öyle yapınca ucun kontrolü daha kolay oluyor gibime gelmişti. Kolaylık olsun diye biberonu kolye gibi boynuna asanlarda oluyor fakat ben o şekil rahat edemedim. Umarım kabul ederBen de meme ucunun altına saklayıp vermeyi denedim olmadi ama tekrar 7 no ile sizin gibi deneyeyim.gri uc bu arada evet 5 numara ve cok ince
Çok güzelmiş, güle güle kullanın. Bebiş de sanki 40 yıldır mama sandalyesinde oturuyomuş gibi, hiç yabancılamamışBiz haziriizMasayi 2. El aldim. Cok pahaliydi. Guzeeelce yikadim mis gibi oldu.
LunacıkBiz haziriizMasayi 2. El aldim. Cok pahaliydi. Guzeeelce yikadim mis gibi oldu.
Dilimi ısırayım, nazar değmesin bu atak sakin 4. Ay nasıl yorduysa demek.Dilimşr merhaba
Uyku saatlerini not aldığımdan bahsetmiştim, bazı sonuçlara vardım hatta kendi çapımda uyku düzeni oluşturdum.
Öncelikle bebeğin müsait olması şart yani bu işi atak döneminde deneseydim yenilen ben olurdum kesin. Gerçi şuanda atak dönemindeyiz ama yavrum melek melek.4. Ay benim içim aşırı zor geçti, neyse.
Uyku saatlerini not alarak ne zamanlar erken uyuyor erken uyuduğundaki fark ne? Geç yattığında hangi yanlışı yapıyorum diye bir baktım.
Osman gönlüal 5. Ay videosunda şöyle demişti:” gündüz uykusu 3 saati geçmemeli, gece uykusunu etkiler” bende içimden hadi oradan nasıl ayarlayalım onu demiştim ☺Sözüne geldim. Gündüz çok uyuduğu zaman gece saatleri kayıyordu. Bazen günde 5 kere kısa uyku yaptığı oluyordu. Bizim normalimiz 3müş bunu gördüm. 3 kere 45 dakikayı geçmeyen uykular. Ve erken kalkmak.
Sabah biraz erken uyandırmaya başladım, 8 civarı emmeye uyandığında geri uyutmadım. E tabi gece 11-12de derin uykuya geçince ikimize de o uyku yetmiyordu üstüne 9.30 a kadar uyuyorduk.
Birkaç gündür
8-8,30 kalkış
11-11,30 ilk uyku
1,5-2 civarı 2. Uyku
4.5-5 civarı 3. Uyku
Uyku sinyalleri 2 saat sonra geliyor. Ben bu süreyi 2,5 saate çıkarıyorum . 7 de uykusu geldiyse 15-20 oyalayabildiğim kadar ağlatmadan oyalıyorum.
Ayakta sallamayı bıraktık zaten, yatağa yatınca hemen dalamıyor oradan da biraz zaman kazanınca 7,30-8 civarı uyumuş oluyor. Bizim tutturduğumuz düzen bu şimdilik. He 8de yatırdım diyelim yine 30-45 dk döngüsünde uyanıyor ama kaldırmıyorum emziğini veriyorum ya da acıkma saati geldiyse emziriyorum yanına yatıp beyaz gürültü açıp uykuya döndürüyorum ve derin uykuya geçiyor
Biliyorum düzenler bir çok kere bozulacak ama birkaç gündür nefes almak o kadar iyi geldi kiUykusunda özlemeyi özlemişim öyle diyim Düzenler bozulduğu zaman tekrar bu şekil deneyeceğim artık.
Diğer yaptığım bir çıkarım ise bizimkinin günlük uyku ihtiyacı 13-14 saat. Fazlası veya azı değil. Baya uzun yazdım ama denemek isteyen olursa yazılı belgeli şey görmek muhteşem oluyor. Sonuç başarılı.
Cok tesekkurler. Aldigimiz gibi iskeletini banyoda koltugunu camasir makinesinde yikadim. Yeni gibi oldu. Bugun ilk kez oturttuk, amacim alissindi. Hic yagirgamadi. Epey eglendi. Sanirim brokoliyle baslicam 5 bucuk aylikken. 2 gun kaldi.Çok güzelmiş, güle güle kullanın. Bebiş de sanki 40 yıldır mama sandalyesinde oturuyomuş gibi, hiç yabancılamamış
Sag ol ya. Ya disleri de guzel yavrumun. Bakip bakip duruyorum. Kiz disin mi cikti cimcime diye seviyorum. Bugun yuzumu yemeye calisti hep kaşıntısindan . Eli hep agzinda. Biri tam cikti ama digeri zonkluyor sanirim. Birkac gune tamamen gececek insallah. Brokoliyle baslicaz insallah.Lunacıkdişi bile var o hazır olmasın da kim hazır olsun. Güle güle kullanın.
Benim kizim da oyleydi. Diliyle itiyordu emzikleri ve biberonlari. Hala emzik almiyor. Mam emzihi de denedim hatta. Sonyc ayni. Ama biberonu aldi. Her zaman degil arada aliyor hala. Eds denemedim cunku benim dyrumuma uymuyordu. Sutum vardi ama ise baslarsam biberondan icmesi gerekiyordu. Mam biberonu icib tezgâhtar kuz bebeklerin %97i tutuyor dedi. Hadi ordan dedim ama tuttu gercekten. Colic olanini aldik ama. Ucu gercek memeye benziyor. O zaman Nuk da tutar diyorlar. Bilmiyorum denemedim.Cok tesekkur ederim Mam baktim pahali da su anda 225 tl. Cozum olur mu bilemedim çünkü bizimkini plastik doku tiksindiriyor. Farklı emzikleri de bu nedenle almadi
4. Ayda üstümden tır geçmiş gibi oldum benDilimi ısırayım, nazar değmesin bu atak sakin 4. Ay nasıl yorduysa demek.
Kendi düzeni var ona uyarsak sıkıntı yaşamıyoruz. gece 12 gibi uyuyor. Hala çekemedim bir saat bile. Sabah 6 gibi uyanıp emiyor bazen de 8. Tekrar 10 ya da 11 e kadar uyuyor. 10 da uyandıysa 12 de 11 de uyandıysa 13 de uyku sinyali veriyor. Esniyor gözünü oğuşturuyor. Hemen beşiğe yatırıyorum. Biraz mıkırdanıp uyuyor. 16 da tekrar uyanıyor. Sonra 18 19gibi esneyince yatırıyorum. Ama yanlış geliyor. Yatırmasam huysuzlanıyor. Tekrar 9 gibi uyanıyor. Sonrası uyumaya çalışma. Uyumamak için çaktırmadan esnemeler, şirinlikler vs. Şimdi de derin uykuya geçemedi ağlıyor. Saati 12 yapıcaz illaki. Sabahladığımız günlere göre buna da şükür.
Ben de uyanıyorum ki bebe uyusun diye bakıyorum erken kalkmak daha mantıklı bakalım başarabilir miyiz?4. Ayda üstümden tır geçmiş gibi oldum benbaya baya sınandım az buzda değil tam 45 günlük bir huysuzluk dönemi geçirdik. 35 günde değil. Neyse şükür geçti gitti çocuğum kendine geldi özüne döndü.
Ama kesinlikle kendi düzenleri olduğuna katılıyorum bizler sadece biraz yön verebiliriz tam anlamıyla şekillendirmek mümkün değil, onlarda zaten oyuncak bebek değil istediğimiz saatte yatsın-kalksın küçük olsalar da bir bireyler canlarını seveyim
Ama Kalkma geri çekmeyi denesen sende benim gibi? Ne kadar erken kalkma o kadar erken yatış gibi oluyor gibime geldi düzenleri. Yani çünkü bize çok benziyor bizimde güne 10-11de başladığımız çoook oldu yavaşça öne çektim mecburen. İşte o zaman düzeldi geç yatma sorunu. Zaten günler kısa bir de o saatte uyanmak ayılmak hop hemen hava kararıyor vs. Uyumasını da geçtim günün verimi olmuyordu
İnşallah başarırsınız kuzumBen de uyanıyorum ki bebe uyusun diye bakıyorum erken kalkmak daha mantıklı bakalım başarabilir miyiz?
Çok geçmiş olsunAmin, cok tşk ederim kızlar. Benim de tesellim antibiyotik kullanmadan atlatmak.
Bu arada bakteriyel bi durum olması halinde, demiri kesmek gerekiyormuş. Bakterileri besliyormuş. Yani eğer ateş durumu olursa, demir kullanmamak gerekiyor
Hayırlı olsun bende bakıyorum ama chicco çok pahalı gerçektenBiz haziriizMasayi 2. El aldim. Cok pahaliydi. Guzeeelce yikadim mis gibi oldu.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?