2020 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin / Bebeklerinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    293
esmeralda5 önceki gün buharda kolumu yaktım o gün bir şey yok gibiydi, canım da yanmadı ama bugün baya yanık oldu kolum dkdkd
Ay çok dikkat et. Makinenin Arkasından bir şey alacaktım alana kadar pişmişim resmen.

Doktor kaynatmana gerek yok demişti. Onlarda bile görüş farklılıkları olduğu için çok takılmıyorum artık. Ama su kaynadıkça mineral değerleri vs azalıyor hiç kaynatıp vermedim.
Bizim doktorumuz da 1 yaşa kadar kaynamış ılımış su diyor Kafaya göre

Kızlar sünneti ürolog mu yoksa çocuk cerrahı mı yapmalı bu konuda bilginiz var mı büyük oglumda ürolog yapmıştı bir sıkıntı yaşamadım ama

Kızlar sünneti ürolog mu yoksa çocuk cerrahı mı yapmalı bu konuda bilginiz var mı büyük oglumda ürolog yapmıştı bir sıkıntı yaşamadım ama

Kızlar sünnet için çocuk cerrahı mı ürolog mu daha iyi abisini ürolog yapmıştı bir sıkıntı yaşamadık ama bir bilginiz var mı

bizimkini çocuk cerrahı yaptı
Ürolog baktık ama pandemi dolayısıyla artık gerekli durumlar hariç yapmıyormuş özellikle bebeklere.
Hangisi daha iyi hangisi yapması bilmiyorum ama işinin ehli olması daha önemlidir sanırım. Mesela daha çok sünnet yapmayan bir ürologtansa çocuk cerrahı ya da tam tersi gibi.

kızlar merhaba, yeni ve zorlayıcı sorum şu şekilde :)

şimdi biliyorsunuz benim bebiş bu ay mama takviyesi alacak. doktora sorduk, HIPP marka 1 numara organik combiotik bebek sütü kullanabilirsin dedi. biberon olarak ise, dogum yapmadan önce philips avent'in elektrikli pompasını almıştım, o pompanın biberonunu ve biberonla gelen emzigini kullanıyorum.

gelecek ay 6 aylık olacagız ve ek gıdaya geçecegiz. mama kullanımına devam edecek olursam, HIPP'ın kaç numaralı mamasını kullanmam lazım ? birde biberon ve biberon emzigi konularını nasıl yapmam lazım ?

malum e-bebek'te şubat indirimleri geliyor. bu fırsatı degerlendirip hem mama, hem biberon hem biberon emizigi alayım istiyorum.

mama'ların numaraları nasıl gidiyor, kaç aylıkken kaç numara kullanılıyor ?
biberon alırken 6aylık ve sonrasına hangi büyüklükte almak lazım ?
biberon emizigi alırken 6aylık ve sonrasına hangi büyüklükte almak lazım ?

Aslında haklısın işini iyi yapması önemli

Hipp combiotik kullanmıştık bizde mama olarak.
6. Ayda 2 no geçiliyor.
Pompayla birlikte gelen biberon ve ucu yenidoğan içindir Ml olarakta küçüktür akış olarakta azdır.
direkt büyük biberon alsan da olur 240 ml gibi . Uçla aynı fiyata yakın nasıl olsa.
biz kardeşimde sadece uç değiştirerek ilerledik delik sayısı büyüyordu. Ay olarak alıyorduk diye hatırlıyorum yani 6+ olandan alırsın. Daha sonra 3-5 ayda bir (dişler çıkınca koparma durumu da oluyor) sadece uç değiştirmiştik.

Canım biz mama ve anne sütü alıyoruz. Sütüm az benim canavarda emmediği için sağıp veriyorum. İlk 6 ay 1 numara, 6 ay dolduktan sonra 2 numara kullanılıyor. Ben sma kullanıyorum. Kilo aldırımı olarak çok memnunum kof kilo yapmıyor. Hipp denemedim ama çoğu bebekte fazla kaka yaptırdığını okumuştum. Ama her bebek farklı. Kısaca 180 günü doldurunca 2 numaraya geceksin. Şimdiden yarasın miniğe

Kızlar Aslan burcunda gerçekleşen bir dolunay var bebiklerin uyku sorunu yaşamasının diğer bir nedeni bu da olabilir.
Bizimki de daha az uyuyor, derin uykuya geç geçiyor

@White Mocha geçmiş olsun canım.
hahah ciddden 22:15'de uyudu Luna, 19:00'dan 21:00'e uyutmaya çalıştım. ağlamıyo da ama uyumuyor. bana bakıp sırıtıyo şaşpşik. yoruldum sonra babasına pasladım, onda da uyumadı. vazgeçtim uyutmaya çalışmaktan. sonra baktım sonunda mızmızlanıyor uyutmayı denedim, o zaman uyudu.

Teşekkür ederim her zamanki detaylı cevap için :)

Ebebek sitesinde resmini verdiğim biberonu begendim. 2li biberon philips avent’in. Ama işte bu biberonların emzikleri kaç aylık mesela ? Bunu anlayamadım.

birde ebebek sitesinde baktıgımda, philips avent’in biberon emziği göremedim. Chicco marka var. Avent biberona olurmu acaba ?

Eklentiler

• 9DFEAF95-0665-4984-B132-89490105B085.webp
    17,6 KB · Görüntüleme: 22
Teşekkürler peki yaaa biberon ve biberon emziği için ne diyorsunuz ? O kısmınıda çözmem gerekiyor :)

ya kızlar benim bebeğim bugün nerdeyse bütün günü kucağımda geçirdi. genelde de durum bu hep kucakta. tek başına oyun halısnda 5 dakika durmuyor. yorgunluktan tükendim. gündüzleri 20 dakikadan 3 uyku uyuyor sadece. sizce bi sorun var mı doktora sorayım mı yoksa sizin bebeler de mi öyle?

Benzeriz o kadar kötü olmasada yakın benimkide sana. Uyku sorun

Şöyle bir baktım da bunların(240-260ml) ucu da 1+ ay yani yavaş akışlıymış. Ne saçma. Bir tane büyük biberon alırsın akışına bakıp denersin eğer gerçekten bebek sinirlenir, akışı yavaş gelirse bir de 6+ için biberon ucu alabilirsn. Ya da her şekilde alırsın dursun kenarda. Ben olsam bu şekil yapardım. Avent biberon ucunun stoğu kalmamış ama mağazada vardır büyük ihtimal bu arada. Ya da stok yenilenir indirime girerken heralde. Başka markanın ucu olur mu bilmiyorum

Aynı aynı akşamları 15-20 dkda bir uyanıyor birkaç gündür hep. Bende inatla uyutuyorum

Çok zahmet veriyorum, kusuruma bakmayın :) son bir sorum daha olsa. Verdiğim linkte biberon emzipinin 1+ oldugu yazmıyor, nerden anladınız siz ? Tekrardan çok teşekkürler çok yoruyorum sizi.

K kelebek1979 ben de Philips Aventin biberonunu kullanıyorum. 6 ay dolmak üzere ama hala 2 numara biberon kullanıyorum ben. 3 aydan sonra 3 numara gösteriyor ama akışı çok fazla geldi bize. Bebek baş edemiyor.

Çok zahmet veriyorum, kusuruma bakmayın :) son bir sorum daha olsa. Verdiğim linkte biberon emzipinin 1+ oldugu yazmıyor, nerden anladınız siz ? Tekrardan çok teşekkürler çok yoruyorum sizi.
Henüz kullanmadık ama evde 260 ml olan attığın linkteki avent biberondan var, hamileyken almıştım. Ona baktım direkt yazmadığını görünce

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…