2020 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin / Bebeklerinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    293
Ben hic dogru duzgun uyuyamadim, bebegim uyuyamiyor. Ne oldu boyle anlamadim. Esim de tukendi artik gece boyu hepimiz ayaktaydik. Simdi bi yarim saat uyudu yine uyandi.
dedigin gibi konusur gibi sesler cikarmaya basladi. Hatta anne demeye calistigini hissediyorum. Anne diye tekrar ettigimde annn diyor. Farkinda olmadan aglarken anneye benzer kelimeler soyluyor

Gece çok sık kalktı belki on kez emip uyudu ama olsun.
Yeterki gece nöbetine dikmesin.
Sabah şiddetli öksürüğü oluyor.
Hasta mi oldu diye aklım çıkıyor.
Sağlıklı olsun da nöbete de raziyim diyorum sonra.

Çok şükür halimize kızlar.

Bugün pek tatsızım.
Eşime sinir oldum.
Eskiden babalığına yüksek puan veriyordum ama sallamaya başladı sanki.

Sanırım kız büyüdükçe hareketlendikce, ağırlaştıkça ilgilenmek zor gelmeye başladı.
Banyosunu birlikte yaptırıyoruz. Giydirmesi kurulamasi aktif rol alıyor tamam ama kriz zamanları yorgunluğuna yenik düşüyor.

Ayakta gezmek istiyor biraz gezdirip uzanıyor belim ağrıdı diyor.
Ee madem kandır çocuğu eğlendir başka şekilde.

Bir elinde telefon, yalandan laf atıyor çocuğa. Çocuğun yüzü asık, yari ağlaya.
Sorsan ilgileniyor.
Ters ters bakıyorum.
Bu sefer niye öyle bakıyormuşum diye bana kızıyor.

Kafayı çalıştır, yaratıcı ol değil mi?
Komik ol.
Çocuk şarkıları bul.
Babasın sen ya.
Bana tüm gün kolay mi?
Iş dışında gördüğün kısıtlı zamanlarda daha kaliteli vakit geçir.

Marketleri eve taşımakla, ihtiyaçlarını eksik etmemekle bitiyor mu babalık?

Çocuk mutluyken, benim kucagimdayken gelip gidip dur bir daha öpeyimlerle bitiyor mu?

Eskiden çocuk onun kucağında gezerken hemen uyurdu.
Artık dün gece yarim saat dolaştırdı uyumadı baktım durmuyor deli gibi uykum var kalktım bende uyudu.

Dedi uyumuyor ne yapsam olmadi.
Eskiden olup şimdi olmayan ne söyleyeyim dedim.
Seni özlüyor ama buldugu zaman gerekli ilgiyi göremediği için uzaklaşıyor senden.
Ilerde tamamen kopacak bunu bil dedim.
Bozuluyor öyle deyince.
Daha nasıl ilgilenecekmiş..
Ben onu hiç bir konuda yeterli bulmazmışım..

Uzun oldu kusura bakmayın.
Bilmem belki ben çok şey istıyorumdur..
Ama gerçekten sinirliyim ona.

Ayni sekilde, gece bi anda annnn ne sesiyle uyandim. Boyle bastirarak soyluyor. Bu uykusuzluk umarim yeni ogrendigi seylerin heyecandandir, ataktir da gecer. Pilim bitti. Devamli bir seyler arastiriyorum, reflu mu, alerji mi, dis mi.

Canimm bebek oyalamak zor.
Tamam o da babasi ama mesela benm bebeler oyle benden baskasinda duran bebekler degil, oglum da degildi, kizimda degil.
Hali vakti yerindeyse bir dusluk,bir yemeklik anca vakit sagliyor kizim.
Esimde ilk dogdugu zamanlar uyutabilirdi.
Simdi imkansiz.
Ama sadece esim degil annemde uyutamiyor mesela.
İlla beni istiyor

Esin bebek buyudukce iletisim kurmayi daha cok beceriyor olacak.
Su donem bebise bakamiyorsa sana hizmet versin
Benim koca sagolsun kiza yetemedigi zamanlarda ogluma bakiyor, bana cay kahve yemek temizlik olarak geri donuyor.
Amac bi sekilde hayati paylasmak

Bende ve kızımda kuyruk sokumu üzerinde 1TL ebatında kızarıklık şeklinde var. Öyle de duruyo. İşaretimiz desem öyle ters yerde ki
Şükür kötü bir durum yokmuş siz de ferahlamışsınız

Kizlar gozumdeki arpacik gunler oldu gecmiyor. Doktora gitmek istemiyorum bi arpacik icin. Eczaneden oneri alip bi merhem ile denemek istiyorum. Acaba emzirirken gozume bu tarz bi merhem uygulamak sorun olur mu?
Küçük kızımın gözünde 2-3 yaşlarında ısrarcı bir arpacık çıkmıştı ve Dünya Göz Hastanesinde çok iyi bir doktor bize sürekli Terramycin krem kullandırdı. Biraz uzun sürdü ama geçti. Isıtılmış Sarımsak uygulayıp geçirenler de var alternatif olarak.

Kızlar sabah uyanınca yoğun öksürük olup gün içinde pek olmuyor.
Neye yorulmalı bu sizce?
Odanın nem seviyesi nasıl? Kalorifer üzerine bir kap su koyabilirsiniz hatta içine bir kaç damla lavanta yağı damlatırsanız rahat uyku da sağlar.
Burnu doluysa genize akıyor da olabilir bu da öksürük yapar.

Terramycin in deri icin olani mi yoksa goz icin olanini mi kullandiniz? Evde su an goz icin olani yok.

Onu yapıyor ama ben çocuk konusunda daha yaratıcı olsun istiyorum canım:)

Tamam çok şey istiyorum sanırım

Bizim baba da böyle canım ama ben artık savaşmıyorum yoksa kendi canımı sıkıyorum boş yere bizimki arada bir laf etmeyin diye alır bir 5 dk felan gönülsüz olduğunu çocuk hissediyor sanırım durmaz o da ağlar zaten ev işlerinde de yardım etmez onun için babalık eğer biz bir şey isteriz o da alamazsa maddi olarak bize yetemezse başarısız bir babalık olur kendi kafasında ağzımızdan çıkanı hemen gidip getirebildigi için mükemmel bir baba ama ben artık aştım bunları eşim ilgisiz olmak istediği için böyle değil böyle görmüş kendi ailesinden ve toplumdan.Anne kadar bebeğine yeten babalarda var ama sayısı çok az erkeklerin tahammülleri daha az oluyor bence ayrıca eşim bana açık açık söylüyor ben önceden senin neden bu kadar yorulduguna anlam veremiyordum ama haklıymışsın işin hiç kolay değil diye en azından bunun farkında olması bana yetiyor sende eğer eşin gerçekten elinden gelebildigi kadar sizinleyse az çok çabalıyorsa çok kendini yıpratma derim zaten büyüdükleri zaman hadi çocuğum sen babanla biraz bisiklet sürmeye git der kendin çıkar özgür takılırsın sıranı bekle büyüdükçe babayla temas artıyor babadan istekler artıyor o zaman eşin düşünsün

Her ikisi de olur bence sana kalmış zaten kullanma süresi 3 hafta çoğunun.
Hazır su kullanırsan kaynatmaya gerek yok uygun sıcaklığa getirip her 30 ml için bir ölçek mama koyuluyor bu kadar.
120 ml verirsen 4 ölçek gibi.
Sıcaklığı ortalama 37 derece yapıyordum ben.

Hehhehe yaaa çok tatlısın

Kızlar Aslan burcunda gerçekleşen bir dolunay var bebiklerin uyku sorunu yaşamasının diğer bir nedeni bu da olabilir.
Bizimki de daha az uyuyor, derin uykuya geç geçiyor

White Mocha geçmiş olsun canım.

Ben hazır su kullanıyorum ancak kaynatıp ılıtıyorum. Direkt kullanmak uygun değil diye biliyorum.

Aslında güzel demişsin bebeğim
Tesadüf bende dün eşime bunun konuşmasını yaptım ama bir şey olduğundan değil annelerimiz falan öyle alışmışlr ki kadına yüklemeye bazı görevleri

dedim ki olaki biri bir gün ama eşin sana yardım ediyor desin
O çocuk sadece benim değil ki, ben ütü yapacaksam canım sen bakar mısın bana yardım eder misin mi diycem bana yardım etmiyorsun ki çocuğunla vakit geçiriyorsun

tamam siz de işte çalışıyorsunuz ama biz de evde çalışıyoruz, kucağımda bebekle ortalığı toplamaya çalışıyorum
Bazen mutfaga 1 turda götüreceğim şeyleri 3 tur yapıyorum bebişle

Ben hazır su kullanıyorum ancak kaynatıp ılıtıyorum. Direkt kullanmak uygun değil diye biliyorum.

Doktor kaynatmana gerek yok demişti. Onlarda bile görüş farklılıkları olduğu için çok takılmıyorum artık. Ama su kaynadıkça mineral değerleri vs azalıyor hiç kaynatıp vermedim.

White Mocha canım mesajını bulamadım ama koca karı tavsiyesi yapayım sana
Daha çıkmadan çıkmaya yakın
Ocağı aç ısınsın o mangal kısımlrı siyah olan var ya sonra ocağı kapa tahta kaşığı o ısınan siyah yere değdir ısınsın sonra kaşığın oval yeri ile gözüne değdir hafifçe yakmaz zaten yine kontrol et
Biz eşimde bunu 3 kere bende 1 kere denedik geçti
Ama çıkayazarken

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…