- 12 Eylül 2018
- 1.022
- 1.730
- 133
Katılıyorum. Toplumda şöyle bi algı var, baba anneye DESTEK olursa iyi baba oluyor. Ama destek yeterli değil; yarısı benimse yarısı babanın. Ben günde 20 saat bakarken o yalnızca 4 saat bakıyorsa ve 4 saat baktığı için takdir görüyorsa bu hiç normal değil..öte yandan babalardan çok şey beklemiyorsunuz çünkü. annelik görev babalık hobi değil. Benim eşim benim gibi bakıyor emzirmek dışında. lütfetmiyor normali bu.
Ben Philips avent kullanıyorum. Gayet memnunum. Tomme tippee den çok memnun kalanlar var. Anne göğsüne ikisinde çok yakınmış. Bakma benim bıdık baştan almıyordu memeyi. Göğüs ucum yok diye silikon ile 2 ay zor emdi. Şimdide olanı sağıp veriyorum işteTeşekkürlerpeki yaaa biberon ve biberon emziği için ne diyorsunuz ? O kısmınıda çözmem gerekiyor :)
Az önce eşimle aynı mevzuudan tartıştık. Sürekli mesaide zaten cumartesileri erken geliyor onda da uyuyor ya da tv izliyor. Kalk çocukla oyna diyorum yalandan konuşuyor.Anlamıyorlar sinirim bozuluyorGece çok sık kalktı belki on kez emip uyudu ama olsun.
Yeterki gece nöbetine dikmesin.
Sabah şiddetli öksürüğü oluyor.
Hasta mi oldu diye aklım çıkıyor.
Sağlıklı olsun da nöbete de raziyim diyorum sonra.
Çok şükür halimize kızlar.
Bugün pek tatsızım.
Eşime sinir oldum.
Eskiden babalığına yüksek puan veriyordum ama sallamaya başladı sanki.
Sanırım kız büyüdükçe hareketlendikce, ağırlaştıkça ilgilenmek zor gelmeye başladı.
Banyosunu birlikte yaptırıyoruz. Giydirmesi kurulamasi aktif rol alıyor tamam ama kriz zamanları yorgunluğuna yenik düşüyor.
Ayakta gezmek istiyor biraz gezdirip uzanıyor belim ağrıdı diyor.
Ee madem kandır çocuğu eğlendir başka şekilde.
Bir elinde telefon, yalandan laf atıyor çocuğa. Çocuğun yüzü asık, yari ağlaya.
Sorsan ilgileniyor.
Ters ters bakıyorum.
Bu sefer niye öyle bakıyormuşum diye bana kızıyor.
Kafayı çalıştır, yaratıcı ol değil mi?
Komik ol.
Çocuk şarkıları bul.
Babasın sen ya.
Bana tüm gün kolay mi?
Iş dışında gördüğün kısıtlı zamanlarda daha kaliteli vakit geçir.
Marketleri eve taşımakla, ihtiyaçlarını eksik etmemekle bitiyor mu babalık?
Çocuk mutluyken, benim kucagimdayken gelip gidip dur bir daha öpeyimlerle bitiyor mu?
Eskiden çocuk onun kucağında gezerken hemen uyurdu.
Artık dün gece yarim saat dolaştırdı uyumadı baktım durmuyor deli gibi uykum var kalktım bende uyudu.
Dedi uyumuyor ne yapsam olmadi.
Eskiden olup şimdi olmayan ne söyleyeyim dedim.
Seni özlüyor ama buldugu zaman gerekli ilgiyi göremediği için uzaklaşıyor senden.
Ilerde tamamen kopacak bunu bil dedim.
Bozuluyor öyle deyince.
Daha nasıl ilgilenecekmiş..
Ben onu hiç bir konuda yeterli bulmazmışım..
Uzun oldu kusura bakmayın.
Bilmem belki ben çok şey istıyorumdur..
Ama gerçekten sinirliyim ona.
Bugün havuç denemesi yaptık ama sadece pişirme yeme kısmı denenmediesmeralda5 önceki gün buharda kolumu yaktım o gün bir şey yok gibiydi, canım da yanmadı ama bugün baya yanık oldu kolum dkdkd
Ay çok dikkat et. Makinenin Arkasından bir şey alacaktım alana kadar pişmişim resmen.
canım çok şanslısın. doğru olan bu ama benim eşim biraz daha yaşlı sizinkilere göre . jenerasyon farklılığından dolayı sizinkiler gibi bakmıyor ama daha da eskilerden yine daha iyi.öte yandan babalardan çok şey beklemiyorsunuz çünkü. annelik görev babalık hobi değil. Benim eşim benim gibi bakıyor emzirmek dışında. lütfetmiyor normali bu.
Bende 125 gibi koyuyorum iyi olduydu. Patatese daha az koydum ilk gün çok dağıldıBugün havuç denemesi yaptık ama sadece pişirme yeme kısmı denenmedi110 ml koyduk
Önce çatalla havucu çatalla ezerek verdim çoğunu çıkardı çok azı mideye gitti.Merhaba kızlar tadımları çatalla mı eziyorsunuz yoksa blenderdan geçirip püre olarakmi veriyorsunuz? Kimi püre diyor kimi taneli olsun çiğnemeyi öğrenir diyor.İyice kafam karıştı. Balkabağından başladık havuçla devam ediyoruz bakalım. Sebze çorbaları karısık sebze pürelerine ne zaman başlayacaksınız? Bebeğim 6 ay 2 günlük.
Ezerek vermeye devam edeyim o halde.Bana da daha mantıklı geldi.Bu ayı atlatayım kendi kendine yemesini sağlayacağım inşallahÖnce çatalla havucu çatalla ezerek verdim çoğunu çıkardı çok azı mideye gitti.
Patates kıvamından ötürü ezilse bile püre gibi oluyor onu daha kolay yedi ama ben ezerek devam edeceğim bi şekilde alışacak zamanla. Şimdilik bu ikisini denedim. İlk başlar belki püre gibi verilebilir belki ama arayı uzatmak daha sonrasında bebeğin pütürlü yemesini zorlaştırıyor-Muş. Sonrasında sıkıntı çekmemek adına pütürlüye alıştırıyorum ben yani kendi adıma..
Baska bir sorun yoksa normal canim..ya kızlar benim bebeğim bugün nerdeyse bütün günü kucağımda geçirdi. genelde de durum bu hep kucakta. tek başına oyun halısnda 5 dakika durmuyor. yorgunluktan tükendim. gündüzleri 20 dakikadan 3 uyku uyuyor sadece. sizce bi sorun var mı doktora sorayım mı yoksa sizin bebeler de mi öyle?
Canim aslinda cok sey istemiyorsun.Onu yapıyor ama ben çocuk konusunda daha yaratıcı olsun istiyorum canım:)
Tamam çok şey istiyorum sanırım
+1
Çok teşekkürlerHipp combiotik kullanmıştık bizde mama olarak.
6. Ayda 2 no geçiliyor.
Pompayla birlikte gelen biberon ve ucu yenidoğan içindir Ml olarakta küçüktür akış olarakta azdır.
direkt büyük biberon alsan da olur 240 ml gibi . Uçla aynı fiyata yakın nasıl olsa.
biz kardeşimde sadece uç değiştirerek ilerledik delik sayısı büyüyordu. Ay olarak alıyorduk diye hatırlıyorum yani 6+ olandan alırsın. Daha sonra 3-5 ayda bir (dişler çıkınca koparma durumu da oluyor) sadece uç değiştirmiştik.
Çok teşekkür ederimCanım biz mama ve anne sütü alıyoruz. Sütüm az benim canavarda emmediği için sağıp veriyorum. İlk 6 ay 1 numara, 6 ay dolduktan sonra 2 numara kullanılıyor. Ben sma kullanıyorum. Kilo aldırımı olarak çok memnunum kof kilo yapmıyor. Hipp denemedim ama çoğu bebekte fazla kaka yaptırdığını okumuştum. Ama her bebek farklı. Kısaca 180 günü doldurunca 2 numaraya geceksin. Şimdiden yarasın miniğe
Çok teşekkürlerK kelebek1979 ben de Philips Aventin biberonunu kullanıyorum. 6 ay dolmak üzere ama hala 2 numara biberon kullanıyorum ben. 3 aydan sonra 3 numara gösteriyor ama akışı çok fazla geldi bize. Bebek baş edemiyor.
çok teşekkkürler canımBaska bir sorun yoksa normal canim..
Kimi bebis az uykuyla yetiniyor, kimi uykuyu cok seviyor.
Uyumasi gereken saatlerde buyume hormonu salgilaniyor falan tamam ama uyumayan da buyuyor.
İki cocugumda oyle.
Göz için olanı. Küçük bir tüp.Terramycin in deri icin olani mi yoksa goz icin olanini mi kullandiniz? Evde su an goz icin olani yok.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?