2020 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin / Bebeklerinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    293

Biz başladık ayrı uyumaya. İlk gece sesini rüyalarıma monte edip Garip bi gece geçirdim ama alıştık 2. Güne o çok mutlu zaten döne döne uyuyor. karyolasını odaya taşımak da bir seçenekti ama 6 aydan sonra ayrı yatırılabildiğimiz için zorlamadım artık.
Ben de memede uyutuyorum, dişten dolayı... çok ağrısı oluyor, ancak memede sakinleşip uyuyor.
Ah bir çıksalar da rahat etse kuzular Bazen kendi kendine uyuyor da çok seviniyorum demek rahat diye.
Ben 3. Aydan beri kendi karyolasına yatırıyorum. Odayı ayırmadım.
Biz direndik yatabildiği noktaya kadar yatsın anne yanında diye ama şu son 2 haftada hareketleri çok değişince ayırdık artık. İyi yapmışsınız siz son noktayı beklemeyerek:)

Dün lor peyniri yaptım, bugün denedik epey beğendi geçtim karşısına ben de vişne reçeliyle yedim loru, karşılıklı yemek baya hoşuna gitti ama şu diş tantanası rahat vermiyor ki yesin. Önlüğü, kaşığı, ellerini ve hatta ben elimle verince benim de parmaklarımı yenek tek derdi

Benimki de sürekli ağlıyor.
Üzülüyorum ya sebebini bilip yardımcı olamıyorum diye. Anlayamıyorum da, kaç kere huysuzluğunu dişe vurdum ama fos çıktı bu sefer yine acaba dedirtiyor ama daha şiddetli sanki
Karanfil yağı yapacaktım İnan fırsat bulup daha yapamadım yemeğini zor yedirdim. Keşke akşamdan hazırlasaymışım

Bizimki ne uyuyo ne susuyor. Bir tek yemek yiyor iştahı çok yetiştiremiyorum. Ek gıdadan sonra patladı iştahı. Oda oda gezdirirsem kucakta duruyor. Oyuncak falan bağıra ağlıya oynuyo denmeZ herhalde

Bizimki ne uyuyo ne susuyor. Bir tek yemek yiyor iştahı çok yetiştiremiyorum. Ek gıdadan sonra patladı iştahı. Oda oda gezdirirsem kucakta duruyor. Oyuncak falan bağıra ağlıya oynuyo denmeZ herhalde
Bizim durum da aynen böyle anca bi uykudan uyanınca kendi oyalanıyor ya da ben oynatırken sessiz duruyor onun harici hep kucak istiyor, oyuncaklarına kızıyor, söyleniyor. Herşeyi ağzına sokmak için hırslanıyor. Yemeğini hazırlarken ana kucağına koydum nasıl ağladı. Elim ayağıma karıştı hep
Normalde tv açmıyorum karşısına koyup. Yemeğini yedirince mama sandalyesini temizlemek için bırakmak zorunda kaldım. Öyle bile durmadı başladı ağlamaya

Bir de şeye taktım ben, cidden ayaklarının üzerine 3-5 snden fazla basmıyor. Bu anormal bir şey mi yoksa daha vakit var mı? Denedik ama Hiç zorlamadım öncesinde , sadece bugün camdan bakarken kalorifere basmak istedi, hoşuna gitti öylelikle yine denemiş olduk. Ne zaman basar bu bebişler? Yoksa bizde mi bir sorun var. Takıldım.

Bizde öyleyiz uzun uzun basmıyor bence normal biz geç döndük zaten neredeyse buradaki bebeklerden 1 ay geriden geliyoruz her bebek farklı burada bana kızan anneler olabilir ama sezeryandan dolayı olduğunu düşünüyorum yavrum daha hazır değildi pat diye aldılar geç yapıyor ama yapıyor sonuç olarak bence sende takılma

Aşçı anne den alış veriş yapan oldu mu anneler fikirleriniz neler bir de bebek irmiginin normal irmikten farkı tane boyutunun küçük olması mı sadece

Son günlerde Luna eskisi kadar memeye düşkün değil. Ek gıdaya başladık diye mi yoksa ben mi abartıp fazla doyuruyorum bilmiyorum. Emmesi için çabaladığımda etrafta ilgisini çeken bir şeyler oluyor kafasını başka yana çevirip duruyor. dönemseldir diye çok üzerinde durmadım ama 2 gündür kakası çok katı. yeteri kadar emziremiyorum belki de. Basta ishal gibiydi cok sık kaka yapiyordu. Sonra ne oldu anlamadim katilasti. Simdi mama vermeyi düşünüyorum. 2 numara mamalara geçtik sanırım değil mi?

Son düzenleme:
5. Atağı bizim kadar sert geçiren oldu mı yoksa diş mi bu. Sürekli ağlıyor çünkü

Biz atak haftasindaymisiz ama kacinci atak bilmiyorum, sanki hep atagiz ama bir haftadir gunduz uykusu cok azaldi ve memnuniyetsiz bir ses cikariyor sık sık. Bu atagin grnel ozelligi olabilir mi.

Ben de diş mi yeni birseyler mi ogreniyor bilemedim. Dişe yordugum sikintilari cok oldu ama gorunurde bir sey yok bakalim.

Merhaba, 2020 eylül annelerinden misafir geldim:) size bi konu danışmak istiyorum sevgili anneler.
kızım 5.ayı doldurduktan sonra, doktorumuz tadımlara başlamamı istedi. Alerjisi var mı diye, işk gün bi kaşık, 2.gün iki kaşık şeklinde. Laktoz alerjisi şüphemiz olduğundan yoğurtla değil de sebzeyle başladık.
ilk 2 gün tatlı patates, sonraki 2 gün havuç, sonra kabak..
Bir de kıvamının pütürlü olmasını, yoksa ilerde zorluk çekeceğimi söyledi. Biz de bir heyecan geldik eve başladık.
Başlar başlamaz ağlamak ve gözyaşı da beraberinde geldi. İki kaşığı zor tattırıyorum. Ek gıdadan da pütürden de nefret etti. Bugün kabağı bir çay kaşığı zeytinyağıyla lezzetlendirdim, yine ağla ağla.. yok istemiyor. Memeye koyunca sakinleşiyor.
şu bir haftada bu kadar yıprandıysam sonum ne olucak bilmiyorum.
benzer sorunlar yaşayıp üstesinden gelenlerden yardım istiyorum. Şimdiden teşekkür ederim

Kizlar bence bunlarin hepsi dis. Okuyorum yazdiklarinizi, hepimiz ayni dertlerden mustaribiz. Luna cikardi ama bu sefer usttekiler zorluyor, suratimi yiyecek biraksam kasiniyor cocugun dişleri o kadar bariz ki. Belli saatleri var sanirim. Genelde iyi aksama dogru basliyor mizmizlanmaya. bu osanit dis toplari da pek ise en memnun kalmadim diyebilirim en azindan

Son düzenleme:
Rica ederim umarım işinize yaramıştır ve tüm arkadaşların
Tabiki yarıyor yaramaz olurmu :) en azından ben ilk defa böyle bir liste görüyorum, kafamda canlanmış oldu :)
İkinci sayfada ilk 3 hafta yiyebileceklerini anlatmış.
3. Sayfada ise sonraki 7. Ve 8. Aylarda yiyebileceklerini anlatmış diye anlıyorum.
Tekrardan teşekkürler

Bizimki de bikac saniye. Bi de parmak ucunda. Parmak ucunda olmasi beni daha cok endiselendiriyor.

Kızlae bile bile lades oldum ilk meyve yedirdiğim içindirki galiba kızım sebzeyi reddediyor ne yapmalıyım 5ay20 günlüğüz

5. Atağı bizim kadar sert geçiren oldu mı yoksa diş mi bu. Sürekli ağlıyor çünkü
Diş olabilir. Bizimki diş.kaç gündür üç saatte bir uyanıyordu. Dün gece parmakla masaj yaptım olmadı. Bir çay kaşığı calpol verdim anca rahatladı. Uyudu günler sonra 8 saat aralıksız.

Not: ben yazarken pis peçete bulup ağzına tıkmış bile. Gözümü üstünden ayıramıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…