Üzülmeyin biz sebzeden başladık yine yemiyor sebzeKızlae bile bile lades oldum ilk meyve yedirdiğim içindirki galiba kızım sebzeyi reddediyor ne yapmalıyım 5ay20 günlüğüz
Ben nerdeyse her şeyini aldım. Tarhana, kapya biber salçası, dana ilikli kemik suyu, bebek irmiği, pirinç, tel şehriye, yulaf unu, buğday unu ve bebe bisküvisi. Tarhanaya bayıldı kızım, güzel yiyor. Diğer ürünlerinden de memnunum. Bebek irmiği un gibi. Taneleri gözükmüyor nerdeyse.Aşçı anne den alış veriş yapan oldu mu anneler fikirleriniz neler bir de bebek irmiginin normal irmikten farkı tane boyutunun küçük olması mı sadece
Bizimki de sadece geceleri ve uykuya geçmek için emiyor bazen emzirmek istiyorum emmek istemiyor bende zorlamıyorum ek gıdaya zeytinyağı ekleyince faydası oluyorSon günlerde Luna eskisi kadar memeye düşkün değil. Ek gıdaya başladık diye mi yoksa ben mi abartıp fazla doyuruyorum bilmiyorum. Emmesi için çabaladığımda etrafta ilgisini çeken bir şeyler oluyor kafasını başka yana çevirip duruyor. dönemseldir diye çok üzerinde durmadım ama 2 gündür kakası çok katı. yeteri kadar emziremiyorum belki de. Basta ishal gibiydi cok sık kaka yapiyordu. Sonra ne oldu anlamadim katilasti. Simdi mama vermeyi düşünüyorum. 2 numara mamalara geçtik sanırım değil mi?
Carpol açıldıktan ne kadar süre sonrasina kadar kullanılabilir iki ay aşısı da almıştım bı kere verdik dün benimde oğlum çok zor bir gece geçirdi sürekli gece uyandı versem mı diye düşündum de vermedim kullanılabilir mi ?Diş olabilir. Bizimki diş.kaç gündür üç saatte bir uyanıyordu. Dün gece parmakla masaj yaptım olmadı. Bir çay kaşığı calpol verdim anca rahatladı. Uyudu günler sonra 8 saat aralıksız.
Not: ben yazarken pis peçete bulup ağzına tıkmış bile. Gözümü üstünden ayıramıyorum.
Normali.ne aslinda ben onu bilmiyorum ki. Ama parmak ucu basisinin zamanla duzelmesi gerekir diye dusunuyorumBizimki de basmiyor ki ayaklarinin ustune hicte denemedim yani neden endise ettiniz kizlar daha cok erken degil mi zaten
Bizim neredeyse 1 aydan fazladır düzenli ek gıdaya geçtik her gün püre yaptım verdim 10 gündurde pütürlü vermeye başladim ama pütürlü olunca öğüruyor bu da normalmiş bende bir öğün pütürlü sabah mesela yumurta lor veriyorum akşam üstü de püre yada çorba yapıyorum yada tam tersi böyle böyle alisir umarım o ögutrunce eşim panik oluyor mama sandalyesinden alıp hemen ağzındakini cikartsin diye uğraşıyor ben alışıtim öğürme refleksi olduğunu anlıyorum ama o anlamıyor birazdan ondan etkileniyor sanırım o yüzden tek iken yemek yediriyorum biraz biraz alışıyor dizinde öyle olur zamanla alışacaktirMerhaba, 2020 eylül annelerinden misafir geldim:) size bi konu danışmak istiyorum sevgili anneler.
kızım 5.ayı doldurduktan sonra, doktorumuz tadımlara başlamamı istedi. Alerjisi var mı diye, işk gün bi kaşık, 2.gün iki kaşık şeklinde. Laktoz alerjisi şüphemiz olduğundan yoğurtla değil de sebzeyle başladık.
ilk 2 gün tatlı patates, sonraki 2 gün havuç, sonra kabak..
Bir de kıvamının pütürlü olmasını, yoksa ilerde zorluk çekeceğimi söyledi. Biz de bir heyecan geldik eve başladık.
Başlar başlamaz ağlamak ve gözyaşı da beraberinde geldi. İki kaşığı zor tattırıyorum. Ek gıdadan da pütürden de nefret etti. Bugün kabağı bir çay kaşığı zeytinyağıyla lezzetlendirdim, yine ağla ağla.. yok istemiyor. Memeye koyunca sakinleşiyor.
şu bir haftada bu kadar yıprandıysam sonum ne olucak bilmiyorum.
benzer sorunlar yaşayıp üstesinden gelenlerden yardım istiyorum. Şimdiden teşekkür ederim
Ya ben yazdim yazdigim gibi emmeye basladi. Hep boyle oluyo ne yazsam tersini yapiyo aninda. Yalanci gibi hissediyorum.Bizimki de sadece geceleri ve uykuya geçmek için emiyor bazen emzirmek istiyorum emmek istemiyor bende zorlamıyorum ek gıdaya zeytinyağı ekleyince faydası oluyor
Carpol açıldıktan ne kadar süre sonrasina kadar kullanılabilir iki ay aşısı da almıştım bı kere verdik dün benimde oğlum çok zor bir gece geçirdi sürekli gece uyandı versem mı diye düşündum de vermedim kullanılabilir mi ?
Anacım bizim geç ilerliyoruz anlamadım. Daha patates havuç ve yoğurt yeni bitti. 6.ayda liste verecek doktorumuz ama bakınca acaba geçmi kalıyorum diye düşünmüyor değilim hani. Öğün olarak mı alıyor artık. Yoksa tadım olarak mıBen nerdeyse her şeyini aldım. Tarhana, kapya biber salçası, dana ilikli kemik suyu, bebek irmiği, pirinç, tel şehriye, yulaf unu, buğday unu ve bebe bisküvisi. Tarhanaya bayıldı kızım, güzel yiyor. Diğer ürünlerinden de memnunum. Bebek irmiği un gibi. Taneleri gözükmüyor nerdeyse.
evet saglikli yuruyus degil benim de bildigim ama daha yurumuyorlar ondan endise etmeNormali.ne aslinda ben onu bilmiyorum ki. Ama parmak ucu basisinin zamanla duzelmesi gerekir diye dusunuyorum
Çok teşekkür canım cevapladığın için genel olarak bebekler beğeniyormuş tarhanayı aslında benim annem mis gibi organik yapmıştı geçen yaz tarhana ama bizim süt alerjisinden dolayı aşçı anneden almaya niyetlendim yorumunla içim rahatladıBen nerdeyse her şeyini aldım. Tarhana, kapya biber salçası, dana ilikli kemik suyu, bebek irmiği, pirinç, tel şehriye, yulaf unu, buğday unu ve bebe bisküvisi. Tarhanaya bayıldı kızım, güzel yiyor. Diğer ürünlerinden de memnunum. Bebek irmiği un gibi. Taneleri gözükmüyor nerdeyse.
Aynen bizde sebzeden başladık ne havuç ne patates ne kabak sevdi ams muzla elmayı versem bir tanesini yer birde hipp pirinçli severek yiyor bu kadarÜzülmeyin biz sebzeden başladık yine yemiyor sebze
1bucuk aydan sonra etkisi zayıflıyor calpolunBizimki de sadece geceleri ve uykuya geçmek için emiyor bazen emzirmek istiyorum emmek istemiyor bende zorlamıyorum ek gıdaya zeytinyağı ekleyince faydası oluyor
Carpol açıldıktan ne kadar süre sonrasina kadar kullanılabilir iki ay aşısı da almıştım bı kere verdik dün benimde oğlum çok zor bir gece geçirdi sürekli gece uyandı versem mı diye düşündum de vermedim kullanılabilir mi ?
Bilmiyorum. Bizim uzun zaman oldu açılalı. Ama güneş görmeyen yerde saklıyorum.Bizimki de sadece geceleri ve uykuya geçmek için emiyor bazen emzirmek istiyorum emmek istemiyor bende zorlamıyorum ek gıdaya zeytinyağı ekleyince faydası oluyor
Sezaryen konusuna bende katılıyorum.. takılmak değil de daha çok acaba birşeyler yanlış mı gidiyor diye düşünmüştüm.Bizde öyleyiz uzun uzun basmıyor bence normal biz geç döndük zaten neredeyse buradaki bebeklerden 1 ay geriden geliyoruz her bebek farklı burada bana kızan anneler olabilir ama sezeryandan dolayı olduğunu düşünüyorum yavrum daha hazır değildi pat diye aldılar geç yapıyor ama yapıyor sonuç olarak bence sende takılma
Ben de ne zaman dişe yorsam diş değil anacım yok. Bakalım bu sefer ki derdi neBiz atak haftasindaymisiz ama kacinci atak bilmiyorum, sanki hep atagizama bir haftadir gunduz uykusu cok azaldi ve memnuniyetsiz bir ses cikariyor sık sık. Bu atagin grnel ozelligi olabilir mi.
Ben de diş mi yeni birseyler mi ogreniyor bilemedim. Dişe yordugum sikintilari cok oldu ama gorunurde bir sey yok bakalim.
Bende alelacele zeytinyağına karanfil attım dolaba koydum diş etlerine masaj yapacağım bakalım rahatlayacak mı deneyerek göreceğim artık.Diş olabilir. Bizimki diş.kaç gündür üç saatte bir uyanıyordu. Dün gece parmakla masaj yaptım olmadı. Bir çay kaşığı calpol verdim anca rahatladı. Uyudu günler sonra 8 saat aralıksız.
Not: ben yazarken pis peçete bulup ağzına tıkmış bile. Gözümü üstünden ayıramıyorum.
Ya endişe değil de kuzu bir video gördüm 6 aylık bebek baya güzel basıyor neredeyse bir iki dk kadar yine aklıma oradan takıldı. Bu sefer de acaba artık yavaş yavaş basması mı gerekiyordu diye düşündürdü bana. Çünkü 3-5 snden sonra bacaklarını kıvırıveriyor bizimki. Allah korusun altından başka bir şey Çıkar mı normal mi böylesi diye düşündürdü bana da. Sormak istedim bu yüzden.Bizimki de basmiyor ki ayaklarinin ustune hicte denemedim yani neden endise ettiniz kizlar daha cok erken degil mi zaten
Bütün ailenin sünnetçisi olan, ürolojide çalışan bir sağlık memuruna yaptırmıştık. Kendisi malzemeleri ile birlikte eve gelip yaptı. Fiyat bahşiş vs ile birlikte 500 TL falandı galiba.Ben bugün 3 hastaneden fiyat aldım ortalama 1500- 2000 TL arası dediler bana İstanbul/ Pendik ve bu hastaneler Acıbadem Memorial falan da değil normal sıradan özel hastane bunların fiyatini duyunca oraların fiyatını sormadik bile . Bizde daha emeklemeden yaptıralım dedik yarın devlet hastanesini arayıp sorcam sünnet yapmıyorlar mi diye pandemiye kaldiysak ne zaman biteceği belli değil illa bu parayı verip yaptırmak zorunda kalacağız ,
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?