2020 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin / Bebeklerinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    293
Aşçı anne den alış veriş yapan oldu mu anneler fikirleriniz neler bir de bebek irmiginin normal irmikten farkı tane boyutunun küçük olması mı sadece
Ben nerdeyse her şeyini aldım. Tarhana, kapya biber salçası, dana ilikli kemik suyu, bebek irmiği, pirinç, tel şehriye, yulaf unu, buğday unu ve bebe bisküvisi. Tarhanaya bayıldı kızım, güzel yiyor. Diğer ürünlerinden de memnunum. Bebek irmiği un gibi. Taneleri gözükmüyor nerdeyse.

Bizimki de sadece geceleri ve uykuya geçmek için emiyor bazen emzirmek istiyorum emmek istemiyor bende zorlamıyorum ek gıdaya zeytinyağı ekleyince faydası oluyor
Carpol açıldıktan ne kadar süre sonrasina kadar kullanılabilir iki ay aşısı da almıştım bı kere verdik dün benimde oğlum çok zor bir gece geçirdi sürekli gece uyandı versem mı diye düşündum de vermedim kullanılabilir mi ?

Bu arada benim kızım ayaklarının üstüne basmak için çıldırıyor. Aktivite masasına yaslanıp ayakta duruyor Ama halaa tam tur dönmüyor mesela. Her bebeğin gelişimi cidden farklı, takılmamak gerek. Muhtemelen emeklemeden yürüyecek

Vala ek gıda serüveni bizde de pek iç açıcı başlamadı. Patates sevmedi. Havuç desen keza onuda sevmedi. Yoğurt biraz daha iyi ama bayıla bayıla da yemiyorBakalım yarın kabak deneyecem onda ne yapacak. Birde benimki ağlamıyor ağzını açıyor tepki vermiyor ama ağızda biriktirip ben diğer kaşığı alırken pırt çıkarıyor. Aslan burcu işte illa kendi yönetecekValla ilk kızımda böyle yaşamamıştım bu fenaki ne fena

Bizim neredeyse 1 aydan fazladır düzenli ek gıdaya geçtik her gün püre yaptım verdim 10 gündurde pütürlü vermeye başladim ama pütürlü olunca öğüruyor bu da normalmiş bende bir öğün pütürlü sabah mesela yumurta lor veriyorum akşam üstü de püre yada çorba yapıyorum yada tam tersi böyle böyle alisir umarım o ögutrunce eşim panik oluyor mama sandalyesinden alıp hemen ağzındakini cikartsin diye uğraşıyor ben alışıtim öğürme refleksi olduğunu anlıyorum ama o anlamıyor birazdan ondan etkileniyor sanırım o yüzden tek iken yemek yediriyorum biraz biraz alışıyor dizinde öyle olur zamanla alışacaktir

Ya ben yazdim yazdigim gibi emmeye basladi. Hep boyle oluyo ne yazsam tersini yapiyo aninda. Yalanci gibi hissediyorum. zeytinyagi ekliyorum aslinda. Ama çorba yapmak lazim. Yapmayi bilmiyorum ama ogrenicem artik.

Vala ek gıda serüveni bizde de pek iç açıcı başlamadı. Patates sevmedi. Havuç desen keza onuda sevmedi. Yoğurt biraz daha iyi ama bayıla bayıla da yemiyorBakalım yarın kabak deneyecem onda ne yapacak. Birde benimki ağlamıyor ağzını açıyor tepki vermiyor ama ağızda biriktirip ben diğer kaşığı alırken pırt çıkarıyor. Aslan burcu işte illa kendi yönetecekValla ilk kızımda böyle yaşamamıştım bu fenaki ne fena
Anacım bizim geç ilerliyoruz anlamadım. Daha patates havuç ve yoğurt yeni bitti. 6.ayda liste verecek doktorumuz ama bakınca acaba geçmi kalıyorum diye düşünmüyor değilim hani. Öğün olarak mı alıyor artık. Yoksa tadım olarak mı

Dışarı çıktık güzel havanın tadını çıkaralım diye eve geldim sanki üstümden tır geçmiş evde dura dura hamladim bebeği uyutmayi eşim halleti yoruldum uykum vardı o da kaçtı bebişime sebze çorbası yapayım bari gündüz hiç uyumadi umarım 7e kadar uyur

Çok teşekkür canım cevapladığın için genel olarak bebekler beğeniyormuş tarhanayı aslında benim annem mis gibi organik yapmıştı geçen yaz tarhana ama bizim süt alerjisinden dolayı aşçı anneden almaya niyetlendim yorumunla içim rahatladı

1bucuk aydan sonra etkisi zayıflıyor calpolun

Bu arada bebeğine keçiboynuzu özü veren varmı? Kan yapıcı özelliği olduğundan gördüğüm kadarı ile muhallebi lere falan katan çok kişi var.

Bilmiyorum. Bizim uzun zaman oldu açılalı. Ama güneş görmeyen yerde saklıyorum.

Sezaryen konusuna bende katılıyorum.. takılmak değil de daha çok acaba birşeyler yanlış mı gidiyor diye düşünmüştüm.
Ben de ne zaman dişe yorsam diş değil anacım yok. Bakalım bu sefer ki derdi ne ama genel bir sorun var sanırım atakla ilgili olabilir gibime geldi yine. Dişten ümidi kestim
Bende alelacele zeytinyağına karanfil attım dolaba koydum diş etlerine masaj yapacağım bakalım rahatlayacak mı deneyerek göreceğim artık.
Bizimki de basmiyor ki ayaklarinin ustune hicte denemedim yani neden endise ettiniz kizlar daha cok erken degil mi zaten
Ya endişe değil de kuzu bir video gördüm 6 aylık bebek baya güzel basıyor neredeyse bir iki dk kadar yine aklıma oradan takıldı. Bu sefer de acaba artık yavaş yavaş basması mı gerekiyordu diye düşündürdü bana. Çünkü 3-5 snden sonra bacaklarını kıvırıveriyor bizimki. Allah korusun altından başka bir şey Çıkar mı normal mi böylesi diye düşündürdü bana da. Sormak istedim bu yüzden.
Asıl takma sebebim de anneannem bence. Her seferinde diğer diğer kuzeniyle karşılaştırıp o basıyordu vs diyordu. Aylar ilerleyince ve hala basmayınca benimde kafama takmış oldu bence asıl sebebi o.

Bütün ailenin sünnetçisi olan, ürolojide çalışan bir sağlık memuruna yaptırmıştık. Kendisi malzemeleri ile birlikte eve gelip yaptı. Fiyat bahşiş vs ile birlikte 500 TL falandı galiba.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…