- 16 Nisan 2015
- 612
- 738
- 103
Tarhanayı dene, bütün bebekler bayılıyorMerhaba, 2020 eylül annelerinden misafir geldim:) size bi konu danışmak istiyorum sevgili anneler.
kızım 5.ayı doldurduktan sonra, doktorumuz tadımlara başlamamı istedi. Alerjisi var mı diye, işk gün bi kaşık, 2.gün iki kaşık şeklinde. Laktoz alerjisi şüphemiz olduğundan yoğurtla değil de sebzeyle başladık.
ilk 2 gün tatlı patates, sonraki 2 gün havuç, sonra kabak..
Bir de kıvamının pütürlü olmasını, yoksa ilerde zorluk çekeceğimi söyledi. Biz de bir heyecan geldik eve başladık.
Başlar başlamaz ağlamak ve gözyaşı da beraberinde geldi. İki kaşığı zor tattırıyorum. Ek gıdadan da pütürden de nefret etti. Bugün kabağı bir çay kaşığı zeytinyağıyla lezzetlendirdim, yine ağla ağla.. yok istemiyor. Memeye koyunca sakinleşiyor.
şu bir haftada bu kadar yıprandıysam sonum ne olucak bilmiyorum.
benzer sorunlar yaşayıp üstesinden gelenlerden yardım istiyorum. Şimdiden teşekkür ederim
Eğer gündüz veriyorsam genelde yedikten birkaç dakika sonra kendisi çıkarıyor ama akşam uyumadan önce vereceksem gazını çıkarıp öyle yatırıyorum. Ek gıdaya geçtikten sonra öğünler şaştı biraz. NOrmalde sabah 120 cc, öğlen uykusundan önce 90 cc, sonra Tarhana çorbası bir kase yerse 90 cc ve uyumadan önce 120 cc ama dediğim gibi şimdi çok değişken.Mama veren anneler hala gaz çıkarıyor musunuz? Bir defa da kaç cc veriyorsunuz? Biz günde iki sefer veriyoruz ama gazı çıkmıyor artık kendi mi atıyor?
Haydi gazanız mübarek olsunBizim sorunumuz dişmiş. Elleyince ele geliyor sivri birşey. Ben göremedim de babası görmüş. Ağzını açmıyor. Çok zormuş diş. Kaç gece uykusuz kalıcaz bilen var mı?
2. Sorunun cevabını buldumKızlar iki sorum var robot süpürgeyle ilgili genel olarak soruyorum bilen varsa diye.
1- bu genel sorum, haritalamaya banyo, balkon gibi yerler dahil değil. Tek harita hakkım var diye biliyorum aldığım modelde. Şimdi ben cihazı direkt balkona koydum süpürsün diye, manuel başlattım diyelim haritası karışır mı? Sorun oluşturur mu bu?
2- bu sorum da tek hazneli olan modeli kullanan varsa diye. Özellikle H hamsigafa
bakmaya fırsatım olmadı. Mop özelliğini nasıl kullanacağım tankına su doldurursam tozu ne yapacak yine sulu süpürge mi yapmış oluyor biliyor musun? Yani doğru mu anladım bu mevzuyu. Biraz bakındım ama cevaba ulaşamadım
Biz daha o bölüme geçemedik ama zorlu kısmı atlatmışsınızdir inşallah çıktıktan sonra rahatlar belkiBizim sorunumuz dişmiş. Elleyince ele geliyor sivri birşey. Ben göremedim de babası görmüş. Ağzını açmıyor. Çok zormuş diş. Kaç gece uykusuz kalıcaz bilen var mı?
Hayırlı olsun güle güle kullan kuzuRobot süpürge aldım gitti ya. Emekleme dönemi beni ürküttü baya
2 sefer gezip çıkardı canım 120+110 dk gibi sürdü sanırım. Harita modunu açıver gezsin o kendi çıkarsın gezerken.
O işler öyle oluyor muymuş ya bi anlaşma gibi bir şey yok muydu aranızda? Son dakika da ben yokum demek ne ayıp
Hani haritam gitti demiştim ya ayrı ayrı haritalama yapmıştım. Senin hemen kayıt oldu demene şaşırmıştım :)Kızlar iki sorum var robot süpürgeyle ilgili genel olarak soruyorum bilen varsa diye.
1- bu genel sorum, haritalamaya banyo, balkon gibi yerler dahil değil. Tek harita hakkım var diye biliyorum aldığım modelde. Şimdi ben cihazı direkt balkona koydum süpürsün diye, manuel başlattım diyelim haritası karışır mı? Sorun oluşturur mu bu?
2- bu sorum da tek hazneli olan modeli kullanan varsa diye. Özellikle H hamsigafa
bakmaya fırsatım olmadı. Mop özelliğini nasıl kullanacağım tankına su doldurursam tozu ne yapacak yine sulu süpürge mi yapmış oluyor biliyor musun? Yani doğru mu anladım bu mevzuyu. Biraz bakındım ama cevaba ulaşamadım
Teşekkür ederim canımHayırlı olsun güle güle kullan kuzu
Hangisinden aldın
Banyoya girebiliyordu ama bana çok hijyenik gelmediği için haritalama yaparken kapısını çektim, balkonlara zaten eşik olduğu için giremiyor. Birden fazla haritalama yok sanırım. Balkona koyup çalıştırırsam kafası karışır mı meselaHani haritam gitti demiştim ya ayrı ayrı haritalama yapmıştım. Senin hemen kayıt oldu demene şaşırmıştım :)
Mop için suyu koyuyor, aparatını takıp programda soldaydı galiba damla işareti var ona basıyorsun. İlk önce süpürüp sonra sildirdim. Aparat zaten çıkarılınca yıkanıyor
Ahaha inşallah ya oraları süpürmek zulüm çünkü. Güle güle kullan canım. Şimdiden arkadaşlarıma söylüyorum çeyizinize bir de robot süpürge ekleyin diyeTeşekkür ederim canım
Mi vacuum mop pro aldım. Ölçmeden öyle dümdüz aldım. Evde de değilim sabırsızlandım. İnşallah yatağın altına falan girebilir
Ankarada nereden fiyat aldınızSünneti konuşmuşsunuz kızlar bizim bebişin pipisinin ucu kızardı abisinde de bu sorunu yaşamıştık malesef iyileşsin hemen sünneti olacak Ankara'da 1500 dediler bize de
Akşam 7 den sonra farklı bir bebek sanki sürekli ağlıyor emerken bir anda ağlıyor. Uyumak istiyor uyuyamıyor ona da ağlıyor devamlı meme açık olsun gelip gidip yapışayım der gibi hali var emme isteği de arttı ya atak ya diş diyorum ama bakalım. Kanguruda geze geze uyuyakalıyor. Gece de sık uyanıyor.5. Atağı bizim kadar sert geçiren oldu mı yoksa diş mi bu. Sürekli ağlıyor çünkü
Ben tadımlara erken başladım. 5 buçuk aylıkken tatmaya başladık, 1 hafta önce doktorumuz liste verdi o listeye göre artık öğün olarak veriyorum. Sabah kahvaltı, öğleden sonra çorba ve akşamüstü bisküvili ya da irmikli meyveli yoğurt. İlk zamanlar aşırı zordu, nasıl yiyecek diyordum çünkü direkt tükürüyordu. Ama sonra yeni kaşıklar aldım, bebişim de yemeyi öğrendi yavaş yavaş. Zamanla oturur merak etmeyin, zorlamadan pes etmeden devamVala ek gıda serüveni bizde de pek iç açıcı başlamadı. Patates sevmedi. Havuç desen keza onuda sevmedi. Yoğurt biraz daha iyi ama bayıla bayıla da yemiyorBakalım yarın kabak deneyecem onda ne yapacak. Birde benimki ağlamıyor ağzını açıyor tepki vermiyor ama ağızda biriktirip ben diğer kaşığı alırken pırt çıkarıyor. Aslan burcu işte illa kendi yönetecek Valla ilk kızımda böyle yaşamamıştım bu fenaki ne fena
Anacım bizim geç ilerliyoruz anlamadım. Daha patates havuç ve yoğurt yeni bitti. 6.ayda liste verecek doktorumuz ama bakınca acaba geçmi kalıyorum diye düşünmüyor değilim hani. Öğün olarak mı alıyor artık. Yoksa tadım olarak mı
Sanırım genel bir durum o zaman bu ay ağlamalar, kiminin dişten kiminin ataktan. Hayırlısı olsun, üzülmesin, boncuk gözyaşları akmasın da. Çünkü kıyamıyorumAnkarada nereden fiyat aldınızbizde bu aralar yaptırsak diye düşünüyoruz ama sürekli erteliyoruz pandemi dolayısıyla
Akşam 7 den sonra farklı bir bebek sanki sürekli ağlıyor emerken bir anda ağlıyor. Uyumak istiyor uyuyamıyor ona da ağlıyor devamlı meme açık olsun gelip gidip yapışayım der gibi hali var emme isteği de arttı ya atak ya diş diyorum ama bakalım. Kanguruda geze geze uyuyakalıyor. Gece de sık uyanıyor.
torro yeni düzeniniz hayırlı olsun
Ağladığında bende çaresiz kalıyorum alıp içime sokasım geliyor yeter ki iyi olsun aman ağlamasın diye diye dolanıyorumSanırım genel bir durum o zaman bu ay ağlamalar, kiminin dişten kiminin ataktan. Hayırlısı olsun, üzülmesin, boncuk gözyaşları akmasın da. Çünkü kıyamıyorumMemeye düşmesi dişten olabilir ama, ağrı kesici niteliğinde kullanıyordur belki :/. Bizde geçen haftalarda birkaç gün baya memeye düştük beni görünce yakama yapışıyordu ben diş sandım ama başka derdi varmış demek ki geçti gitti
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?