2020 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin / Bebeklerinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    293
Ben de baby me likit temizleyici aldm kullanan var mi acep. Bu ek gidaya baslayinca kasigini tabagini yikamak icin. Bir koli pamuk. Avent alistirma bardagi. Cam rende ve sudokrem. Smdi e bebek bunlarin hepsini tek tek gonderir. Yanlis gonderdigi prima bezleri tam 1 haftada aldi krgo. Hala 6 beden premium care lara kavusamadim. Umarim yine yanlis gondermez.

Ben uzun süredir kullanıyorum memnunum da

Bana da yarın ebebek yolu göründü iyi ki eve yakın bebişle gideriz belki. Tabak almam lazım belki ilerisi için sulukta alabilirim oioi dışında memnun kaldığınız ürün var mı diğerlerinin vakumları hakkında olumlu görüş yok gibi.

Kizlar bir konuda bilgi ve fikrinize danışmak istiyorum, bu ek gıda zamanında kullanmak için aklımda olan kitaplardan Bırak kendi yesin, Bu çocuk aç ve Açıkınca yer kitaplarının hem tekli hem üçlü satışı var , acaba boyut olarak vs tekli olanla set halinde olan aynı mi ? Tekli almak mi yoksa set halinde almak mı faydalı mantıklı sizce? Tek ise hangisini önerirsiniz ?

Öğlen yazışmalarını yeni okuyorum. Benim de söyleyeceklerim var

Bebek sahibi olmak bazen enerji kaynağımız bazen tükendiğimizi hissettiren şeymiş. Daha dur diyorum, daha çook işimiz var daha ne günlerini göreceğiz Allah sağlık versin de. Ama yok, çoğunlukla enerjisiz isteksiz bir haldeyim.
Ki ben nispeten uslu, uyuyan bir bebeğe sahip olduğumu düşünüyorum buna rağmen yetişememe sendromuna fena kapıldım. Kaldı ki yetişmeyen şey ev yani. İşe de başlamadım (orası bambaşka bir muamma sürekli kafamda bir sorun ),sosyal hayat zaten yok.

Ek gıda dönemi başlı başına gözümde büyüyor, yetişemeyeceğim diye korkmaktan olaya odaklanamıyorum.
istiyorum ki hep yan yana keyifli keyifli vakt geçirelim, akşam uyuduğunda zaten günü kapatıyorum keyf saatim fazla uzun.
Mesela geçen bir arkadaş ( A April wind sen olabilirsin? ) uyuyunca camları sildik yazmıştı. Ah kendimi nasıl kötü hissettim, mutfak ki en büyük motivasyonum ora bile dağınık bırakılmış haldeyken hele.

Ne yapsam nasıl yapsam bilmiyorum. Kızımla geçirdiğim vakit beni tatmin ediyor ama geri kalanlar çok fena. Onlar da enerjimi sömürüyor işte. Bu girdaptan kurtulmam lazım.

İnsan beşer kuldur şaşar demişler. Hiçbirimiz mükemmel değiliz, olamayız da. Ama ister istemez onun peşinden koşuyorsun olamayınca da mutsuzluk hanesine bir artı daha..

Buraya kadar okuyanlar, bu daldan dala yazım için affedin, daha neler yazar nelere atlarım da o da bana kalsın sizi yormayayım.

cümleten iyi geceler

bende nedense gec çıkmasını istiyorum ama bakalım ben de gece 12 de cam silenlerdenim yalnız değilsin

Ahhh ahhh abö sendromu ömrümüzden ömür aldı o bende de var ve senin gibi elimi koyuyorum karnına acaba nefessiz kalır mı diyoru sonra ama bu nefes kontrolüm eşime anneme falan bile var herkesi kontrol ediyorum ... sürekli kameradan kontrol etme var hatta eskiden doktora giderken pusetinde çok gömülürdü küçükken burnunun oraya elimi koyuyrdum nefes alıyor mu bakıyorum anlamıyorsam dürtükleme

Sende gırmızı olmuşsun, hoşgeldin gırmızılar kulübüne. Fight club göndermesi yapacaktım beceremedim.
Yaaaa 5 krş fazla olsun kırmızı olsun ben de istiyom
Kuzum sayfada da konuşmuşlar ama bence de bu iş emmeyi bırakınca oluyor hep öyle duyup okudum

Bugün konuşulanlara bende bir şeyler söyleyeyim çünkü ben üniversite okumuş mantıklı her şeyi kafaya takmayan en çok değeri kendine veren bir kadın iken şu an inanmadığım ama 23 yaşında iken cook büyük sandığım bir aşkla her şeyi bırakıp eşimle evlendim küçücük bir şehirde başladı beni bu günlere getiren hayatım 1 yıl sonra şimdi 7 yaşında olan can yoldaşım yarenim geceleri korktuğumda sığındığım oglum geldi dünya ya ve bir gece eşimin başka şehirde olduğu yolların tipi nedeniyle kapalı olduğu bebeğimin düşmeyen cok yüksek atesiyle baş başa kalmam ve onu hastaneye yetiştiremem korkusunu yasamamla bende kaygı bozukluğu başladı giderek arttı oğluma bir şey olacak diye yaptıklarımı anlatsam bana inanmazsınız çünkü ben yalnızdım kimse yoktu covuguma yetemeyecegim diye kendimi paraladim kendime ait hiç bir şeyim kalmadı ben bu durumu dibine kadar yaşadım burada endişe ile yazan herkese de kafana takma dedim çünkü ben sağlığımı kaybettim ve artık geri gelmiyor sürekli panik halinde sevdiklerime bir şey olacak korkusu ile evimde ömür tüketiyorum sürekli kendimi suçluyorum peki çocuklarım cok mu mutlu hayır büyük oğlum en ufak eli yara olsun korkudan ağlıyor çünkü ben ona bir şey olduğunda aşırı tepki verdim o da benim izimden gidiyor burada daha önce mirune ye de demiştim rahat ol diye aprile de dedim siz beni yanlış anlıyorsunuz ben yapamadım ama siz yapın kızlar sizinde dediğiniz gibi biz hatalarımızla anneyiz kendinize zaman ayırdığınız da suçlu hissetmeyin diyeceğim ama hissedeceksiniz bu anneliğin gerçekleri ömür boyu yüreğimizde bir sızı olacak bence

Günaydınlar, bebeğim 5ay 18 günlük oldu dünden beri aşırı kaygılıyım fikirlerinize ihtiyacım var.
Öğretmenim Pazartesi ise başlayacağım okullara ilçe bazında karar alındığı için bizim ilçe tam zamanlı yüzyüze eğitime karar verdi. Yani burada okullar pazartesi açılıyor.
Süt iznim olacak 3saat okul 1saat yol desek 4saat evden uzak olacağım.(otobüs kaçırmazsam) bebeğim emerek uyumaya alışık ama mama hep kullanıyorduk mama da alıyor uyku düzenine göre sabah saatleri genelde uyuyarak geçiyor.
Şimdilik eltim bakacak gibi duruyor kendisi güvenilir biri daha önce çocuk bakmisligi var görüş olarak yakınız bebek bakımında ters dusecegimiz bişey olacağını sanmıyorum.
Uzatıyorum ama durumu net anlatmak için.
Gelelim bana ben çok vijdan yapıyorum bebeği bırakıp gideceğim için. Ücretsiz izne ayrilsam maddi olarak illaki benim çalışmama muhtaç değiliz ama eşim asgari ücretli olduğu için harcamaları kısıtlamamiz gerekecek.
Bir de sonuçta illaki bı gün bırakıp ise gideceğim anne gitme diye ağlayan bir çocuk bırakmak daha zor da olur düşüncesindeyim. Şuan bebeğim küçük bu aylarda bu şekilde bırakıp alışması mi daha iyi yoksa ne olursa olsun enazindan 1 yıl hiç ise gitmemeli miyim? Sizin bu konuda görüşünüz nedir olumlu olumsuz yaşadıklarınız?

Bu konu kişiye göre değişir ama eminim ki ise başladıktan sonra o vicdan azabı gittikçe azalacak bebeğimi bırakıyorum diye değil de bebeğimin geleceği için onun iyiliği için çalışıyorum diye düşün

Vicdan azabı çekmeyin. Bu bizim mesleğimiz sonuçta. Zaten ben uzun süre açık kalacağını sanmıyorum. Belli bir süre sonra kapanacak bence. Ben iki aylıkken başladım haftada bir gün gidiyorum. İlk gün çok tuhaf geldi ama alıştım. Bebeğiniz de küçükken alışırsa daha rahat alışır diye düşünüyorum

Uni baby bebek şampuanı gibi kokuyor.Kokusunu da temizliğini de beğendim ben.Avent alıştırma bardağı iyi miymiş hangisini alacağıma karar veremedim

Uni baby bebek şampuanı gibi kokuyor.Kokusunu da temizliğini de beğendim ben.Avent alıştırma bardağı iyi miymiş hangisini alacağıma karar veremedim
Biz henüz kullanmadık ama ben avent alıştırma bardağı almıştım. Güzel görünüyor. Ama henüz başlamaya cesaretim yok, babası haftasonu evdeyken deneriz artık

Ise baslayin bence. Size de cok iyi gelecek. Ben evden full time calisiyorum. Evden daha zor arka planda hep bebegi duyuyosun onu dusunuyosun. 4 saat uzun bi zaman degil, tam kararinda. Hem bebek annesinin olmadigi zamanlara kolay bi sekilde baslangic yapacak, hem size de biraz nefes alma alani sosyallik verecek. Keske 4 saat disarida calissaydim full time ev yerine. Eminim bana daha iyi gelirdi.

Endişelenmen normal, ama alışırsınız merak etme. Çalışmak biz annelere iyi gibi geliyor. Yoksa evdi bebekti psikolojimizi kendimiz bozuyoruz sanki.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…