2020 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin / Bebeklerinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    293
Cam silinen bir materyal miydi deyip bahsi artırıyorum Hele bi bahar gelsin bakarız ona da bi ara

Memede uyumasini degistirmek istiyorum. Cok mu gec kaldim? Memede uyuyan bebek omru boyunca bi seylere bagimli olma eğilimde olur diyolar. Ben her yazilana inanmiyorum. Isin asli gece uyandiginda meme istedigi icin yorgunum. Hem gece emzirmesi disleri ici kotuymus. Memede uyuyamaya alisirsa gece uyaninca da meme aramaz diye dusundugumden istiyorum. Bir de onunuzdeki krese baslayacak su birkac hafta alistirsam sok etkisi yaratmaz diye dusundum. Meme olmayinca uyumaz kreste iskenceye donusur yavruma 19:30'da guzelce doyurdum. Memeden aldim saat 21:15 oldu. Hala uyumadi pispisla...

Kızlar uzun süredir katılamadım aranıza. Annem hastaneden taburcu oldu evde yanında kaldık çoluk çocuk oraya taşındık resmen. Evde kendime yetemezken demek ki insanın içinde yedek batarya oluyormuş da bmyle zamanlarda meydana çıkıyormuş. Bu hafta ablamla yer değiştirdik. Haftaya hem 6. Ay kontrolümüz hem aşımız var. Ek gıdaya dair hiçbir hazırlığım yok. Aklım o kadar doluydu ki kaşıkmış tabakmış hepsi gitti ötelendi bir anda. Neyse ki e bebekin indirimine denk geldim. 12-13-14 şubat beslenme gereçlerinde indirim varmış. Aklınızda olsun.
Alıştırma bardağı için kullananlardan öneri bekliyorum çiçek böcek şeysi de koydum

Cam silinen bir materyal miydi deyip bahsi artırıyorum Hele bi bahar gelsin bakarız ona da bi ara
Hah işte buu direne direne kazanacağız annem tutturmuş perdelerini yıkayalım, ya yok diyorum o zaman camı da silmek gerekir yağmur çamur ne gerek var ( çok biliyorum ya ). Nasıl kaçacağımı şaşırdım, bahara bakarız diyorum ben de

Ayda bir cam silmek mi
yok bacım benim o seviyeye gelmem için 15 seneye ihtiyacım var gibi duruyor..

Bu arada bugün 6ay aşılarımızı olduk, ölçüldük biçildik.
Hemşiremiz tarafından sınıfta kaldık, 7300 kg bizim kız, 2 aydır yarımşar kilo alıyor ortalama altı dedi.
Takmadım hiç ya, bu ay beslenme de değişecek sonuçta, sağlığı yerinde çok şükür, napalım. Boyunu doktorda 67 cm ölçmülerdi geçen ay, hemşire bu ay 65 ölçtü, he dedim ona da çekmiştir belki

Benim felsefeeem şu bir şeyin daha iyisini bulabiliyorsam markaya takılmam.
Aventte akıtma sorunu çok sık dile getirilmişti bu yüzden ben mamajoo tercih ettim. Akıtma vs yaşamadık şimdiye kadar. En çok tercih edilen avent ama.
Tommee tippee için de iyi diyolllaaa artık hangisi gözüne, bütçene, aklına hitap ederse

Çok geçmişler olsun annenize, çabucak toparlansın inşallah ve anneler hiç hasta olmasın
Biz avent kullanmaya başladık, maşallah diyeyim hemen alıştı. Ama su içmekten çok diş için çiğnemekle meşgul.

Bizimde hiç uzamamış gibi ölçtü normal mi bilmiyorum takılmadım aman. Ya da doktor ve sağlık ocağı Farklı ölçüyor? Bizim de aşıya gittiğimizde anlaşılacak. Yarımşar kilo da gayet iyi bence ya. Biz bu ay 250 gr almışız sadece doktor iyi, zaten ilk aylar gibi 500-600-800 grmlar bir daha almayacak dedi.

asgari ücretle ev geçindirebiliyor musunuz? çok zoorrrrr.....
Evet bebeğim için çok zor olur her istediğimi her ihtiyacını alamam. Ama geçim anlamında küçük yerde yaşıyoruz çok masrafımız yok
Çok rahatlıyorum bu mesajları okuyunca

Esasında aklımdaki Nuk magic cup'tı. Ama ebebekteki yorumları görünce bunun da esprisi yokmuş dedim. Akıtma olayı olsun istemiyorum bir taraftan ama küçük kızım bildiğin bu ufak su biberonlarından su içerken sallayıp hem kendini hem beni ıslatırdı ve inanılmaz keyif alırdı. Videoya da almıştım hala izler güleriz. Bazen diyorum yav bu da akıtsın bırak bir tarafım sal gitsin derken bir tarafım iyisi güzeli olsun diyor.

Amiiinn çok teşekkür ederim
Avent ilk aklıma gelen aslında. İnstagramdaki bir paylaşım aklımı kurcalayıp damlatmayan bir bardağa çevirmişti. Kaşıması da iyi en azından fonksiyonel kullanmış olur

Yalnız ebebekteki yorumların hiç biri güvenilir gelmiyor bana hep olumsuz hep bi sorun dile getiriliyor yaa.
Bilemeyeceğim cano ben biraz daha el kasları gelişsin direkt bardağa alıştırmayı düşünüyorum zaten. Şuan bile vermeyi planlıyorum aslında ama korkum şu kafaya çok dikip suyu burnuna kaçırırsa?

O kesin yapılacak işlerin başında zaten bu magic cup da bardak formunda bir şeymiş ama kaldırdığında dökülmüyormuş da sadece içtiği yerden su geliyormuş falan o yüzden aklımı çelmişti aslında.

İvit biliyorum diğerine kıyasla daha mantıklı bana kalırsa ama hemen kullanabilecek mi ki bunu Ben böyle bir şeyi dışarda vs kullanmak için ileride alırım diye düşünmüştüm, özellikle bardağa alıştıktan sonra. (Tabi pandemi ola ki biter, biz uzun süreler dışarıda vakit geçirebilirsek )

Bizimkiler kesinlike farklı ölçüyor her ay. Sağlık ocağı tam yalapşap denilen cinsten bir ölçme. Hatta daha da az ölçtü geçen ay kendi ölçtüğünden de kısa, yazarken şaşırdı
Biz de haftaya doktora gideriz o zaman emin oluruz artık.
Ya işte toplam kilosuna bakıyor aslında kaç gr aldığına değil de.

Ben hic duymadım canim. Ama acikcasi ben de merak ettim. Bizim 18-20 gunde falan dusmustu galiba. En son doktor gumus nitratla yakmsiti hatta. Canlı doku kalmisti. 1 ayliktik.

M Mirune benim kiz memede uyumuyor ama yine de geceleri cok sık emmeye uyaniyor. Bu aksam 11 de uyuttum. 1 kere uyandi simdilik. Ama eminim gece En az 1-2 kere daha uyanacak.

Doğum kilosunun 2 katına ulaştıysa sorun yok önemli olan tutarlıca persentilde ilerlemesi aslında.
Niye böyle insanın aklına şey sokuyorlar ki acaba.
Ben sağlık ocağındaki ebelerin kendilerini geliştirdiklerini düşünmüyorum ya en azından kendi gittiklerimde ve denk geldiklerimde öyleydi. Ezber iş yapıyorlar.
Daha bizim sağlık ocağı hemşireleri rota aşısının hangi haftalarda uygulanması gerektiğini bilmiyor. Halbuki aşı zamanlaması için bilmesi gerekli. Ben araştırmayan biri olsam onların hatası yüzünden son haftasını geçirmiş olacaktım.
Yine alakalı alakasız yazdım galiba

Böyle okuyunca endişe ettim.
Reflüden beri yatağı eğimli.
Düzeltmedim.

Düz mü yapmalıyım artık acaba?

Bu arada ben 3 aylıkken odasını ayırdim ama çok yakın. Aynı oda sayılır üç adımda odasındayım :)

Uyku tulumu cok soğuk havada bir kaç kez giydirdim. Muslin battaniyelerden üç tane üst üste kullanıyorum. Ve doğdugundan beri hep yüz üstü uyuyor. Ben artık onun kendini ayarladığını düşünüyorum. Burnu kapansa kafasını çevirir.
Arada kontrol ediyorum her ihtimale karşı tabi.. :)

Gece emmesini dert etmiyorum iki üç kez kalksam şanslı hissediyorum:)
15 kez kalktığını bilirim o geceler korkunç. :/

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…