2020 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin / Bebeklerinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    293
Benim bebe de bir ara çok geç uyuyordu. Ben en son inat ettim erken yatacak diye. Sürekli uyanıyordu 10 dkda bir gidip uyuttuk hep. İnatlastik baya Bir süre sonra düzen oturdu şimdi 20.00 civarı uyuyor. Bazen yarım saat önce bazen yarım saat sonra. Belki sizde de işe yarar Yine de bir düzenden bahsetmek zor bazen bir dertleri oluyor tepetaklak oluyor her şey

6. Ay asilari menenjit b ve karma ates yapti. Menenjit bnin ilk dozu 2. Aydi. O zaman da atesi cikmisti. 2. Kez atesi cikiyo. En azindan bu kez deneyimliyim

Evett doğru dedin kuzu bebeler gündüz kalorisini gece beslenmesinde tamamlarmış.
Bizimkinin çok değişken uyku süresi ama ortalama 3-4 saat. Ama 5 saatten uzun uyuduğu çok nadir. Piyango gibi bir şey o kadar uyuması

Bende eşime devrettim tekrar tekrar uyandı beyefendi çünkü. Hala uyumadı. Bütün gün aşırı tempolu geçiyor zaten.. bir de bunu gecesi var. Anaların mesaisi 7/25
Direnin annişler 12 ay kaldı
Ölüm gibiydi ama öldürmedi..
Moralim bozuldu resmen. Can mi dayanir ya
Mesajla dönüş yaptım, çoğu memeden kestiği için bıraktırmış olmuş. Ama gerçekten uzun süre. Bakalım o günler gelince biz ne yapacağız..

kızlar 6. ayın başında bebekler kaç kaşık yemes gerekiyor? çaykaşığı mı yemek kaşığı mı tatlı kaşığı mı? cevap verirseniz çok sevinirim

kızlar 6. ayın başında bebekler kaç kaşık yemes gerekiyor? çaykaşığı mı yemek kaşığı mı tatlı kaşığı mı? cevap verirseniz çok sevinirim
Bence bu bebeğe ve yediği şeyin ne olduğuna bağlı olarak değişiyor. Mesela bizimki tarhanayı çok seviyor bir çorba kasesi yiyor. Ama yoğurt ve diğer şeyleri pek sevmiyor birkaç kaşık ancak yiyor. Bu arada silikon - plastik kaşık kullanıyorum.

Kızlar gece uyanmayı sormuşsunuz, emdikleri sürece uyanıyorlar malesef. Belki gece uyumadan tok tutacak mama verilirse daha uzun uyuyabilir. Benim oğlan 15 aylıkken ben hamile kalınca emmeyi bıraktı, ama bu sefer de emmek için değil su içmek için uyanır oldu. 1 ay sonra2,5 yaşında olacak hala su içmek için uyanıyor bir iki kez. Kesintisiz uyku için bekliyorum bekliyorum.

Kızlar maşallah sohbetler akmış resmen hepsini okudum ama vakit bulabildim ancak. Sohbetleri özlemişim çünkü tüm gün zıplıyor bizimki pestilim cikiyor hiçbirşey yapamıyorum.
Bende bebeklerin kendine özgü olduğunu düşünenlerdenim. Hazır olduklarında su gibi akıyor herşey. Basma konusunda da aynı şekilde düşünüyorum bazı bebekler oturmaktan kimisi emeklemekten kimisi ayakta durmaktan hoşlanıyor. Hatirlayanlariniz vardır belki daha birkaç ay once koltuk sirtinda yaşlanıp tek başına resmini paylaşmıştım. Oturmak hiç istemiyor kucakta da olsa ayakta duracak mesela ama çok yoruyor gerçekten. Surekli elinden turup minik minik adimliyoruz. Ama hic oturasi yatasi yok misal. Bebisler hazır hissedince hepsi pıtir pıtir adim atacaklar. Bir ara dönemiyor diye takmıştım hatta yazmistim simdi tekerlek gibi dönüyor ayakta durmadığı zamanlarda. Dönme için de 9. Aya kadar vakit var. Gerçi ben erken yürümüşüm annemin dediğine göre 8.ayda desteksiz koltuk kenarlarında 9.5-10 da yürümeye başlamışım. Aceleye gerek yok bence sonuçta bebek kendi yolunu çiziyor.
Bebekler sünger gibi, gözlemlediğim ne zaman aman şu nasıl olcak bunu yapamıyor diye endişe etsem sanki anlıyor ve ne zaman endişemin üzerinden gelsem rahatlasam hop bak annecim yapabiliyorum endiselenme simdi zamani der gibi yapmaya başlıyor. Elde olmadan fazla korumaciyim endiseliyim gibime geliyor, kendime kızıyorum.

1 tatlı kaşığı ile başladı bir ay içinde 1 çay bardağına erişti gibi. Zamanla tolere etmesiyle alakalı. İlkin ağzını kilitlerdi şimdi kaşığa atak yapıyor.

Allah güç kuvvet versin siz ikiyi hallettiniz maşallah bir tanesi bizi darmaduman etti.

Bazı günler ben de düşünmüyor değilim yatağa sallanma aparatı almayı ama bizimki onda da ağlar illa insan arar. Alıp da ağlarsa daha travmatik olacak benim açımdan.

Allah güç kuvvet versin siz ikiyi hallettiniz maşallah bir tanesi bizi darmaduman etti.
Ben ben değilim hem iki çocuk, hem pandemide yalnızlık, eve hapsoluş, hem kilolar, yorgunluk uykusuzluk . Eski fotoğraflarıma bakıp bakıp iç geçiriyorumBu pandemi dönemimde çocuk büyütmek çok zor, yardım alamamak , yalnızlık. Neyse ki evlatlarımız sağlıklı, bu günler geçecek, bu zamanlarını bir daha yaşayamayacaksın diyerek motive ediyorum kendimi.

İlk zamanlar çocuk öksürse ben sebep oldum gibi suçluluk duygusu tavan yapmıştı bende de. Nefesini geceleri aynı şekilde kontrol ediyordum pandemiden dolayı dışarı adım atmıyordum derken 2 aydır saldım artık.Hala dışarı çıkamıyorum ailem yanımda değil.Duşa giremiyorum çoğu zaman yemek dahi yiyemiyorum sürekli kucakta durmak isteyen bir bebeğim var Eşim akşam 9 da geliyor bana pek faydası yok zaten.Eşim geldiğinde enerjim bitmiş oluyor.Fiziksel yorgunluğu bir kenara bırakıyorum psikolojik olarak kendim için hiçbirşey yapamak beni çok bunaltıyor.35 ten sonra anne olunca da enerjin cabuk tükeniyor 25 yaş gibi olmuyor.

Birşey demedim ki her bebek farklıdır dedim sadece.Kimsenin anneliğini eleştirmedim suçlamadım da.Herkes gibi düşüncemi belirttim ben de
Çünkü enerjimizi düşüren şeyler yaşıyoruz çoğumuz gün içerisinde zaten.Kafana takma zamanla yapar demek istedim neden yanlış anlaşıldı hala anlamadım.

Ta taaaam uyandik oturuyoruz
White Mocha indirime girmis pamuklar e bebekte canm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…