Benim bebe de bir ara çok geç uyuyordu. Ben en son inat ettim erken yatacak diye. Sürekli uyanıyordu 10 dkda bir gidip uyuttuk hep. İnatlastik bayaBen emzik veriyorum. Poooh yapip tukuruyomesela 20:30 uyuttum bugun. 14 ten beri uyanikti. Simdiye kadar 3 kere uyandi ve emzirdim. Emmiyo da iste cok numaradan Derin uykuya gecene kdar boyle. Gecemezse birazdan kalkar oturur. Gecerse de 12 den snra 2-3 kere daha uyanir.
Direnin annişler 12 ay kaldıCevaplar iyi değil 17-18 ay yazmışlar hep
Moralim bozuldu resmen. Can mi dayanir yaCevaplar iyi değil 17-18 ay yazmışlar hep
Evett doğru dedin kuzu bebeler gündüz kalorisini gece beslenmesinde tamamlarmış.Değişiyor canım çoğu zaman 4 saatte bir kalkıyor gece bazen 5 oluyor bazen de 3. Dün gece ayıptır söylemesi 1de besledim 7de kalktı3 saatte uyanınca uzatmaya çalışıyorum ama süreyi 4 saatten önce beslememeye çalışıyorum. Gündüz beslenmesine göre de değişebiliyor. Gündüz iyi yediği günler daha uzun süre uyuyor. Az yediği günler gece fazla besleniyor
Bende eşime devrettim tekrar tekrar uyandı beyefendi çünkü. Hala uyumadı. Bütün gün aşırı tempolu geçiyor zaten.. bir de bunu gecesi var. Anaların mesaisi 7/25Ben emzik veriyorum. Poooh yapip tukuruyomesela 20:30 uyuttum bugun. 14 ten beri uyanikti. Simdiye kadar 3 kere uyandi ve emzirdim. Emmiyo da iste cok numaradan Derin uykuya gecene kdar boyle. Gecemezse birazdan kalkar oturur. Gecerse de 12 den snra 2-3 kere daha uyanir.
Ölüm gibiydi ama öldürmedi..Direnin annişler 12 ay kaldı
Mesajla dönüş yaptım, çoğu memeden kestiği için bıraktırmış olmuş. Ama gerçekten uzun süre. Bakalım o günler gelince biz ne yapacağız..Moralim bozuldu resmen. Can mi dayanir ya
Bence bu bebeğe ve yediği şeyin ne olduğuna bağlı olarak değişiyor. Mesela bizimki tarhanayı çok seviyor bir çorba kasesi yiyor. Ama yoğurt ve diğer şeyleri pek sevmiyor birkaç kaşık ancak yiyor. Bu arada silikon - plastik kaşık kullanıyorum.kızlar 6. ayın başında bebekler kaç kaşık yemes gerekiyor? çaykaşığı mı yemek kaşığı mı tatlı kaşığı mı? cevap verirseniz çok sevinirim
kızlar 6. ayın başında bebekler kaç kaşık yemes gerekiyor? çaykaşığı mı yemek kaşığı mı tatlı kaşığı mı? cevap verirseniz çok sevinirim
Allah güç kuvvet versin siz ikiyi hallettiniz maşallah bir tanesi bizi darmaduman etti.Kızlar gece uyanmayı sormuşsunuz, emdikleri sürece uyanıyorlar malesef. Belki gece uyumadan tok tutacak mama verilirse daha uzun uyuyabilir. Benim oğlan 15 aylıkken ben hamile kalınca emmeyi bıraktı, ama bu sefer de emmek için değil su içmek için uyanır oldu. 1 ay sonra2,5 yaşında olacak hala su içmek için uyanıyor bir iki kez. Kesintisiz uyku için bekliyorum bekliyorum.
Benimki gibi sallanma meraklisi bebeginiz varsa daha cok gec kalmadan elektrikli bisiler bulun derim canlarım. Ben cok arada kaldim simdiye kadar. Önceleri ilk bir iki ay kaos vardi malumunuz. Sonra 4 aylik olunca egitim verirkurtulurum doye almadim. Egitimden vazgeçince memede uyuyor saldim cayira kabullendim almadim. Ama görüyorum ki birkac haftada bir ya atak ya diş ya yorgunlum hiçbisi olmazsa nazar degdi diyoruz tabi... Sabaha kadar sallama olayi oluyor nadir de olsa. Ama en iyi ihtimalde saat basi kalkiyor. Pahali geldi biraz da tabi besik olarak alinca 12 kilo max benimki hizli kilo aldi. Kendi besigimize aparat almak pahali gelmisti o da 500 lira nerdeyse. Lakin simdi alip denemeye karar verdim. Olmadi 100 lira düşer geri satarim ikinci elde. Göreceğiz.
Çok teşekkür ederimKeçiören uzman kliniği vedat ali canoglu 500 TL klipsli yapiyor canim
Ben ben değilimAllah güç kuvvet versin siz ikiyi hallettiniz maşallah bir tanesi bizi darmaduman etti.
İlk zamanlar çocuk öksürse ben sebep oldum gibi suçluluk duygusu tavan yapmıştı bende de. Nefesini geceleri aynı şekilde kontrol ediyordum pandemiden dolayı dışarı adım atmıyordum derken 2 aydır saldım artık.Hala dışarı çıkamıyorum ailem yanımda değil.Duşa giremiyorum çoğu zaman yemek dahi yiyemiyorum sürekli kucakta durmak isteyen bir bebeğim varBu konuda April haklı. Bebişlerimizin kimisi epey önden önden yapıyor, ki hep yapsınlar inşallahi her birini 41 kere maşallah. İlk kez anne olan herkesin kafasında farklı konularda soru işareti oluşabiliyor. rahat olduğumuz konular oluyor, merak ettiğimiz konular oluyor. nasıl ki her bebek birbirinden farklı her anne de birbirinden farklı.
her anne birbirinden farklı demişken mesela... çok samimi bir itirafta bulunmak istiyorum. ben bebeğimin genel halinden yana mutlu ve rahatım ama benim derdim kendimle. çoğu anne pozitifken, enerjikken, hayatına dönmüşken ben tükenmişlik yaşıyorum. bunu birkaç defa daha yazdım baktım ki benden başka bu konudan müstarip olan yok. olumsuz şeyler konuşulmuyor burada genelde. hep iyi haberleri paylaşıyoruz. insanları demoralize etmemek adına uygun bir tutum tabi ama insanız, iyi şeyler olduğu gibi kötü şeylerin de olması normal. ve evet, yalnızlığımdan kaynaklandığını düşünüyorum bu durumun, bu süreç beni çok yıprattı ve artık sıfırı tüketmiş gibi hissediyorum. hiçbir şeye halim kalmadı ve hiç vaktim yok. bunu burada açık açık hiç yazmadım diğer annelerin de etkilenmesini istemediğimden. ben çocuğum uyurken ilk aylarda uyuyamadım hep nefesini kontrol etmekten. o uyanmasa da ben uyanıp onu kontrol ediyordum. bu duyduğum güne lanet olsun ani bebek ölüm sendromundan ötürü anksiyetem tavan yaptı. sürekli sıçrayarak uyanıp başında bekliyordum. 6. ayının dolmasını gün sayarak bekledim tahmin edemezsiniz. Bebeği sürekli uyuyan biri olarak nasıl uykusuz ve yorgun kaldığımı anlamıyordu hiç kimse. Ama işte bu uykusuzluk yorgunluğun acısı şimdi çıkıyor. Eskiden çocuğumu nasıl kreşe veririm diye ağlarken şu an kreşe başlasın da nefes alayım diye düşünüyorum. ve hayır bu beni kötü bir anne yapmıyor. bunaldığımda sen nasıl bir annesin diye duygularımı bastırdım ama anneler de insan ve yorulmam ve bundan şikayetçi olmam çocuğumu sevmediğimi göstermiyor. şu an kendimi tükettim, çocuğa da bir hayrım olmayacak böyle giderse. Bir insan büyütüyoruz bu azımsanacak bir şey değil. çok büyük sorumluluk, çok büyük özveri istiyor. pandemi döneminde yalnız olmamız bence zaten hepimizi yıprattı. ki benim gibi ailesinden uzak şehirde ülkede olanlar ayrıca yıprandı. pc başına geçince ttuamadım kendimi yazdım.
Açıkçası ben kriterinden çok burada sadece ayak üzerine basılan bebekler konuşulduğu için (yani kimse çıkıp demedi ki benim bebeğim basamıyor ya da ben kaçırdım) ve dün bir video denk geldim 6 aylık bebek ayaklarının üzerinde baya duruyordu kendi tutunmuş bir şekilde. Acaba dedim?
Örneğe gelecek olursak benim kardeşimin de bir çok becerisi sonradan oldu. Ben 9 aylıkken sıralamışım, yaşımda yürümüşüm. Benim kardeşim ise son yürüme sınırı(18 ay) 17,5 aylıkken yürümeye başladı. Sıralama yapmadı. Düz tutunmaya bile çok geç başladı. Öz kardeşim, o da kız. Farklılıklar olduğunun bilincindeyim. Merak ettim sordum sadece, malesef aile faktörü bazı şeyleri bilsek bile araya bir acaba sokuyor. Aklıma ayaklarıyla ilgili bir sorunu mu var diye geldi. Çünkü 3 sn sonra direkt içe kıvırıyor. Hiç ayağımın üstüne basayım gayesi yok. Herkes mi böyle diye sormak istedim o an o aklıma takıldı, merak ettim. Bu yani.
Mesajın içinde teşekkür ederim.
Ta taaaam uyandik oturuyoruzBende eşime devrettim tekrar tekrar uyandı beyefendi çünkü. Hala uyumadı. Bütün gün aşırı tempolu geçiyor zaten.. bir de bunu gecesi var. Anaların mesaisi 7/25
Ölüm gibiydi ama öldürmedi..
Mesajla dönüş yaptım, çoğu memeden kestiği için bıraktırmış olmuş. Ama gerçekten uzun süre. Bakalım o günler gelince biz ne yapacağız..
Canım gördüm. Islak mendil ve pamuk stokladım az önce. Sağol
Sayenizde bende stok yaptımCanım gördüm. Islak mendil ve pamuk stokladım az önce. Sağol
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?