Kastamonu’da olmuş canımNe depremi? İstanbul'da deprem mi oldu? Hiç hissetmedim pardon Karabükteydin di mi kafam karıştı
Evet ben de geri kapanma ihtimalini düşünüyorum hatta burda kar tatili ihtimali de yüksek derken zaten dönemin sonu çabuk gelir diye düşünüyorum. Haftada bir iki gün giderim muhtemelen diye düşünürken böyle karar alınca ilçe birden kötü hissettim sanırımVicdan azabı çekmeyin. Bu bizim mesleğimiz sonuçta. Zaten ben uzun süre açık kalacağını sanmıyorum. Belli bir süre sonra kapanacak bence. Ben iki aylıkken başladım haftada bir gün gidiyorum. İlk gün çok tuhaf geldi ama alıştım. Bebeğiniz de küçükken alışırsa daha rahat alışır diye düşünüyorum
Haklısınız markete bile çıkmak iyi hissettirirken çalışmak eminim daha enerjik hissettirecekIse baslayin bence. Size de cok iyi gelecek. Ben evden full time calisiyorum. Evden daha zor arka planda hep bebegi duyuyosun onu dusunuyosun. 4 saat uzun bi zaman degil, tam kararinda. Hem bebek annesinin olmadigi zamanlara kolay bi sekilde baslangic yapacak, hem size de biraz nefes alma alani sosyallik verecek. Keske 4 saat disarida calissaydim full time ev yerine. Eminim bana daha iyi gelirdi.
Ben zaten çok evhamliyim her gün kafaya takacak bişey buluyorum stresim mutlaka yansiyordur bebeğime ben rahatladikca o da rahatlar umarimEndişelenmen normal, ama alışırsınız merak etme. Çalışmak biz annelere iyi gibi geliyor. Yoksa evdi bebekti psikolojimizi kendimiz bozuyoruz sanki.
Bu çocuk aç kitabı genel içinKizlar bir konuda bilgi ve fikrinize danışmak istiyorum, bu ek gıda zamanında kullanmak için aklımda olan kitaplardan Bırak kendi yesin, Bu çocuk aç ve Açıkınca yer kitaplarının hem tekli hem üçlü satışı var , acaba boyut olarak vs tekli olanla set halinde olan aynı mi ? Tekli almak mi yoksa set halinde almak mı faydalı mantıklı sizce? Tek ise hangisini önerirsiniz ?
Kız valla kötü hissettirmesinÖğlen yazışmalarını yeni okuyorum. Benim de söyleyeceklerim var
Bebek sahibi olmak bazen enerji kaynağımız bazen tükendiğimizi hissettiren şeymiş. Daha dur diyorum, daha çook işimiz var daha ne günlerini göreceğiz Allah sağlık versin de. Ama yok, çoğunlukla enerjisiz isteksiz bir haldeyim.
Ki ben nispeten uslu, uyuyan bir bebeğe sahip olduğumu düşünüyorum buna rağmen yetişememe sendromuna fena kapıldım. Kaldı ki yetişmeyen şey ev yani. İşe de başlamadım (orası bambaşka bir muamma sürekli kafamda bir sorun ),sosyal hayat zaten yok.
Ek gıda dönemi başlı başına gözümde büyüyor, yetişemeyeceğim diye korkmaktan olaya odaklanamıyorum.
istiyorum ki hep yan yana keyifli keyifli vakt geçirelim, akşam uyuduğunda zaten günü kapatıyorum keyf saatim fazla uzun.
Mesela geçen bir arkadaş ( A April wind sen olabilirsin? ) uyuyunca camları sildik yazmıştı. Ah kendimi nasıl kötü hissettim, mutfak ki en büyük motivasyonum ora bile dağınık bırakılmış haldeyken hele.
Ne yapsam nasıl yapsam bilmiyorum. Kızımla geçirdiğim vakit beni tatmin ediyor ama geri kalanlar çok fena. Onlar da enerjimi sömürüyor işte. Bu girdaptan kurtulmam lazım.
İnsan beşer kuldur şaşar demişler. Hiçbirimiz mükemmel değiliz, olamayız da. Ama ister istemez onun peşinden koşuyorsun olamayınca da mutsuzluk hanesine bir artı daha..
Buraya kadar okuyanlar, bu daldan dala yazım için affedin, daha neler yazar nelere atlarım da o da bana kalsın sizi yormayayım.
cümleten iyi geceler
Merhaba, şöyle söyleyeyim çalışma saatleriniz bütün çalışan annelerin hayalidir. Bence hiç düşünmeyin başlayın. Kendimden örnek vereyim, ben şu an ücretsiz izindeyim mayısa kadar, sonra evden çalışma olacak devam edersem şayet ama evde olduğum için süt izni yalan olur biliyorum, günde 9-10 saat masa başında olacağım kesin.Günaydınlar, bebeğim 5ay 18 günlük oldu dünden beri aşırı kaygılıyım fikirlerinize ihtiyacım var.
Öğretmenim Pazartesi ise başlayacağım okullara ilçe bazında karar alındığı için bizim ilçe tam zamanlı yüzyüze eğitime karar verdi. Yani burada okullar pazartesi açılıyor.
Süt iznim olacak 3saat okul 1saat yol desek 4saat evden uzak olacağım.(otobüs kaçırmazsam) bebeğim emerek uyumaya alışık ama mama hep kullanıyorduk mama da alıyor uyku düzenine göre sabah saatleri genelde uyuyarak geçiyor.
Şimdilik eltim bakacak gibi duruyor kendisi güvenilir biri daha önce çocuk bakmisligi var görüş olarak yakınız bebek bakımında ters dusecegimiz bişey olacağını sanmıyorum.
Uzatıyorum ama durumu net anlatmak için.
Gelelim bana ben çok vijdan yapıyorum bebeği bırakıp gideceğim için. Ücretsiz izne ayrilsam maddi olarak illaki benim çalışmama muhtaç değiliz ama eşim asgari ücretli olduğu için harcamaları kısıtlamamiz gerekecek.
Bir de sonuçta illaki bı gün bırakıp ise gideceğim anne gitme diye ağlayan bir çocuk bırakmak daha zor da olur düşüncesindeyim. Şuan bebeğim küçük bu aylarda bu şekilde bırakıp alışması mi daha iyi yoksa ne olursa olsun enazindan 1 yıl hiç ise gitmemeli miyim? Sizin bu konuda görüşünüz nedir olumlu olumsuz yaşadıklarınız?
Bendeki Bebeğimin beslenme kitabı adı canım. Bende bu kitapların içeriğini bilmedigimden daha almadım. Aksama sipariş vereyim verdiğin bilgiler ışığındaBu çocuk aç kitabı genel için
Bırak kendi yesin de blw tarifleri var
Acıkınca yer de alerjik bebekler için tarifler var.
ben bu çocuk aç ve bırak kendi yesini aldım.
Ama sanki sende başka kitap vardı hangisiydi? Ona göre seç bence cnm
O kitabın içeriği de güzeldi bence sana kalmış canım o zaman. Evde olsam atardım iç sayfasınıBendeki Bebeğimin beslenme kitabı adı canım. Bende bu kitapların içeriğini bilmedigimden daha almadım. Aksama sipariş vereyim verdiğin bilgiler ışığında
İçimi rahatlattiniz ilk olunca sanırım fazla düştüm üstüne ama herkes aynı fikirde ozaman karamsarlıği üzerimden atmam lazımMerhaba, şöyle söyleyeyim çalışma saatleriniz bütün çalışan annelerin hayalidir. Bence hiç düşünmeyin başlayın. Kendimden örnek vereyim, ben şu an ücretsiz izindeyim mayısa kadar, sonra evden çalışma olacak devam edersem şayet ama evde olduğum için süt izni yalan olur biliyorum, günde 9-10 saat masa başında olacağım kesin.
Bir de evden çıkmak bence anneye de iyi gelen bir şeydir. Hem bebeğiniz de 6 aylık olmuş sayılır, kendini kurtardı diyorum ben artık
Ben de yaptim da sicak suda ezdim puturlu kaldi sevmedi onu daCici bebe bisküvisi denemesi yaptım olmadı ziyan olmasın diye oturduk eşimle yiyoruzben bunu beceremedim hazır hipp organik bebe bisküvisi var ondan alırız artık napalim bu da ev yapımı olmayı versin
Benim yaptığımı ben bile sevmedim oğlum hiç sevmez iki gündur yogurtan başka bir şey yemiyor red ediyor ,Ben de yaptim da sicak suda ezdim puturlu kaldi sevmedi onu da
Hani hamileyken neredeyse %80’inimiz taşınmıştı ya. Geçen sene martta taşındım ben. En son o zaman evimin camları silinmişti. Otururken. Salon ve küçük oda camını da eşim birer kez silmişti ama diğer yerler?
Hatta buraya yazmıştım, iki balkon var, birinin balkon camını ilk oturduğumuzda dahi silmemiştik. Çünkü ben hem hamile hem çalışıyordum, keza annemde çalışan bir kadın, sonrası pandemi doğum vs.
Senede bir defa silinmiş oldu yani. Bir dahakine Allah Kerim. Ama camdan dışarısı net gözüküyormuş silince anladık jrkdkdn nasıl mutlu etmesin.
Ben de çoğu zaman ev işlerini akşama bırakıyorum o da bebe uyursa. Uyumazsa tercihimi kendimi mutlu etmekten yana kullanıyorum. He evin düzenli olması beni de mutlu ediyor kimi zaman bir kitap, bir dizi kimi zaman ev işleri. Bir şekilde denge sağlıyoruz.
Yani işin özü amaaaan vallahi diyorum eşime eve kim girip çıkıyor ki? Varsın bi oda daha geç toplansın, pis olmadığı sürece sıkıntı yok. Mutfak benimde kırmızı çizgim ama en son ne zaman dolaplar vs silindi hatırlamıyorum. Tezgah toplu, temiz olsun ooo maşallah diyorum kendime
Biz de doktor değiştirdik hiç sorulmadı ya bu, bana da enteresan geldi merak ettim.Kızlar size bir şey soracağım bebeğin göbeğinin kaçıncı günde düştüğünün ne anlamı var doktorlar için biz kendi doktorumuz dışında bir doktora gittiğimizde bunu soruyorlar doğum şekli kilosu felan tamam da bu ne anlam ifade ediyor biliyor musunuz benim büyük oglumun 3. günde düşmüştü miniğimin 9 günlükken düştü
asgari ücretle ev geçindirebiliyor musunuz?Günaydınlar, bebeğim 5ay 18 günlük oldu dünden beri aşırı kaygılıyım fikirlerinize ihtiyacım var.
Öğretmenim Pazartesi ise başlayacağım okullara ilçe bazında karar alındığı için bizim ilçe tam zamanlı yüzyüze eğitime karar verdi. Yani burada okullar pazartesi açılıyor.
Süt iznim olacak 3saat okul 1saat yol desek 4saat evden uzak olacağım.(otobüs kaçırmazsam) bebeğim emerek uyumaya alışık ama mama hep kullanıyorduk mama da alıyor uyku düzenine göre sabah saatleri genelde uyuyarak geçiyor.
Şimdilik eltim bakacak gibi duruyor kendisi güvenilir biri daha önce çocuk bakmisligi var görüş olarak yakınız bebek bakımında ters dusecegimiz bişey olacağını sanmıyorum.
Gelelim bana ben çok vijdan yapıyorum bebeği bırakıp gideceğim için. Ücretsiz izne ayrilsam maddi olarak illaki benim çalışmama muhtaç değiliz ama eşim asgari ücretli olduğu için harcamaları kısıtlamamiz gerekecek.
Bir de sonuçta illaki bı gün bırakıp ise gideceğim anne gitme diye ağlayan bir çocuk bırakmak daha zor da olur düşüncesindeyim. Şuan bebeğim küçük bu aylarda bu şekilde bırakıp alışması mi daha iyi yoksa ne olursa olsun enazindan 1 yıl hiç ise gitmemeli miyim? Sizin bu konuda görüşünüz nedir olumlu olumsuz yaşadıklarınız?
Büyük kızım 8 aylıktı ben bırakıp işe gittiğimde. Üstelik sabah 8 akşam 8 özel sektör şartlarında. Konuşmaya başlayınca anne hadi git para kazan demeye bile başlamıştıGünaydınlar, bebeğim 5ay 18 günlük oldu dünden beri aşırı kaygılıyım fikirlerinize ihtiyacım var.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?