- 1 Temmuz 2009
- 6.068
- 6.736
- 773
Günaydın canım, benim bebiş de gerçekten gece boyu çok kalkıyor. Artık alıştım bölük pörçük uyumalara... Çook uzun zamandır ilk defa bu gece sadece 2 defa emmek için uyandı. Gece 1 çeyrek ve sabah 4 buçuk gibi. Nasıl iyi geldi anlatamam. Bu beni 1 hafta götürürBöyle okuyunca endişe ettim.
Reflüden beri yatağı eğimli.
Düzeltmedim.
Düz mü yapmalıyım artık acaba?
Bu arada ben 3 aylıkken odasını ayırdim ama çok yakın. Aynı oda sayılır üç adımda odasındayım :)
Uyku tulumu cok soğuk havada bir kaç kez giydirdim. Muslin battaniyelerden üç tane üst üste kullanıyorum. Ve doğdugundan beri hep yüz üstü uyuyor. Ben artık onun kendini ayarladığını düşünüyorum. Burnu kapansa kafasını çevirir.
Arada kontrol ediyorum her ihtimale karşı tabi.. :)
Gece emmesini dert etmiyorum iki üç kez kalksam şanslı hissediyorum:)
15 kez kalktığını bilirim o geceler korkunç. :/
Canım sebze çorbası derken tek sebzeli çorbaları mı kastetti doktor? Alerji riskine karşı sebzeler tek tek deneniyor diye biliyorum.Gunaydin. Biz dun 6. Ay kontrolumuzu olduk. Her sey iyi cok sukur, bu ay iyi kilo almisiz. Vee artik biz de ek gidaya basliyoruz
Ilk hafta sebze corbasiyla basliyoruz. Once patates, sonra havuc, kabak, ispanak vs... sonraki hafta yogurt eklemesi seklinde gidiyor. Her hafta bir öğün ekliyoruz. Bu bana cok geldi, 1 ay sonunda 4 ögün yapiyor. Bakalim severek yiyecek mi tabi. Ustunde cok durdugu sey; blender, robot yok. Tuz, salca yok.
Yarin babasi da evde ilk denememizi yapacagiz.
Aşimizi da olduk. Ates yapmadi ama gece sık uyandi.
Bu arada doktor Meto da biraz dudak bağı buldu. Emme de sıkıntı yapmiyor, biraz beklicez bakalim, dedi. Tabi benim canim sıkıldı
Evet once tek sebze patates, sonra buna mesela havuc ekleniyor. 3 gun kurali seklinde vermedi ama.Canım sebze çorbası derken tek sebzeli çorbaları mı kastetti doktor? Alerji riskine karşı sebzeler tek tek deneniyor diye biliyorum.
Evet once tek sebze patates, sonra buna mesela havuc ekleniyor. 3 gun kurali seklinde vermedi ama.
Günaydınlar, bebeğim 5ay 18 günlük oldu dünden beri aşırı kaygılıyım fikirlerinize ihtiyacım var.
Öğretmenim Pazartesi ise başlayacağım okullara ilçe bazında karar alındığı için bizim ilçe tam zamanlı yüzyüze eğitime karar verdi. Yani burada okullar pazartesi açılıyor.
Süt iznim olacak 3saat okul 1saat yol desek 4saat evden uzak olacağım.(otobüs kaçırmazsam) bebeğim emerek uyumaya alışık ama mama hep kullanıyorduk mama da alıyor uyku düzenine göre sabah saatleri genelde uyuyarak geçiyor.
Şimdilik eltim bakacak gibi duruyor kendisi güvenilir biri daha önce çocuk bakmisligi var görüş olarak yakınız bebek bakımında ters dusecegimiz bişey olacağını sanmıyorum.
Uzatıyorum ama durumu net anlatmak için.
Gelelim bana ben çok vijdan yapıyorum bebeği bırakıp gideceğim için. Ücretsiz izne ayrilsam maddi olarak illaki benim çalışmama muhtaç değiliz ama eşim asgari ücretli olduğu için harcamaları kısıtlamamiz gerekecek.
Bir de sonuçta illaki bı gün bırakıp ise gideceğim anne gitme diye ağlayan bir çocuk bırakmak daha zor da olur düşüncesindeyim. Şuan bebeğim küçük bu aylarda bu şekilde bırakıp alışması mi daha iyi yoksa ne olursa olsun enazindan 1 yıl hiç ise gitmemeli miyim? Sizin bu konuda görüşünüz nedir olumlu olumsuz yaşadıklarınız?
GünaydınBu arada kızlar kivi ne zaman verebiliriz acaba?
Fikriniz var mı?
Ve günaydın herkese.
Kafa gidik anca akıl ettim
Aklımda 12+ diye kalmışBu arada kızlar kivi ne zaman verebiliriz acaba?
Fikriniz var mı?
Ve günaydın herkese.
Kafa gidik anca akıl ettim
Günaydın
Alerjik bir meyve olduğu için 1 yaştan sonra diye biliyorum
Aklımda 12+ diye kalmış
Google bakınca 6. Ayda verilir yazıyor
Ama tropikal meyvelerin 1 yaştan sonra verilmesi gerekiyor diye biliyorum.
Alerjen riski yüzünden. Bir de kivi de asitli bir meyve pişik yapabilir.
Evet, bol suda patates hasliyorsun sonra tel suzgec veya catalla eziyormussun, zeytinyagi ekleyip tatli kasigiyla basliyorsun. Bir sorun yoksa daha sonra mesela havuc ekliyorsun. Istegine gore kasigi arttiriyormussun. Sonraki hafta bu öğünü aksama alip öglen yogurda baslaniyormus azar azar. Zamanla da corbayi basit püre haline getiriyorsun, daha az su kullanarak.Tek sebze çorbası derken az suda patatesi haşla minicik zeytinyağı koy ver bu mudur?
Ek gıda konusunda hiç iyi hissetmiyorum ya..
Bende yeni başladım işe seni gördüm kendimde ya bende alıştım gördüğümü almaya oğlum için başladım diyorum kendime başlamadan önce çok zor geliyor gece uyuyamıyordum ama annem baktığı için çok rahat oldu benden daha çok sakınıyor başlayınca iyi oldu bile diyebilirsin gerçekten biraz kendine geliyorsun bebekle daha kaliteli vakit geçiriyorsunBen de özel sektörde çalışıyorum. Sabah 8de evden çıkıp akşam 7ye doğru geliyorum. Yaklaşık 1-2 ay içinde işe başlayacağım haftada 4 gün. Eşim de çalışıyor; ben çalışmasam da geçiniriz ancak şu anki kadar rahat olamayız. Ben istediğim her şeyi düşünmeden satın almaya alıştım çünkü senelerdir çalışıyorum. Vicdanım sızlıyor günde 2-3 saat görebileceğim bebeğimi. Ama annem bakacak o yüzden içim rahat. Her şey bebeğimin geleceği için. Düşüne düşüne artık uykularım kaçıyor kızım bensiz kalacak diye. Çok zor.
Canim dudak bagi ve dil bagi ayni mi bilmiyorum. İlk dogdugunda benm kizima da demisti doktor. Dil bagi var ama emmesine engel degilse 1 yasa kadar duzelir demisti.Gunaydin. Biz dun 6. Ay kontrolumuzu olduk. Her sey iyi cok sukur, bu ay iyi kilo almisiz. Vee artik biz de ek gidaya basliyoruz
Ilk hafta sebze corbasiyla basliyoruz. Once patates, sonra havuc, kabak, ispanak vs... sonraki hafta yogurt eklemesi seklinde gidiyor. Her hafta bir öğün ekliyoruz. Bu bana cok geldi, 1 ay sonunda 4 ögün yapiyor. Bakalim severek yiyecek mi tabi. Ustunde cok durdugu sey; blender, robot yok. Tuz, salca yok.
Yarin babasi da evde ilk denememizi yapacagiz.
Aşimizi da olduk. Ates yapmadi ama gece sık uyandi.
Bu arada doktor Meto da biraz dudak bağı buldu. Emme de sıkıntı yapmiyor, biraz beklicez bakalim, dedi. Tabi benim canim sıkıldı
Aynı durumu yaşadım deli gibi kabak havuç pırasa yoğurt yiyen çocuk ağzını açmıyor 1 hafta oldu alı olalı sadece elma armut alıyor pırasa falan ancak meyve ile verebiliyorum tatlı istiyor aşı olalı 1 hafta oldu ama aynı6. Ay asilarindan sonra mama reddi basladi.Yayla corbasi icti sadece. Kahvaltıyı ve aksam yemegini yemedi. Dun de yememisti ben de asi huysuzluguna baglamistim. Suan da asi huysuzlugudur insallah diyorum. Kasigi gorunce kafasini ceviriyor agzini kilitliyor. Zorlamiyorum hepten irrite olmasin diye. Bakalim yarin ne olacak. Eski istahi doner insallah.
Doktora saseyi sordn mu canm. Ben de microfer kullaniyorum. Damla bitti. Yanlis almisiz dikkat etmedm. Dun evde bi baktim saseTeşekkürler kızlar.
Demir damlası olarak microfer kullanıyorum.
Şimdi saşe haline geçmek istiyorum da.
Üzerinde yoğurt süt meyve suyuna karıştırılıp verilir yazıyor.
Yoğurtla istemedi.
Hangi meyvelerle verip sevdirebilirim onu düşündüm de :)
Doktora saseyi sordn mu canm. Ben de microfer kullaniyorum. Damla bitti. Yanlis almisiz dikkat etmedm. Dun evde bi baktim saseDegistrmeye calisacaktm. Ek gidaya da gecmedik cnku.
Bizde microfer kullanıyoruz ama damla belli bir aydan sonra saşeye mi geçmek gerekiyormuşSordum canım.
Verebilirsin dedi.
Zaten hatırladığım kadarıyla mühendisininoglu da tavsiye ediyordu saşesini.
Mesele sevdirmek yedirebilmek.
Yoğurt tadını değiştirdi sevmedi.
Severek yediği bir o var bozmak istemedim.
Şimdi alternatif düşünmeye başladım.
Bizde microfer kullanıyoruz ama damla belli bir aydan sonra saşeye mi geçmek gerekiyormuş
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?