2020 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin / Bebeklerinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    293
Benimkine deligi büyük mu geliyor anlamadim iki cekip bogulur gibi hiiiiii yapiyor bogazina tikaniyor ters çeviriyorum. Biberondan icmeyi tamamen unuttugu icin se olabilir. Artok emzik de almiyor.

Bu haftasonu esimin anneannesigildeyiz. Anneanne surekli ben 5 bebe buyuttum daha bir kere besik sallamadim gelinim iki kizi da tavana bakarak uyurdu yok bilmem ne diye tum sulalenin ne kadar kolay bebe buyuttugunu anlatıp duruyor sinirlerim bozuk benimkine de bu oglak gibi bagirip duruyor dedi "

Bu mesaj bana o kadar iyi geldi ki. Gece 4ten beri ayaktayım uyuyamadım düşünmekten. Annem de aynı benden çok sakınır, benim düşünemediğimi o düşünür benden daha iyi bakar biliyorum ama yine de kızımın içinde bir eksiklik olur mu duygusuyla başa çıkamıyorum. 1 yıldır evdeyim neredeyse hamileliğimin başından beri. İyice psikolojim bozuldu hiç güçlü hissedemiyorum kendimi.

Canim dudak bagi ve dil bagi ayni mi bilmiyorum. İlk dogdugunda benm kizima da demisti doktor. Dil bagi var ama emmesine engel degilse 1 yasa kadar duzelir demisti.
Bize de bekleyelim belki isleme gerek kalmaz, dedi. Gecmezse sunnetle beraber yaptiririz, 10 saniye suruyor, dedi. Kiminde dis cikarken ayriklik yapabiliyormus.

Buradan alıştırma bardağı konusunu konuşan annelere sesleniyorum benim oğlum ilk 3 ay sütünü de boğularak içtiği için benim dikkat ettiğim konu akışın yavaş olmasıydı bu nedenle nuk aldım memnunum ama avent ve chicco da kullandım bu söylediğim üçünde de akıtma olmuyor ama akıtıyor diye şikayet edenler olmuş bebeğim de en çok chicco olanı seviyor kendi içiyor onu tutmayı daha çok sevdi nedense ama içmekten çok diş kaşıyor

Kendim için bana da iyi gelecek ama biraz fazla hassas baktım sanırım olaya bebegi bırakacağım için.
Süt izni analık izni bitiminden 6ay boyunca 3saat sonraki 6ayda 1bucuk saat olacak diye okumuştum yönetmelikte müdür de bu konuda aksi bişey söylemedi yönetmeliğe tekrar bakmak lazim

Aa gerçekten mi?
Çok şaşırdım şuan.
Araştıralım madem.
Ama kullandirmayan idareciler bile varmış izni.

Aa gerçekten mi?
Çok şaşırdım şuan.
Araştıralım madem.
Ama kullandirmayan idareciler bile varmış izni.
Ama söyle bir durum var 3saat okulda duracağım derken şuan bizim okul da engec 1bucukta tüm dersler bitecek yani ben bu saatler arasında 3saat izinli olsam daha erken çıkmam gerekirdi. Normal mesai saatime göre düşünüp kullanacağım yine sizin dediğiniz gibi olmuş olacak

kızlar ek besnle birlikte bebeğinize ne zman su veriyorsunuz? ek besnden sonra mu her emzirmeden sonra mı? bi de kaç kaşık?
Günlük 30 cc ye kadar verilebiliyor ben 15-20 cc veriyorum ne kadar içerse artık.
Daha çok beslenme sonrası veriyorum.
daha fazla vermenin bir anlamı yok, boşuna midelerini su ile doldurmuş olurlar. Sudan çok besin lazım o minik midelere

benim bebe chucky gibi yahu
Uyanınca hemen dönüyor
Uyuturken bacakları havada Sürekli ayağını tutmaya çalışıyor ve bu yüzden uykuya dalamıyor. Gece tam uyuyacaktım bebeye baktım yan dönmüş öyle yatıyor. Düzeltmeyecektim yine düzelttim yüzüstü vs döner diye. Alışkın deği çünkü öyle yatmaya belki uyku derin gelir nefes alamaz vs diye. Hep bi dönme merakında yani.
Az önce de Derin uykuya geçti sandım ama uyandı valla bugün yine pestilim çıktı, sallayayım hemen geri dalsın dedim. Kafayı kaldırıp bakıp duruyor. olan yine kahveme oldu buz gibi oldu.
Bugün yataktan düşüyordu neredeyse yani uca kadar gitmiş uyanmışta.seste çıkarmamış. Tabi köşede yastık oluyor ama o da güvenli değil, ya yatağına alışacak ya da biz bariyer ve bir şey alacağız yapacak bir şey yok.

Bizimki 4.5 aylıkken diş çıkardığı için ben su vermeye o zamandan başladım. Biberonla ne zaman isterse o kadar veriyordum. Hala da öyle.

Miktarını söylemeyi unuttum, gün boyunca içtiği toplam miktar 50 ml yi geçmiyor.
kızlar cevaplarınız için çok teşekkürler. Bebeğin susadığını anlamanın bi yolu var mı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…