2020 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin / Bebeklerinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    293
kızlar cevaplarınız için çok teşekkürler. Bebeğin susadığını anlamanın bi yolu var mı?
ben bu su verme olayını bir türlü anlayamadım :) ilk 6 ay su vermeyin diyorlar, sonra ek gıdaya geçince su verin diyorlar. ama mama ile beslerken mamayı yapmak için su kullanıyoruz :) o su ne oluyor :)

acaba yeterince acıkmamış olabilir mi? Ben kendi adıma bunu fark ettim. Emmeden sonra geçen zamanda ve uyku duruma dikkat ederek verince çok daha güzel yiyor sanki. Bir de emerek uyuma durumu olunca uyanınca da çok aç olmuyor sanırım, o doğru anı yakalamak epey zor ya.

Tabi ya, 4 ay sonunda ulaşmıştı zaten 2 katına persentil de seyrinde, daha ne olsun diyeyim Çok da alakalı yazmışsın bu arada, tamamen aynı fikirdeyim.

kızlar benim bebişte dikkatimi çeken bir nokta var. sırtüstü yatarken çok kolay bir şekilde yüzüstü dönebiliyor artık. ama sagına dönmeyi soluna dönmeye göre çok daha kolay yapıyor. birde gece uyurken düz yatırıyorum, genelde sagına dogru yönelmiş şekilde buluyorum. acaba solak degilde saglak mı olacak ? yani bunun bir belirtisimidir ? veya neden böyle acaba yorumu olan varmı ?

ben bu su verme olayını bir türlü anlayamadım :) ilk 6 ay su vermeyin diyorlar, sonra ek gıdaya geçince su verin diyorlar. ama mama ile beslerken mamayı yapmak için su kullanıyoruz :) o su ne oluyor :)
Z zuzizuzu Var evet. İdrarı sarı olmamalı sussadığını anlamak değil de su ihtiyacını anlamak için.
Diğer mevzu da şöyle önceden anne sütüyle %100 besleniyordu su ihtiyacını tamamen oradan alıyordu şimdi ek besinle birlikte %90 anne sütü/formül mama %10 ek besin oluyor. Bu da su ihtiyacı doğuruyor. Net olmasa da bence sebep bu. Ben her gün su vermiyorum bile açıkçası. Hemen emzirmeyeceksem veriyorum boğazı, ağzı temizlensin diye.Tadım zamanında gerek olmadığını daha doğrusu hemen bi su ihtiyacı doğmadığını söylüyor birkaç doktor. Yine tek doğrunun olmadığı bir konu içgüdüler ne diyorsa artık.
Ya da doktor nasıl yönlendiriyorsa.

Son düzenleme:
Bir bebeğin sağ sol tercihi 1 yaşında oluşurmuş birde yanlış hatırlamıyorsam buradaydı yine bir annenin bebeği bir tarafına dönmeyi daha çok tercih ediyordu doktoru problem olmadığını söylemişti

çok ama çok faydalı bir link çok teşekkürler.
Faydalı olması dileğiyle . Yön konusuna gelince oğlum genelde sağ elini kullanıyordu doktora sormuştum 6 aya kadar genelde tek yön kullanmaları normal gittikçe çift yönlü olur hareketleri demişti. Şimdi dediği gibi sol eli de aktif. Dönüş konusunda da önce sağa doğru döndü şimdilik ara verdi dönmeye gönlü olursa dönüyor

Bu arada kızlar kivi ne zaman verebiliriz acaba?
Fikriniz var mı?

Ve günaydın herkese.
Kafa gidik anca akıl ettim
Kivi tropikal meyve olduğu için alerjen riski yüksek. Onun için en erken 1 yaş olmalı. Hatta benim küçük kızımın süt ve yumurta alerjisi vardı 2,5 yaşında geçti ama kiviyi ısırsa alerjik tepki veriyor hemen.

Bugün ilk tadım denenemizi yaptık Metehan'la. Tadım yaptık diyemiyorum çünkü tatmadı
Parmak şeklinde patates haşlayıp önüne koydum tabağı yaladı
Patatesi verdim eline, ağzını açmadı bile. Öyle bir yüz ifadesi ki "siz bunu mu yiyorsunuz cidden" der gibiydi.
Elimle ezip vermek istedim imkanı olsa koşarak uzaklaşacaktı yarın bir daha denicem.
3 gün kuralına uymadan yarın yoğurt da tattırcam tabi yerse. çünkü yeni mayaladım. Ohh miss

“Tabağı yaladı” Kahkaha attım

İki gündür aşırı iştahsız oğlum yoğurt bile yemek istemiyor çenesini kitliyor ağzını açmıyor memeyi de bir iki dakika emmip bırakıyor çok mutsuz sürekli mızirdaniyor yerde tek durmuyor kucakta kalmak istiyor uykuya çok zor geçiyor yaklaşık 40 dakika piş piş yapıyorum sonra zar zor dalıyor diş mi acaba diyorum bakıyorum ağzına diş görünürde yok bu diş birden mı çıkıyor

Bizimki birden çıktı inanki. Diş çıkmadan 1 hafta önce doktor kontrolünde doktor bile fark etmedi. Ne diş etinde kabarma ne kızarıklık oldu. Bi baktım alttan iki dişin uçları elime geliyo. Ve dediğin huzursuzlukların hepsini yaşadım. Miniklerin hayatı çok zor yaa...

Teşekkür ederim canım ben de alayım o zaman.
Canım son sayfalarda bir arkadaş da chicco yu çok beğenmiş. Hem avent hem chicco hem nuk denemiş. En çok chicco ile rahat etmiş bebeği. Benim bebeğim hiç bi biberonda rahatsızlık yaşamayan, uyurken avent emzik kullanan bi bebek. Yani çok seçici değil bu konuda. Avent alıştıma bardağını da hiç yadırgamadı. Bizim bardağımız hiç akma damlatma da yapmadı. Ben memnunum. İnşallah sizler de seversiniz

Evet gördüm.Biberon konusunda biz de seçici olmadık kayınvalideme bıraktığımda kullandım sadece gerçi.Emzik almadık içtiğim bardaga saldırıyor ağzına götürüp bardaktan içiyor maşallah:)

Ooo maşallah seninki yakında damacanadan da içer ozaman, boşuna alıştırma bardağı alma

Dün durum bir nebze düzeldi gibi. Eskisi gibi çok iştahlı olmasa da yedi birkaç kaşık. Sabırlı olmak lazım bebekler konusunda her şeyde olunması gerektiği gibi.

Dün 3-5 kaşık yedi bir şeyler ama iştahı yoktu. Tok olduğunu düşünmüyorum , farklı bir şey yapmadım ki. Hep aynı sistemde ilerledim. Ben biraz emzirmiş oluyorum ama tam doyurmadan bırakıyorum. Yarım saat geçmesini bekliyorum en azından , normalde yiyordu heyecanlıydı. Ya hevesi kaçtı, ya aşılar, ya da bir kere korktuğundan. armut püresini biraz sıcak vermiştim, ama ağız yakacak sıcak olmasa da onun hiç bilmediği bir duyguydu sıcak gelince ürktü birden. zorlamamaya çalışıyorum. en azından bir kere tatması için çabalıyorum. hani her şeyin sıcak olmayacağını da anlasın istiyorum. tadınca geri ağzını açarsa devam. açmazsa yapacak bi şey yok.

M Mirune benim kiz memede uyumuyor ama yine de geceleri cok sık emmeye uyaniyor. Bu aksam 11 de uyuttum. 1 kere uyandi simdilik. Ama eminim gece En az 1-2 kere daha uyanacak.
bebek nasıl uyuya kalırsa uyanınca yeniden aynı şeyi istermiş, uykuyla ilişkilendiriyor memeyi. Kalkmasına kalksın ama pışlpılayıp geri uyutabileyim, meme istemesin istiyorum. Yine emzirdim ama azar azar azaltmak istiyorum. Çünkü dişleri için ve sindirim sisteminin zorlanması açısından iyi değilmiş gece yemeleri. bizden pay biçiyorum, yiyip de rahat uyuyan var mıdır. geçen lafı açılınca araştırmaya başladım. hem Mart'ta kreşe başlayacak etrafında olmayacağım uyku sorunu yaşasın istemiyorum. 3 sebep ise tamamen kendimim. uyumak istiyorum. psikolojimi etkiliyor artık uykusuzluk. normalde ağlatmaya uyku eğitimlerine karşıyım ama okudum araştırdım kendi yolumu bulmaya çalışıyorum. akşam rutinini yapıp doyurup anne ortadan kaybolsun baba uyutsun diyolar dün denedik. babasında 25 dakikada uyudu, önceki gün aynı pışpışlama şekliyle aynı şartlarda bende 2 saati geçmişti uyuması. gündüz de doyuruyorum memede uyumasına izin vermiyorum pışpışlamaya başlıyorum. Güzdüz daha zordu her şeyi denedim. Umutsuzca emzik bile verdim. EMZİK TUTMAYAN BEBEK EMZİK TUTTU. Ama bu sefer emziğe de alışsın istemiyorum, yavaş yavaş tamamen memesiz emzilsiz uyumaya alışır inşallah. 6 Aylık bebeğin alışkanlığı hemen değişmez tabi ama deniyorum en azından.

En az 6 aydan odaların ayrılmamasını ve kendi dönmeye başlayana kadar yüz üstü ya da yan yatırılmaması gerektiğini söyülüyor Amerikan Pediatri Derneği. 1992'den beri araştırmalar ve tedbirler var bu konuda. 6. aydan sonra risk % 90 oranında azalıyor, artık hepimiz rahat bir nefes alabiliriz.

Sırf bebeğin boğulması olarak algılanmamalı bu sendrom. Bebekte hiçbir sorun tamamen sağlıklıyken yokken annenin de hiçbir hatası yokken sadece bebek uykudayken beyinde nefes alış verişi sağlayan kısmın durmasından kaynaklı da gerçekleşebiliyor. bunu doğumdan çnce ya da sonra doktorlarda öngöremiyorlar. dolayısıyla endişe verici bir dönemdi. kimisinin görüşü 2-4 ay aralığında sık yaşandığı, bebekler o dönemde rüya görmeye yeni başladığı için, rüyasında anne rahminde olduğunu görüp orada nefes almasıan ihtiyacı olmadığını bildiği için rüyasında nefesini tutmasından kaynaklı olduğu şeklinde. ama ben bu görüşe inanmıyorum, bebek anne karnında da nefes alış veriş alıştırmaları yapıyor. bir sürü makale olkudum çok yıpratıcı bir dönemdi. bir daha bebeğim olursa ilk 6 ayı nasıl geçiricem diye şimdiden endişeliyim.

Diş hemen çıkmıyor keşke pat diye çıksa önce damaklar şişiyor ağrı yapıyor. Dişten önce bayağı bu sızılar devam ediyor. Bizde de aynı durum var. iştahsızlık da var tabi en çok ne seviyorsa onu verin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…