Peki memeyi cekip pispilamaya başlayınca ne yapiyor. Benimki kaynar kazana atmis gibi bagiriyor sallamayi azalt ya da memeyi cek. Böyle bir aglama yok. Insan olan nasil dayanir bilmem ki. Goz doktoruna gittigimizde diyor ki 80 bebek geliyor ben boyle bisi gormedim sanki etini cimcirdik yakinarak agliyor bubebek nasıl uyuya kalırsa uyanınca yeniden aynı şeyi istermiş, uykuyla ilişkilendiriyor memeyi. Kalkmasına kalksın ama pışlpılayıp geri uyutabileyim, meme istemesin istiyorum. Yine emzirdim ama azar azar azaltmak istiyorum. Çünkü dişleri için ve sindirim sisteminin zorlanması açısından iyi değilmiş gece yemeleri. bizden pay biçiyorum, yiyip de rahat uyuyan var mıdır. geçen lafı açılınca araştırmaya başladım. hem Mart'ta kreşe başlayacak etrafında olmayacağım uyku sorunu yaşasın istemiyorum. 3 sebep ise tamamen kendimim. uyumak istiyorum. psikolojimi etkiliyor artık uykusuzluk. normalde ağlatmaya uyku eğitimlerine karşıyım ama okudum araştırdım kendi yolumu bulmaya çalışıyorum. akşam rutinini yapıp doyurup anne ortadan kaybolsun baba uyutsun diyolar dün denedik. babasında 25 dakikada uyudu, önceki gün aynı pışpışlama şekliyle aynı şartlarda bende 2 saati geçmişti uyuması. gündüz de doyuruyorum memede uyumasına izin vermiyorum pışpışlamaya başlıyorum. Güzdüz daha zordu her şeyi denedim. Umutsuzca emzik bile verdim. EMZİK TUTMAYAN BEBEK EMZİK TUTTU. Ama bu sefer emziğe de alışsın istemiyorum, yavaş yavaş tamamen memesiz emzilsiz uyumaya alışır inşallah. 6 Aylık bebeğin alışkanlığı hemen değişmez tabi ama deniyorum en azından.
İki farklı cevap içinde teşekkür ederimBizimki birden çıktı inanki. Diş çıkmadan 1 hafta önce doktor kontrolünde doktor bile fark etmedi. Ne diş etinde kabarma ne kızarıklık oldu. Bi baktım alttan iki dişin uçları elime geliyo. Ve dediğin huzursuzlukların hepsini yaşadım. Miniklerin hayatı çok zor yaa...
Bende aynı durumdayim,bizimde 1 martta açılıyor,ev kredisi ödediğimiz için ücretsiz izne de ayrilamiyorumGünaydınlar, bebeğim 5ay 18 günlük oldu dünden beri aşırı kaygılıyım fikirlerinize ihtiyacım var.
Öğretmenim Pazartesi ise başlayacağım okullara ilçe bazında karar alındığı için bizim ilçe tam zamanlı yüzyüze eğitime karar verdi. Yani burada okullar pazartesi açılıyor.
Süt iznim olacak 3saat okul 1saat yol desek 4saat evden uzak olacağım.(otobüs kaçırmazsam) bebeğim emerek uyumaya alışık ama mama hep kullanıyorduk mama da alıyor uyku düzenine göre sabah saatleri genelde uyuyarak geçiyor.
Şimdilik eltim bakacak gibi duruyor kendisi güvenilir biri daha önce çocuk bakmisligi var görüş olarak yakınız bebek bakımında ters dusecegimiz bişey olacağını sanmıyorum.
Uzatıyorum ama durumu net anlatmak için.
Gelelim bana ben çok vijdan yapıyorum bebeği bırakıp gideceğim için. Ücretsiz izne ayrilsam maddi olarak illaki benim çalışmama muhtaç değiliz ama eşim asgari ücretli olduğu için harcamaları kısıtlamamiz gerekecek.
Bir de sonuçta illaki bı gün bırakıp ise gideceğim anne gitme diye ağlayan bir çocuk bırakmak daha zor da olur düşüncesindeyim. Şuan bebeğim küçük bu aylarda bu şekilde bırakıp alışması mi daha iyi yoksa ne olursa olsun enazindan 1 yıl hiç ise gitmemeli miyim? Sizin bu konuda görüşünüz nedir olumlu olumsuz yaşadıklarınız?
Benim kızımda memede uyuyor,sallamaktan iyidir diye düşünüyordum ama bir şeylere bağımlı olma ihtimali korkuttuMemede uyumasini degistirmek istiyorum. Cok mu gec kaldim? Memede uyuyan bebek omru boyunca bi seylere bagimli olma eğilimde olur diyolar. Ben her yazilana inanmiyorum. Isin asli gece uyandiginda meme istedigi icin yorgunum. Hem gece emzirmesi disleri ici kotuymus. Memede uyuyamaya alisirsa gece uyaninca da meme aramaz diye dusundugumden istiyorum. Bir de onunuzdeki krese baslayacak su birkac hafta alistirsam sok etkisi yaratmaz diye dusundum. Meme olmayinca uyumaz kreste iskenceye donusur yavruma 19:30'da guzelce doyurdum. Memeden aldim saat 21:15 oldu. Hala uyumadi pispisla...
Ben jelli diş kaşıyıcılarından aldım. Dişlerini kaşıyorum arada. Ne kadar işe yarıyor bilmiyorum. Çok hırslı şekilde eliyle kaşımaya başladığı zaman veriyorum, biraz rahatlıyo sanki.İki farklı cevap içinde teşekkür ederim
Bizimki inşaallah çok ağrılı çıkmaz
Canım ikili ogretimlerde sut izni yok diye biliyorum benBen de öğretmenim 1 ay sonra başlayacağım.
Ve siz boyle yazınca umutlandım çünkü okulların açılmasını istiyorum.
Bence uzaktan eğitim çok çok daha zor olacak.
Mesai bitmiyor. Velisi öğrencisi sabah akşam ayırmıyor. Telefon susmuyor, dertleri bitmiyor.
Üstüne verimsiz bir eğitim için ekran başında çatlayacağız.
Kapalı olmasının hiç bir anlamı yok.
Herkes gün ortamlarında çoluk çocuk bir arada.
Inşallah bizim ilçede de her şey normale döner.
Süt iznimiz ile ek gıdaya da geçtikleri için biraz uyku derken çok anlamazlar diye düşünüyorum.
Bize de iyi gelecek ınsallah.
Daha çok yorulsak da çalışmaya alışmış bir insanın evde mutlu olması çok zor..
Bu arada 3 saat okul derken şaşırdım.
Idareci bir arkadaşa sordum
Ilk 6 ay 1 buçuk saat sonraki 6 ay 45 dk süt iznimiz varmış. Ikili öğretim yapan okul için.
Yani ben 6 ders değil 5 ders yapacağım günde.
Canım ikili ogretimlerde sut izni yok diye biliyorum benyani müdür bana öyle dedi,sen emin misin olduğuna?
Benim mudurde kullandırmayacak demekki,özellikle sordum hocam süt iznim var mı diye,"ikili ogretimlerde sut izni olmaz,hocahanim" dedi, lafı ağzıma tikadi resmen.Müdür yardımcısı bir arkadaşım 45 dk iznin var ve idare bunu ayarlamak zorunda dedi canım.
Ben henüz konuşmadım idare ile.
Ama bazı arkadaşlarıma idarecileri kullandirmamış maalesef.
Benim mudurde kullandırmayacak demekki,özellikle sordum hocam süt iznim var mı diye,"ikili ogretimlerde sut izni olmaz,hocahanim" dedi, lafı ağzıma tikadi resmen.
Böyle bir hakkımız varsa kullanmak isterim,yönetmeliğe bakıyorum ama sanki orda da yapılmaz diyor ya da ben anlayamadım
Ben oglum dogdugundan beri yuz ustu yatiriyorum. Kuzenim Almanya’da cocuk doktoru. O da hep yuz ustu yatirmis. O tavsiye etti bana da. İlk oglumda korkmustum hep sirt ustu yatirmistim ama uykuya dalmasi cok zor oluyordu cok agliyordu. Bu oglum belki mizac olarak belki de rahat uyudugu icin cok cabuk daliyor. Benimki bir tavsiye degil tabiki sadece icini rahatlatmak istedim. Ani bebek olumu altında mutlaka bir neden olmali dedi kuzenim. Bebegin keni solunumunu durdurmasi sadece isparlanmamis bir teori ve dr larin cogu buna inanmiyor dedi. Hatta emzik lobisinin bu korkuyu canli tuttuğu iddialari varmis. İlk bebegime emzik vermistim cok endiseliydim, simdi emzik de vermedim. Allah korusun tum bebislerimiziEn az 6 aydan odaların ayrılmamasını ve kendi dönmeye başlayana kadar yüz üstü ya da yan yatırılmaması gerektiğini söyülüyor Amerikan Pediatri Derneği. 1992'den beri araştırmalar ve tedbirler var bu konuda. 6. aydan sonra risk % 90 oranında azalıyor, artık hepimiz rahat bir nefes alabiliriz.
Sırf bebeğin boğulması olarak algılanmamalı bu sendrom. Bebekte hiçbir sorun tamamen sağlıklıyken yokken annenin de hiçbir hatası yokken sadece bebek uykudayken beyinde nefes alış verişi sağlayan kısmın durmasından kaynaklı da gerçekleşebiliyor. bunu doğumdan çnce ya da sonra doktorlarda öngöremiyorlar. dolayısıyla endişe verici bir dönemdi. kimisinin görüşü 2-4 ay aralığında sık yaşandığı, bebekler o dönemde rüya görmeye yeni başladığı için, rüyasında anne rahminde olduğunu görüp orada nefes almasıan ihtiyacı olmadığını bildiği için rüyasında nefesini tutmasından kaynaklı olduğu şeklinde. ama ben bu görüşe inanmıyorum, bebek anne karnında da nefes alış veriş alıştırmaları yapıyor. bir sürü makale olkudum çok yıpratıcı bir dönemdi. bir daha bebeğim olursa ilk 6 ayı nasıl geçiricem diye şimdiden endişeliyim.
Tamam canım çok teşekkür ederimKeşke idareci arkadaşlar bizi aydınlatsa.
Hakkımız varsa bilip almalıyız canım.
Bazı bencil idareciler çok fena maalesef..
Ben bunu egitimhaneye soracağım. Seninle de paylaşırım:)
Tamam canım çok teşekkür ederim
Ben oglum dogdugundan beri yuz ustu yatiriyorum. Kuzenim Almanya’da cocuk doktoru. O da hep yuz ustu yatirmis. O tavsiye etti bana da. İlk oglumda korkmustum hep sirt ustu yatirmistim ama uykuya dalmasi cok zor oluyordu cok agliyordu. Bu oglum belki mizac olarak belki de rahat uyudugu icin cok cabuk daliyor. Benimki bir tavsiye degil tabiki sadece icini rahatlatmak istedim. Ani bebek olumu altında mutlaka bir neden olmali dedi kuzenim. Bebegin keni solunumunu durdurmasi sadece isparlanmamis bir teori ve dr larin cogu buna inanmiyor dedi. Hatta emzik lobisinin bu korkuyu canli tuttuğu iddialari varmis. İlk bebegime emzik vermistim cok endiseliydim, simdi emzik de vermedim. Allah korusun tum bebislerimizi
Benim dördüncü sınıf,ingilizce ve dinkulturu derslerimin son saat olacak şekilde ayarlanması için dilekçe vereyim o zaman,başka türlü müdür hayatta izin vermez,sanirim bunnunla ilgili bir açıklık var ve isteyen müdür istediği şekilde uygulama yapıyor.Ilk yanıtım geldi bile.
Öğretmen arkadaşımız demiş ki:
sut izni hassas bir konu.her sekilde annenin hakkidir.dilekce ile istediginiz saat araligini yazarak programinizin ona gore duzenlenmesini isteyin.zorluk cikaran idareyi mutlaka ilce, il , bakanlik seklinde bildirin.bebeginizin hakkini koruyun.
Benim dördüncü sınıf,ingilizce ve dinkulturu derslerimin son saat olacak şekilde ayarlanması için dilekçe vereyim o zaman,başka türlü müdür hayatta izin vermez,sanirim bunnunla ilgili bir açıklık var ve isteyen müdür istediği şekilde uygulama yapıyor.
Yönetmelige çok baktım,normal öğretim için açık net izin ama ikili öğretim için herhanvi bir bikgi yok malesef.
Senin de mi ikili öğretim okulun?
Yüzüstü uyuyunca gaz falan da rahat çıkarır, keşke bizimki de yatsa bazen elimle yönlendiriyorum ama uyumuyor. Neyseki şimdilerde yan yatmayı öğrendi de iyi oldu. Daha uzun uyuyor, gaz çıkarıyor. İstediği zaman da sırtüstüne dönüyorBen oglum dogdugundan beri yuz ustu yatiriyorum. Kuzenim Almanya’da cocuk doktoru. O da hep yuz ustu yatirmis. O tavsiye etti bana da. İlk oglumda korkmustum hep sirt ustu yatirmistim ama uykuya dalmasi cok zor oluyordu cok agliyordu. Bu oglum belki mizac olarak belki de rahat uyudugu icin cok cabuk daliyor. Benimki bir tavsiye degil tabiki sadece icini rahatlatmak istedim. Ani bebek olumu altında mutlaka bir neden olmali dedi kuzenim. Bebegin keni solunumunu durdurmasi sadece isparlanmamis bir teori ve dr larin cogu buna inanmiyor dedi. Hatta emzik lobisinin bu korkuyu canli tuttuğu iddialari varmis. İlk bebegime emzik vermistim cok endiseliydim, simdi emzik de vermedim. Allah korusun tum bebislerimizi
Canım konunu okumuştum aileler gelmeyecek mi ?Bende aynı durumdayim,bizimde 1 martta açılıyor,ev kredisi ödediğimiz için ücretsiz izne de ayrilamiyorumen azından bakici tanidik guvenilirmis.
Bana da müdürüm yok dedi. Ama programı istediğim gibi ayarladi. Ama bana ikili ya da tekli öğretim oalrak değil de branş öğretmenlerinin olmuyor demiştiCanım ikili ogretimlerde sut izni yok diye biliyorum benyani müdür bana öyle dedi,sen emin misin olduğuna?
Ah sorma,beklemedeyiz, okullar açılmayadabilir deniyor . Açılmasi ihtimalinde de kimin geleceği henüz net değilCanım konunu okumuştum aileler gelmeyecek mi ?
Bana da müdürüm yok dedi. Ama programı istediğim gibi ayarladi. Ama bana ikili ya da tekli öğretim oalrak değil de branş öğretmenlerinin olmuyor demişti
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?