- 3 Eylül 2012
- 21.900
- 57.838
- 798
Son cevabı okur musun canım.Ah sorma,beklemedeyiz, okullar açılmayadabilir deniyor . Açılmasi ihtimalinde de kimin geleceği henüz net değilkaynim olmasa kayınvalide gelsin istedigi kadar kalsin, hiç sorun değil de,işte o da onsuz gelemiyor(kendince haklı yani bir sey de diyemem )
Ben emzikle uyutuyorum canim. Memede hic uyutmamama ragmen gece uyandiginda emzigi vereyim ya da pis pis yapayim uyumuyor. Meme istiyor %90. Ac mi desem bence degil cunku bazen emmiyor bile. Meme agzinda uykuya daliyor. Doktorla gittigimde bunu konusacagim. Gunduz mesela cok sorun degil uyutmak. Aksama nazaran daha kolay uyuyor gunduzleri. Yine de gunduz de uyandiginda 20 dk da uyusa 1 saat de uyusa pispis yaparak geri uyutamiyorum. Umarim bir yolunu bulursun, buluruzbebek nasıl uyuya kalırsa uyanınca yeniden aynı şeyi istermiş, uykuyla ilişkilendiriyor memeyi. Kalkmasına kalksın ama pışlpılayıp geri uyutabileyim, meme istemesin istiyorum. Yine emzirdim ama azar azar azaltmak istiyorum. Çünkü dişleri için ve sindirim sisteminin zorlanması açısından iyi değilmiş gece yemeleri. bizden pay biçiyorum, yiyip de rahat uyuyan var mıdır. geçen lafı açılınca araştırmaya başladım. hem Mart'ta kreşe başlayacak etrafında olmayacağım uyku sorunu yaşasın istemiyorum. 3 sebep ise tamamen kendimim. uyumak istiyorum. psikolojimi etkiliyor artık uykusuzluk. normalde ağlatmaya uyku eğitimlerine karşıyım ama okudum araştırdım kendi yolumu bulmaya çalışıyorum. akşam rutinini yapıp doyurup anne ortadan kaybolsun baba uyutsun diyolar dün denedik. babasında 25 dakikada uyudu, önceki gün aynı pışpışlama şekliyle aynı şartlarda bende 2 saati geçmişti uyuması. gündüz de doyuruyorum memede uyumasına izin vermiyorum pışpışlamaya başlıyorum. Güzdüz daha zordu her şeyi denedim. Umutsuzca emzik bile verdim. EMZİK TUTMAYAN BEBEK EMZİK TUTTU. Ama bu sefer emziğe de alışsın istemiyorum, yavaş yavaş tamamen memesiz emzilsiz uyumaya alışır inşallah. 6 Aylık bebeğin alışkanlığı hemen değişmez tabi ama deniyorum en azından.
Ben baktım yönetmeliğe,bu bizim için değil sekiz beş çalışan memurlar için,biz de de normal ogretimlerde sanırım öğleden sonra derse girrmeme durumu var sabah dort saat ders işleyip öğleden sonra veya öğretmenin istediği başka bir saatte iznini kullanabilir,fakat ikili ogretimlerde ilgili net bir bilgi edinemedim,bence bu bilgi bize uymuyorSon cevabı okur musun canım.
Yalniz günde 3 saat olayına şaşıyorum zaten 6 ders yapıyoruz. Ne yani istesek 3 derse girebilir miyiz? Girmediğimiz derslerin ek dersini almadan her gün 3 saat öyle mi? Doğru mu anladım ben
Gerçi benim doğum yapalı 8 buçuk ay oldu. Sonraki 6 ay dilimine girerim 1 buçuk saat hakkım olmuş oluyor bu durumda.
Ben baktım yönetmeliğe,bu bizim için değil sekiz beş çalışan memurlar için,biz de de normal ogretimlerde sanırım öğleden sonra derse girrmeme durumu var sabah dort saat ders işleyip öğleden sonra veya öğretmenin istediği başka bir saatte iznini kullanabilir,fakat ikili ogretimlerde ilgili net bir bilgi edinemedim,bence bu bilgi bize uymuyor
Evet herkes kendine göre haklı zor bir durum gerçekten. İnşallah çözüme kavuşur en kısa zamandaAh sorma,beklemedeyiz, okullar açılmayadabilir deniyor . Açılmasi ihtimalinde de kimin geleceği henüz net değilkaynim olmasa kayınvalide gelsin istedigi kadar kalsin, hiç sorun değil de,işte o da onsuz gelemiyor(kendince haklı yani bir sey de diyemem )
Cidden işe yarıyor muGozunu sevdigim "kaynana ile olan problemi kaynana ile konus esine sikayet etme" dusturu meger sen neymişsinismail hasan oglumun adi. Hasan dede ismi. Kaynanam her yerde hasan koyun demedik biz diye agirdan satiyor kendini. Butun sulalesine cocugun adi hasan demis. Buraya bir geldik herkes hasan diyor. Duzelttim icabinda siddetsiz organik yollarla sabah uyandigimda herkes ismail hasan diyordu. Heh söyle haddinizi bilin. Durun az daha gecsin sadece İsmail diyeceginiz gunler de gelecek
Bugün ilk tadım denenemizi yaptık Metehan'la. Tadım yaptık diyemiyorum çünkü tatmadı
Parmak şeklinde patates haşlayıp önüne koydum tabağı yaladı
Patatesi verdim eline, ağzını açmadı bile. Öyle bir yüz ifadesi ki "siz bunu mu yiyorsunuz cidden" der gibiydi.
Elimle ezip vermek istedim imkanı olsa koşarak uzaklaşacaktıyarın bir daha denicem.
3 gün kuralına uymadan yarın yoğurt da tattırcam tabi yerse. çünkü yeni mayaladım. Ohh miss
Benzer durumdayız :)İki gündür aşırı iştahsız oğlum yoğurt bile yemek istemiyor çenesini kitliyor ağzını açmıyor memeyi de bir iki dakika emmip bırakıyor çok mutsuz sürekli mızirdaniyor yerde tek durmuyor kucakta kalmak istiyor uykuya çok zor geçiyor yaklaşık 40 dakika piş piş yapıyorum sonra zar zor dalıyor diş mi acaba diyorum bakıyorum ağzına diş görünürde yok bu diş birden mı çıkıyor
Degisiyor benim. Bazen 2 memeyi de emiyor. Bazen 1 ini emip birakiyor. Zaten sağ gogsumde sut cok yok. Sol yetiyordur. Suresi de yok. Genelde 5-6 dk emiyorKızlar bebişiniz emerken bir memede kaç dakika kalıyor ? Her emzirmede 2 memeyi de veriyormusunuz , yoksa bir emzirmede bir meme, diger emzirmede diger meme ?
TeşekkürlerDegisiyor benim. Bazen 2 memeyi de emiyor. Bazen 1 ini emip birakiyor. Zaten sağ gogsumde sut cok yok. Sol yetiyordur. Suresi de yok. Genelde 5-6 dk emiyor
Dk tutmuyorum ama ortalama 7-8 belki 10 dk (toplam) diyebilirim sanırım. Ben her iki memeyi de veriyorum. Sırayla verdiğimde sütüm azalmıştı bi dönem sonra böyle devamkeKızlar bebişiniz emerken bir memede kaç dakika kalıyor ? Her emzirmede 2 memeyi de veriyormusunuz , yoksa bir emzirmede bir meme, diger emzirmede diger meme ?
Bizimki de uzun zamandır böyle ve çok sinir bozucu yaCidden son bir haftadır uykuda doğrulmaya çalışmasından, yan dönmesinden gına geldi yaNe zaman geçecek bu acaba. Kendini uyandırıp duruyor. Uykusunda oturmaya çalışıyor yarabbelalemin.
Bende gözüme oyuncakları kestirmiştimKızlar 26 Şubat'ta BİMe bebek ürünleri geliyor. Oyuncak, çorap, uyku tulumu,mama önlüğü, mama sandalyesi, mama sandalyesi minderi (8,95 TL) mama tabağı gibi şeyler var. Bir inceleyin derim
Bir dönekte bizde varCidden son bir haftadır uykuda doğrulmaya çalışmasından, yan dönmesinden gına geldi yaNe zaman geçecek bu acaba. Kendini uyandırıp duruyor. Uykusunda oturmaya çalışıyor yarabbelalemin.
Peki memeyi cekip pispilamaya başlayınca ne yapiyor. Benimki kaynar kazana atmis gibi bagiriyor sallamayi azalt ya da memeyi cek. Böyle bir aglama yok. Insan olan nasil dayanir bilmem ki. Goz doktoruna gittigimizde diyor ki 80 bebek geliyor ben boyle bisi gormedim sanki etini cimcirdik yakinarak agliyor bu
Ben sadece ben ofisteyken ya da o kresteyken yani yaninda olamiyorken uyusun istiyorum o kadar. Bagimlilikmis da bilmem neymis aslinda boyle kanitlanmamis fikirlere hic inanmiyorum. Bana istatiksel veriler sayilar lazim somut bi seyler lazim. Uzmanlar bagimlilik yaratiyo demislermismis. Hangi uzmanlar neye datanarak demismis. Sacmalik. Uzulme. Hic takma bu fikre. Cocugumun yanindan ayrilmayacak olsam memede uyumaya devam ederim. Evet salkamaktan iyi bence de.Benim kızımda memede uyuyor,sallamaktan iyidir diye düşünüyordum ama bir şeylere bağımlı olma ihtimali korkuttu
Ingilizce cok makale okudum. Ortak noktasi aciklanamamalari. Yani bi konuda hakli. Tam sebebi bilinmiyor, ispatlanmis bir sey yok. Otopsi raporunda undefinied tanimlanamadi sonucu çıkıyor. Bircok risk faktoru var, yuz ustu yatirilmasi da bunlardan biri. Ben yuz ustu yatiramam ama herkesin ici nasil rahat ederse yatirsin tabi. Eminim bir sure o sekilde yatirinca gaza iyi gelir ama gece oyle birakamam.Ben oglum dogdugundan beri yuz ustu yatiriyorum. Kuzenim Almanya’da cocuk doktoru. O da hep yuz ustu yatirmis. O tavsiye etti bana da. İlk oglumda korkmustum hep sirt ustu yatirmistim ama uykuya dalmasi cok zor oluyordu cok agliyordu. Bu oglum belki mizac olarak belki de rahat uyudugu icin cok cabuk daliyor. Benimki bir tavsiye degil tabiki sadece icini rahatlatmak istedim. Ani bebek olumu altında mutlaka bir neden olmali dedi kuzenim. Bebegin keni solunumunu durdurmasi sadece isparlanmamis bir teori ve dr larin cogu buna inanmiyor dedi. Hatta emzik lobisinin bu korkuyu canli tuttuğu iddialari varmis. İlk bebegime emzik vermistim cok endiseliydim, simdi emzik de vermedim. Allah korusun tum bebislerimizi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?