- 25 Şubat 2020
- 1.456
- 1.301
- 133
- 46
çok teşekkürler herzamanki gibi :) komşunuz konusunda ise üzüldüm açıkcası, ama maalesef böyle komşular oluyor. bizimde üst komşu arasıra müzik açar son ses. gecenin bir saatinde.Yani bence evet hemen hemen aynıydı belki 1 dakika kısalmıştır, daha fazla değil
Azalması lazım mı bilmiyorum ama o bebekten bebeğe de değişebilir bence. Bizimki hiç o kadar memeye düşkün olmadı doyar bırakır bu kadar.
Son katta çare değil ki ben de hep son iki evde alt katımdan şikayetçiyim. Biri kocası gece mesaisindeyken eve kadın arkadaşlarını akrabalarını çağırır kahkahalar dedikodular gece 2-3 e kafar
Şimdikinin tv de ne izlediğini duyuyorum, Gece oldu sessiz olalım kavramı yok, gece 12 civarı çocukları kahkaha atarak koşar bebeğimi uyandır. Uyardıkça utanacağına bir de “sorun varsa yazmayın polisi arayın” yazmış bugün.
Hiç acıma gerekirse oklara ile vur sende rahatsız et. Edepslze edepslz olacaksın yoksa kendilerine hak görüyorlar. Bıktım apartman adabı olmayan insanlardan ben.
400 gram çok iyi yaaa bencede :) biz özellikle son ay kontrolünde 200gram aldıgımızı görünce şimdi 400 deseler bana bayram yaparım :)Hahha evet ya yektada birden atağa geçti 3-4 ay 5-6 cm uzadı sonra birden durdu işte. Artık bu aylarda dengeleyecekler
400 mü beğenmedi 6. Ay kontrolünde 250 gr aldık biz. Doktor normal dedi. Zaten dediğim gibi artık hızlı büyüme evreleri bitti hareketleri arttı ki yekta hiç durmuyor dönme dolap gibi mübarek15 günde yine 100 gr almış, almayadabilirdi dengelemek için. Doymadığını vs düşünmüyorum kendi bırakıyor memeyi doyunca. Önemli olan o benim için
Evet bende katılıyorum, sağlık ocağı ayak ucu ölçüyor doktor ayak alıyor genelde bizim, buradan da fark oluyor ama bu aydan emin oldum hem doktor hem sağlık ocağı aynı ölçünceben evde kendim ölçünce de bambaşka çıkıyor
nasıl begenmez yaaa, bana 400 deseler çok mutlu olurum :)Bizde 400 gr aldık hemşire beğeniyor doktor beğenmiyor normal bence 400 gr boyda 1,5 cm uzamış artık olacağı bu yani
çok teşekkür ederim :)Ortalama 2 aykiktan beri bu sekilde. Sadece emme aralarinacilmaya basladi. Bazen 3,5-4 saat emzirmiyorum.
Ben yeri geliyor evde terlikle bile yürümüyorum geç saat olunca ses gider şap şup diye ama herkes aynı hassasiyette değil malesef.çok teşekkürler herzamanki gibi :) komşunuz konusunda ise üzüldüm açıkcası, ama maalesef böyle komşular oluyor. bizimde üst komşu arasıra müzik açar son ses. gecenin bir saatinde.
Aaaa aşağıda ki hiç dikkat etmediği için bende etmiyorum vallaBen yeri geliyor evde terlikle bile yürümüyorum geç saat olunca ses gider şap şup diye ama herkes aynı hassasiyette değil malesef.
5-10 dakika bir meme emip bazen doyuyor. Bazen diğerini de yine 5 10 dakika emiyor. En fazla 10 dakikaKızlar bebişiniz emerken bir memede kaç dakika kalıyor ? Her emzirmede 2 memeyi de veriyormusunuz , yoksa bir emzirmede bir meme, diger emzirmede diger meme ?
Nazar mı değdi? Ne güzel yiyor derken. Bıktı mı? Anneyi de özlemiş olabilir. Benim kızım beni özleyince , korkunca emmek istiyor.Hiç bir şey yemek istemiyor yoğurt bile istemez oldu resmen ek gıda reddi yaşıyoruznapcam bilemedim sadece emmek istiyor o da uyku zamanı gelince
Bizin hiç belli olmuyor. Keyfine göre süresi değişiyor aslında. Bazen emiyor sonra oynuyor sonra yeniden emiyor böyle olunca saatler sürebiliyor tabi. Sadece karin doyurma aktif emme süresi max 10 dakika diyebilirim, genelde 4-6 dakika arası. Memeyle işi bittiğinde diliyle itip kafa çeviriyor ısrar edersem ısırmaya başlıyorKızlar bebişiniz emerken bir memede kaç dakika kalıyor ? Her emzirmede 2 memeyi de veriyormusunuz , yoksa bir emzirmede bir meme, diger emzirmede diger meme ?
Bu konuda bana yardımcı olacak kimse yok muMerhabalar .benim kızım 1 hafta sonra 6 aylık olacak.fakat 4. Aydan beri sağa ve soluna çok rahat dönmemize rağmen sırt üstünden yüzüstüne dönmeyi ve tersini hala yapabilmiş değiliz.ve yere bıraktığım zaman sürünme falan hiç girişimi yok.sizce bu normal mi ?sizin bebekleriniz nasıl?
Benim kızım da meme de uyuyor genelde; kanguruda gezerken ve arabada giderken kendiliğinden uykuya dalıyor sadece onun dışında sadece meme hatta uyandığında tekrar uykuya meme olmadan kendiliğinden geçemiyor. Aslında pek te önemsemiyorum bu durumun yavaş yavaş geçeceğini düşünüyorum. Benim kızım emerken boşta kalan elleriyle yüzümü kollarımı gogsumu daha doğrusu ulaşabildiği tüm yerimi okşayan seven bir bebek. Bu huyu da yeni kaptı nereden öğrendi bilmiyorum ama ihtiyacı var demekki davranış geliştirdi diye düşünüyorum gerçi sürekli kucağımdan inmeyen bir bebek sürekli tensel temas halindeyiz ama neyse. Cok uzattim ama bağımlılıktan ziyade ihtiyaç olarak gördüğüm için ben sorun olarak görmüyorum.Benim kızımda memede uyuyor,sallamaktan iyidir diye düşünüyordum ama bir şeylere bağımlı olma ihtimali korkuttu
Merhaba canım, serbest dönüş olarak tabir edilen tam tur dönme yüzden sırt üstüne yada tam tersi 9.aya kadar olabiliyor. 9.ayda halen donemiyorsa doktor ek kontrol demişti bize. 5.ay kontrolünde eğer saga veya sola kendi dönebiliyorsa bir sorun yok dedi. Endişe etmeyin bence. Kendini hazır hissettiginde dönecektir zaten. Daha öncelerde de yazmıştım bende çok sorun ediyordum dönemiyor felan diye ama endişe etmeyi bırakınca hop donuveriyor. Ben hergün döndürme hareketleri yapıyordum öğrensin diye.Merhabalar .benim kızım 1 hafta sonra 6 aylık olacak.fakat 4. Aydan beri sağa ve soluna çok rahat dönmemize rağmen sırt üstünden yüzüstüne dönmeyi ve tersini hala yapabilmiş değiliz.ve yere bıraktığım zaman sürünme falan hiç girişimi yok.sizce bu normal mi ?sizin bebekleriniz nasıl?
Ya benim kızımda son zamanlarda eliyle oksama hareketi yapiyor,bayılıyorum o öyle yapınca.Benim kızım da meme de uyuyor genelde; kanguruda gezerken ve arabada giderken kendiliğinden uykuya dalıyor sadece onun dışında sadece meme hatta uyandığında tekrar uykuya meme olmadan kendiliğinden geçemiyor. Aslında pek te önemsemiyorum bu durumun yavaş yavaş geçeceğini düşünüyorum. Benim kızım emerken boşta kalan elleriyle yüzümü kollarımı gogsumu daha doğrusu ulaşabildiği tüm yerimi okşayan seven bir bebek. Bu huyu da yeni kaptı nereden öğrendi bilmiyorum ama ihtiyacı var demekki davranış geliştirdi diye düşünüyorum gerçi sürekli kucağımdan inmeyen bir bebek sürekli tensel temas halindeyiz ama neyse. Cok uzattim ama bağımlılıktan ziyade ihtiyaç olarak gördüğüm için ben sorun olarak görmüyorum.
Önemli bir şey değildir canım merak etme,bizimde netrofil değeri düşük çıktı,bağışıklığı gösteriyormus,doktor da geçici de olabilir gibi bir şeyler dedi ama önemli mi değil mi bilmiyorum.Evet biz de kontrolden geldik aşılarımızı olduk inşallah ateş durumu yaşamayız...
Boyumuz 2 cm uzamış 67 cm
640 gr da kilomuz artmış
Ayrıca kan testi istedi doktorumuz şu an alt ast değerlerimiz biraz yüksek gibi bakalım doktor ne diyecek haber bekliyorum dualarınız bizimle olsun kızlar
Teşekür ederim sizin bebeğiniz kaç aylık döndü sırtüstünden yüzüstüneMerhaba canım, serbest dönüş olarak tabir edilen tam tur dönme yüzden sırt üstüne yada tam tersi 9.aya kadar olabiliyor. 9.ayda halen donemiyorsa doktor ek kontrol demişti bize. 5.ay kontrolünde eğer saga veya sola kendi dönebiliyorsa bir sorun yok dedi. Endişe etmeyin bence. Kendini hazır hissettiginde dönecektir zaten. Daha öncelerde de yazmıştım bende çok sorun ediyordum dönemiyor felan diye ama endişe etmeyi bırakınca hop donuveriyor. Ben hergün döndürme hareketleri yapıyordum öğrensin diye.
Bizde de sürünme emekleme havası hiç yok. Daha zamanı gelmemiş diyorum. Dönmeyi kesfetiginden beri döne döne oda içinde geziyor. Oda genelde sağ tarafa doğru. Yani kısacası gayet normal endise etmeyin vakti daha var
Okşamasın sevsin hiçç hayır demem ama bizimki kolumu tutmaya çalışıyor sanırım o zamanda nasıl tirnakliyor çok canım acıyor. Kollarımın halini gören evde vahşi kedi besledim sanır o dereceYa benim kızımda son zamanlarda eliyle oksama hareketi yapiyor,bayılıyorum o öyle yapınca.Aynen benim kızımda bahsettiğin gibi uyku arasında bile emmek istiyor.Bazen uyaniyor,memeyi verdiğim saniye gözler gidiyor,sanki onu bekliyormus gibi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?