- 1 Temmuz 2009
- 6.065
- 6.719
- 773
Canim cikti mi sonuclar?Evet biz de kontrolden geldik aşılarımızı olduk inşallah ateş durumu yaşamayız...
Boyumuz 2 cm uzamış 67 cm
640 gr da kilomuz artmış
Ayrıca kan testi istedi doktorumuz şu an alt ast değerlerimiz biraz yüksek gibi bakalım doktor ne diyecek haber bekliyorum dualarınız bizimle olsun kızlar
6 ocakta sırt üstünden yüz üstüne ilk defa döndü , tam 1.ay sonra da 6 şubatta yüz üstünden sırt üstüne ilk defa döndü.Teşekür ederim sizin bebeğiniz kaç aylık döndü sırtüstünden yüzüstüne
Teşekür ederim inşşşh bakalım6 ocakta sırt üstünden yüz üstüne ilk defa döndü , tam 1.ay sonra da 6 şubatta yüz üstünden sırt üstüne ilk defa döndü.
Her bebek bir olmuyor canım o yüzden endişe etmedaha dönmeye vakitleri var
merhaba benim oğlum da 6.5 aylık hala dönemiyor en fazla dediğiniz gibi yan dönüyo ama sırt üstü bıraktığımız zaman bacaklarını hareket ettire ettire kendini kaydırıp olduğu yerden ileriye gidiyor büyük oğlum 4 aylıkken dönmeye başlamıştı bende endişelendim ama doktora sorunca normal her bebek bir değil dediBu konuda bana yardımcı olacak kimse yok mu
Teşekür ederim bir benim kızım değil yani dönemeyen .ozaman normal bir durum bu.merhaba benim oğlum da 6.5 aylık hala dönemiyor en fazla dediğiniz gibi yan dönüyo ama sırt üstü bıraktığımız zaman bacaklarını hareket ettire ettire kendini kaydırıp olduğu yerden ileriye gidiyor büyük oğlum 4 aylıkken dönmeye başlamıştı bende endişelendim ama doktora sorunca normal her bebek bir değil dedi
Merhaba. Ben idareciyim ve şunu soyleyebilirim ki öğretmenlere süt izni kullandirmiyorlar. Yonetmelikte de net ifade yer almiyor. Ogretmen idare işbirliği yapmali Dersler aksatilmamali diyor. İkili öğretim yapan okullarda genelde öğle arasi gidiyor öğretmen. Maalesefki bu konuda duyarsizlar. Bilseler ki süt dolunca göğsümüz agriyo ve taş gibi oluyor. Bu da mastite sebep oluyor. Ama nerdeee... Yonetmelikte net ifade olmali halbuki. Net ifade olmayinca mudurler de kullandirmiyor. Ben idareci olduğum icin kullaniyorum şuanda.Kasimdan beridir de calisiyorum.Benim mudurde kullandırmayacak demekki,özellikle sordum hocam süt iznim var mı diye,"ikili ogretimlerde sut izni olmaz,hocahanim" dedi, lafı ağzıma tikadi resmen.
Böyle bir hakkımız varsa kullanmak isterim,yönetmeliğe bakıyorum ama sanki orda da yapılmaz diyor ya da ben anlayamadım
Ya sorma bizimkide neredeyse yarım saatte,bir saatte bir emdiği için ek gıda sıkıntı oluyir,hiç aç degilki ek gıdayi yesinOkşamasın sevsin hiçç hayır demem ama bizimki kolumu tutmaya çalışıyor sanırım o zamanda nasıl tirnakliyor çok canım acıyor. Kollarımın halini gören evde vahşi kedi besledim sanır o derecebirde saçlarımla oynamaya bayılıyor tabi çekmediği sürece izin veriyorum bende
Evet memeye çok düştün bizim kız yani yeni doğan gibi saat başı bazen yarim saatte bir illa iki cuk cuk yapcak yoksa ses açma egzersizleri yapıyor geleceğin opera sanatçısı olacak sanirim
Aslında ben dördüncü sınıfları okutuyorum,iki ders ingilizce iki ders dinkulturu var,son saatlere den getirilebilir,fazla bir şey beklemiyorum,azıcık anlayış.Sen kadın olduğun için durumu biliyorsun,bir erkege "sütumu sagmam lazım,yoksa mastist olurum da denmiyor"üstelik benim zumrelerde asla sorun çıkarmazlar,ki son saat ödev verildiği için genelde kendi sınıflarında olmayı tercih ediyorlar.Ben yine de teklif edeceğim ama anlayış göstereceğini hiç sanmıyorum.Merhaba. Ben idareciyim ve şunu soyleyebilirim ki öğretmenlere süt izni kullandirmiyorlar. Yonetmelikte de net ifade yer almiyor. Ogretmen idare işbirliği yapmali Dersler aksatilmamali diyor. İkili öğretim yapan okullarda genelde öğle arasi gidiyor öğretmen. Maalesefki bu konuda duyarsizlar. Bilseler ki süt dolunca göğsümüz agriyo ve taş gibi oluyor. Bu da mastite sebep oluyor. Ama nerdeee... Yonetmelikte net ifade olmali halbuki. Net ifade olmayinca mudurler de kullandirmiyor. Ben idareci olduğum icin kullaniyorum şuanda.Kasimdan beridir de calisiyorum.
Blw de başlangıçta bu durum normal kabul ediliyor inşallah daha iyi yediklerinide görürüzSevgili anneler ek gıdaya geçiş nasıl gidiyor? Blw, kaşık ya da her iki yöntemde ilerleme var mı? Bugün 180 günlük olduk havuç deneyeyim dedim. Buharda yumuşadıktan sonra mama sandalyesinin tepsisine bıraktım elinde salladı salladı ağız hariç her yere sürdü. Tabağın içine koyup vereyim dedim o zamanda metEla nın dediği gibi eğilip tabağı yaladı . Eline aldığı her şeyi direkt ağzına götüren bebe havucu birkaç kez diliyle yaladı memnun kalmadı gibi . Bayıla bayıla yiyeceği bir başlangıç beklemiyorum zaten de blw de başarılı olabilecek miyiz zaman gösterecek. Doktor kontrolüne gidelim de olmadı karışık yöntemle devam ederiz. Bazı yiyecekleri parmak gıda bazılarını püre gibi yaparım.
Benim doktorum 6.ay öncesi(180 gün dolmadan) ek gıdaya başlamaya katı olarak karşı çıkıyor. Ama ben kaçamak yapıp 3 gündür yoğurt tadımı yaptimYa sorma bizimkide neredeyse yarım saatte,bir saatte bir emdiği için ek gıda sıkıntı oluyir,hiç aç degilki ek gıdayi yesinbazen zorluyorum iki üç saat geçsin aç olsun,belki ek gıda alır diye o da neredeyse mümkün olmuyor.Senin bebiş ek gida da nasıl?
Bilmiyorum ki evet çok güzel yiyordu her şey tepe takla oldu eşim uyutabiliyordu simdi onda uyumakta istemiyorN
Nazar mı değdi? Ne güzel yiyor derken. Bıktı mı? Anneyi de özlemiş olabilir. Benim kızım beni özleyince , korkunca emmek istiyor.
Benim kız da diş ağrısı olduğunda yada yeni beceri geliştirmesinden önce benzer belirtiler ortaya çıkıyor uykuya düşkünlük ağlama huysuzluk emmeme. Bu gün olduğu gibi sabah 8.30 da kalktık 10 da uyuduk 14 e kadar , 15.00 yeniden yattı uykuya 18.30 da uyandı. 20.00 da yeniden uyudu, uyanık olduğunda bazen meme görünce ağladı bazen de memeden kafayı kaldırmadı bugün. Sizinde benzer olabilir miKızlar normalde 2günde 1 kaka yapardı, ama bugün sabahtan beridir 3. Kere kaka yaptı. İshalmi acaba ?
Ateşi yok, ama ateş dışında bakanilecegim birşeyi yok.
Birde en önemlisi, sabahtan beri yemiyor. Sadece 2sefer emdi o kadar , sabahtan beri. Memeyi görünce öyle bir aglamaya başlıyorki ben bile şaşırıyorum. Biberonla mama veriyordum biliyorsunuz, mamaya da aynı tepki. Biberonu görünce anlıyor mama verilecegini, yüzünü çeviriyor ve aglıyor. Sabahtan betidir aç yani.
huzursuzluk normalin biraz üstü diyebilirim. Birde bugün normalden daha çok uyudu, gündüz 4-5 sefer uyudu, ki hiç yapmazdı bu kadar :)
neden böyle acaba bugün ? Varmı tecrübe eden veya yorumu olan ?
şimdi uyudu ama aç , kaç saattir bişey yemedi.
telaş yaptım ben :
Diş olabilir ishal olabiliyor bebekler diş çıkarırkenKızlar normalde 2günde 1 kaka yapardı, ama bugün sabahtan beridir 3. Kere kaka yaptı. İshalmi acaba ?
Birde en önemlisi, sabahtan beri yemiyor. Sadece 2sefer emdi o kadar , sabahtan beri. Memeyi görünce öyle bir aglamaya başlıyorki ben bile şaşırıyorum. Biberonla mama veriyordum biliyorsunuz, mamaya da aynı tepki. Biberonu görünce anlıyor mama verilecegini, yüzünü çeviriyor ve aglıyor. Sabahtan betidir aç yani.
huzursuzluk normalin biraz üstü diyebilirim. Birde bugün normalden daha çok uyudu, gündüz 4-5 sefer uyudu, ki hiç yapmazdı bu kadar :)
telaş yaptım ben :
Daha önce yazmıştım galiba, hala pek bir gelişme yok. Sadece tarhanayı çok sevdi nerdeyse günde iki çorba kasesi veriyorum çünkü içinde her şey var. Yoğurt, cici bebe, diğer çorbaları hiç yemiyor. Birde köyden getirttiğim peynir var onu kaşığına sürüyorum onu yiyor. Ama ısrarla diğer şeyleri vermeye devam ediyorum alışsın diye. İşte bizim maceramız böyle. Israrcı olmakta fayda var belki zamanla alışırlarSevgili anneler ek gıdaya geçiş nasıl gidiyor? Blw, kaşık ya da her iki yöntemde ilerleme var mı? Bugün 180 günlük olduk havuç deneyeyim dedim. Buharda yumuşadıktan sonra mama sandalyesinin tepsisine bıraktım elinde salladı salladı ağız hariç her yere sürdü. Tabağın içine koyup vereyim dedim o zamanda metEla nın dediği gibi eğilip tabağı yaladı . Eline aldığı her şeyi direkt ağzına götüren bebe havucu birkaç kez diliyle yaladı memnun kalmadı gibi . Bayıla bayıla yiyeceği bir başlangıç beklemiyorum zaten de blw de başarılı olabilecek miyiz zaman gösterecek. Doktor kontrolüne gidelim de olmadı karışık yöntemle devam ederiz. Bazı yiyecekleri parmak gıda bazılarını püre gibi yaparım.
Diş ve damak şişliği böyle huysuzluk yapıyor. Genelde iştahsız oluyorlar. Ama eninde sonunda yer sizde sürekli teklif edin çünkü aç olunca asabi de oluyorlar. Mesela uykuluyken mama vermeyi deneyebilirsiniz işe yarıyor.Kızlar normalde 2günde 1 kaka yapardı, ama bugün sabahtan beridir 3. Kere kaka yaptı. İshalmi acaba ?
telaş yaptım ben :
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?