- 1 Temmuz 2009
- 6.065
- 6.709
- 773
Tarhanayi nerden aliyorsunuz kizlar?@crazy06amadeusdegilsalieri aynen ben de tarhana verdim bebek tarhanası. Güzel oldu kemik suyuna. Güzel yedi. Biraz koyu yapıyorum lapa gibi daha kalorik olsun çocuğun midesini suyla doldurmayayım diye.
Cok doyurarak memeden de uzaklastirmak istemiyorum. Insallah bi denge tutturabilirim.Tarhanayi nerden aliyorsunuz kizlar?
Ben 3 gun kuralina uyarak ilerliyorum. 3-5 gune tadimlar biter. Bal kabagi, havuc, tatli patates, avakado, kabak (hic yemedi, ben de israr etmedim), brokoli (yarin denicez) cam rendede ezerek verdim hep. Simdi corbalara basliyim diyorum. Bebek tarhanasi almak istiyorum. Sizler nerden aldiniz? Kendiniz mi yaptiniz?
İyiki annemdeyiz o zaman. Evde olsak ben de açtım desene. Yerini mi yadırgadı dedim ama alıştı hala beni bırakmıyor.29. Haftalarda ayrılık kaygısı başlıyor sebebi bu da olabilir canım.
2 gündür bizde öyleyiz bensiz bir dakika durmuyor neredeyse.
Yanımda olmak bile yetmiyor bazen, kucak, oyun vs istiyor anca o zaman sakinleşiyor.
Hani anakucağına koyup yemek yapayım desen bile izin vermiyor. Dün bu yüzden aç kaldım
3-4 gün şiddetli sürdü canım. Ne emdi ne uyudu. Gece uyumak bilmedi. Çığıra çığıra ağladı.Kızlar diş çıkartanlar neler yaşadı hangi belirtiler oldu bi yazsa bu huysuzluğun sebebi atak mı diş mi anlayamıyorum
Hoş ikisinden biri de olsa yapabileceğim şeyler kısıtlı ama
Mesela diş ise ne kadar sürüyor diye merak ediyorum.
Kim aydınlatacak dişsiz bebe analarını
Tarhanayi nerden aliyorsunuz kizlar?
Ben 3 gun kuralina uyarak ilerliyorum. 3-5 gune tadimlar biter. Bal kabagi, havuc, tatli patates, avakado, kabak (hic yemedi, ben de israr etmedim), brokoli (yarin denicez) cam rendede ezerek verdim hep. Simdi corbalara basliyim diyorum. Bebek tarhanasi almak istiyorum. Sizler nerden aldiniz? Kendiniz mi yaptiniz?
İnşallah öyledir.Teşekürler.Evet dönme sayılır bence.
O da olabilir valla sandığımızdan daha çok akıllılar. Belgeselde izlemiştim yenidoğanken bile yaptıkları hareketler (elini yüze götürme gibi) bilinçli hareketlermiş. Ellerini görmek isterlermiş, tabi kasları henüz gelişmediği için istemli ama kontrollü olmazmış.İyiki annemdeyiz o zaman. Evde olsak ben de açtım desene. Yerini mi yadırgadı dedim ama alıştı hala beni bırakmıyor.
çok moralim bozuldu, sıkıntı olurmu acaba ek gıdaya 190. gün falan başlamak ?kızlar merhaba, bu hafta 6.ay çocuk kontrolüne gidecektim ve tam 180. günde ek gıdaya başlayacaktık. doktor bu hafta tüm izin almış, haftaya iş başı yapacakmış. Dolayısıyla ek gıdaya 1 hafta falan gecikmeli başlayacagız. 190. gün falan ek gıdaya başlamak sıkıntı olurmu sizce ? doktorla konuşmadan da başlatmak istemiyorum ek gıdaya.
Olmaz canım geç başlamak sorun değilkızlar merhaba, bu hafta 6.ay çocuk kontrolüne gidecektim ve tam 180. günde ek gıdaya başlayacaktık. doktor bu hafta tüm izin almış, haftaya iş başı yapacakmış. Dolayısıyla ek gıdaya 1 hafta falan gecikmeli başlayacagız. 190. gün falan ek gıdaya başlamak sıkıntı olurmu sizce ? doktorla konuşmadan da başlatmak istemiyorum ek gıdaya.
Biz de daha başlamadık en son ocak başında gitmiştim. Kilo alımı güzeldi. Doktor bi daha hiç sadece anne sütü içemeyecek sadece. Fırsatı varken içsin. Kilosu da güzel demişti. 7. ayı doldurmak üzereyiz. Hala da başlamadım. Sanırım önümüzdeki hafta başlayacağım. Bir sorun olacağını zannetmiyorum.kızlar merhaba, bu hafta 6.ay çocuk kontrolüne gidecektim ve tam 180. günde ek gıdaya başlayacaktık. doktor bu hafta tüm izin almış, haftaya iş başı yapacakmış. Dolayısıyla ek gıdaya 1 hafta falan gecikmeli başlayacagız. 190. gün falan ek gıdaya başlamak sıkıntı olurmu sizce ? doktorla konuşmadan da başlatmak istemiyorum ek gıdaya.
Merhaba, Bizim aile dostumuz yapıyordu ondan alıyoruz. Ama Bebek tarhanası değil normal tarhana.Tarhanayi nerden aliyorsunuz kizlar?
Hadi gözün Aydın canımvee 201. günde bizimde diş göründü kızlaruzun zamandır diş etlerinde şişlik vardı annemlere göstermiştim ablam yok diş çıkarmaz şimdi normaldir şişer söner demişti bugün ağlarken bi gördüm ki patlamış bile ucu görünüyo dünden beridir çok huysuz dün felaket bir geceydi derdi ne anlayamadım kabızlığa bağladım meğerse diş ağrısıymış ne yaparsam yapayım memnun olmuyor hep kucakta asla uzanmıyor uyumuyor yemeklere saldırıyor elimde ne görse kendini yırtarcasına ağlıyor 2 günde yıprattı beni
Ayy o çeneleri bıdı bıdı. Haminnine diye takılıyorum.Bende emin oldum diş sıkıntısı bu.
Bugün karanfil yağı yaptım her ağladığında az parmağıma sürüp siş etlerine masaj yaptm ve rahatladı
Ebemi ağlatıyor 2 gündür.
Sürekli ağlıyor atak, ayrılık kaygısı, diş, aşı hepsi üst üste geldi.
Şuan gözleri kapalı uyumaya çalışıyor ama ağlamakla söylenmek arası, çene bıdı bıdı yapıyor aaaooo diye
Benim anneannemler de yapiyorlar ama icinde turlu baharat ve domates var.Merhaba, Bizim aile dostumuz yapıyordu ondan alıyoruz. Ama Bebek tarhanası değil normal tarhana.
Ben penelopegurme den alacağım sanırım tüm irmiktir tarhanadır ruşeym vs.Benim anneannemler de yapiyorlar ama icinde turlu baharat ve domates var.
Bizimkinde de biraz baharat domates var ama rahatsız edecek kadar değil. Kayınvalidemler diğer toruna aynısını yapıyorlardı çok az salça bile ekliyorlarmış. Ben salça vs eklemiyorum. Zaten bizim yemeklerden de içinde patates vs varsa ayıklayıp az az veriyorum . Zaten çocuğun damak tadı var istediğini yiyorBenim anneannemler de yapiyorlar ama icinde turlu baharat ve domates var.
Teşekkür ederim canım amiiin inşallahHadi gözün Aydın canım
darısı bizlere sıkıntısız bir şekilde
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?