2020 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin / Bebeklerinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    293
@crazy06 amadeusdegilsalieri aynen ben de tarhana verdim bebek tarhanası. Güzel oldu kemik suyuna. Güzel yedi. Biraz koyu yapıyorum lapa gibi daha kalorik olsun çocuğun midesini suyla doldurmayayım diye.
Tarhanayi nerden aliyorsunuz kizlar?
Ben 3 gun kuralina uyarak ilerliyorum. 3-5 gune tadimlar biter. Bal kabagi, havuc, tatli patates, avakado, kabak (hic yemedi, ben de israr etmedim), brokoli (yarin denicez) cam rendede ezerek verdim hep. Simdi corbalara basliyim diyorum. Bebek tarhanasi almak istiyorum. Sizler nerden aldiniz? Kendiniz mi yaptiniz?

Cok doyurarak memeden de uzaklastirmak istemiyorum. Insallah bi denge tutturabilirim.
Bu arada ben de corbayi yapip benmari isitmayi planliyorum. Her ogun yeni corba yapabilecegimi dusunmuyorum.

İyiki annemdeyiz o zaman. Evde olsak ben de açtım desene. Yerini mi yadırgadı dedim ama alıştı hala beni bırakmıyor.

3-4 gün şiddetli sürdü canım. Ne emdi ne uyudu. Gece uyumak bilmedi. Çığıra çığıra ağladı.
Sağolsun kayınvalidem yaptı. O yapmasa biz de yaprdık ilk defa bu sene kendi tarhanamızı da yaptık. Daha çok eşim yaptı ben bebekle ilgilendim gerçi.​

İyiki annemdeyiz o zaman. Evde olsak ben de açtım desene. Yerini mi yadırgadı dedim ama alıştı hala beni bırakmıyor.
O da olabilir valla sandığımızdan daha çok akıllılar. Belgeselde izlemiştim yenidoğanken bile yaptıkları hareketler (elini yüze götürme gibi) bilinçli hareketlermiş. Ellerini görmek isterlermiş, tabi kasları henüz gelişmediği için istemli ama kontrollü olmazmış.
Sandığımızdan daha algıları açık bebişlerin

lila6 sağol canım cevap için

çok moralim bozuldu, sıkıntı olurmu acaba ek gıdaya 190. gün falan başlamak ?

Olmaz canım geç başlamak sorun değil
Ama erken başlamak sindirim sistemi öncesinde tam gelişmediği için ileride sorun çıkma ihtimalini artırıyormuş. Bağırsak, mide rahatsızlığı gibi.
10-12 aya kadar bırakılmadığı sürece sıkıntı yok.
5-10 günün lafı olmaz yani

Bu eğitime ek gıda öncesinde katılmıştım tam da denk geldi. Yine tekrarlanacakmış mutlaka katılmanızı öneririm kızlar.

Biz de daha başlamadık en son ocak başında gitmiştim. Kilo alımı güzeldi. Doktor bi daha hiç sadece anne sütü içemeyecek sadece. Fırsatı varken içsin. Kilosu da güzel demişti. 7. ayı doldurmak üzereyiz. Hala da başlamadım. Sanırım önümüzdeki hafta başlayacağım. Bir sorun olacağını zannetmiyorum.

vee 201. günde bizimde diş göründü kızlar uzun zamandır diş etlerinde şişlik vardı annemlere göstermiştim ablam yok diş çıkarmaz şimdi normaldir şişer söner demişti bugün ağlarken bi gördüm ki patlamış bile ucu görünüyo dünden beridir çok huysuz dün felaket bir geceydi derdi ne anlayamadım kabızlığa bağladım meğerse diş ağrısıymış ne yaparsam yapayım memnun olmuyor hep kucakta asla uzanmıyor uyumuyor yemeklere saldırıyor elimde ne görse kendini yırtarcasına ağlıyor 2 günde yıprattı beni

Bende emin oldum diş sıkıntısı bu.
Bugün karanfil yağı yaptım her ağladığında az parmağıma sürüp siş etlerine masaj yaptm ve rahatladı
Ebemi ağlatıyor 2 gündür.
Sürekli ağlıyor atak, ayrılık kaygısı, diş, aşı hepsi üst üste geldi.
Şuan gözleri kapalı uyumaya çalışıyor ama ağlamakla söylenmek arası, çene bıdı bıdı yapıyor aaaooo diye

Merhaba, Bizim aile dostumuz yapıyordu ondan alıyoruz. Ama Bebek tarhanası değil normal tarhana.

Hadi gözün Aydın canım
darısı bizlere sıkıntısız bir şekilde

Ayy o çeneleri bıdı bıdı. Haminnine diye takılıyorum.

Benim anneannemler de yapiyorlar ama icinde turlu baharat ve domates var.
Bizimkinde de biraz baharat domates var ama rahatsız edecek kadar değil. Kayınvalidemler diğer toruna aynısını yapıyorlardı çok az salça bile ekliyorlarmış. Ben salça vs eklemiyorum. Zaten bizim yemeklerden de içinde patates vs varsa ayıklayıp az az veriyorum . Zaten çocuğun damak tadı var istediğini yiyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…