2020 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin / Bebeklerinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    293
Artık 373772 parçaya bölünmekten bazı şeylere fırsat bulamıyorum yaa çoğu zaman sıra gelmiyor bile
Şimdi almayacağım ama, taze olsun diye kullanmaya başlarken alırım büyük ihtimal.
yani mantıklı canım ben sebze tattırmaya birkaç gün erken başladığım için tarhana da erken oldu biraz ama keşke unu falan şimdi almasaydım diyorum bende bi hevesle aldım ama daha pütürlü yiyemiyor 7 8. aya kalcak artık hiç açmadım daha tezeliğini korur inşallah

Kızlar bebişiniz emerken bir memede kaç dakika kalıyor ? Her emzirmede 2 memeyi de veriyormusunuz , yoksa bir emzirmede bir meme, diger emzirmede diger meme ?
Tek meme verdim hep, hala da aynı. Öyle aman aman sütüm yok ama karnı doyuyo. Doymazsa da sık oluyor emme arası

Selamlar

kalp atışları, kiloları, doğumu derken ne ara ek gıda konuşur olduk ya

Biz yumurtaya başladık, göremedim burda verdiğini söyleyen ama? Çok şükür sevdi yumurtayı.
Bugün de siyez unu ve yumurta sarısı ile pankek yaptım pek sevdi. Yoğurda da yeni başladık o da iyi gidiyor.
Ama öğünmiktarını kestiremiyorum. Doktora da gidemedik daha, mikyarları konuşmamıştık geçen ay.
Sizler bir günü nasıl geçiriyosunuz?

bugün 1 pankek ve 1 küçük kase yoğurt yedi bizimki mesela.

Bu arada doktorumuz pekmezi 8 ay sonunda verin demişti, meyve vereceğimiz zaman yani.

Geçmiş olsun canım. Ben çocuk doktorunuzu soracaktım. Kime gidiyorsunuz ?
Sağol canım Allah razı olsun. Metehan Ankara Üniversitesi Sosyal Pediatri'de takipte ama A Life Hastanesindeki Mustafa Çağlar Yörgüç için çok güzel yorumlar var. Hatta bugün facede bir grupta adı geçti çok güzel ilgileniyor diye. Üniversiteye kaydımızı yaptıramasaydık mutlaka ona giderdim.

Ben her zaman doğru olctuklerini hiç sanmıyorum,geçen ay hiç boyu uzamayan kızım bu ay 4 cm uzamisti önümüzdeki ay ne olur bilemiyorum
Kesinlikle herkes farklı ölçüyor. Hem boy hem kilo hastanede farklı sağlık ocağında farklı. Ya da aynı kişi bile olsa her zaman aynı şekilde ölçmüyor. Sonra anneye tasa düşüyo uzadı mı kısaldı mı kilo aldı mı verdi mi

Bu konuda bana yardımcı olacak kimse yok mu
Aynı durumdaydık. Yarın tam 6 aylık olacak. 2 gündür yüzüstü konumdan sırtüstü konuma geçiyor. Birden. Dönmüyo kalıyo böyle diyordum hatta annem de yere bırakmıyosunuz ki çocuğu hareket etsin diye kızıyordu bugün artık müjdeyi verdim
Bence sizin de yakındır. Zamanını gerçekten bebekler ayarlıyo hiç endişe etmeyin

Hahahhaha gerçekten ortalama altı mı dedi ok kibs bye cınım deseydin

Canım bunları kaydediyorlar mı katılayım diyecem Ada nın durumu belli değil kimsenin de hakkını yemek istemem ://
Ooooo gözünüz aydın canım genel olarak şunu görüyorum o diş patlıcağııı gece sabahlar olmasın olmuş hep bekliyoruz biz de bakalım

Yok canım etmiyorlar yaa. :/ Ama bu hatun ()konuşmayı çok seviyor 2 saat kafadan sürer Baştan olmasa sondan mutlaka yakalarsın bence ya da tam tersi

Ya di mi eline ne geçse hatta geçmeyenlere de inatla ulaşmaya çalışıp ağzına götüren bebeler patates havuç olunca ağızlarını açmıyolar. Bari yala o da yok. İlk başta parmak patates yaptım bir heves BLW model baktım yüzüne bakmıyo ezip ağzına götürdüm ayaklanıp kaçacaktı.
Bugünle birlikte 3 gündür günde 1 tatlı kaşığı yoğurt tüketiyoruz. Yine kaçası geliyo da arada yiyo bu neymiş arkadaş diyerek
Metehan'ın ek gıdaya yaklaşımı şu an : bana böyle bir şey denmedi. Denseydi gelmezdim.

Benim aklıma gelen : “ee bana var denndiiiğğ”

İnstagramda anneevimutfağı var. Facede de aynı isimdi sanırım. Anıl Hanım. Güzel doğal olarak hazırlıyor. E bebekte de bebek tarhanası var.

Bebeğiniz her şeyi ağzına sokuyor mu bizimki bütün oyuncaklari eline ne geçerse ağzına sokuyor sizde de durum böyle mi
Bebekler her şeyi ağızlarıyla tanımaya çalışıyorlar,bu nedenle eline aldıkları her şeyi ağızlarına götürmeleri çok normal,aksi halde goturmediklerinde bir sorun var demek oluyor,normal bir gelişim süreci yani

ben yumurta sarısı veriyorum her sabah. yoğurt da veriyorum. pekmez de veriyorum var mı arttıran gibi oldu. şimdiye kadar sadece patateste yanakları al aloluyo gibi geldi. 2 kere denedim ikisinde de yanakları al al oldu. ama bunu alerjiden saymıyor doktorlar. ciddi cilti dökülmeleri kakada kan gibi durumlar alerjiden sayılıyor. onları bile bir süre sonra yeniden denemek gerekiyor ki yavaş yavaş vücut tolere etmeyi öğrensin.

aşıdan sonra kaybolan iştahı döndü. epey yiyor minnak.
akşam çalışıyorum. akşamları yanında olup onu uyutamadığım için ağlıyor. epey ağlıyor.
bunun dışında gündüz keyfi yerinde, hep ciyaklıyor, koşacak gibi hareketler yapıp el kol savuruyor.
bakıcı teyzeye ısındı, hep gülücükler atıyor, teyze de torunu gibi seviyor.
üst dişleri çıkacak sanırım yine diş kaşınmaları tavan yaptı, hayattaki yegane amacı dişini kaşımakmış gibi davranıyor, kafamı yüzümü falan ısırmaya çalışıyor. bugün baktım biraz kızarmış damağı.

Oy maşallah. Yok merak etmeyin alerjik tepki olsaydı sizi telaşlandıracak kadar kızarıklık olurdu cildinde. Ben küçük kızımda yaşadığımda o kadar farklıydı ki fotoğrafını çekme gereği duymuştum ki doktor da o fotoğrafları görünce alerjik olduğunu anlamıştı.
Yumurta sarısı ilk gıdalardan aslında. biz de şu sebze tatma-ma-ları geçince yumurtaya giriş yaparız inşallah.

Bu arada bir arkadaşımın kardeşi de oğluna yaptığı tarifleri kayıt altında tutmak adına sayfa açmış
Belki faydası dokunur.

tarhana ile ilgili acı bi itiraf gelecek benden. aklıma geldikçe kötü oluyorum. 1 hafta önce ablamdaydım, tarhana yapayım mı dedi, dedim aa süper olur Luna da yer. Sonrasında aldım bi kaseye tattım, çok keskin baharatlı değildi. tuzu da yok gibiydi. dedim iyi o zaman verilir bu. afiyetle içti, epey içti... sonra biz de yiyelim dedik, bir içeriz bir bakarız meğer tuz zehiriymiş, 3-4 kaşık sonra tadı geliyor.çocuğuma tuzlu tuzlu tarhana içirmişim. bir seferden bir şey olmaz inşallah. bi araştırayım dedim canım sıkıldı. çok kötü hissettim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…