Şahanee, afiyet şifa olsunben yumurta sarısı veriyorum her sabah. yoğurt da veriyorum. pekmez de veriyorumvar mı arttıran gibi oldu. şimdiye kadar sadece patateste yanakları al aloluyo gibi geldi. 2 kere denedim ikisinde de yanakları al al oldu. ama bunu alerjiden saymıyor doktorlar. ciddi cilti dökülmeleri kakada kan gibi durumlar alerjiden sayılıyor. onları bile bir süre sonra yeniden denemek gerekiyor ki yavaş yavaş vücut tolere etmeyi öğrensin.
Teşekkür ederimSağol canım Allah razı olsun. Metehan Ankara Üniversitesi Sosyal Pediatri'de takipte ama A Life Hastanesindeki Mustafa Çağlar Yörgüç için çok güzel yorumlar var. Hatta bugün facede bir grupta adı geçti çok güzel ilgileniyor diye. Üniversiteye kaydımızı yaptıramasaydık mutlaka ona giderdim.
İnşallah bakalım .aslında ben onu yüzükoyun çevirince o sırt üstü dönmeye çalışıyor.kolu altında kalınca da ondan destek alıp dönüyor da .ama tek başına yapamıyorAynı durumdaydık. Yarın tam 6 aylık olacak. 2 gündür yüzüstü konumdan sırtüstü konuma geçiyor. Birden. Dönmüyo kalıyo böyle diyordum hatta annem de yere bırakmıyosunuz ki çocuğu hareket etsin diye kızıyordu bugün artık müjdeyi verdim
Bence sizin de yakındır. Zamanını gerçekten bebekler ayarlıyo hiç endişe etmeyin
Ay başı itibariyle homeoficce olarak çalışmaya başlamaya karar verdim inşallah bir aksilik olmaz .Luna artık yabancılara ağlamıyor ama bu sefer de akşamları benim kucağımda olamadığında onunla ilgilenemediğimde ağlıyor. duykusu varken daha düşkün oluyor bana. hem de iç çeke çeke boncuk boncuk ağlıyor. O suratını görseniz içiniz parçalanır, yalvarır gibi bakıyor. Yavrumun ağlamasına dayanamıyorum, kalbim eriyor. 5 dk mola alıp sarılıyorum, susuyor sonra bırakınca yine aynı. güvenli bağlanma konusunda sorun yaşayacağız diye endişeniyorum. dedim böyle her an tekrar başa dönerek ağlatmaktan bi sakinleştir bir ağlat bir sakinleştir bir ağlat, tamamen ortadan kaybolayaım daha iyi, bi sefer ağlasın sağlam ağlasın ama sakinleşip yoğulup uyur belki. bilmiyorum ya. bazı şeyler benim elimde değil. hiç ağlamasın istiyorum olmuyor işte. göz göre göre ağladığını görürken kafamı çevirip çalışıyorum.
Ne alerjiniz vardı biz bugün test yaptırdık deride süt 6*8 çıktı yumurtaya çıkmadı çok şükür umarım kısa sürede geçerOy maşallah. Yok merak etmeyin alerjik tepki olsaydı sizi telaşlandıracak kadar kızarıklık olurdu cildinde. Ben küçük kızımda yaşadığımda o kadar farklıydı ki fotoğrafını çekme gereği duymuştum ki doktor da o fotoğrafları görünce alerjik olduğunu anlamıştı.
Yumurta sarısı ilk gıdalardan aslında. biz de şu sebze tatma-ma-ları geçince yumurtaya giriş yaparız inşallah.
Benim bebisim cok huysuzdu bu gece. 10 dk önce uyudu daha. Benim kafa kazan gibi...Bebeği huysuz olan tüm annelere sabırlar diliyorum en başa da kendimi yazıyorum, ya arkadaş ne derdi var anlamıyorum. Dakikayı geçtim saniyesi saniyesini tutmuyor resmen. Dünden beri sanki çocuğu kaynar kazana sokmuşuz gibi ciyak ciyak bağırıyor. Yapmadığımız şaklabanlık kalmadı resmendiren bu da geçecek diyorum da sanki hiç geçmeyecek
Ben veriyorum yumurta sarısı yaklaşık 2 haftadır miktarı artıra artıra nerdeyse tama çıktık. Kahvaltıyı karışım olarak rondodan geçiriyorum blwci değilim ne yediğini bilmem lazım. Labne, tahıl karışımı, yumurta sarısı, ceviz, elma, muz ve süt karıştırıp veriyorum. Zeytin falan da eklicem ilerleyen günlerde.Selamlar
kalp atışları, kiloları, doğumu derken ne ara ek gıda konuşur olduk ya
Biz yumurtaya başladık, göremedim burda verdiğini söyleyen ama? Çok şükür sevdi yumurtayı.
Bugün de siyez unu ve yumurta sarısı ile pankek yaptım pek sevdi. Yoğurda da yeni başladık o da iyi gidiyor.
Ama öğünmiktarını kestiremiyorum. Doktora da gidemedik daha, mikyarları konuşmamıştık geçen ay.
Sizler bir günü nasıl geçiriyosunuz?
bugün 1 pankek ve 1 küçük kase yoğurt yedi bizimki mesela.
Bu arada doktorumuz pekmezi 8 ay sonunda verin demişti, meyve vereceğimiz zaman yani.
Ben yumurta sarısı veriyorum yarımı geçirmiyorum şimdilik 7. Ayda belki artar zaten pek iştahı da yok bu ara o yüzden labne ye katıp veriyorum bazen içine bebe bisküvisi de koyuyorum belki tadı hoşuna gider yer diye nafile bu ara iştahımiz hiç yok haftaya doktora götürüp danisacagim belki farklı bir yol önerir gerçi önce memnun kalmadigim doktoru değiştirmem lazımSelamlar
kalp atışları, kiloları, doğumu derken ne ara ek gıda konuşur olduk ya
Biz yumurtaya başladık, göremedim burda verdiğini söyleyen ama? Çok şükür sevdi yumurtayı.
Bugün de siyez unu ve yumurta sarısı ile pankek yaptım pek sevdi. Yoğurda da yeni başladık o da iyi gidiyor.
Ama öğünmiktarını kestiremiyorum. Doktora da gidemedik daha, mikyarları konuşmamıştık geçen ay.
Sizler bir günü nasıl geçiriyosunuz?
bugün 1 pankek ve 1 küçük kase yoğurt yedi bizimki mesela.
Bu arada doktorumuz pekmezi 8 ay sonunda verin demişti, meyve vereceğimiz zaman yani.
Bizim de oyle ya. Düşmüyor olmuyor. Dun aksam 11 de uyuttum. Ve her saati gördum. 12/1-2-3-4-5 ve 6 da kesin kalkis yapti. Simdi uyuttum daha. Ne derdi var diyorum dis muhtemelen. Yarin randevu aldim doktordan. Hem uykusuzluk yoruyor beni hem de derdine care olamamakGece uyanmayan bebek var mı benim işe başlamadan bu 2 haftada gece uyanmasıni azaltmam lazım 9 da gece uykusuna geçiyor sabah 8 de uyanıyor ama o arada 6 kere uyanıp emiyor bunu 3e düşürsem ne güzel olur2 saate bir yeni doğan gibi uyanıyor olması beni çok yoruyor
Biz de boyleyiz biz deBizim de oyle ya. Düşmüyor olmuyor. Dun aksam 11 de uyuttum. Ve her saati gördum. 12/1-2-3-4-5 ve 6 da kesin kalkis yapti. Simdi uyuttum daha. Ne derdi var diyorum dis muhtemelen. Yarin randevu aldim doktordan. Hem uykusuzluk yoruyor beni hem de derdine care olamamak40 dk da bir saatte bir uyanilir mi ya
Siz de evden yoğun çalışıyorsun değil mi ? Benzer durumu yaşıyoruz. Bakıcı sorununu çözemedim.2. si geldi o da gitti. Nasıl olacak bilmiyorumLuna artık yabancılara ağlamıyor ama bu sefer de akşamları benim kucağımda olamadığında onunla ilgilenemediğimde ağlıyor. duykusu varken daha düşkün oluyor bana. hem de iç çeke çeke boncuk boncuk ağlıyor. O suratını görseniz içiniz parçalanır, yalvarır gibi bakıyor. Yavrumun ağlamasına dayanamıyorum, kalbim eriyor. 5 dk mola alıp sarılıyorum, susuyor sonra bırakınca yine aynı. güvenli bağlanma konusunda sorun yaşayacağız diye endişeniyorum. dedim böyle her an tekrar başa dönerek ağlatmaktan bi sakinleştir bir ağlat bir sakinleştir bir ağlat, tamamen ortadan kaybolayaım daha iyi, bi sefer ağlasın sağlam ağlasın ama sakinleşip yoğulup uyur belki. bilmiyorum ya. bazı şeyler benim elimde değil. hiç ağlamasın istiyorum olmuyor işte. göz göre göre ağladığını görürken kafamı çevirip çalışıyorum.
Kabızlık başlamış olabilir. Tuvaletini yapabiliyor mu? Ek gıdadan bir süre sonra yarım çay kaşığı kadar soğuk sıkım zeytinyağı vermeyi denesen? Ben çok faydasını gördüm.Gece aglayarak uyaniyor ve anca meme verirsem susuyor. Zaten artik memede uyuyor. Emzik istemiyor. Acaba aç mı?
Ek gidanin 4. Gunuydu 2 gundur boyle. Ek gida mi dokunuyor?
Sadece huysuzluksa tamam ama bir sorun varve goremiyorsam diye uzuluyorum
Dun evet ilk defa yapti.emzikle pispisle dalmiyo geri. Meme ucum yara oldu resmen artkBiz de boyleyiz biz deher saat uyaniyoruz. Anca memede sakinlesiyor, sizinde mi? Acaba ne dokundu, neyi var diyip care bulamamak cok uzuyor beni.
Çok Teşekürler ederim inşaallh bakalım döneceğimiz günü bekliyoruz.Aynı durumdaydık. Yarın tam 6 aylık olacak. 2 gündür yüzüstü konumdan sırtüstü konuma geçiyor. Birden. Dönmüyo kalıyo böyle diyordum hatta annem de yere bırakmıyosunuz ki çocuğu hareket etsin diye kızıyordu bugün artık müjdeyi verdim
Bence sizin de yakındır. Zamanını gerçekten bebekler ayarlıyo hiç endişe etmeyin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?