Küçük kızımın süt ve yumurta alerjisi vardı 2,5 yaşında geçti şimdi 6 yaşında. Genellikle 3 yaşa kadar alerjik bebeklerin %80i iyileşiyor. İnşallah hemen geçer sizinki de.Ne alerjiniz vardı biz bugün test yaptırdık deride süt 6*8 çıktı yumurtaya çıkmadı çok şükür umarım kısa sürede geçer
İnşallah hepimizin yavrusu sağlıklı olsunKüçük kızımın süt ve yumurta alerjisi vardı 2,5 yaşında geçti şimdi 6 yaşında. Genellikle 3 yaşa kadar alerjik bebeklerin %80i iyileşiyor. İnşallah hemen geçer sizinki de.
Sorma bizde öyle dün özellikle akşam herşeyi yaptığım halde ağladı kucağımda gezdiriyorum duruyor ağlıyor duruyor ağlıyor, belki 1-2 saat devamlı ağladı. Çok zor oluyor ağlaması. Ağlamasa neyseBebeği huysuz olan tüm annelere sabırlar diliyorum en başa da kendimi yazıyorum, ya arkadaş ne derdi var anlamıyorum. Dakikayı geçtim saniyesi saniyesini tutmuyor resmen. Dünden beri sanki çocuğu kaynar kazana sokmuşuz gibi ciyak ciyak bağırıyor. Yapmadığımız şaklabanlık kalmadı resmendiren bu da geçecek diyorum da sanki hiç geçmeyecek
Hepsinde öyle yazıyor ama kullanılıyor cnmTürkiye'den arkadaşım sidefer getirmiş. 4-10 yaş arası kullanıma uygun yazıyor ambalajında? :/ Bir de tozu sıvının içine döküp çalkalayıp kilosuna göre damla veriyoruz değil mi?
Corbasina koyuyorum zeytinyagi ama corbasi bol oluyor hepsini icmiyor. Az geliyor olabilir. Kaka her gun olurdu ama dun yapti en son.Kabızlık başlamış olabilir. Tuvaletini yapabiliyor mu? Ek gıdadan bir süre sonra yarım çay kaşığı kadar soğuk sıkım zeytinyağı vermeyi denesen? Ben çok faydasını gördüm.
Emzirme sıklığınız nasıl? Sadece kahvaltıda mı ek gıda veriyorsunuz?Ben veriyorum yumurta sarısı yaklaşık 2 haftadır miktarı artıra artıra nerdeyse tama çıktık. Kahvaltıyı karışım olarak rondodan geçiriyorum blwci değilim ne yediğini bilmem lazım. Labne, tahıl karışımı, yumurta sarısı, ceviz, elma, muz ve süt karıştırıp veriyorum. Zeytin falan da eklicem ilerleyen günlerde.
Ben veriyorum yumurta sarısı yaklaşık 2 haftadır miktarı artıra artıra nerdeyse tama çıktık. Kahvaltıyı karışım olarak rondodan geçiriyorum blwci değilim ne yediğini bilmem lazım. Labne, tahıl karışımı, yumurta sarısı, ceviz, elma, muz ve süt karıştırıp veriyorum. Zeytin falan da eklicem ilerleyen günlerde.
Ben yumurta sarısı veriyorum yarımı geçirmiyorum şimdilik 7. Ayda belki artar zaten pek iştahı da yok bu ara o yüzden labne ye katıp veriyorum bazen içine bebe bisküvisi de koyuyorum belki tadı hoşuna gider yer diye nafile bu ara iştahımiz hiç yok haftaya doktora götürüp danisacagim belki farklı bir yol önerir gerçi önce memnun kalmadigim doktoru değiştirmem lazım
Yumurta sarısını ne zaman vermeye başladınız kızlar? Aynı zamanda süte ya da mamaya devam ediyor musunuz? Bebişler fazla doyarak memeden uzaklaşsın istemiyorum, nasıl denge tutturacağımı bilmiyorum.çok teşekkür ederim kızlar. Biz de devam ediyoruz bakalım. Yumurta çok önemli ya, inşallah hep sevsinler
Aklıma geldi okuyunca, bizim doktorumuz bu kahvaltı karışımına epey karşıymış, tek tek yemesinin üzerinde çok durmuştu, naçizane paylaşayım dedim sizlerle
Aslında dediği şu, kokusu ve tadı sizi rahatsız etmiyorsa yedirin. Ben yeğenlerimden edindiğim tecrübeyle, pek hoşlanmazdım yumurtalı karışımlardan, belki o sebeple o şekilde vermiyorum. Böyle de biraz uZun sürüyor tabi tek tek
Ben emzirmiyorum, 6. aydan beri formül süt alıyoruz. Talihsiz bir soru olduEmzirme sıklığınız nasıl? Sadece kahvaltıda mı ek gıda veriyorsunuz?
Bende bunu merak ediyorum bakalım ptesi doktora sorayımYumurta sarısını ne zaman vermeye başladınız kızlar? Aynı zamanda süte ya da mamaya devam ediyor musunuz? Bebişler fazla doyarak memeden uzaklaşsın istemiyorum, nasıl denge tutturacağımı bilmiyorum.
Buraya da yazar mısın canım?Bende bunu merak ediyorum bakalım ptesi doktora sorayım
Tabi ki yazarım canımBuraya da yazar mısın canım?
Canım senin için değil ama genel olarak yazacağım zaten amaç şuan tadım yaptırmak yani extra kalori alma zorunlulukları yok. 9. Ayda enerji ihtiyacı artıyormuş hatta bu da bebekte karbonhidrat alımının artmasına neden oluyormuş (ekmek yeme isteği gibi)Bugün hiç bir şey yediremedim desem yeridir.
1 yaşına kadar yeterki emsin.
Ek gıda için üzülmeyeceğim aldığı kadar diyordum ama öyle olmuyormuş.
Burayı okuyunca özellikle canım sıkılıyor.
Bir kase yemeler, bütün muzu bitirmeye istekli olmalar...
Ben beceremiyorum galiba arkadaşlar.
Sabah bir çay kaşığı kadar yumurta sarısı yedi.
Öğlen iki çay kaşığı tarhana.
Akşama doğru 2 tatlı kaşığı yoğurt.
Muz denedim onu da severdi ama istemedi bugün.
Hepsi bu..
Istemeyince, olduğu gibi çıkarmaya başlayıp ağlayınca bırakıyorum.
Zorlamak da istemiyorum ama böyle
nasıl öğüne dönecek ek gıdalar bilemedim..
Ben de tadımlık gidelim daha çok emsin diye düşünüyordum ama okuyunca etkileniyorum canim sanırım:)Canım senin için değil ama genel olarak yazacağım zaten amaç şuan tadım yaptırmak yani extra kalori alma zorunlulukları yok. 9. Ayda enerji ihtiyacı artıyormuş hatta bu da bebekte karbonhidrat alımının artmasına neden oluyormuş (ekmek yeme isteği gibi)
Bir de yemek istemiyorsa belki bir bildiği vardır; belki o şeye alerjisi var, belki yemek istemiyor, yani tok ya da beslenmeye ihtiyacı yok. Her anne ister bebeğim yesin iştahlı olsun ama zorlamak beslenme sorunlarına yol açabilir. Ben başlarken bir karar almıştım özellikle kendim, stres olmamak için. Kafasını çevirdiği an vermeyeceğim diye. Öyle de yapıyorum. Mesela oynayarak yemesine izin verdiğimde çok daha zevk alıyor ve bir iki parça bile mideye bir şeyler daha gitmiş oluyor.
Yine genel olarak yazıyorum, benim okuduğum olası bir iştahsızlıkta (tabi başlangıç için mi sonrası için mi bilmiyorum) kan değerlerine ve vitaminlerine baktırmak gerektiği.
Bir de her bebek Farklı cidden kimi iştahlı kimi iştahsız, sevdiği şeyler illa olacaktır bir de doktor yönlendirmesiyle açığa çıkan kalori vs ihtiyacı varsa zaten bir yolu bulunur. Doktor yönlendirir zaten.
Ben bilerek sadece tadım olarak ilerliyorum o da memeden kopmasın diye. Hiç ne kadar verdim ne kadar yedi olayına da dikkat etmiyordum burada konuşulunca dedim heralde 2 yemek kaşığı yiyordur(?) bazen o kadar bile değildir heralde, hala bilmiyorum valla. Mesela bugün sadece 4 kaşık ucuyla yumurta tattı. Az daha geç uyansa hiç bir şey vermeyecektim
Şu an için evden çalışıyorum ve çok yoğun. çocuğu kucağıma alıp sakinleştiremiyorum ağlasa da. çok zor Allah kolaylık versin. şu an ofiste olmayı isterdim, en azından böyle çaresiz hissetmezdim. çocuğun psikolojisini bozuyorum gibi hissediyorum. küçük emrah gibi yapıyor kaşlarını, yalvarır gibi ağlıyor. anne beni kucapına al der gibi. beni grmemesi bu kadar ağlamaktan iyidir diye düşünüyorum.Siz de evden yoğun çalışıyorsun değil mi ? Benzer durumu yaşıyoruz. Bakıcı sorununu çözemedim.2. si geldi o da gitti. Nasıl olacak bilmiyorum
Sağ ol ya. Sen de ondan kullanıyosun o zaman. Bir şişe ne kadar gider? Nisanda gelecek 2. şişe :/Sorma bizde öyle dün özellikle akşam herşeyi yaptığım halde ağladı kucağımda gezdiriyorum duruyor ağlıyor duruyor ağlıyor, belki 1-2 saat devamlı ağladı. Çok zor oluyor ağlaması. Ağlamasa neyse
Hepsinde öyle yazıyor ama kullanılıyor cnm
Tozun kullanımını bilmiyorum bizimki direkt damla, kilosuna birer damla veriyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?