2020 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin / Bebeklerinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    293
Ne alerjiniz vardı biz bugün test yaptırdık deride süt 6*8 çıktı yumurtaya çıkmadı çok şükür umarım kısa sürede geçer
Küçük kızımın süt ve yumurta alerjisi vardı 2,5 yaşında geçti şimdi 6 yaşında. Genellikle 3 yaşa kadar alerjik bebeklerin %80i iyileşiyor. İnşallah hemen geçer sizinki de.

Kontrolden çıktık. Kan ve idrar alındı. Yüzünde ve ayağında kızarıklıklar oluşuyordu onun için de alerji testi için kan aldılar ama 40 gün sonra çıkar diyor. Çok alerjik olduğunu sanmıyorum yani inşallah değildir 3 gün yoğurt verdim tepki almadım. Boyu kilosu yerinde. Cuma günü de aşı var sağlık ocağında boy kilo ne çıkacak merak ediyorum

Türkiye'den arkadaşım sidefer getirmiş. 4-10 yaş arası kullanıma uygun yazıyor ambalajında? :/ Bir de tozu sıvının içine döküp çalkalayıp kilosuna göre damla veriyoruz değil mi?

Sorma bizde öyle dün özellikle akşam herşeyi yaptığım halde ağladı kucağımda gezdiriyorum duruyor ağlıyor duruyor ağlıyor, belki 1-2 saat devamlı ağladı. Çok zor oluyor ağlaması. Ağlamasa neyse
Türkiye'den arkadaşım sidefer getirmiş. 4-10 yaş arası kullanıma uygun yazıyor ambalajında? :/ Bir de tozu sıvının içine döküp çalkalayıp kilosuna göre damla veriyoruz değil mi?
Hepsinde öyle yazıyor ama kullanılıyor cnm
Tozun kullanımını bilmiyorum bizimki direkt damla, kilosuna birer damla veriyorum.

Dün bir ilki yaşadık 19:45 te uyudu sabah 9 da güne merhaba dedi. Gece emmek için uyandı tabi 12 de 2 de 5 de ve 8 de. Normalde 11 de uyusa çok şükür derim. Bekliyorum şimdi uyanıyor nasılsa diye ama yok uyudu kaldı. Bezini değiştirmem gerekiyordu ne olsa uyanır dedim bezini kıyafetlerini değiştirdim en ufak bir çıt sesine uyanan bebe uyanmadı . Ben şok tabi bi yandan da endişelendim hasta mı oldu acaba hiç böyle yapmazdı. Gece ben uyuyamadım sürekli kontrol edip durdum . Acaba dün neyi farklı yaptık diye düşündüm ama her günün benzeriydi. Canı öyle istemiş demekki. Birkaç akşam huysuzlaniyor sürekli uyumak ister gibi ama uyumuyordu illa 11 i görmeliyiz çünkü.
Bakalım ne zaman bir düzen oturacak evde iken dert değilde işe başlayana kadar düzene girse .

Kabızlık başlamış olabilir. Tuvaletini yapabiliyor mu? Ek gıdadan bir süre sonra yarım çay kaşığı kadar soğuk sıkım zeytinyağı vermeyi denesen? Ben çok faydasını gördüm.
Corbasina koyuyorum zeytinyagi ama corbasi bol oluyor hepsini icmiyor. Az geliyor olabilir. Kaka her gun olurdu ama dun yapti en son.

Emzirme sıklığınız nasıl? Sadece kahvaltıda mı ek gıda veriyorsunuz?

çok teşekkür ederim kızlar. Biz de devam ediyoruz bakalım. Yumurta çok önemli ya, inşallah hep sevsinler

Aklıma geldi okuyunca, bizim doktorumuz bu kahvaltı karışımına epey karşıymış, tek tek yemesinin üzerinde çok durmuştu, naçizane paylaşayım dedim sizlerle
Aslında dediği şu, kokusu ve tadı sizi rahatsız etmiyorsa yedirin. Ben yeğenlerimden edindiğim tecrübeyle, pek hoşlanmazdım yumurtalı karışımlardan, belki o sebeple o şekilde vermiyorum. Böyle de biraz uZun sürüyor tabi tek tek

Yumurta sarısını ne zaman vermeye başladınız kızlar? Aynı zamanda süte ya da mamaya devam ediyor musunuz? Bebişler fazla doyarak memeden uzaklaşsın istemiyorum, nasıl denge tutturacağımı bilmiyorum.

Yumurta sarısını ne zaman vermeye başladınız kızlar? Aynı zamanda süte ya da mamaya devam ediyor musunuz? Bebişler fazla doyarak memeden uzaklaşsın istemiyorum, nasıl denge tutturacağımı bilmiyorum.
Bende bunu merak ediyorum bakalım ptesi doktora sorayım

Ben bugün (bebe daha geç uyanmazsa) yumurta sarısı vereceğim ek gıdaya geçeli 3 hafta oldu.
Normalde avokado verecektim geçen eşim bana aldırmadı ben organik alırım diye, ama alırken bilememiş. 2 gündür yumuşasın diye bekliyorum yoksa yumurtayı daha geriye atacaktım.
1/4 ya da 1/8 oranında verebiliyoruz. Ben zaten dökeceğini düşünerek 4 parçadan birini vereceğim hepsi mideye gitmez zaten. Yarım saate uyanmazsa bugünü boş geçicem ama

Bugün hiç bir şey yediremedim desem yeridir.
1 yaşına kadar yeterki emsin.
Ek gıda için üzülmeyeceğim aldığı kadar diyordum ama öyle olmuyormuş.
Burayı okuyunca özellikle canım sıkılıyor.
Bir kase yemeler, bütün muzu bitirmeye istekli olmalar...

Ben beceremiyorum galiba arkadaşlar.
Sabah bir çay kaşığı kadar yumurta sarısı yedi.
Öğlen iki çay kaşığı tarhana.
Akşama doğru 2 tatlı kaşığı yoğurt.
Muz denedim onu da severdi ama istemedi bugün.
Hepsi bu..

Istemeyince, olduğu gibi çıkarmaya başlayıp ağlayınca bırakıyorum.
Zorlamak da istemiyorum ama böyle
nasıl öğüne dönecek ek gıdalar bilemedim..

Canım senin için değil ama genel olarak yazacağım zaten amaç şuan tadım yaptırmak yani extra kalori alma zorunlulukları yok. 9. Ayda enerji ihtiyacı artıyormuş hatta bu da bebekte karbonhidrat alımının artmasına neden oluyormuş (ekmek yeme isteği gibi)
Bir de yemek istemiyorsa belki bir bildiği vardır; belki o şeye alerjisi var, belki yemek istemiyor, yani tok ya da beslenmeye ihtiyacı yok. Her anne ister bebeğim yesin iştahlı olsun ama zorlamak beslenme sorunlarına yol açabilir. Ben başlarken bir karar almıştım özellikle kendim, stres olmamak için. Kafasını çevirdiği an vermeyeceğim diye. Öyle de yapıyorum. Mesela oynayarak yemesine izin verdiğimde çok daha zevk alıyor ve bir iki parça bile mideye bir şeyler daha gitmiş oluyor.
Yine genel olarak yazıyorum, benim okuduğum olası bir iştahsızlıkta (tabi başlangıç için mi sonrası için mi bilmiyorum) kan değerlerine ve vitaminlerine baktırmak gerektiği.
Bir de her bebek Farklı cidden kimi iştahlı kimi iştahsız, sevdiği şeyler illa olacaktır bir de doktor yönlendirmesiyle açığa çıkan kalori vs ihtiyacı varsa zaten bir yolu bulunur. Doktor yönlendirir zaten.
Ben bilerek sadece tadım olarak ilerliyorum o da memeden kopmasın diye. Hiç ne kadar verdim ne kadar yedi olayına da dikkat etmiyordum burada konuşulunca dedim heralde 2 yemek kaşığı yiyordur(?) bazen o kadar bile değildir heralde, hala bilmiyorum valla. Mesela bugün sadece 4 kaşık ucuyla yumurta tattı. Az daha geç uyansa hiç bir şey vermeyecektim

Ben de tadımlık gidelim daha çok emsin diye düşünüyordum ama okuyunca etkileniyorum canim sanırım:)

Bir de demiri çok düşük benim kızın zaten.
O da iştahsızlık yapar diyorlar.
Düzelir inşallah..

Siz de evden yoğun çalışıyorsun değil mi ? Benzer durumu yaşıyoruz. Bakıcı sorununu çözemedim.2. si geldi o da gitti. Nasıl olacak bilmiyorum
Şu an için evden çalışıyorum ve çok yoğun. çocuğu kucağıma alıp sakinleştiremiyorum ağlasa da. çok zor Allah kolaylık versin. şu an ofiste olmayı isterdim, en azından böyle çaresiz hissetmezdim. çocuğun psikolojisini bozuyorum gibi hissediyorum. küçük emrah gibi yapıyor kaşlarını, yalvarır gibi ağlıyor. anne beni kucapına al der gibi. beni grmemesi bu kadar ağlamaktan iyidir diye düşünüyorum.

Sağ ol ya. Sen de ondan kullanıyosun o zaman. Bir şişe ne kadar gider? Nisanda gelecek 2. şişe :/

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…