2020 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin / Bebeklerinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    293
Allah’ı var şimdi gece uykusunda 2726628 kere uyanmıyor makul sürelerde kalkıyor. Ay bakalım erken çıksın muhabbetinde değilim de çıkacaksa da çıksın böyle süründürmektense. Bence.

Öyle bir çıkma ile kurtulsak evet :)
2 yasa kadar sürer diyorlar..
Biri çıksa öbürünün derdine ohoooo

Öyle bir çıkma ile kurtulsak evet :)
2 yasa kadar sürer diyorlar..
Biri çıksa öbürünün derdine ohoooo
Orası öyle ama şey diye düşündüm belki biraz büyüyünce tam derdini anlarız.
Şimdi anlamıyorum ki gazı mı sıkıştı başka derdi mi var atak mı ne
Bir de tabi ilk diş tecrübesizliği. Nasıl oluyor bilmiyorsun ki. Valla diğerlerinden değil bi azılardan korkuyorum bir de ilk dişlerden. Yalan olmasın.

Yumurta sarısını ne zaman vermeye başladınız kızlar? Aynı zamanda süte ya da mamaya devam ediyor musunuz? Bebişler fazla doyarak memeden uzaklaşsın istemiyorum, nasıl denge tutturacağımı bilmiyorum.
Geçen ay, 6 ay dolunca yumurta sarısı, lor, yoğurt başlayalım demişti doktor. Ben de dolar dolmaz başladım Anne sütüne de devam ediyoruz.
Yalnız gün içinde yediği ek gıda miktarı ne kadar olmalı henüz benim de fikrim yok, dün burada da sormuştum ama ney cevap alamadım.
Oh afiyet şifa olsun,hep böyle iştahlı olsunlar
Bizimki baya çiğniyor sakız çiğner gibi, yan taraflarıyla. Anlamıyorum sanki dişi var Biraz da ona güvenerek veriyorum ya,

Amiiin inşallah bizimki de öyle ne versem ağzına çiğniyor az önce birkaç pirinç tanesi verdik yanlarla çiğneyip çiğneyip yuttu yumurta yumuşak zaten birşey olacağını sanmıyorum ya yutma sorunu olursa da biraz suyla açıp verebilirsin

Akşam olunca ağlama krizleriiine giriyor tövbe bunun açılımı ne ola ki?
canım bizimki de öyle gündüz biraz daha iyi akşam ve gece çıldırıyor ve çıldırtıyor ama bizim 2 3 gündür oluyor ve hemen de diş göründü kontrol et ara ara büyük ihtimalle ondan olabilir

Bazen ben de aynısını düşünüyorum ama sonra diyorum emzirme saatlerinde en azından yanındayım. Bakıcı olayı çözülürse rahat olacak. Ben yanıma alıyorum. Yere koyuyorum bazen yürüteç bazen de hamak , oturma koltuğu Allah ne verdiyse artık. Kendimi şöyle teselli ediyorum: bu zorluk benim sınavım bunu da atlatırsan kimse artık seni yıkamaz. Biraz içim ferahlıyor. Yardımcı kimse var mı yanında ? Uyku saatlerini nasıl ayarladın ya da ayarlaya bildin mi ?
Bir de dişimiz çıkmadı ,sancıları hat safhada. Gece 2.30 da uyudu sabah pert bir anne ...

canım bizimki de öyle gündüz biraz daha iyi akşam ve gece çıldırıyor ve çıldırtıyor ama bizim 2 3 gündür oluyor ve hemen de diş göründü kontrol et ara ara büyük ihtimalle ondan olabilir
Aynı benim tinti minti. Dişi beyazladı ama çıkması 1 ay sürer diyenler var . Lütfen hemen çıksın. Ağlama tonu da değişti değil mi ? Mila çok komik ağlıyor. Ayh ayh ayh diyor sonra bir inleme

Alakasız yerden konuya girip, öğrendiğim bir bilgiyi aktarmak istiyorum. Konuşuldu mu takip edemedim .
O tabak bitecek mi ? Kitabına başladım. Şöyle diyor " katı gıdalar bebeğe kilo aldırmaz. Çünkü onların sindirim sistemi henüz katı gıdaların vitaminli kısımlarını sindirecek düzeyde değil. Amaç tadım yaparak çiğneme reflekslerini arttırmak. Bebekler için Anne sütü veya mamalardaki besinler daha değerli. Tadımlar emme veya mamanın önüne geçmemeli..." Daha devamı da var. Bana çok mantıklı geldi.
Bir de şu çok dikkatimi çekti " kaşıkla beslemeye çalışırken anneler dilin geri kısmına doğru veriyor. Bu da bebekte öğürtü , kusma ya da besini reddettmeye yol açıyor"
Dikkat ettim ilaç verirken ben de aynı şeyi yapıyorum yutsun diye.her gün yeni şeyler öğreniyorum . Daha dikkat etmediğim ya da düşünemediğim bir çok nokta varmış . Uzun oldu kusura bakmayın

Direkt konuşulmadı ama ben bir kaç kez bu bilgileri aktarmıştım
bende bu doğrultuda ilerliyorum
Zaten bebeklerin de 1 yaşında bile beslenmesi %50 anne sütü/formül süt %50 ek gıda şeklinde oluyor dün bakmıştım.
Doyumluk değil tadımlık ilerliyorum hem sebzeleri tanıtarak hem tadını ayırt ettirerek hem de alerji durumuna karşı deneye deneye belee Zaten o yediğinde bile emme arasını açıyor.
Bir de ben kaşıkla verirken damağına doğru bırakıyorum dişleri olmadığı için damakla ezerek yerlermiş. Öğürme refleksleri de dilin ortasında olduğu için dediğin gibi öğürmeye yol açabiliyor bu da boğulma olarak algılanabiliyor. Ama bu refleks sayesinde yiyememeyeceği büyüklükteki lokmaları geri çıkarabiliyorlar.

Biz bu saat oldu hala uyuyamadik. Küçük hanımı uyuttum da ertelenmiş alarm gibi 8-10 dk da bir bağırıyor ağlıyor gözleri kapalı. Dişlerine baktım. Beyazlık şişlik kabart vs yok. Dün gece de böyleydi. Bu gece dünden fena. dün en azından saat başı uyanıp bağırıyordu ne yapacağımı bilmiyorum.

valla ne diyecegim bilemedim, kolaylıklar diliyorum. haaa, bende de durum farklı degil, gördügün üzere ben de ayaktayım :)

Sen en azından benim gibi akşam çalışmıyorsundur. Eşimle saatlerimizi ayarlamaya çalışıyoruz ama açıkta kalan 3-4 saat için gündüz bakıcı teyze geliyor. Teyzeden yana çok şanslıyım. Çok sevdim, iyi ki tanışmışız. Müthiş öğretici oyunlar oynuyor Luna'yla. Çok şefkatli, çok seviyor Luna'yı. Luna onunlayken mutluluk ciyaklamalari, gülücükler dağıtıyor. Ek gıdayla ilgili kitap okumaya başlamış ek gidaya basladik diye. Kendini veriyor her seyiyle, hep gelismeye acik. Ben ondan bir suru sey ogreniyorum o da benden ogrendigini soyluyor. Zaten ilkokul öğretmeniymiş Bulgaristan'da. Köyde öğretmen yokmuş, kasabadan geliyormus yabanci bir ogretmen. Onun da kizi ilkokula baslamis, gelen öğretmen cok umursamazmis, derste uyuyormus. Teyze o zamanlar ana okul öğretmeniymis normalde. Ogretmenin kotu oldugunu duyunca yeniden okula baslayip 1 yıl formasyon gibi bi sey almış. Sonra ilkokul ogretmeni olmus. Kizlarini okutmak icin ogretmen olan idealistlikte bi kadin. Ey masallah degil mi? Gozlerim doldu bu hikayeyi dinleyince.

Bebekle yalniz cok zor oluyodur. Yaninda gozle bakmaya da olsa biri olsa keske. Ordan alip oraya koysan da bir sure sonra cocuklar sıkılıyor. Lunayi bazen bir saat kadar yalniz idare etmeye calisiyorum ama cok cabuk sıkılıyor durmuyor bir yerde. Kucak istiyor, agliyor.

Ben de kendime aynisini soyluyorum biliyo musun? Kizim sen bu gunleri atlatirsan bir daha senin basaramayacagin hicbir sey yok diyorum.

Uyku saatlerine gore mola aliyorum. 3 gun boyunca memede uyutmamak icin elimden geleni yaptim ama mesaimin oldugu gunler 10 dkda uyusun hemen diye memede uyutuveriyorum mecburiyetten... Ama aksam calisiyorsam... ah o aksamlar. 19:00'de uyuyan cocuk 22:00 kadar uykulu uykulu aglayarak beni bekliyor. Uyutamiyorum aksam uykusunu 3 gundur. Tam uyutacak vaktim doluyor calismaya devam esiyorum. Bugun feryat figan aglayinca artik sinirim bozuldu basladim ben de aglamaya. Gozlerimdeki yaslardan bilgisayar ekranini goremedim. Attim mauseu. Dedim Allahim ben niye bunu yasiyorum. Ben cocuguma neden bakamiyorum. Kucagima alamiyorum. Nolur yardim et. Konussak saatler yetmez muhtemelen. Hayatimin en zor zamanlari. Ev, is ama en onemlisi yavrum.. gecesi gunduzu yok hayatımın. Cok yorgunum.

Luna da su anda dis sancisi cekiyor. Ust disleri kabardi. Cani aciyor her halinden belli ciyakliyor dislerini kasimak icin çırpınırken.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…