Bizde biraz ateş olmuştu sadece. Belki başka sebebi vardırKızlar merhaba
Dilerim hepiniz bebişlerinizle çok iyisinizdir.
Menenjitin 2.Dozunu yaptırdık o günden beri Cem kucağimızdayken ( yüzü öne doğru elimizin üzerine oturtarak ) gezdiriyoruz. Gezmeyi bu şekilde çok seviyor ve çok geziyor) Aşının olduğu günden beri kendisini hafifçe yana doğru bir an savuruyor sonra biraz durup tekrar yapıyor. Sanki yorulmuş beli ağrimista yapıyor gibi o günden beri canım çok sıkkın sizin bebeklerde böyle bir şeyle karşılaştınız mı ?
Kucakta yüzü öne döükken mi kendini yan tarafa atıyor?Kızlar merhaba
Dilerim hepiniz bebişlerinizle çok iyisinizdir.
Menenjitin 2.Dozunu yaptırdık o günden beri Cem kucağimızdayken ( yüzü öne doğru elimizin üzerine oturtarak ) gezdiriyoruz. Gezmeyi bu şekilde çok seviyor ve çok geziyor) Aşının olduğu günden beri kendisini hafifçe yana doğru bir an savuruyor sonra biraz durup tekrar yapıyor. Sanki yorulmuş beli ağrimista yapıyor gibi o günden beri canım çok sıkkın sizin bebeklerde böyle bir şeyle karşılaştınız mı ?
Bir tanesin aling. Genel anlamda neler dedi mesela? Meyve püresi falan demiştir? Bende cam rende yok normal rendeyle rendeliyorum Allah affetsin. Hiçbir yerde yok burda. Türkiye'den ısmarladım ne zaman gelirse artık...Umarim bizim de oyle olur ya. Gozle gorulur belirti yok ama huysuzlugu zirve suan.
Dilbagi dilin altindaki o et. Emmesine ya da dilini disari cikarmasina engel oluyormus. Dogdugu zaman demisti bize de doktor. Emmesinde sorun yok demisti. Zamanla gecer dedi.
İlk dogdugunda gozunde de vardi kirmizilik o gecti. Dogumda oluyor galiba bilmiyorm. Ama digerleri de gececekmis.
Yardimci olacaksa tarif edeyim canm nasil verecegimi sebze meyveleri sana. Ben de hazirlikli gittim buradaki arkadaslar sağolsun bayagi sey ogreniyorum
Sütü nasıl denediniz?Yumurtadan şüpheleniyordum alerji değil de intolerans mı var diye çok şükür 2. Gün oldu bir sorun yok, çok rahatladım.
Sanırım alerjik bir bebek değil en önemli süt ve yumurtayı ekarte ettik
Yoğurt kuzu?Sütü nasıl denediniz?
Merhaba, ben golden goat kullanıyorum şimdilik memnunum, bi ara hipp de kullanmıştım. Ek gıda verince mamayı eksiltin diyorlar ama verdiğiniz ek gıda miktarını da bilmekte fayda var. Ben eğer bir kase çorba verdiysem, mamayı yani bir daha ki beslenmeyi 2.5-3 saat sonra veriyorum. Ama ek gıda miktarını ne kadar verdiğinizden emin değilseniz mamayı ya da memeyi yarım saat sonra verin çünkü tam doymadıkları için acıkıyorlar. Uyumadan önce de mama ya da meme verin aç uyumasınMerhaba arkadaşlar. Benim kızım 6 ay 1 haftalık. Bugüne kadar sadece anne sütü ile besledim bebegimi ve şuanda kilosu 7700 gr. Doktor iyi dedi fakat şu sıralar sütüm yetmiyor gibi hissediyorum. Emdikten sonra ağlıyor doymadığı belli yani. Bende mama vermeyi düşünüyorum. Ama mama hakkında bilgim yok. Kullananlar varsa hangi mamayı önerirsiniz. Neler yapabilirim?
Ek gıdaya da yeni yeni başlıyoruz. Şuan tadımlar oluyor sadece.
Evet canımKucakta yüzü öne döükken mi kendini yan tarafa atıyor?
Az önce başka doktora gittik evdeyiz şimdi. Havale geçiriyor olabilir mi diye videosunu istedi .Bir de çok az kulakları kızarmış belki ağrı yapıyorsa o yüzden de atıyor olabilir dediBizde biraz ateş olmuştu sadece. Belki başka sebebi vardıraşıdan dolayı olur mu bilemedim doktorunuza danıştınız mı
Bebeyle uğraşıyorum diye hızlıca yazdım çıktımm yoğurtta ve peynirde sıkıntı çıkmadı böylece elenmiş oldu cano.Yoğurt kuzu?
Klasik 3 gün kuralı uygulayacağız işte. İlk gün çeyrek çay bardağı 2. Gün yarım. 3. Gün tam. Ama bunlar üst sınırlar. Yediği kadar vercez. İlk gün elma suyuyla başlıyoruz. Elmayı rendeleyip süzcem. 3 gün sadece suyunu vereceğim. Gün icinde 11-14 arası verelim dedi.3 gun sonunda Sorun yoksa elmayi aksamuzerine alcaz. Yogurt basliyoruz oglen.3 gun de yogurt vercem ceyrek yarim tam olarak. Bu sirada aksamuzeri elmaya devam. 3 gunden sonra suyunu degil rendelenmis elmayi vercem bu arada. Yogurtta da sorun yoksa yogurdu sabaha alcaz. Aksamuzeri elma. Oglen tatli patates 3 gün boyunca. Buharda haslayip uzerine biraz zeytinyagi. Kivamini kendin ayarla dedi. Bazi bebekler cok sulu corba gibi yermis. Kimisi katı. Bu arada bunlari yedirirken blw icin eline de vercez parmak gibi. Haslayip. Sonra patates de bitince 10. Gun sabah yogurt aksamuzeri patates. Oglen armut suyuyla 3 gun. Elma armut change yapiyoruz. 3 gun sonunda armut da suyu deil direkt kendisi. Onu aksamuzerine alcaz. Oglen patates ve balkabagi. Boyle boyle cok uzun anlatti ben de cok uzun yazdim cok ozur. Karisik oldu biraz. Sebzeler sirayla tatli patates bal kabagi havuc kereviz enginar. Ekleyerek de gidebilirim. Tek tek de yapabilirim.Bir tanesin aling. Genel anlamda neler dedi mesela? Meyve püresi falan demiştir? Bende cam rende yok normal rendeyle rendeliyorum Allah affetsin. Hiçbir yerde yok burda. Türkiye'den ısmarladım ne zaman gelirse artık...
Emmesinde sorun yoksa konuşmasında da olmayacaktır, hem zaten doktorlar da düzelir demişler. Leke için böyle diyo nette. " Bebeklerin alnında "melek öpücüğü", ense kökünde "leylek ısırığı" adlarını alan bu doğumsal lekeler zamanla solarlar."
Söylediğinden gözümde canlandığı kadarıyla bebekler o kendini savurma hareketini yapıyor bence. Yorulmuştur, uykusu gelmiştir bir yana gerinerek bırakıyodur kendini. Yorgunken Luna yay gibi yapıyor ya da bir o yana bir bunu yana geriliyor.Evet canım
Anladım bence. Öğlen verdiğini bir süre sonra akşama çekiyorsun. 3. günlerde de rendesini veriyorsun su yerine. Sürekli değiştiriyorsun. Bunların hiçbirne uymadım, bununla gurur duymuyorum. Ben bi şekilde başlattım gerçi. Beni endişelendiren nasıl devam ettireceğim. Sürekli 6 aylık bebeğe bu verilir mi şu verilir mi diye aratıyorum, bir de çorba tariflerini inceliyorum. Zeytnyağı önemli evet, Luna çok katı kaka yapar oldu. BLWyi, ben beceremedim. Şu an ince motor kabiliyetleri daha iyi gerçi yeniden deneyebilirim. Merakla bekliyorum, yaz tepkilerini. <3Klasik 3 gün kuralı uygulayacağız işte. İlk gün çeyrek çay bardağı 2. Gün yarım. 3. Gün tam. Ama bunlar üst sınırlar. Yediği kadar vercez. İlk gün elma suyuyla başlıyoruz. Elmayı rendeleyip süzcem. 3 gün sadece suyunu vereceğim. Gün icinde 11-14 arası verelim dedi.3 gun sonunda Sorun yoksa elmayi aksamuzerine alcaz. Yogurt basliyoruz oglen.3 gun de yogurt vercem ceyrek yarim tam olarak. Bu sirada aksamuzeri elmaya devam. 3 gunden sonra suyunu degil rendelenmis elmayi vercem bu arada. Yogurtta da sorun yoksa yogurdu sabaha alcaz. Aksamuzeri elma. Oglen tatli patates 3 gün boyunca. Buharda haslayip uzerine biraz zeytinyagi. Kivamini kendin ayarla dedi. Bazi bebekler cok sulu corba gibi yermis. Kimisi katı. Bu arada bunlari yedirirken blw icin eline de vercez parmak gibi. Haslayip. Sonra patates de bitince 10. Gun sabah yogurt aksamuzeri patates. Oglen armut suyuyla 3 gun. Elma armut change yapiyoruz. 3 gun sonunda armut da suyu deil direkt kendisi. Onu aksamuzerine alcaz. Oglen patates ve balkabagi. Boyle boyle cok uzun anlatti ben de cok uzun yazdim cok ozur. Karisik oldu biraz. Sebzeler sirayla tatli patates bal kabagi havuc kereviz enginar. Ekleyerek de gidebilirim. Tek tek de yapabilirim.
Bana doktor kakasinda katilik gordun degisiklik gordun. yuzunde dokuntu gordun vs birak o gidayi dedi. Zaten ana öğün sut olacagi icin sorun yok dedi. Amac tadim yaptirmak. Yemedigini de 10 kere falan teklif edecegiz. Ara ara. Bir de biz 7. Ayi bitirmek üzereyiz. Gec basliyoruz. Bana yumurta sarisi ve balik onumuzdeki ay dedi mesela. Aklinda olsun senin de. Bu arada kuzu kiyma da verdi. Cift cekilmis yagsiz. 7,5 aylik civari da onu vercezAnladım bence. Öğlen verdiğini bir süre sonra akşama çekiyorsun. 3. günlerde de rendesini veriyorsun su yerine. Sürekli değiştiriyorsun. Bunların hiçbirne uymadım, bununla gurur duymuyorum. Ben bi şekilde başlattım gerçi. Beni endişelendiren nasıl devam ettireceğim. Sürekli 6 aylık bebeğe bu verilir mi şu verilir mi diye aratıyorum, bir de çorba tariflerini inceliyorum. Zeytnyağı önemli evet, Luna çok katı kaka yapar oldu. BLWyi, ben beceremedim. Şu an ince motor kabiliyetleri daha iyi gerçi yeniden deneyebilirim. Merakla bekliyorum, yaz tepkilerini. <3
Tamamdır, çok teşekkür ederim. Dediklerinizi uygulayacağımMerhaba, ben golden goat kullanıyorum şimdilik memnunum, bi ara hipp de kullanmıştım. Ek gıda verince mamayı eksiltin diyorlar ama verdiğiniz ek gıda miktarını da bilmekte fayda var. Ben eğer bir kase çorba verdiysem, mamayı yani bir daha ki beslenmeyi 2.5-3 saat sonra veriyorum. Ama ek gıda miktarını ne kadar verdiğinizden emin değilseniz mamayı ya da memeyi yarım saat sonra verin çünkü tam doymadıkları için acıkıyorlar. Uyumadan önce de mama ya da meme verin aç uyumasınkolay gelsin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?