Maşallah neden üzülüyorsun. Bu dediklerini yediyse ne mutlu daha ne yesin yavrumBugün hiç bir şey yediremedim desem yeridir.
1 yaşına kadar yeterki emsin.
Ek gıda için üzülmeyeceğim aldığı kadar diyordum ama öyle olmuyormuş.
Burayı okuyunca özellikle canım sıkılıyor.
Bir kase yemeler, bütün muzu bitirmeye istekli olmalar...
Ben beceremiyorum galiba arkadaşlar.
Sabah bir çay kaşığı kadar yumurta sarısı yedi.
Öğlen iki çay kaşığı tarhana.
Akşama doğru 2 tatlı kaşığı yoğurt.
Muz denedim onu da severdi ama istemedi bugün.
Hepsi bu..
Istemeyince, olduğu gibi çıkarmaya başlayıp ağlayınca bırakıyorum.
Zorlamak da istemiyorum ama böyle
nasıl öğüne dönecek ek gıdalar bilemedim..
Demir için ben küçük kızıma 8.aydan itibaren her çorbasına bir kaşık kıyma koyuyordum. Çorba olduğu için blenderdan geçiyordu zaten ve hiç demir damlası kullanmadık, kan değerleri de hep güzeldi.Ben de tadımlık gidelim daha çok emsin diye düşünüyordum ama okuyunca etkileniyorum canim sanırım:)
Bir de demiri çok düşük benim kızın zaten.
O da iştahsızlık yapar diyorlar.
Düzelir inşallah..
Buna sabah baktım da çok bel ağrıtacak gibi göründü bana. Sonra da aman iki ablası var bu günler için doğurdum dedimBuna bakmak hiç aklıma gelmemişti oyuncakların arasında indirime giriyormuş meğer.
Bunu bana arkadaşım önermişti nisan annelerinden baya oldu.
Belimiz sırtımız ağrımamıştı mutlaka al demişti. Aldım bende şimdi bir iki oyuncakla birlikte. Eğer böyle bir şey düşünen olursa alsın Kızlar indirimdeyken
Ahaha çok mantıklıymış bizim ondanımız yok iş başa düşüyorBuna sabah baktım da çok bel ağrıtacak gibi göründü bana. Sonra da aman iki ablası var bu günler için doğurdum dedim
Demir için ben küçük kızıma 8.aydan itibaren her çorbasına bir kaşık kıyma koyuyordum. Çorba olduğu için blenderdan geçiyordu zaten ve hiç demir damlası kullanmadık, kan değerleri de hep güzeldi.
Buzluğa kaşık kaşık kıyma ayırın çok rahat edersiniz. Buz torbalarına et- kemik suyu harika oluyor. Doğal Bulyon.
Allah esirgesin. Dönemsel bir gelişim belirtisidir inşallah. Güzel haberler bekliyoruzAz önce başka doktora gittik evdeyiz şimdi. Havale geçiriyor olabilir mi diye videosunu istedi .Bir de çok az kulakları kızarmış belki ağrı yapıyorsa o yüzden de atıyor olabilir dedi
Ben bu gidişle erken yaşlanacağım galiba.
Oyy yavrum. Ay bu bebek hemşirelerini özel seçseler ya. Biz de kan aldırdık Allah razı olsun eli çok hafifmiş sadece korktu ağladı.Selamlar. Acile gittik bugun birkac gündür grip belirtisi ile diş belirtileri birlikte gidiyor ve burnu genzi kapali dolasiyordu. Bugün yesil mukuslu ishali oldu. Iki gündür de hafif atesi var. Kaka idrar ve kan ornekleri istedi. Kan vermeye bir girdik ya rabbim ortalik inledi. Damarlari inceymis kuzumun igneyi soktu oynatti durdu. Aldim bebegimi çıktım hicbirini vermedim tahlillerin. Zaten hasta cocugum bir de eziyet edemem. Ahhh analiq. Sen ne menem seysin sen. Bilmiyorum kötüye giderse mecbur götüreceğim yarin birgun. Bakalim... Dua edin bizim icin lütfen
Alt dişinde de beyazlik var hadi bakalim bu geceye kismet geliyr inci boncuklar
Metehan ağzını açıp yüzüme saldırdığında ayy beni öpüyo diyorumHep üzgün surat emojisi geliyor bana , çok acıklı mesajlar yazmaya başlamışım. Üzgün değiliz, hatta keyfimiz yerinde yahu. Bugünlerde minik elleriyle her şeyi çekiştiriyor. Kangurudayken rahatla işlerimi yapamıyorum eskisi gibi, çünkü tuttuğunu kaldırıyor, ağzına görütüyor ya da düşürüyor. Gel gel deyince anlıyor, cıyk cıyk cıyaklıyor. aa--- hamm yapıp suratımı yemeye çalışıyor, bunu dişten mi beni sevdiğinden mi yapıyor çözemedim ama sırıtıyor. Ben onu öpüyorum ya acaba beni mi öpmeye çalışıyorbirkaç saniye ayakta durabiliyor bıraktığımda. dizginlemesi çok zorlaştı, iyice büyüdü kendi istediği yere yönelmek istiyor tutamıyorum. bir de bana an nniiihhgg gibi bir şey diyor. Bir aydır diyor. Gerçekçi olmak gerekirse anne demediğini, istemsiz olarak söylediğini biliyorum. 6 yaş ilk kelime için çok erken. Inşallah istemlilerini de duymak nasip olur.
Küçük kızıma ilk yedirdiğim çorbayı videoya almışım. Bir kasenin yarısı bile değilEt suları hazırladım kıyma koymadım ama
Koyarım.
Yese kıymalı çorbalar ahh keşke..
Kase bitirecek olması hayal gibi geliyor şuan:)
Yaa mağazaya gidip alayım diyodum ama sırf bu sayfada bile alan çok fazla. En iyisi tükenmeden internetten almakKızlarrr eğitici kopekciklere dokunmayın banada bırakın
Canim ben puturlu yapiyorum. Buharda pisirip, cam rendede eziyorum. Bizimi yiyor. Fakat yemeseydi buharda iyice haslayip daha yumusak hale getirip oyle ezerdim ve soguyunca yogurtla karistirirdim. O sekilde de baya puruzsuz olur bence. Blenderdan gecirmiyorum ben. Metalle bu kadar etkilesim besin degerini dusurebilir diye.Brokoliyi nasıl verdin canım blw mi yapıyorsun bizimki pütürlü hiç sevmiyor brokoliyi blender yapsam bile pütürlü olur galiba
Ah ah ben ne yeminler bozuyorum sırf yesin diye metal cam kalmadı bizdeCanim ben puturlu yapiyorum. Buharda pisirip, cam rendede eziyorum. Bizimi yiyor. Fakat yemeseydi buharda iyice haslayip daha yumusak hale getirip oyle ezerdim ve soguyunca yogurtla karistirirdim. O sekilde de baya puruzsuz olur bence. Blenderdan gecirmiyorum ben. Metalle bu kadar etkilesim besin degerini dusurebilir diye.
Aslında mağazadan almak en iyisi indirim dolayısıyla yoğunluk varmış kargo geç geliyor ama mağazaya gidemem 2 çocuklaYaa mağazaya gidip alayım diyodum ama sırf bu sayfada bile alan çok fazla. En iyisi tükenmeden internetten almak
Yaa sen benim boyle dedigime bakma. Yemeseydi ben de blenderdan gecirirdim. Cok sukur bizimki istahli, kabak haric ne versem yedi. Ama ilginc bisey var pek kilolu sayilmaz. Yiyor yiyor, emiyor da ama buradaki bebeklere gore oldukca minyon. Saglikli sukurler olsunki, varsin zayif olsun.Ah ah ben ne yeminler bozuyorum sırf yesin diye metal cam kalmadı bizdebi vereyim bakayım belki sever
Sebzelerin alerji riski düşük olduğundan demiştir ilk başlanan klasik olan havuç kabak patatesin alerjen riski baya az sebzeler. Bebişte alerjik değilse ver demiştir canımkızlar ek gıdaya başlamak için doktorumuzla konuştuk. sebze ile başlayın dedi. yalnız ben hep önce bir çeşit sebze ile mesela havuş veya patates başlanıyor, sonra 3 gün bu sebze denendikten sonra yenisine geçiliyor diye biliyordum. bizim doktor dediki, ilk olarak havuç-patates-pirinç-zeytinyagını karıştırın suda pişirip öyle verin. bunu 3-4 gün verdikten sonra bu karışıma her seferinde yeni bir tür sebze katın dedi.
ilk defa duyunca şaşırdım.
yani meyveleri anlatırken evet teker teker deneyin dedi. önce elma 3gün sonra armut 3 gün sonra muz gibi.
ama sebzeyi dediğim şekilde karıştırıp başlayın dedi.
kafam karıştı açıkcası
bu şekilde başlayan, veya bu şekli daha önce hiç duyan, yorumu olan varmı acaba :)
Benim kızımda -an , -an deyip duruyor,anne diyor diyorum bendeMetehan ağzını açıp yüzüme saldırdığında ayy beni öpüyo diyorum
Öyle anne gibi ses çıkarınca da bakın anne dedi herkes duysun anne diyo evöadım diyorum. Her şeyden kendime pay çıkarıyorum
hahah aynı benMetehan ağzını açıp yüzüme saldırdığında ayy beni öpüyo diyorum
Öyle anne gibi ses çıkarınca da bakın anne dedi herkes duysun anne diyo evöadım diyorum. Her şeyden kendime pay çıkarıyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?