2020 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin / Bebeklerinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    293
Maşallah neden üzülüyorsun. Bu dediklerini yediyse ne mutlu daha ne yesin yavrum
Bak ben yazayım da moralin yerine gelsin hep güzel örnekleri okumayın
Patates haşladım bırak tadına bakmayı ağzını açmadı. Ama salona bi girdim oturağı yalıyo.
Brokoli haşladım yine ağzını açmadı. Mendil uzattım ağzını açtı aradan bi minik çiçek brokoli yerleştirdim ağzına
Günde 1 tatlı kaşığı yoğurt deniyorum yarısı zaten ortamda kayboluyo
Bugün ilk defa yumurta sarısı verdim. Şükür onu yedi toplasan bir çay kaşığı o da.
Hepsini ayrı günlerde veriyorum bir de. Bugün akşama doğru yoğurt verirsem günde iki tadıma çıkacak.
Şu an zaten öğün değil amaç, tadım. Ve ilk tattırmalarda itiraz, istememe, kaçma çok normal. Biz de o istemediği gıdayı o anda vermicez ertesi gün tekrar denicez. Böyle böyle alışacak ya da biz onların ağız tadına alışıcaz. Biraz büyüsünler bu yemedikleri gıdaları bir şeylerin içine katıp vericez. Pankek yapıcaz, krep yapıcaz. Daha çok erken hiiiç üzme kendini.

Buna bakmak hiç aklıma gelmemişti oyuncakların arasında indirime giriyormuş meğer.
Bunu bana arkadaşım önermişti nisan annelerinden baya oldu.
Belimiz sırtımız ağrımamıştı mutlaka al demişti. Aldım bende şimdi bir iki oyuncakla birlikte. Eğer böyle bir şey düşünen olursa alsın Kızlar indirimdeyken

Eklentiler

• 3007CA89-123F-4BA5-ACF1-284F27596775.webp
    21,5 KB · Görüntüleme: 52
kızlar ek gıdaya başlamak için doktorumuzla konuştuk. sebze ile başlayın dedi. yalnız ben hep önce bir çeşit sebze ile mesela havuş veya patates başlanıyor, sonra 3 gün bu sebze denendikten sonra yenisine geçiliyor diye biliyordum. bizim doktor dediki, ilk olarak havuç-patates-pirinç-zeytinyagını karıştırın suda pişirip öyle verin. bunu 3-4 gün verdikten sonra bu karışıma her seferinde yeni bir tür sebze katın dedi.
ilk defa duyunca şaşırdım.
yani meyveleri anlatırken evet teker teker deneyin dedi. önce elma 3gün sonra armut 3 gün sonra muz gibi.
ama sebzeyi dediğim şekilde karıştırıp başlayın dedi.
kafam karıştı açıkcası
bu şekilde başlayan, veya bu şekli daha önce hiç duyan, yorumu olan varmı acaba :)

Demir için ben küçük kızıma 8.aydan itibaren her çorbasına bir kaşık kıyma koyuyordum. Çorba olduğu için blenderdan geçiyordu zaten ve hiç demir damlası kullanmadık, kan değerleri de hep güzeldi.
Buzluğa kaşık kaşık kıyma ayırın çok rahat edersiniz. Buz torbalarına et- kemik suyu harika oluyor. Doğal Bulyon.

Buna sabah baktım da çok bel ağrıtacak gibi göründü bana. Sonra da aman iki ablası var bu günler için doğurdum dedim

Bir de biliyorsunuzdur çocukları kolları yukarda tutarak gezdirmek sakıncalı. Dadı tutuşu mu ne diyorlarmış adına. Yukarıdan destek olmak değil karşısından kolları önde olacak şekilde tutmak daha doğru diye biliyorum. Amaç kolları yukarda tutmamak
Böyle bir şey almasanız bile yürüme-yürütme yardımında aklınızda bulunsun

Et suları hazırladım kıyma koymadım ama
Koyarım.
Yese kıymalı çorbalar ahh keşke..
Kase bitirecek olması hayal gibi geliyor şuan:)

Allah esirgesin. Dönemsel bir gelişim belirtisidir inşallah. Güzel haberler bekliyoruz

Oyy yavrum. Ay bu bebek hemşirelerini özel seçseler ya. Biz de kan aldırdık Allah razı olsun eli çok hafifmiş sadece korktu ağladı.
Dişten olabilir mi sizinki? İshal de yapar diş. Bir de yattığı odada kalorifer üzerine bir kap suya lavanta yağı damlatıp koysanız rahat nefes almayı da sağlar inşallah

Metehan ağzını açıp yüzüme saldırdığında ayy beni öpüyo diyorum
Öyle anne gibi ses çıkarınca da bakın anne dedi herkes duysun anne diyo evöadım diyorum. Her şeyden kendime pay çıkarıyorum

Et suları hazırladım kıyma koymadım ama
Koyarım.
Yese kıymalı çorbalar ahh keşke..
Kase bitirecek olması hayal gibi geliyor şuan:)
Küçük kızıma ilk yedirdiğim çorbayı videoya almışım. Bir kasenin yarısı bile değil ama olsun besin değeri sağlam olsun az yesin diyerek devam edicez.

Brokoliyi nasıl verdin canım blw mi yapıyorsun bizimki pütürlü hiç sevmiyor brokoliyi blender yapsam bile pütürlü olur galiba
Canim ben puturlu yapiyorum. Buharda pisirip, cam rendede eziyorum. Bizimi yiyor. Fakat yemeseydi buharda iyice haslayip daha yumusak hale getirip oyle ezerdim ve soguyunca yogurtla karistirirdim. O sekilde de baya puruzsuz olur bence. Blenderdan gecirmiyorum ben. Metalle bu kadar etkilesim besin degerini dusurebilir diye.

Ah ah ben ne yeminler bozuyorum sırf yesin diye metal cam kalmadı bizde bi vereyim bakayım belki sever

Ah ah ben ne yeminler bozuyorum sırf yesin diye metal cam kalmadı bizde bi vereyim bakayım belki sever
Yaa sen benim boyle dedigime bakma. Yemeseydi ben de blenderdan gecirirdim. Cok sukur bizimki istahli, kabak haric ne versem yedi. Ama ilginc bisey var pek kilolu sayilmaz. Yiyor yiyor, emiyor da ama buradaki bebeklere gore oldukca minyon. Saglikli sukurler olsunki, varsin zayif olsun.
Sen de hic sikma canini. Zamani gelince yer. Simdilik tadim yaptir yeter. Sonucta bu dunyada survive etmek zorunda olan bir canli, mecbur yiyecek

Sebzelerin alerji riski düşük olduğundan demiştir ilk başlanan klasik olan havuç kabak patatesin alerjen riski baya az sebzeler. Bebişte alerjik değilse ver demiştir canım

Benim kızımda -an , -an deyip duruyor,anne diyor diyorum bende ah bilinçli bir şekilde anne dedikleri günlerde yakın,rabbim sağlık versin kuzularimiza

hahah aynı ben çocuğum anneci memeci diye söyleniyorum bir taraftan da hoşuma gidiyo çocuğum ben benim kucağıma gelmek istiyor diye. annelik tam delilik

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…