Canim cok gecmis olsun. İnsallah bir an once cikartsinNe yapiyor tam olarak
Daha iyi gibi keyfi yerinde cok sukur tesekkur ederiz. Geceleri kötü oluyor daha cok. Atesi cikiyor ara ara hala bir iki saat once hafif vardi yine. Diş e olabilir bilemiyorum. Apireks diye soguk alginligi şurubu vardi dun gece verdim rahat uyudu. Oncesinde balgam tıkanıklık gibi bisi oldu nefes alamadi bir an. Yine sorduk doktora nefessiz kalmaz bu tikaniklik yuzunden zorlansa da tolere eder bu bi hastalık sureci gececek dedi. Ama cok korktum af edersiniz o balgami çıkarmayı da bilmiyor yutmayi da yapamıyor sanirim. Burun salgisi yesil agiz salgisi da cok mukuslu. Devamli burnunu acıyorum. Gecse de biran once. Kendim de cok fena oldum. Okaliptus yagi aciyor burnu aklinizda olsun ondan da hafifce sürüyorum burnunun ucuna
Canım MerhabaKizklar merhaba bebeğe nasıl su icitiyorsunuz. Ne ile.. pipetli bardaktan çok geliyor ve pipeti isirmaya çalışıyor. Kaşık zor. Nasıl bir bardaktan memnun kaldınız öneriniz var mi
Mamajoo Alıştırma bardağı kullanıyorum ben de, memnunum.Kizklar merhaba bebeğe nasıl su icitiyorsunuz. Ne ile.. pipetli bardaktan çok geliyor ve pipeti isirmaya çalışıyor. Kaşık zor. Nasıl bir bardaktan memnun kaldınız öneriniz var mi
evet ya büyük oğlumda her diş çıkardığında çok zorlanmıştık ateş yapmıştı bunda şuana kadar ateş olmadı inşallah olmaz da hepimizin bebişleri rahatça çıkarırİlki çıktıysa diğerleri de hızla gelir genel olarak ve en iyisi aslında bu. Diğer türlü süreç uzadıkça bebeğin de huzursuzluğu artıyor.
Azı dişlerine gelince biraz zorlanıcaz işte.
bende ilk defa duydum ben ilk patates sonra havuç sonra kabak verdim üç gün kuralıyla ondan sonra karıştırmaya başladım. Aslında hepsini ilk karıştırma değil de ilk 3 gün mesela patates verdik onda sorun olmadıysa sonraki 3 gün patatese havuç ekleyip verin diyorlar ama ben hepsinin tadını ayrı ayrı alsın diye üçer gün tek sebze verdimkızlar ek gıdaya başlamak için doktorumuzla konuştuk. sebze ile başlayın dedi. yalnız ben hep önce bir çeşit sebze ile mesela havuş veya patates başlanıyor, sonra 3 gün bu sebze denendikten sonra yenisine geçiliyor diye biliyordum. bizim doktor dediki, ilk olarak havuç-patates-pirinç-zeytinyagını karıştırın suda pişirip öyle verin. bunu 3-4 gün verdikten sonra bu karışıma her seferinde yeni bir tür sebze katın dedi.
ilk defa duyunca şaşırdım.
yani meyveleri anlatırken evet teker teker deneyin dedi. önce elma 3gün sonra armut 3 gün sonra muz gibi.
ama sebzeyi dediğim şekilde karıştırıp başlayın dedi.
kafam karıştı açıkcası
bu şekilde başlayan, veya bu şekli daha önce hiç duyan, yorumu olan varmı acaba :)
ben çay bardağıyla içiriyorum çok da güzel içiyor diş çıkardı dişi değip tık tık ses çıkarınca çok hoşuna gidiyo gülerek içiyo birdeKizklar merhaba bebeğe nasıl su icitiyorsunuz. Ne ile.. pipetli bardaktan çok geliyor ve pipeti isirmaya çalışıyor. Kaşık zor. Nasıl bir bardaktan memnun kaldınız öneriniz var mi
kızlar ek gıdaya başlamak için doktorumuzla konuştuk. sebze ile başlayın dedi. yalnız ben hep önce bir çeşit sebze ile mesela havuş veya patates başlanıyor, sonra 3 gün bu sebze denendikten sonra yenisine geçiliyor diye biliyordum. bizim doktor dediki, ilk olarak havuç-patates-pirinç-zeytinyagını karıştırın suda pişirip öyle verin. bunu 3-4 gün verdikten sonra bu karışıma her seferinde yeni bir tür sebze katın dedi.
ilk defa duyunca şaşırdım.
yani meyveleri anlatırken evet teker teker deneyin dedi. önce elma 3gün sonra armut 3 gün sonra muz gibi.
ama sebzeyi dediğim şekilde karıştırıp başlayın dedi.
kafam karıştı açıkcası
bu şekilde başlayan, veya bu şekli daha önce hiç duyan, yorumu olan varmı acaba :)
Canm doktor bana yuzunde falan dokuntu tarzi kizariklik vs olursa kes daha sonra tekrar dene demisti. Genis kirmizilar olur demistikızlar armut verdim ve alnında hemen 2 tane sivilce gibi geniş kızarıklık oluştu.
Bunun anlamı ne?
Bir daha tadım yaptırayım mı erteleyeyim mi yoksa bağımsız bir şey mi? Fikri olan var mı.
Sağol canım, kızarıklık oldu uyudu uyandı geçti. Yenidoğanken de oluyordu sanırım armut kaynaklı değilCanm doktor bana yuzunde falan dokuntu tarzi kizariklik vs olursa kes daha sonra tekrar dene demisti. Genis kirmizilar olur demisti
Gectiyse sorun yok sanirim. Agiz kenarinda falan tepkime olabilirmis kizarabilir ama 1 saate kdar gecerse sorun yokmus.Sağol canım, kızarıklık oldu uyudu uyandı geçti. Yenidoğanken de oluyordu sanırım armut kaynaklı değilBakalım tekrar verince olacak mı
Dişleri çıkar çıkmaz temizlik öneriyoruz, beslenme sonrası temiz bir gazlı bezi ıslatıp temizleyebilirsin. Parmak fırçalar da satılıyor onlar da olabilir.Diş fırçası kullanımı için biraz erken, azı dişleri çıktıktan sonra kullanılır. Diş macunu falan kesinlikle yok, tükürmeyi becerdikten sonra florürsüz olanlar kullanılır, 3 yaş civarı. benim oğlum 2,5 yaşında daha yeni başladık fırçalamaya, önce o fırçalıyor sonra ben mikrop kalmış mı diye kontrol edicem diyerek asıl fırçalamayı yapmaya çalışıyorum. Amaç alışkanlık kazansın. Rafine şeker vermiyorsan, biberona tatlı gıdalar koyup eline verip uzun uzun emmesine izin vermiyorsan çürük riski düşük zatenGünaydın. Bu hafta gece iyi uyuyordu derken bugun 6-7 kere uyanmistir. Derdi ne bilmiyorum. Aglayarak uyanmiyor ilk dislerinin cikacagi zaman gibi. Sadece uyanip mizmizlaniyor. Pispis yaptim su bile verdim fayda etmiyor. Illa meme olcak. Hic emmese de o meme 5 saniye agzinda durmali, hemen uyuyor. Bu kadar memeye asik olan bebek gormedim. Gozu surekli mememde kiyafet ustunden emmeye calisiyor, pat pat diye eliyle mememe vuruyor. Acayim istiyor. Ben 1 yil emzirip birakmak istiyordum. Bu gidisle oyle bi sey olmasi imkansiz. Her gun bi youtuberin emzirmeyi biraktirma hikayesini dinliyorum.
Az once Mir'de (minik insanlar rehberi) genel anestezi ile16 disine kaplama dolgu vs yapilan 2 yasindaki cocugun annesinin postunu okuyodum. Icim urperdi, daha cok kucuk cocuk. Dolayisiyla Luna'nin dislerine iyi bakmak istiyorum, zaten doktorlar da 6 aydan sonra disi ciksin cikmaain fircalamaya baslayin diyolar. Hep goruyorum bebek magazalarinda fircalar vs. Siz kullaniyor musunuz? Neler onerirsiniz? Tam nasil oluyor bebek disi temizligi?
Bir de dun parkta yeni yurumeye baslayan bir bebegin annesinin onu yururken kukla yonetir gibi yukardan iplerle destekledigini gordum. Ilk defa oyle bi sey goruyorum. Arastirdim yurume yardimcisi deniyormus. Kullanan oldu mu daha onceki bebeklerinde? Yurutec gibi onerilmeyen bibsey degildir herhalde. Onu almayi dusunuyorum ilerisi icin.
Doktorumuz hemen geçiyorsa tekrar ver alerji değil direnç dedi direnci kıralım dedi ıspanakta oldu bizdedekızlar armut verdim ve alnında hemen 2 tane sivilce gibi geniş kızarıklık oluştu.
Bunun anlamı ne?
Bir daha tadım yaptırayım mı erteleyeyim mi yoksa bağımsız bir şey mi? Fikri olan var mı.
Hemen mi ver dedi canım yoksa birkaç gün sonra gibi mi?Doktorumuz hemen geçiyorsa tekrar ver alerji değil direnç dedi direnci kıralım dedi ıspanakta oldu bizdede
BEn chicco alıştırma bardağı aldım fakat biraz bol akıtıyor. İki numara biberon ucuna geçince Eski bir numara avent biberonun ucunu genişlettim onu kullanıyorumKizklar merhaba bebeğe nasıl su icitiyorsunuz. Ne ile.. pipetli bardaktan çok geliyor ve pipeti isirmaya çalışıyor. Kaşık zor. Nasıl bir bardaktan memnun kaldınız öneriniz var mi
1 2 gün ara ile tekrar deneyebilirsin canım kalmadı bizde sorun mesela ıspanak içinHemen mi ver dedi canım yoksa birkaç gün sonra gibi mi?
Ispanak veriliyor mu? Normalde sindirilmesi zor bir besin çünkü. Ben hala kuru fasulye yemedim Bebişe gaz yapıyor diyeDoktorumuz hemen geçiyorsa tekrar ver alerji değil direnç dedi direnci kıralım dedi ıspanakta oldu bizdede
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?